Хакнат сајтот на Музеј на Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата bezvezen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па дека се истите, ете се потпишале :)
А дека не е некоја философија да смениш предна страна на веб сајт, не е. Миљон пати досега се случувало, и ќе се случува во иднина. Дечишта менувале предни страни на сајтови на банки, па нема да менуваат на сајтови на институции во кои веб админот е државен службеник.

Не се истите!

КОСОВО НЕМА МУЗЕЈ ЗА ДА ИМ ВРАТИМЕ :vozbud: хахахахаха
Имаш музеј на сред скопје, што бараш по косово.

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

За да има музеј треба историја да има што да се стави во неа. Таму се им е србско.

хехехе, имаме ние музеи, повеке од тоа што вие цркви:toe:.

Што се однесува до темата мислам дека заслужува LOCK, затоа што не заслужува да дискутираме за работи што се направени од деца, кои само што научиле како да се користат експлоити.:toe:

Vidi go kako nasednuva ehehe

Не е битно дали наседнувам јас или не вистината е една а една е и Македонија и да се здркам за нешто иако не гледам искраено каде сум го сторил тоа, сепак ќе биде моја грешка. А Македонија ќе си има илјадници години историја и култура (не само историска туку и општа).

хехехе, имаме ние музеи, повеке од тоа што цркви:toe:.
Што се однесува до темата мислам дека заслужува LOCK, затоа што не заслужува да дискутираме за работи што се направени од деца, кои само што научиле како да се користат експлоити.:toe:

Па колку што знам во Албанија нема ни цркви ни џамии не беше политиката до пред десетина дваесет години да бидете комунисти, атеисти?

Па колку што знам во Албанија нема ни цркви ни џамии не беше политиката до пред десетина дваесет години да бидете комунисти, атеисти?
Толку знајш.

Albanija imase mnogu crkvi , duri vam kralot Zog , vi go dade manastirot Sveti Naum. :)
viva Kosova-Dardania

Па дали ние ја крадеме или они од нас е друго прашање. Само имам осеќај дека ви е криво за големината на Македонската култура па сега плачете. Ама не сум ви крив јас што вие ја немате.
Абе мислев баш онака како ти, дека Албанците крадат историја од своите новие соседи, Србите:smir:... лелеее па ти си мислел дека Македонците крадат од своите соседи Грци?!?!?! Во никој случај, па тоа просто нема логика! Па цел свет знае дека вие сте потомците на Александар ГОЛЕМИОТ. Еве и за тебе едно:smir:

Толку знајш.

Во право си. од википедиа каде секоја земја сама има право да си ја уреди странта за историја:

The Party focused on atheist education in schools. This tactic was effective, primarily due to the high birthrate policy encouraged after the war. During holy days such as Ramadan or Lent, many forbidden foods (dairy products, meat, etc.) were distributed in schools and factories, and people who refused to eat those foods were denounced. Starting on February 6, 1967, the Party began a new offensive against religion. Hoxha, who had declared a "Cultural and Ideological Revolution" after being partly inspired by China's Cultural Revolution, encouraged communist students and workers to use more forceful tactics to promote atheism, although so-called "excessive violence" was condemned.
“ In this matter violence, exaggerated or inflated actions must be condemned. Here it is necessary to use persuasion and only persuasion, political and ideological work, so that the ground is prepared for each concrete action against religion.”
- Enver Hoxha[33]
According to Hoxha, the surge in anti-religious activity began with the youth. The result of this "spontaneous, unprovoked movement" was the closing of all 2,169 churches and mosques in Albania. State atheism became official policy, and Albania was declared the world's first atheist state. Religiously-based town and city names were changed, as well as personal names. During this period Greek names were also made illegal. The Dictionary of People's Names, published in 1982, contained 3,000 approved, secular names. Monsignor Dias, the Papal Nuncio for Albania appointed by Pope John Paul II, said that of the three hundred Catholic priests present in Albania prior to the Communists coming to power, only thirty survive.

од кај па ти знаеш?...

Значи како бил хакнат страната на претседателот имаш на следниот линк:
Код:
http://defaced.zone-h.net/defaced/2009/04/24/president.gov.mk/owned.html
Можеш и ти да видиш дека не се истите, ако ја споредиш сликата од оваа тема со линкот што ти го постирав.:smir:

Овие се од Косово,а тие од Албанија.:toe:

On the topic, мислам дека се добри овие хакирања од било која страна за развивање на технологијата и градењето на капацитети на професионалниот стаф :pos2:, иначе само солитер ке играт компјутерските администратори на сите институции

Ќе си играме? :zlo:

Ако ако, нека се множат... Ова е само доказ за то какви копуци секогаш фаќаат големи институции за изработка на веб апликации, а со тоа и големи пари, а не знаат ни Б од безбедност што значи...
Не можеш да се наречиш себеси веб админ, а страната ти ја "хакираат" дечишта...

А да им каже некој на дечкиве дека и јас го можам тоа без некакво познавање од програми :pos2::pos2::pos2: бре музеј нашле почнуваат да се образуваат демек?! :pos2::pos2::pos2:

Па дека се истите, ете се потпишале :)
А дека не е некоја философија да смениш предна страна на веб сајт, не е. Миљон пати досега се случувало, и ќе се случува во иднина. Дечишта менувале предни страни на сајтови на банки, па нема да менуваат на сајтови на институции во кои веб админот е државен службеник.

ај ти напраи го да те видам ако не е голема филозофија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom