За Инвестициите во Културата

ДАЛИ ГИ ПОДРЖУВАТЕ ИНВЕСТИЦИИТЕ ВО КУЛТУРАТА ?

• ДА

Гласови: 33 64,7%
  • НЕ

Гласови: 18 35,3%

• Вкупно гласачи
    51
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
ајде еден ке дадам....МАКСИМАЛНА НЕКООРДИНИРАНОСТ НА МОНЕТАРНА И ФИСКАЛНА ПОЛИТИКА тоа е детски бизарно мизерија....за 7 милијарди евра ветени инвестиции не збориме:toe:
како мислиш ...

7 милјарди инвестиции за наредните колку години беа? потсети ме?
тоа е гола вода ..
а и беше објаснето на кој начин ќе бидат и како ќе бидат инвестирани.:toe:

R

RAYTHEON23

Гостин
како мислиш ...

7 милјарди инвестиции за наредните колку години беа? потсети ме?
тоа е гола вода ..
а и беше објаснето на кој начин ќе бидат и како ќе бидат инвестирани.:toe:
беше објаснето-не беше реализирано.

ама ај за некоординираноста...гошев вели ке се борам со сите средства да одржам стабилност бла бла...ке стегам ке се борам дрн дрн...

во такви услови експертот-досега најнеспособен за финансии-па таки фити може лекции да му држи на вој бе кога не се усогласени тие политики најчесто резултатите се негативни и гледам плукаат кон дијаспората ама кризата е таму.......ке го намалит и они девизниот прилив..они помагаа сега:toe:

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Persej навечер застани во неколку трафики и погледни го тиражот на дневник..едвај половина е продаден...

време е за ситење...кога медиум 7 дена по ред како селско куче лае и на насловна кубе коси по Александар...тогаш нешто сериозно не е во ред....
Edinstveno sto mi preci e toa sto pljukaat kon mocanite 2,03 % sto se vlozuvaat vo kulturata. та се запоставувале образование економија здравство а буџетите на тие министерства се далеку поголеми од овоа за култура.

Та нека vikaat zosto ne se gradat fabriki. Neka naveduvaat konkretni problemi koi treba da se resat.

A ne da lajat sekoj den protiv Aleksandar i investicii vo kulturata. Ta aj da bea poise pari ako, ali za 2,03 % smesno i prоzirno e.

Aman bre so site pari od kulturata ni eden pat od 50 kilometri ne moze da se napravi. Kamoli da se preporodi cela ekonomija i stopanstvo.

Dosta ve lazat i manipuliraat..

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
ова онака од памет од шо немаше шо да наведеш?
јас пред некоја недела вадев извод за новороденче си завршив работа за 20-30мин. и секогаш било така не дека сега е подобрено:toe: но е ок.

колку што оваа влада има инвестирано у образованието никој досега не го сторил тоа ...
Ај и јас нешо....
Јас не вадев извод, вадев лична и пасош....
Ќе се јавиш ќе си закажеш, ќе си отидеш на датумот на кој ти кажале....
И ќе си ги подигнеш документите....

Знам дека порано за истиве документи се чекаше од 7 сабајле до 1 после пладне.....само да ти ги земат документите....
нормално после имаше уште една тура чекање во ист фазон....

Што се однесува до образование.....два пати се дадоа ваучери....на апсолвентите
еднаш со вредност од 200 евра, еднаш од 250 евра....
Кај мене на факс не фали ништо од аспект на опрема,простор или кадар........иначе....сега и молерисуваа ... :helou:

Здравството има пари, никој не ми скратил....
Напротив....пред 2-3 месеци лупнаа 2 милиони евра за видео надзор...

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
беше објаснето-не беше реализирано.

ама ај за некоординираноста...гошев вели ке се борам со сите средства да одржам стабилност бла бла...ке стегам ке се борам дрн дрн...

во такви услови експертот-досега најнеспособен за финансии-па таки фити може лекции да му држи на вој бе кога не се усогласени тие политики најчесто резултатите се негативни и гледам плукаат кон дијаспората ама кризата е таму.......ке го намалит и они девизниот прилив..они помагаа сега:toe:
како не беше реализирано ..
те молам немој напамет ..
дел од инвестициите се патните правци кои се реновираат обновуваат у моментов од тие 7милјарди и пак тте прашувам до кога рекоа дека ќе влезат у државава?

а шо сакаше да објасниш со монетарнава ... ако те свати некој нека ми дообјасни

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Ta i sredstvata za spomenikot na Aleksandar se obezbedeni so minatiot bugjet i se cuvaat.

So ovoj bugjet tie sredstva nemaat blagi veze.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Ај и јас нешо....
Јас не вадев извод, вадев лична и пасош....
Ќе се јавиш ќе си закажеш, ќе си отидеш на датумот на кој ти кажале....
И ќе си ги подигнеш документите....

Знам дека порано за истиве документи се чекаше од 7 сабајле до 1 после пладне.....само да ти ги земат документите....
нормално после имаше уште една тура чекање во ист фазон....

Што се однесува до образование.....два пати се дадоа ваучери....на апсолвентите
еднаш со вредност од 200 евра, еднаш од 250 евра....
Кај мене на факс не фали ништо од аспект на опрема,простор или кадар........иначе....сега и молерисуваа ... :helou:

Здравството има пари, никој не ми скратил....
Напротив....пред 2-3 месеци лупнаа 2 милиони евра за видео надзор...
се инвестира на секое поле колку се може ... и како се може ..
ама ете како шо гледаш другар има некои напамет муабет праат колку да се плука ...

Ta i sredstvata za spomenikot na Aleksandar se obezbedeni so minatiot bugjet i se cuvaat.

ама на кого да му објасниш ...
има некои Герополус го читаат и не разбираат некои работи ..
па зар е можно некој да падне на ниво да го чита герополус да му соли памет ...

R

RAYTHEON23

Гостин
како не беше реализирано ..
те молам немој напамет ..
дел од инвестициите се патните правци кои се реновираат обновуваат у моментов од тие 7милјарди и пак тте прашувам до кога рекоа дека ќе влезат у државава?

а шо сакаше да објасниш со монетарнава ... ако те свати некој нека ми дообјасни

колкав дел...шо ги слушаат бугарите и од страна на бугарија го финансираа(дел) од коридор 8.машала имаме многу пари.

монетарнава сака да одрќи стабилен курс односно да нема девалвација...а тоа да се прави треба да се откупува вишок или да се додава на пазарот валути..каматите да се контролираат со законските резерви(гарантни) и каматите на кредитите кои НБМ и ги дава на банките........е сега оваа политика се коси директно со ова трошење непродуктивно...кажав почит за александар ама другово е булшит

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
се инвестира на секое поле колку се може ... и како се може ..
ама ете како шо гледаш другар има некои напамет муабет праат колку да се плука ...
Можеби промената, за некои е премногу брза...
Народов не е навикнат да гледа како се даваат пари за култура....
Бидјки нели некои што беа на власт предходно...само штедеа, пари имаше, а се тапкаше во место....
Па на народот не му е јасно што се дешава....
И тие сите што лаат, утре кога ќе им дојдат гости од странство прво ќе ги носат да се сликаат на плоштад, кале, крстот, ул.Македонија, плаошник итн.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113

Од кога вака почна државава да функционира. Не знаев. Само ме буни она изразот во договорот плаќање на рати? Малку ми е чуден.

И само дабиде појасно проектот е почнат пред 2 години. Кога се започнува првен се почнува од кај нас се одлучува што се сака и кој ќе го прави. Па потоа се оди да се потпишува и да се дава пари. Прва уплата е во јуни лани кога светската криза беше во тек. Точниот датум не е објавен но се кажа дека првите пари треба да се уплатат по потпишувањето (што е во јуни 2008).

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Од кога вака почна државава да функционира. Не знаев. Само ме буни она изразот во договорот плаќање на рати? Малку ми е чуден.

И само дабиде појасно проектот е почнат пред 2 години. Кога се започнува првен се почнува од кај нас се одлучува што се сака и кој ќе го прави. Па потоа се оди да се потпишува и да се дава пари. Прва уплата е во јуни лани кога светската криза беше во тек. Точниот датум не е објавен но се кажа дека првите пари треба да се уплатат по потпишувањето (што е во јуни 2008).
Тодоровиќ новиот градоначалник на Центар кажа дека сите средства се обезбедени и се чуваат. Иначе тогаш и не беше некоја криза кај нас. Беше на запад. :)

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Тодоровиќ новиот градоначалник на Центар кажа дека сите средства се обезбедени и се чуваат. Иначе тогаш и не беше некоја криза кај нас. Беше на запад. :)
Да било така ќе сме ги даделе парите досега и ќе сме си поминеле поефтино. Секогаш е така. Некако ова ми нема логика.

А да инаку тогаш немаше криза кај нас ама имаше илјадници најави ама кој слуша.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Тогаш првпат слушнавме дека имало накоја си криза во сад....

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Да било така ќе сме ги даделе парите досега и ќе сме си поминеле поефтино. Секогаш е така. Некако ова ми нема логика.

А да инаку тогаш немаше криза кај нас ама имаше илјадници најави ама кој слуша.
Знаеш...
Има најави за крај на светот и судир со некоја планета Нубиру :)

Иначе што ти е нелогично. Плаќањето ? најверојатно појќе души ги прават скулптурите. Дали знаеш воопшто како се прави скулптура ? Башка моделирање, башка лиење, башка транспорт, башка склопување, и на крај подготовка на теренот каде ќе стои. Иначе извини али не сум сретнал каде се дава плата пред да се заврши дадена работа. мене тоа ми е повеќе нелогично ;)

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Знаеш...
Има најави за крај на светот и судир со некоја планета Нубиру :)
Да секогаш е паметно да се споредуваат експертите по економија со питачите по улица кои се шетаат со картонски пораки.

Kajgana Shop

На врв Bottom