Carlos Santana во Скопје на 10.07.09

• Креатор на темата Креатор на темата reactive89
  • Време на започнување Време на започнување
R

reactive89

Гостин
Carlos Santana во Скопје

Само што ја добив информацијата дека Carlos Santana ќе настапува на гратскиот стадион во Скопје на 10 Јули оваа година... позади овој голем настан стои продукциската куќа Авалон...
Од неговата официјална страна:
....
7/12/2009 Croatia Varazdin Festival
7/11/2009 Belgrade, Serbia Youth Festival
7/10/2009 Skopje, Macedonia Skopje City Stadium
7/8/2009 Athens, Greece Olympiako Stadium Athenas Spyros Louis.
7/6/2009 Istanbul, Turkey Kurucesme Arena
7/4/2009 Bucharest, Romania B'estfest Festival
....

Еве и директен линк што укажува на тоа:
http://santana.com/frameset.html

На ова едноставно мора да се биде:vozbud::vozbud::vozbud:

Santana---poster---za-web.jpg

Чест и задоволство ни е да најавиме дека Авалон го одржа ветувањето и дека Македонија (после она од пред 2 година со Pink и посебно она од минатото лето со Lenny Kravitz) и оваа година ке добие вистински голем концерт поради тоа што публиката и државата тоа го заслужуваат.

Наша интенција беше по секоја цена да одиме класа – две погоре од досега виденото овде и сигурни сме дека успеавме во тоа бидејќи конечно можеме да потврдиме: да, гласините кои во последниов месец се ширеа се точни (без оглед на тоа колку тие гласини некому му звучеа неверојатно) – SANTANA ДОАЃА ВО СКОПЈЕ!!!

Легендарниот гитарист, човекот за сите генерации кој ги обедини сите музички култури, во склоп на својата летна светска турнеја на 10 Јули ке одржи концерт на градскиот стадион во Скопје. Два дена пред Скопскиот концерт Сантана ќе има концерт на стадионот Karaiskas во Атина со капацитет од 20.000 луѓе, а еден ден после Скопје на Белградско Ушќе со капацитет од 30.000 посетители.

Инаку Santana во неговата долгогодишна кариера има продадено преку 90 милиони примероци од своите албуми,настапувал до сега пред повеќе од 100 милиони луѓе глобално, има освоено 10 Греми награди плус 3 латино Греми награди, член на ROCK and ROLL HALL of FAME, 15 место на вечната листа на 100 најдобри гитаристи во светот и дефинитивно единствен музичар кој успеал да соработува со најголемите музичари од Jazz, Rock, Blues, Latino и Pop музиката.

Повеќе детали за влезниците како и за самиот концерт ќе бидат објавени наскоро на прес конференција.

http://www.avalon.com.mk/

Сакам карта.. две.. десет! :vozbud:
Кога почнува продажба на карти?

ААААА, ми го напрај денов од сабајле. Значи џабе ја отворив темата дек ќе настапува во Белград. Како и да е, сега одам стопосто, први редој!

ААААА, ми го напрај денов од сабајле. Значи џабе ја отворив темата дек ќе настапува во Белград. Како и да е, сега одам стопосто, први редој!

Фан пит баче. Да фуче. И миљон евра да е, ојме. За карти ќе се распрашам јас, и ќе ојме од сабајле со лепче и сиренце во прв ред, дан ни го фатет.

Абе ела со нас, какво чување. Едно чаршавче, сиренце и лепче, ко на пикник, од сабајле во прв ред. :)

Ај ќе се договориме ако ојш во фан пит, ќе прајме комбинации некои. :tv:

Ја ќе ве претркам ќе бидам таму уште на 9ти сабајлето... ништо не ми треба ни сиренце ни лепче... :pos: инаку за карти не се знае али до 2000 максимум... би требало да се, моја проценка, зш на дип парпл и на вајтснејк беа 1000че... значи тука би се движеле цените, моја проценка...
ма ако сака и нек бидат 10000 идам јас... :vozbud::vozbud::vozbud:

Ништо, на егзит сум :( баш штета...леп провод на сите како и да е

леле леле леле :vozbud:
Мора да се посети ова.

Дечки обавезно пишете кога почнува продажбата на картите.

Планирав да одам до Белград на 11-ти Јули, ама вака е уште подобро.

Поздрав до сите со една песна од албумот Supernatural

Пишете цена на карти кога ќе дознаете

Ауууу летово шо че бидииииии........Сантана, Синклар...ауууууууууу:vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom