UTD
@%^&
- Член од
- 9 јануари 2010
- Мислења
- 22
- Поени од реакции
- 1
Барем ќе игра заедно со Величе
Симнете ја патетичната гордост и приуштете си смеа на сметка на нашиот омилен тим.![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Барем ќе игра заедно со Величе
Симнете ја патетичната гордост и приуштете си смеа на сметка на нашиот омилен тим.![]()
Честито победа со задоцнување (нормално од технички причини). Краток коментар: Ова е стриот Манчестер без експерименти, натпревар во кој оние кои вредат беа на теренот, а не на клупата. Со Сколс секогаш сме средени и организирани во играта. Секоја чест за Овен, одлично комбинираше и со Руни (како негов партнер) и со сите. Не грижете се, ако добива минутажа понатаму, сигурно ќе биде и поефикасен.
А за Нани нема ништо да кажам, само ќе поставам едно прашање:
"Дали сеуште (тука во фан клубот) има некој кој ќе каже дека Нани не вреди, макар тоа и да го кажал за инает?"
Друже...Нани е добар играч само што оваа сезона не добива многу шанса да се докаже. На почетокот добиваше шанса на еден од 3-4 натпревари и + не го играше цел натпревар кога ќе стартуваше. Тоа е премалку за да влези во подобра форма. После тоа се повреди и то е то. Сега откако се врати мене навистина ме изненади со игрите. Се надевам дека и наредните натпревари ќе игра добро.Не се сеќавам баш најдобро, но кога игравме против Вест Хем или Виган, ти за Валенсија напиша: ''Се надевам дека не е Виган ( Вест Хем) толку слаб, колку што е Валенсија добар играч. Сега и јас се надевам дека Хул не е толку слаб тим, колку што е Нани добар фудбалер. Навистина, за првпат оваа сезона ме импресионираше. Добар играч е, со потенцијал да стане уште подобар, но оваа сезона едноставно не го покажа тоа. Не дека имаше кој знае колку шанси за тоа, но не беа ни малку. Многу повеќе ми се допаѓаше неговата игра во првата сезона која ја играше за нашиот тим. Се надевам дека ова ќе го мотивира да биде уште подобар и да одигра една од клучните улоги за евентуалното четврто по ред освојување на титула во ПЛ. Има неверојатен центаршут, штета што немаме висок напаѓач. Со Руни и Џеко во напад и Нани и Валенсија како крила мислам дека би имале страшен тим.
Сколс... не ми се допаѓа толку. Некогаш е добар, некогаш не, премногу лесно добива жолти картони, се на се, мислам дека неговото време помина. Од четворицата ветерани што ги имаме, Гигс и Ван дер Сар си заслужија нови договори поради добрите игри и силата за нова сезона, Сколс и Невил не. Барем според мене.
Овен е добар играч, но е само епизодист во Манчестер. Џеко е тоа што ни треба за следната сезона, можеби и еден добар играч од средината на теренот. Ех, Хамшик...
Можеби претерав со желбите, ама... Џеко + Хамшик = :music3: !!!
![]()
Друже...Нани е добар играч само што оваа сезона не добива многу шанса да се докаже. На почетокот добиваше шанса на еден од 3-4 натпревари и + не го играше цел натпревар кога ќе стартуваше. Тоа е премалку за да влези во подобра форма. После тоа се повреди и то е то. Сега откако се врати мене навистина ме изненади со игрите. Се надевам дека и наредните натпревари ќе игра добро.
Во врска со Сколс...Пол е добар играч кој веќе си го направил своето за Јунајтед, нема што веќе да очекуваме од него. Сега игра добро еднаш на 4-5 натпревари.
Инаку во врска за Џеко и Хамшик...сите имаме желби за појачувања,
но сега тоа знаеме дека не е можно. Како прво немаме многу пари, а и Ферги не верувам дека би дал пари колку што бараат за тие играчи.
Озбилно ова бе? А шо позиција игра ?Најверојатно Крис Смолинг дефанзивец на Фулам ќе биде нашето прво засилување сезонава откако е испратена понуда од 7 милиони фунти и прифатена од нивна страна. Преговорите се започнати и се треба да се знае до крајот на денот. Ова го пренесуваат сите светски фудбалски медиуми.![]()
Озбилно ова бе? А шо позиција игра ?
:svirka:Christopher "Chris" Smalling (born 22 November 1989 in Greenwich, London, England) is an English footballer, currently playing for Fulham FC. He plays in defence, mainly as a centre half.
Не се сеќавам баш најдобро, но кога игравме против Вест Хем или Виган, ти за Валенсија напиша: ''Се надевам дека не е Виган ( Вест Хем) толку слаб, колку што е Валенсија добар играч. Сега и јас се надевам дека Хул не е толку слаб тим, колку што е Нани добар фудбалер. Навистина, за првпат оваа сезона ме импресионираше. Добар играч е, со потенцијал да стане уште подобар, но оваа сезона едноставно не го покажа тоа. Не дека имаше кој знае колку шанси за тоа, но не беа ни малку. Многу повеќе ми се допаѓаше неговата игра во првата сезона која ја играше за нашиот тим. Се надевам дека ова ќе го мотивира да биде уште подобар и да одигра една од клучните улоги за евентуалното четврто по ред освојување на титула во ПЛ. Има неверојатен центаршут, штета што немаме висок напаѓач. Со Руни и Џеко во напад и Нани и Валенсија како крила мислам дека би имале страшен тим.
Сколс... не ми се допаѓа толку. Некогаш е добар, некогаш не, премногу лесно добива жолти картони, се на се, мислам дека неговото време помина. Од четворицата ветерани што ги имаме, Гигс и Ван дер Сар си заслужија нови договори поради добрите игри и силата за нова сезона, Сколс и Невил не. Барем според мене.
Овен е добар играч, но е само епизодист во Манчестер. .........
........... Да се минусираат платите на Сколс и Невил + да се продаде дел од играчите кои не ни се потребни( Парк, Харгривс, Фостер...) .......
Друже...Нани е добар играч само што оваа сезона не добива многу шанса да се докаже. На почетокот добиваше шанса на еден од 3-4 натпревари и + не го играше цел натпревар кога ќе стартуваше. Тоа е премалку за да влези во подобра форма. После тоа се повреди и то е то. Сега откако се врати мене навистина ме изненади со игрите. Се надевам дека и наредните натпревари ќе игра добро.
Во врска со Сколс...Пол е добар играч кој веќе си го направил своето за Јунајтед, нема што веќе да очекуваме од него. Сега игра добро еднаш на 4-5 натпревари.
Инаку во врска за Џеко и Хамшик...сите имаме желби за појачувања,
но сега тоа знаеме дека не е можно. Како прво немаме многу пари, а и Ферги не верувам дека би дал пари колку што бараат за тие играчи.
За Сколс го имаме истото мислење, па и за Нани. Се надевам дека ќе добие повеќе доверба од Ферги, но и дека ќе ја оправда таа доверба.
Џеко и Хамшик ги спомнав онака, како играчи на кои им одговара стилот на игра на Манчестер и играчи кои би се вклопиле одлично во тимот. А и не е нереално нивно доведување на ОТ, посебно на Џеко. Веќе имаше такви шпекулации, па зошто и да не се остварат. Навистина имаме криза со финансиите, ама тоа не значи дека треба да се потпреме на сегашниот играчки кадар. Да се минусираат платите на Сколс и Невил + да се продаде дел од играчите кои не ни се потребни( Парк, Харгривс, Фостер...) ќе се соберат доволно пари за Џеко. Не може следната сезона да чекаме да му се погоди натпреварот на Сколс, или пак Гигс да е во полна кондиција. Засилувања требаат ако сакаме да се одржиме во светскиот фудбалски врв.![]()
Се покажа дека сепак Валенсија беше најдобар досега против Виган, и пак ќе речам најверојатно заради "старо друштво". На тој натпревар беше супер и ги немаше оние недостатоци кои мене ми пречат кај него, а тоа е себичност, неспособност да испрати центаршут, непрецизност итн. Иако мора да признаеме дека тој се повеќе ги отстранува тие недостатоци и тоа е добро. Можеби и Нани не е толку добар колку што е слаб Хал, ама Нани и на предходниот натпревар блескаше, а замисли колку време немаше играно. И дали треба да подсетам на играта на Нани со Овен против Волзбург во Германија. Факт е дека не добива минутажа, а за да биде добар мора да игра, затоа не можеме да го отценуваме за оваа сезона. Лани беше подобар, но затоа што лани повеќе играше. Иако се мачкаат очи дека наводно бил повреден изминатите месеци, сепак е јасно дека Ферги намерно не го играше и го стави во кошот каде беа Дејвид Бекам, Рој Кин, Јап Стам и Руд Ван Нистелрој. Се надевам дека ви е јасно за "каков кош" станува збор, а најверојатно и Видиќ во последно време е ставен во тој кош. Имаше полно написи во кои пишуваше "кој му се спротивставува на Ферги, тешко него...." Но не знам и јас како Нани повторно е вратен, веројатно Ферги свати дека му треба на клубот, или можеби некои играчи што требаше место него да играат, свати дека не се тоа што очекуваше од нив, барем засега. И ако си добива Нани редовно минутажа, ќе биде уште подобар. Ете се согласуваш дека има неверојатен центаршут, а нас тоа ни треба од него, создавање на шанси, асистенции и по некој гол. Не може ниту Нани ниту Валенсија да дадат повеќе голови од Руни. И да, кога двајцата би биле крила, никој нема да може да не сопре.
Не е точно дека времето на Сколс помина. Ако има малку повеќе години, можеби треба да му се намалува минутажата. Инаку со Сколс е многу посигурна играта. (Кога не му е лош денот), има неверојатни прецизни додавања, значи дели корисни топки опасни за противникот. А тоа дека знае и по некој гол да постигни дури и од центар, веројатно му е повеќе познато на постарите членови. Е сега добро како и секој човек и тој може да има слаб ден. Но тука треба друг да реагира, да го повлечи на време за да не примаме голови или да не направи некој картон. А достојна замена за Сколс е Флечер. И на Овен му фали минутажа, а некни се виде дека се правеа посебни акции во нападот. Добро соработуваше и со Руни и со Нани а и со останатите. Не е себичен, не шутира од секаде, освен кога е сам во позиција за гол, а на Манчестер му треба таков колективен играч, а не како некои самобендисани звезди кои од првиот натпревар сакаат да постигнат гол и индивидуално да се прослават. Евра можеби најмалку голови има постигнато за Манчестер, ама е најценет посебно оваа сезона. Всушност не заборавајте дека Манчестер Јунајтед е комбинација на младост и искуство.
Од овие што сакаш "да ги продадеш", единствено за Фостер се согласувам. Поздрав!
И ние со 15 играча ќе одеме на титули? нема да играа џеко право сме без фостер, харго и парк :kesa: ниеден од тие не продавам јас, и да имам паари не го зимам босанецо. Стрпејте се малко, Диуф е тва шо ни требаше. :smir:
Кои 15 играчи бе брат?
Фостер е еден непотребен трет голман, Кумановски кажано ''бескичмењак''.
Харго и така и така еве веќе 2 сезони нема одиграно натпревар( добро де лани имаше, цели 2).
Парк... Мадафака. Обертан и Тошич се подобри од него, па и Велбек може да игра крило.
Диуф исто така може да биде голем играч, но ние таленти имаме преку 20 во тимот. Ни треба еден готов играч, доста беа млади таленти. Не можеме само со Руни во нападот.
А за болдираното, па ти си најверојатно 1 од милион што мисли така.![]()
Напротив затва шо оште не гии "вратил" парите дадени за него (Харго) треба да не го продадеме, а и да сакаме, кој ќе ни го купе?
За една слаба утакмица Парк го направиите првоодделенец, абе не ви замерувам, се е добро ка ќе заврше добро, и се е лошо коо ќе заврше лошо, шо е ного грешка. Утре да даде Парк 1-2 гола, да изиграа добро, ак не говорете сите добро за него јас глава давам. Патетикаа у фан клубо, незнам как е у другите, не одам, ама кај нас, па се даа краткорочно, да се гледа само од утакмица за утакмица.. ного лошо
Истото важе и за Фостер, точно, и јас нејќам уште сега да бране, нека го даде на позајмица некаде 2 год да се искале, да собира искуство, да не се навраќаме на него. А тва за Велбек, правилен потег од страна на Ферги, и Македа да го даде така 1 год на позајмица, коо не добиват шанса. А ак беше Тошич толко подобар играч од Парк ќе играаше повеќе од него, а не од цела година 2-3 утакмици и Обертан се добива шанса исто как и Парк (мош помалко) оти има конкуренција за крилните позиции. Абе как готов напаѓач коо сите се у криза, пари немат сите клубове, терат по 50м за еден играч, водат се по пример на реал, сити, челзи... ка беше таа, додека има овци за стрижене, ќе има и волна :kesa:Поздрав и уживи, Ферги е научник! :wink: