- Член од
- 17 февруари 2009
- Мислења
- 728
- Поени од реакции
- 60
И повторно ќе го величам мојот Јунајтед затоа што тоа го заслужува, иако можеби нема да му се допадне постот на оние кои сеуште плачат по Роналдо. (нека биде за "оние 1%" (според некои) кои ќе сакат да читаат убави работи за Манчестер ). И јас денес плачев за Роналдо, ама не дека ми недостасува туку го жалев што избега од најдобриот клуб во светот. Ние сега наместо еден Роналдо имаме 10 "Роналдовци", па според математиката јасно е што е посилно, 10 или 1. Феноменална убиствена игра и уште еден доказ "кој е лавот а кој е петелот во шумата" . Се испозанесија Граѓаните дека ќе го победат Манчестер Јунајтед, дека се меѓу најдобрите во Англија, дека имаат силна екипа ама денес им покажавме дека се само КАРИКАТУРА од тоа :pos2:. Оклоностите беа чудни. Иако феноменално изигравме, лесно можевме и да не победиме дури и да изгубиме. Но ете (нека се задоволни некои фактори тука), спортската среќа беше на наша страна за на крај да славиме. Според играта повеќе од заслужено. Секоја чест за Гивен (ми е мака што не брани за нас), да беше некој друг, на пример нашиот Фостер сигурно победата ќе ни беше со двоцифрен број. Победата наша е уште поголма со оглед на фактот дека "игравме без голман". Да играш без голман и да примиш само три гола тоа е успех :pos2:. Да не ги коментирам сите поодделно, сите беа добри, а Гигс станува повеќе од чудо. Никогаш не сум рекол дека е слаб, но сега е феноменален. Доживува фудбалска реинкарнација и едноставно ја зафркна природата, покажа дека "колку повеќе се старее, оние кои имаат повеќе години, можат повеќе и подобро да играат фудбал". За Флечер само ќе кажам дека го доби она што го посакував последните кола, а тоа е неговата крајна ефикасност и прецизност. Уште "еден шамар" за оние кои плукаа по Мајкл Овен. Сега нека кажат дали за џабе го зедовме или не. А за оние кои бараа чудотворци кои со еден потег ќе го решат натпреварот, пак ќе им речам "поздрав од Мајкл Овен" :pos2:. А за продожението, можеби на среќа ќе рече некој, и јас така помислив во прв мпомент, но потоа си анализирав и сватив дека се е регуларно. Голот на Белами одзеде 1 минута (оној за 3:3), потоа кога дојде измената, кога влезе Керик и таму заминаа 30-тина секунди, така да не би рекол дека судијата ни подари секунди за да дадеме гол. Вистина можеби е на среќа гол да постигниш во последните секунди, но според играта што ја прикажавме, преголем грев ќе беше ако не победевме. Така да секоја чест и честитки за победата и феноменалната партија. А јас пак ќе повторам без оглед на тоа дали на некој му се допаѓа или не, Мачестер е машинерија на која воопшто не му фали ни Роналдо ни Тевез, силни се и пресилни и допрво ќе газат и "убиваат". Браво за Манчестер Јунајтед.
П.С. И нешто оф топик. Господинот "bobipp" нека престане со неговите "научни објаснувања" за натпреварот во врска со играта што ја играл. Некој нека му објасни какви глупости треси.
П.С. И нешто оф топик. Господинот "bobipp" нека престане со неговите "научни објаснувања" за натпреварот во врска со играта што ја играл. Некој нека му објасни какви глупости треси.