Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

• Креатор на темата Креатор на темата Chombe_United
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Општо во дискусијата сакам да кажам дека треба почит да имаш кон сите поранешни играчи, макар и да сакале да си одат. А вака само си обичен лицемер, сакај го кога игра за нас, мрази го оти си отиде. И тоа пази оти му било сон да игра за Реал, а уствари Манчестер добива 80 мил фунти и руши трансфер рекорд. Сфати дека на играчите кои потекнуваат надвор од Англија потешко им е да седат во ист клуб цела кариера. Јас очекувам и Андерсон и Нани кога тогаш да ги продаат, дали по висока цена дали по ниска не знам. Како наеднаш семоќниот Роналдо стана Гејналдо не ми е јасно.
Ти сакал или не Роналдо си замина од Јунајтед како легенда, барем ако си вистински навивач на клубот. Слободно читни по форумиве во Англија да видиш дека сеуште го ценат момакот. И како да не го цениш? Покрај тоа шо си отиде на педерски начин, ни донесе три титули, ЛШ, и едно финале во кое според мене беше единствениот што сакаше да победи. А да ке забораев, 80 мил не се малце.
Добро бе Дено мајка му стара, не си сега ти овде за мене да ми држиш лекции што треба и како треба!
Дали јас некој играч ќе ценам или не тоа е мој сопствен избор, за ГЕЈНАЛДО проценив дека не треба да го ценам повеќе па макар сум бил и лицемер и кукавица.
Зошто не сум рекол за некои други играчи нешто туку за него! Зошто Бекам не го баци амблемот на педерите или на ЛА Галакси кога тој навива само за Јунајтед!
Кажав и погоре, да не ти повторувам барем тебе дека имам свој начин на апсорбирање на работите околу Јунајтед и тоа е мое право.
Не ми пречи ти и ако дркаш на него, ако и сеуште спиеш со неговиот постер тоа е твој проблем, но не и мој!
Мене единствено ме интересира Манчестер Јунајтед, а тој тоа не го почитува со самиот потег што го направи(што го бакна лајното).
Така да можеш да им држиш лекции на некои помлади членови за тоа како треба да се навива и како треба да се сакаат педерски играчи кои за мене нема никогаш да го достигнат нивото на еден Кантона, Гигс, Кин, Бекам, Солскјаер и компанија.
И уште нешто, може да им речам FUCK OFF на сите што јадат гомна за Јунајтед! Манчестер Јунајтед бил, беше и ќе постои после ГЕЈНАЛДО и секогаш ќе е над играчите бидејќи е религија!

Оставете го Роналдо тој е веќе "стара плоча" :) . Денес е време на компакт-дискови :pos2:. Јас многу пати досега го кажав мојот став за Роналдо. Се знае кои се легендите на Манчестер. Роналдо е само еден добар стар хит кој никогаш нема никој да го преработи во нова ремикс верзија. А оние стари хитови кои вредат, тие нон стоп се преработувани и препеани :). Со нив би ги споредил (како што рече Чомбе) Бекам, Кантона, Гигс, Сколс, Рој Кин, Солскиер, ..... и уште многу други, но не и Роналдо во нив, заради тоа што самиот си заслужи да не замине како легенда од клубот. Да знаете само дека многу играчи ги држеше во сенка, а тие играчи ќе ги видите понатаму колку се добри и квалитетни. Значи за еден играч да биде од корист, премногу други не можеле да користат на клубот. Кога повеќе ќе се најадете? Со еден залак или со повеќе залаци? :)

Инаку да ја честитам победата над Виган и белки сега повеќето сватија дека не ни требаат нови играчи туку разработување на нови шеми на игра. Се виде дека денешната шема е добра и вроди со плод. За овој состав (да не биди како фалење) пишував после мечот со Барнли. Се надевам дека Ферги не ни ги чита постовите тука :pos2:, па случајно го извади истиот состав :). Во секој случај полека влегуваме во колосек, и мора да бидете повеќе од задоволни. Ова е најдобар старт на Манчестер Јунајтед во последните сезони. Уште еднаш ќе ви препорачам за крај на овој пост да ми го прочитате потписот.

Добро бе Дено мајка му стара, не си сега ти овде за мене да ми држиш лекции што треба и како треба!
Дали јас некој играч ќе ценам или не тоа е мој сопствен избор, за ГЕЈНАЛДО проценив дека не треба да го ценам повеќе па макар сум бил и лицемер и кукавица.
Зошто не сум рекол за некои други играчи нешто туку за него! Зошто Бекам не го баци амблемот на педерите или на ЛА Галакси кога тој навива само за Јунајтед!
Кажав и погоре, да не ти повторувам барем тебе дека имам свој начин на апсорбирање на работите околу Јунајтед и тоа е мое право.
Не ми пречи ти и ако дркаш на него, ако и сеуште спиеш со неговиот постер тоа е твој проблем, но не и мој!
Мене единствено ме интересира Манчестер Јунајтед, а тој тоа не го почитува со самиот потег што го направи(што го бакна лајното).
Така да можеш да им држиш лекции на некои помлади членови за тоа како треба да се навива и како треба да се сакаат педерски играчи кои за мене нема никогаш да го достигнат нивото на еден Кантона, Гигс, Кин, Бекам, Солскјаер и компанија.
И уште нешто, може да им речам FUCK OFF на сите што јадат гомна за Јунајтед! Манчестер Јунајтед бил, беше и ќе постои после ГЕЈНАЛДО и секогаш ќе е над играчите бидејќи е религија!

Една работа само :
Ти излеа не праиш разлика меѓу платеници и домашни играчи(од младинска академија)
Едните се донесени со цел да го подобрат клубот за одредено време и за неколку години со нивното шиткање да се направи профит(Роналдо и уште милион други) и тие нормално дека ке го бакнуваат клубскиот амблем во било кој клуб да преминат кога играат во клубот само за сопствена слава а не за клубска слава. А другите се играчи кои пораснале со клубот и ке го подржуваат додека се живи,(тоа се играчите кои ги наброја погоре).
Помина времето на еден играч во еден тим, сега на играчите им е предизвик да играат во што повеќе квалитетни тимови во квалитетни лиги. Се помалку ке има играчи како( Гигс, Сколс, Гери Невил,Тоти,Дел Пиеро, Раул, Чави,Пујол и др.) Ја се кладам дека Нани, Андерсон, Фабио, Рафаел ке не напуштат во одреден период од нивната кариера и ја нема да ги плукам туку ке им се заблагодарам за се што направиле за Man Utd. Но сепак твое право е да го мразиш Роналдо :toe: Ја за разлика од тебе ке му бидам благодарен за сите голови и асистенции и ке му посакам успех во Реал :smir:

Добро бе човек како сум нејасен не знам стварно. И за мене Роналдо нема да го достигне нивото на Кантона, Бекам, Гигс и тн. нормално тоа, нема шанси ни да ги ставам на исто рамниште.
И како шо кажа тоа е твој избор што го викаш Гејналдо, али со тоа не си ништо погоре од самиот Роналдо, напротив. Малце размисли надвор од кутијата.
И ти имам кажано и порано, не го споредуј Јунајтед со нешто измислено како религијата. Манчестер е класи над тоа невидливо нешто.
А да и ке забораев, не значи дека ако ти си дркал на Роналдо и си имал постер, дека и сите треба тоа да го праат. :pipi:

Е.....Ја се кладам дека Нани, Андерсон, Фабио, Рафаел ке не напуштат во одреден период од нивната кариера и ја нема да ги плукам туку ке им се заблагодарам за се што направиле за Man Utd.

Можеби ќе не напуштат, можеби не, но битно е КАКО ќе не напуштат. Дали ќе си одат како легенди или ќе се плука и за нив. Ова е само еден од аргументите кој Роналдо го прави помал од неговата големина. И Бекам не напушти...... .Ако мислиш дека оној кој е од друга држава мора да те напушти, кажи ми зошто Ван Дер Сар ќе се пензионира од Јунајтед? Сигурно знаеш дека Солскиер не е англичанец, ама сеуште работи во Јунајтед. Зарем треба за Ферги да коментирам?

Можеби ќе не напуштат, можеби не, но битно е КАКО ќе не напуштат. Дали ќе си одат како легенди или ќе се плука и за нив. Ова е само еден од аргументите кој Роналдо го прави помал од неговата големина. И Бекам не напушти...... .Ако мислиш дека оној кој е од друга држава мора да те напушти, кажи ми зошто Ван Дер Сар ќе се пензионира од Јунајтед? Сигурно знаеш дека Солскиер не е англичанец, ама сеуште работи во Јунајтед.
Више од стручњаци ми е преку кур, искрено.
Солскјер е научен на такво време, научен на таков фудбал. Од млада возраст е во Англија. Башка Солскјер не беше ни блиску до нивото на Роналдо што е сега, така да клубови како Реал и Барса не го пожелуваат, да не го спомнам фактот дека разликата од Португалец до Норвежанец е огромна. Оле го имаше барано само Тотенхем и пази за малце Ферги ке го даеше. Арно шо не го продае.
Како Рони го немаше срцето на Оле ке беше совршено.
А Ван Дер Сар иде у Јунајтед на 35 години и ти очекуеш да напраи трансфер во друг клуб. Фак ми ајм фејмос.....
И па ке кажам факт е дека Роналдо педерски се испонаша, али да не бидеме подоле од сите тие што го мразеа додека беше во Јунајтед. Мислам не личи за фанови на најдобриот клуб во светот.

А да и ке забораев, не значи дека ако ти си дркал на Роналдо и си имал постер, дека и сите треба тоа да го праат. :pipi:
Лепев јас постери и дркав на играчи ама пред многу години, кога бев помлад ама никогаш не дркав на педери:tv:
Ти си тој што никако не може да се помири што си замина Роналдо:pos2:
Јас исто како тебе, кога замина Бекам ми се сруши светот, не јадев, не пиев не спиев, само на него мислев:pos2:

Ај не јадете многу Г, денес момциве покажаа малце посветеност кон навивачите пред се, а и кон тоа колку се сериозни кога се сериозни :icon_lol:

Браво за сите на теренот, искрено Флечер ме изненади, тоа копито кое го нејќев, денес првпат го засакав и покажав симпатии кон него (стоп педери)...
Само посветеност кон тоа што треба да се исполни, а они немаат многу, освен голови и победи (да беа академици или стручњаци па да решаваа проблеми за децата од Африка ќе ги сватев...)
Вака, само напред момци....ова е играта!

Long Live United, И колку што ги серев со Барнсли, денес толку ги сакам и почитувам за гинењето на терен....башка и пијам од кога победија, така да сум клен во нивна чест...

Добро бе,зошто им ги дркате на поранешните играчи на Манчестер?Беа дел од нас,постигнаа многу за нас,постигбавме и ние за нив,и што сакате?А?Едноставно гледајте на иднината и на тие трофеи што допрва доагаат!!! :toe: :smir:

Више од стручњаци ми е преку кур, искрено.......
............
али да не бидеме подоле од сите тие што го мразеа додека беше во Јунајтед. Мислам не личи за фанови на најдобриот клуб во светот.

Deno^ тука изгледа ти си најголем стручњак, па треба да сватиме дека Манчестер не може без Роналдо. Ќе видиме дали е така, нека помине сезоната, тука сме. "тие што го мразеа додека беше во Јунајтед" го мразеа бидејќи им даваше голови. А ако денес некој го мрази, тоа е само заради начинот на кој си отиде. Така да едните "мразачи" со другите немаат споредба. :).

Vie ste nenormalni se karate za eden ronaldo....ronaldo veke ne igre za nas taka da nema so da se govore za nego...fala mu za se so napravi za nas i uspex u real ....
Deneska prekrasna igra na momcite vo 2 poluvreme izgleda fergi go diglan glasot malko poveke ....
Site tie sto go odpisaa junajted od trkata za titulata po porazot od barnly ...deneska svatiii nesto....i vo sabota ocekuvam pobeda nad arsenal iako ke bide tesko

Ве молам да не се карате за Роналдо више..... направи се за нас и ние направивме се за него нмногу ни помогна и мие многу му помогнавме сакаше да си иде си го испративме се искурчи со амблемот и тоа е ај доста сега да зборувам за тоа.... ВРЕМЕ Е ДА СЕ СВРТИМЕ КОН ИДНИНАТА ......

Лепев јас постери и дркав на играчи ама пред многу години, кога бев помлад ама никогаш не дркав на педери:tv:
Ти си тој што никако не може да се помири што си замина Роналдо:pos2:
Јас исто како тебе, кога замина Бекам ми се сруши светот, не јадев, не пиев не спиев, само на него мислев:pos2:
Ох бре боже, па ја како шо знам според Думан кога не издуваа Порто ти не си испаѓал од соба, тоа не е хардкор навивач бачко туку човек кој е несигурен во себе и нејке да го заебаваат.
И јас бев забеган порано јбг коа ке ти влезе нешто во срце тешко трпиш пораз и тага, и бед ми беше за Бекам. Најомилениот играч ми замина од клубот за кој живеев, но времето се лечи нели. Белки со време ке ти помине разочарувањето што го бацил Роналдо амблемот на очајниот клуб и ке сфатиш дека без него сеуште ке бевме со само 2 титули во ЛШ и со 15 во ПЛ.
И едно прашање. Дали јас не сум помирен со заминувањето на Рони или ти кој ја користиш секоја прилика да го напраиш подоле од гомно-пази играчот од кој имаш дрес и пред само 3 месеци онанираше на него.
Тоа ти иде вака отприлика: ти си у случајов девојче кое е остаено од дечко и и замисли дечко и наеднаш стануе педер, клошар и тн. Тури му курот Чомбе, еднаш се живее. :)

Можеби ќе не напуштат, можеби не, но битно е КАКО ќе не напуштат. Дали ќе си одат како легенди или ќе се плука и за нив. Ова е само еден од аргументите кој Роналдо го прави помал од неговата големина. И Бекам не напушти...... .Ако мислиш дека оној кој е од друга држава мора да те напушти, кажи ми зошто Ван Дер Сар ќе се пензионира од Јунајтед? Сигурно знаеш дека Солскиер не е англичанец, ама сеуште работи во Јунајтед.

Сите знаеме зашто Бекам не напушти(пиеше копачка у аркада и после не беа во најдобри односи со Ферги иако они го тврдеа спротивното, но сепак Бекам е дете на Манчестер и нормално е дека ке остана легенда во Man Utd.
Ван дер Сар ке се пензионира??? Па нормално коа за 2 месеци пуни 40 години, Едвин беше едно од подобрите засилувања во последните неколку сезони иако сите мислеа дека е премногу стар за Man Utd и дека нема да ја достигне формата од времето коа бранеше за Ајакс и Јуве. Ама типот дојде на 35 години во Man Utd и ке си отиде како еден од најдобрите голмани на Манчестер.
За Солскјер е друга работата(мојот омилен играч). Дојде од Норвешка која има слична клима и стил на живот со Англија и не му беше многу тешко да се приспособи во Манчестер, тоа беа други времиња кога речиси цел тим на Манчестер беше од младинската академија.
Но ти неможеш да очекуваш од Бразилец или во случајов Португалец да остане во англиски тим целата кариера во денешно време. Тоа го имаат признаено и многу менаџери од Премиер лигата. Климата и англискиот стил на живот е најголемиот проблем при купување на играчи од страна. Затоа едно време Италија и Шпанија беа далеку пред Англија според квалитетот на играчите кои играат во лигите, но сепак парите си го направија своето и ја вратија Англија на првото место пред неколку години. Но коцката се врти повторно...
И дај да заврши веќе дебатава за Роналдо. Тој си го одигра своето, си го оствари сонот а ние си земавме рекордна сума на пари и сите задоволни ке си продолжат во животот :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom