Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.161
Поени од реакции
6.026
Ај малце офтопик ама....

Си бил некој Циго.И отишол во Англија,демек да го гледа најдоброто градско дерби помеѓу Манчестер Јунајтед и Манчестер Сити.И влегува во стадионот гледа од една страна фанови на Јунајтед од друга на Сити.И отишол кај тие од Јунајтед.Почнува мечот сите викаат,пејат навивачки песни се нервираат,а тој ко утка некоја само седел и се вртел наоколу.По извесно време некој фан на Јунајтед го прашал:-Абе гледам дека ни пееш,ни навиваш.....за кој Манчестер навиваш.И цигово се вртел,гледал...-Пааа,за Манчестер....Јунајтед.
-А,песна некоја знаеш навивачка од Манчестер Јунајтед...
-Па....знам...
-Па ај запеј ја...
-Манчестерррр Јунајтеееед.....такавввв сам и јаааа:helou:
:pos2: Вицов ме потсети на сценава од Eurotrip :pos2:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Тевез фокусиран на финалето:vozbud:

Вели дека сака да го освои финалето за клубот и за навивачите.
Сака да остане и се надева дека Јунајтед ќе сторат се за да го задржат:vozbud:

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Фергусон: Евра ќе го сопре Меси

Сер Алекс Фергусон вели дека не подготвува некои посебни планови за справување со Лионел Меси во финалето од Лигата на Шампионите
Стратегот на Јунајтед признава дека Аргентинецот е еден од најопасните играчи на Барселона но сепак нема да прави посебен план за тоа како да го неутрализира Меси.

Фергусон најави дека ќе се потпре само на формата на Патрик Евра, кој и лани во полу-финалниот дуел беше задолжен за Меси и прилично добро се справи со напаѓачот на Каталонците.

“Лани моравме да зависиме од формата на Патрик Евра, па и оваа година ќе зависиме од тоа.” – рече Фергусон.

“Патрик е фантастичен фудбалер, многу брз низ целиот терен, и потребно е тоа против Меси бидејќи и тој самиот е многу брз.”

“Имаше моменти на Олд Трафорд кога не можевме ништо да направиме кога топката беше во неговите нозе и тој ги напаѓаше нашите играчи.”

“Потребно е да му се даде заслуга за тоа бидејќи имаше моменти кога ние се потпиравме на среќата, дка тој ќе направи лошо додавање, ќе падне преку топката – нешто да се случи.”

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.602
Поени од реакции
6.382
уште сега ме фајка возбуда.ајде побрзо да дојде финалето.немам стрпление веке.PS:да му го оставиме составот на ферги.вака само може да претпоставуваме.последниот збор го има ферги :smir:

N

navivacka

Гостин
Се надевам дека Тевез ке настапи во првите единаесет а би било одлично и Руни да е крилна позиција,одлично се снаога.

Фергусон пишува историја

http://www.netpress.com.mk/sport/vestiimages/6641/untitled.bmp Ако ја совлада Барселона во финалето од Лигата на Шампионите, кое на прогрмата е в среда 27 мај во Рим, Манчестер Јунајтед би станал првиот клуб во историјата на натпреварувањето на кого би му пошло од рака да го одбрани трофејот. Покрај тоа се заканува рушење на уште неколку рекорди, а уште неколку ќе бидат изедначени во случај на победа на "ѓаволите".
Имено, доколку англискиот клуб ги победи Каталонците, менаџерот на Манчестер Јунајтед, Алекс Фергусон ќе дојде до својот трет пехар со "големи уши" со што би се израмнил со легендарниот трене рна Ливерпул, Боб Пејсли.
"Рекордите не ме интересираат. Јас сум во години кога тоа премногу не ме интересира. Новинарите се занимаваат со рекорди. Ако победиме ќе бидеме прогласени за вонземјани, но ако загубиме сигурен сум дека ќе ме бркаат во пензија. Се надевам дека моите фудбалери нема да им го овозможат тоа задоволство." - се пошегувал Фергусон.
Единствениот проблем за бранителот на трофејот во Лигата на Шампионите би можела да претставува повредата на Рио Фердинанд, кој порачал дека "не постои начин да го попречат да го игра финалниот натпревар."

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.716
Поени од реакции
11.556
Колку натпревари имаме во ЛШ без пораз во низа?
И дали доколку играме нерешено со Барса до 90 минута, а потоа изгубиме на пенали ќе се сруши тој рекорд ?

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Колку натпревари имаме во ЛШ без пораз во низа?
И дали доколку играме нерешено со Барса до 90 минута, а потоа изгубиме на пенали ќе се сруши тој рекорд ?
Не сум сигурен ама над 22-23 натпревари. А ако не загубиме 90 минути регуларно рекордот продолжува:helou:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.754
Поени од реакции
43.942
Не сум сигурен ама над 22-23 натпревари. А ако не загубиме 90 минути регуларно рекордот продолжува:helou:
Mислам дека се 25..И да ако не загубиме по регуларен тек рекордот продолжува!

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.716
Поени од реакции
11.556
19 Sept 2007 Sporting Lisbon 0–1 Manchester United
2 Oct Manchester United 1–0 Roma
23 Oct Dynamo Kiev 2–4 Manchester United
7 Nov Manchester United 4–0 Dynamo Kiev
27 Nov Manchester United 2–1 Sporting Lisbon
12 Dec Roma 1–1 Manchester United
20 Feb 2008 Lyon 1–1 Manchester United
4 Mar Manchester United 1–0 Lyon
1 Apr Roma 0–2 Manchester United
9 Apr Manchester United 1–0 Roma
23 Apr Barcelona 0–0 Manchester United
29 Apr Manchester United 1–0 Barcelona
21 May Manchester United 1–1 Chelsea
17 Sept Manchester United 0–0 Villarreal
30 Sept Aalborg 0–3 Manchester United
21 Oct Manchester United 3–0 Celtic
5 Nov Celtic 1–1 Manchester United
25 Nov Villarreal 0–0 Manchester United
10 Dec Manchester United 2–2 Aalborg
24 Feb 2009 Internazionale 0–0 Manchester United
Плус дома со Интер, дома и гости со Порто и дома и гости со Арсенал.
25 натпревари (или точно 2 години) без пораз во Лига на Шампиони. :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.602
Поени од реакции
6.382
последниот од милан,ако добро се секавам :toe:

N

navivacka

Гостин
последниот од милан,ако добро се секавам :toe:

Да,3-0 :(,годината кога ја прегазивме Рома...џабе тие 7 погодоци.

Плус дома со Интер, дома и гости со Порто и дома и гости со Арсенал.
25 натпревари (или точно 2 години) без пораз во Лига на Шампиони. :)

ајде ајде нека се множат тие натпревари без пораз:vozbud:и нов рекорд да поставиме.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.747
Поени од реакции
9.507
Време е да направиме нова историја која ќе ја паметиме долго време. Знае стариот како да игра во финалето и не очекувам од него премногу да се отвориме од самиот почеток на мечот. Знаеме дека Барса игра отворен фудбал и досега сите тимови кој играле отворено против нив, секогаш ги загубувале натпреварите со повеќе голови разлика. Сепак ние не сме тие тимови, но сигурен сум дека САФ знае за тоа. Потребен ни е ран погодок во почетокот на мечот и потоа со добра пресинг игра да го добиеме мечот. Би бил задоволен и со 1:0...
Најдобар состав според мене:

----------------------ВДС-----------------------
Ошеј-------Видич-------Фердинанд-------Евра
--------------------Сколс----------------------
-----------Гигс-----------------Керик-----------
Парк-------------------------------------Руни
------------------Роналдо---------------------

G

Gray Foxx

Гостин
Време е да направиме нова историја која ќе ја паметиме долго време. Знае стариот како да игра во финалето и не очекувам од него премногу да се отвориме од самиот почеток на мечот. Знаеме дека Барса игра отворен фудбал и досега сите тимови кој играле отворено против нив, секогаш ги загубувале натпреварите со повеќе голови разлика. Сепак ние не сме тие тимови, но сигурен сум дека САФ знае за тоа. Потребен ни е ран погодок во почетокот на мечот и потоа со добра пресинг игра да го добиеме мечот. Би бил задоволен и со 1:0...

И ти си доста контрадикторен.
Ако дадеме први гол ја сум сигурен дека ке бидеме шампиони.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.602
Поени од реакции
6.382

би им ги заменил местата на сколс и керик.керик е тој што е главен во средината.пасови,ова она.... :toe:

Да,3-0 :(,годината кога ја прегазивме Рома...џабе тие 7 погодоци.

ајде ајде нека се множат тие натпревари без пораз:vozbud:и нов рекорд да поставиме.
колку е моменталниот рекорд?

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.716
Поени од реакции
11.556

Баш мислам дека ќе се случи спротивното.
Ќе напаѓаме на почетокот како и секогаш, додека не дадеме гол, е ако дадеме, дури тогаш ќе се повлечеме, што е лошо.
Но, ќе видиме што ќе се случи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom