Цела Фиренца лее за Македонија

N

n/a

Гостин
Сигурно повеќе од таквите циници како тебе:nesum:
Ти рече... циник?
Не бе џонтра...
:toe:
Јас би бил циник кога би те рибал и би те турил у ќош со факти кои што укажуваат дека едни малку различни споменици,цркви и верски објекти постоеле у Македонија.
Па уште и би барал рецимо со пуно право да бидат обновени (пошто они се дел од историјата,нали :) )
Арно ама,јас никогаш не сум сакал ниту пак притрпуел неспособњаковичи од `владари` што :
-контролираат една улица од главниот град а држат `ораторики` за вечна слава и нови `рајхови`,
-или пак зборуваат за предлог-планови кои што не ги разбираат,а не пак да знаат и умеат да ги спроведат
-нивните неуспели покушаи бараат да бидат разбрани од плебсот и платени од заедничките пари

а у исто време го шашардисуат обичниот примерок од македонец со небитни за него у моментов `комбинации` и го `јачаат` дека ете...
тоа е битно.
Да извиниш... ама НЕ е.
Барем у оваа и наредната година!
Кај е преродбата, изроди? !!!
Го оставивте народот без леб,за срам и арам да ви биде!

Додека на пример:
Мустафа Кемал:
Ќе ги избркам оџите од нивните удобни `дупки` на улица, и ќе ги натерам да заработуваат за леб како мажи!
забелешка.
Мустафа Кемал е еден од највлијателните 50 луѓе на сите времиња,и преродбеник на Отоманска во европска Турција.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
samo da go prasam grujo i grujovistite , do pred 2 nedeli vo negovata mu programa i vo negovite zakonski vetuvanja stoese deka ke bidat pokaceni platite vo administracijata.
denes izjavuva na sobraniska sednica deka parite za spomenici bile od 2007 godini i zatoa moralo da se prodolzi so postavuvanje na spomenici i trosenje budzetski pari,narodni pari za spomenici.

zatoa prasuvam,ako trebase da ima pokacuvanje na platite vo administracija i sega poradi kriza nema pokacuvanje,kako togas da razberam deka ako imalo odluka za izgradba na spomenici sega vo kriza mora da ima spomenici.
ne go prifakam odgovorot deka sdsm nisto ne gradele , ne prifakam deka sdsm tolku pari ukrale kolku sto ke potrosi vladata za spomenici, ne prfakam deka tie pari sto ke gi potrosi za spomenici bile tolku kolku sto vredi imotot na bivsi minister od sdsm itn itn......
vakvi glupi odgovori ne prifakam od prosta pricina sto sega sdsm ne se na vlast i prasanjeto ne e dali oni gradele ili kradele tuku ednostavno , zosto mora da ima za spomenici a da nema za plata???

D

DeviL_32`

Гостин
шмизли пуфли бикови стоки волови...тоа најголема грешка беше александар сега за сега е ок...за тие пари нешто да направеа да однадат некоа улица...

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
А да поставуваме статуи од резервните делови за тенковите на Бучковски и СДСМ.
Ќе бидат со многу поголема научна вредност одколку овие на некој си Даме, Гоце, Питу, Александар.
Народ ќе научи, дизелски агрегат, клип, клипнача, хилзна, брегаста осовина итн ...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
А да поставуваме статуи од резервните делови за тенковите на Бучковски и СДСМ.
Ќе бидат со многу поголема научна вредност одколку овие на некој си Даме, Гоце, Питу, Александар.
Народ ќе научи, дизелски агрегат, клип, клипнача, хилзна, брегаста осовина итн ...
Менувачи како потрошен материјал...:pos2::pos2::pos2:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Ти рече... циник?
Не бе џонтра...
Јас би бил циник кога би те рибал и би те турил у ќош со факти кои што укажуваат дека едни малку различни споменици,цркви и верски објекти постоеле у Македонија.
Па уште и би барал рецимо со пуно право да бидат обновени (пошто они се дел од историјата,нали :) )
Арно ама,јас никогаш не сум сакал ниту пак притрпуел неспособњаковичи од `владари` што :
-контролираат една улица од главниот град а држат `ораторики` за вечна слава и нови `рајхови`,
-или пак зборуваат за предлог-планови кои што не ги разбираат,а не пак да знаат и умеат да ги спроведат
-нивните неуспели покушаи бараат да бидат разбрани од плебсот и платени од заедничките пари

а у исто време го шашардисуат обичниот примерок од македонец со небитни за него у моментов `комбинации` и го `јачаат` дека ете...
тоа е битно.
Да извиниш... ама НЕ е.
Барем у оваа и наредната година!
Кај е преродбата, изроди? !!!
Го оставивте народот без леб,за срам и арам да ви биде!

Додека на пример:
Мустафа Кемал:
Ќе ги избркам оџите од нивните удобни `дупки` на улица, и ќе ги натерам да заработуваат за леб како мажи!
забелешка.
Мустафа Кемал е еден од највлијателните 50 луѓе на сите времиња,и преродбеник на Отоманска во европска Турција.
Не бе батка, грешка си и за спомениците и за обновувањето. Твојот проблем е во твојот комплекс и во неговото дејство врз твојот разум, а силината на твоето дејство ја потхрануваш од широчината која тука секому му е дозволена (па и на тебе) да каже се, без притоа да се дрзне дека понекогаш почитта треба да биде дел од кажаното.
Потребата што ја имаш, она што не го мислиш ти, секогаш да го маргинализираш одбирајќи зборови кои ќе го задоволоат само твоето его и оставајќи лажен впечаток дека твојата душегрижност е всушност реална состојба во Македонија бирајќи зборови како рајх итн. ми даваат за право да кажам дека ти лекуваш само сопствени фрустрации, а реалноста не е така „цлна“ како што се обидуваш да ја „пликажеш“. А фобијата што ја имаш од „плелодбениците“ кажува дека ти си опседнат со нив...
Мустафа Кемал живеел во една империја која немала проблем ниту со име, ниту со територија, ниту со влез во некаква уценувачка унија. Кемал требало да направи само реформи на империјата.
И ние правиме реформи, ама реформите никако да завршат, затоа што ние ниту сме империја, ниту сме рајх, а згора на тоа имаме и проблеми што никој никогаш не ги имал. Имаме луѓе кои од сабајле сами се мразат, а потоа сите ги мразат. Имаме плачковци кои мислат дека, се тие знаат и никој друг. Имаме луѓе што не можат да бидат опозиција. Едноставно имаме се она што не треба да го имаме, а немаме ништо од она што треба да го имаме и да не карактеризира како такви какви што заслужуваме да бидеме.

N

n/a

Гостин
Не бе батка, грешка си и за спомениците и за обновувањето. Твојот проблем е во твојот комплекс и во неговото дејство врз твојот разум, а силината на твоето дејство ја потхрануваш од широчината која тука секому му е дозволена (па и на тебе) да каже се, без притоа да се дрзне дека понекогаш почитта треба да биде дел од кажаното.
Потребата што ја имаш, она што не го мислиш ти, секогаш да го маргинализираш одбирајќи зборови кои ќе го задоволоат само твоето его и оставајќи лажен впечаток дека твојата душегрижност е всушност реална состојба во Македонија бирајќи зборови како рајх итн. ми даваат за право да кажам дека ти лекуваш само сопствени фрустрации, а реалноста не е така „цлна“ како што се обидуваш да ја „пликажеш“. А фобијата што ја имаш од „плелодбениците“ кажува дека ти си опседнат со нив...
Мустафа Кемал живеел во една империја која немала проблем ниту со име, ниту со територија, ниту со влез во некаква уценувачка унија. Кемал требало да направи само реформи на империјата.
И ние правиме реформи, ама реформите никако да завршат, затоа што ние ниту сме империја, ниту сме рајх, а згора на тоа имаме и проблеми што никој никогаш не ги имал. Имаме луѓе кои од сабајле сами се мразат, а потоа сите ги мразат. Имаме плачковци кои мислат дека, се тие знаат и никој друг. Имаме луѓе што не можат да бидат опозиција. Едноставно имаме се она што не треба да го имаме, а немаме ништо од она што треба да го имаме и да не карактеризира како такви какви што заслужуваме да бидеме.
Глупости... (у боја).
На Г`ујо,основна работа му беше не споменици да гради...
него економски да ја реорганизира и постави на здрави основи земјава.
Се друго драг мој Мрњавчевиќу... е продавање муда за бубрези и купување време.
А он... не добил избори за да ги потроши топтан девизните резерви и да се задужи до гуша дур ја рани партиската `машинерија` ,него тачно заради тоа што ветил брзи и ефикасни ЕКОНОМСКИ мерки со кои што ќе овозможи прогрес.
Дур на терен... `ја затнаа работата`...
на сите нивоа.
Комплетно.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Јас па цело време се чудам кој к*р е србин да ми се меша во сопствена држава, спомениците се порачани уште пред да почне светската криза и нема враќање назад, купени се ќе се платат. Знам дека многумина сакаат споменик од тито на плоштад ама тој филм само во режија на Б.Ц.! Башка гледам критики до општина центар, да ги прашам комуњарите зошто нема споменици низ Струмица?
Одговор: Заев бере пари за нов автомобил:pos2:

N

n/a

Гостин
Јас па цело време се чудам кој к*р е србин да ми се меша во сопствена држава, спомениците се порачани уште пред да почне светската криза и нема враќање назад, купени се ќе се платат. Знам дека многумина сакаат споменик од тито на плоштад ама тој филм само во режија на Б.Ц.!
Србите...
нејќат споменик од Тито бетер од тебе.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
А кој ги направи најголемите реформи во економијата во Македонија, Бранко Црвенковски и СДСМ ?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
хе, хе хе.......ај, ај, како е тргнато уште малку кога ќе ви снема за јадење.....со шмишајбни ќе отсекувате: рака, нога, глава, мобилен, опаш ...од тоа стауетките и правец отпад:vozbud::kesa:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Глупости... (у боја).
На Г`ујо,основна работа му беше не споменици да гради...
него економски да ја реорганизира и постави на здрави основи земјава.
Се друго драг мој Мрњавчевиќу... е продавање муда за бубрези и купување време.
А он... не добил избори за да ги потроши топтан девизните резерви и да се задужи до гуша дур ја рани партиската `машинерија` ,него тачно заради тоа што ветил брзи и ефикасни ЕКОНОМСКИ мерки со кои што ќе овозможи прогрес.
Дур на терен... `ја затнаа работата`...
на сите нивоа.
Комплетно.
Веројатно нему повеќе му е јасно од тебе зошто се нафатил на таа функција и што треба да прави за да ја задржи истата. Помеѓу тие две нешта се и спомениците, економијата, мудата и бубрезите итн. А за сето тоа има време од 4 години.:toe:

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
jas slusnav na tv deka statuata na Aleksandar ke bide visoka 12 metra, no zaedno so platoto ke bide visoko kolku 7 katnica.

b.t.w. apsolutno sum protiv ova trosenje pari totalno nenamenski. Kulturata e super, no dajte prvo sredete gi drugite raboti.. Kako na primer, bolnicite... Od moe iskustvo, na 5 casa pred poragjaj, so bolki se tusirav vo wcto na bolnicata, so ladna voda, pokraj skrsen prozorec (nadvor sneg vrnese) i wc-to mirisase na .. znaete na sto. I plus toa imaa samo edno exo koe morav da cekam da go donesat od ortopedija, bidejki nastana malecka uzbuna koga ne mozea na bebeto da mu go najdat pulsot.

Bukefal.... daleku sme nie od kultura i statui

Kajgana Shop

На врв Bottom