Теми за размислување... [Што е форумот денес?]

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
мислев пишувањето неквалитетни постови и пишување глупости се блиско поврзани -.-

па не баш се мудрец до мудрец, еве се изјаснија 2-3 мудреца дур ние си праиме муабетче со офтопик празни мислења (без навреда)
Значи ти ми поверува дека имам 27 и сум згрешила тема:jaj:

И шо нема да закачаат Гладиус и Викторгг кога едниот постојано му колва на главата на другиот.

Си кажавте сите кој колку е мудар и паметен,сега остајте го форумов на раат да дише(нормално и јас):smir:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
И да ти е ислучена, пак може да ти даваат... :)
ве читам и не се осмелуам да се мешам со најпаметните :wink:
ама детево е класичен пример ...
покрај цела тема и нејзината насока се фана за репутацијата и ништо не кажа ....

муебтот ми е дека форумот е таков каков што е затоа шо нема дисциплина ... а таа дисциплина треба да ја диктираат модераторите .. :toe:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
И да ти е ислучена, пак може да ти даваат... :)
најверојатно мисли на тоа дека админ може да ти ја исклучи репутацијата и да не видиш зеленко икад :)
Што беше мојот пост офтопик, ај кажи ми жити се.Еве ти си по аргументиве. Темава е насловена [Што е форумот денес?] Така? Јас одговорив детска градинка. И? Ќе ми кажиш дека не е накотен форумов со деца од 13 до 15 години? Не велам нешто лошо за нив. Ама од нивната еуфорија да имаат напишано што е можно повеќе постови, не можам да го најдам јас твојот, на гарфилд, на леандра, на гладиус, на Викторггг пост... Знаеш дека квалитетот и квантитетот се обратнопропорционални.
офтопик е пошо темава не е само за тоа ШТО Е ФОРУМОВ -ДЕТСКА ГРАДИНА :среќен_дека_нашол_одговор_од_2_збора: пошто и да е точно, не ни проба да дојдеш до тоа ЗОШТО копиљана се котат и јадат вафли и ЗОШТО старите порано авторитетни фоумџии не постираат - а кога ќе постираат ги бришат и им го газат авторитетот и КАКО да се реши сето тоа
а дека квалитетот и квантитетот се обратно пропорционални не се
тоа е генерализација само
Значи ти ми поверува дека имам 27 и сум згрешила тема:jaj:

И шо нема да закачаат Гладиус и Викторгг кога едниот постојано му колва на главата на другиот.

Си кажавте сите кој колку е мудар и паметен,сега остајте го форумов на раат да дише(нормално и јас):smir:
форумот не е предодреден да дише
форумот треба да е активен и да го мачиме тотално со квалитетни постови
а тачно, треба да го остаиш ТИ да дише, пошо додека ние тука барем си чапрцкаме и бараме солуција, ти си попаметна со тоа што попушташ :сарказам_смајли:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
-.-

Само да си кажам де XD
u see what i mean ... :toe:

После еднонеделен бан нема да постира вакви глупости :toe:
со надеж дека овакви бош постови нема да има понатаму, и ќе си има на ум дека ако незнае да напише нешто со памет и подолго од една реченица поарно нека не постира .. нека чита :toe:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
27 годишен се расправа со 18 годишен и вие се чудите зашто нема квалитетни дискусии. ха-ха

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Онака, да се надоврзам на темата.
Стар член ≠ дрзок сарказам
Јас би повеќе дека на старите членови им дошло преку глава од таквиот сарказам кој се појавил пред одредено време па си прлетнале од форумов во помирни краишта.
Онака, не туку се надоврзувај на темата него слободно исцитирај ме. И потсети се кога ти ја објаснував разликата меѓу сарказам и wit. И колку ти воопшто разбра од сето тоа.

И да, мислам дека на пола од луѓето овде поентата им е тоа како Викторгг и истиот калибар на членови слободно можеа да пишуваат додека не дојдоа модератори кои дрско бришат. Ајде, ти си на потег, избриши ме.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
27 годишен се расправа со 18 годишен и вие се чудите зашто нема квалитетни дискусии. ха-ха
од кога годините се мерка за интелигентни постови?
don't mind the statistics, just answer?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Кога можат деца да бидат министри и да се расправаат со постари, многу постари и помудри, може и на форум некој 50 годишен да дискутира со 15 годишен.
никаде не е забрането, но она што води кон неквалитет е токму тоа што се дозволува на квалитетни теми да има смајлиња и други глупости, додека оние кои се задолжени да ја контролираат дискусијата, неретко немаат доволно капацитет да ги сфатат умните,, мудри, интелигентни, напати и честопати саркастични, циничн и и духовити постови и ги бришат, плус и за да не им се налутат другарчињата со кои пијат кафе бидејќи тоа е kewl.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Затоа што тоа е она од кое “старите“ и по години, и по стаж членови бегаат - тоа копиљана да им рипа као млад мајмун и да им соли памет.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Онака, не туку се надоврзувај на темата него слободно исцитирај ме. И потсети се кога ти ја објаснував разликата меѓу сарказам и wit. И колку ти воопшто разбра од сето тоа.

И да, мислам дека на пола од луѓето овде поентата им е тоа како Викторгг и истиот калибар на членови слободно можеа да пишуваат додека не дојдоа модератори кои дрско бришат. Ајде, ти си на потег, избриши ме.
Да сакав да те цитирав ќе го направев тоа.
Ти потсети се што ти реков за тое просветлувања. Не ми требаат.

А за бришењето од страна на модераторите.. Да беа така дрски модераторите (јас нели), темава воопшто немаше ни да се отвори затоа што ќе немаше со кој воопшто да се дискутира на форумов.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Никаде не спомнав интелигентни постови.
Реков „Се расправа„ - што пред се не му доликува на годините и на искуството што би требало да му даде мудрост во животот.
И коа ќе видиш кој на кого се обидува да му го спушти и на каков беден начин, ондак се ти е јасно и не се чудиш шо му е на келнерите бе брааааат...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Нудл, не е само од тоа. Имаш контролирање на дискусија во погрешен правец.
Имаш неквалитетни и недоволно капацитенти позери кои се замислуваат за богови.
Имаш мамини и татини синчиња кои глумат лудило, а имаш и луѓе кои не сакаат да пишуваат повеќе бидејќи им е здосадено да гледаат идиотизми кои се толерираат, а никој и никаде да земе Листеринче да си исплакне смрдливата челуст полна фекалии.

?

..........

Гостин
Добар е форумот бе шо се жалите,
Чудно се жалите и постирате на оваа тема, па пишете на друго место развиете дискусија.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Гадфилд- на малите им доликува да скокаат ко млади мајмуни, на големите не им доликува.
Созревањето би требало да ве научи на таа лекција.

Вот - апсолутно си во право, мислењата ги градам врз мојата влажност. :back:

Kajgana Shop

На врв Bottom