Ѓорге Иванов со доверба од 2,9%

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Абе нек си праи Бајрам со умот...остај го...:toe:
Демантирај ме бе. Шо се шљепаш позади туѓи офтопици.
Ете напиши дека не сум во право и дека Груевски нема да го промени името и вината да му ја препише на Ѓоле.

Постовите овде стојат :toe:

Бујрум....
Па не мислиш ли дека ако Грујо сакаше да го смени имато досега немаше да го направи тоа? Во ред е тоа што велите дека можеби Грујо во никој случај не сака да му падне рејтингот, но сепак нема тој вечно да биде премиер на оваа држава ќе дојде ден народот ќе го смени и него. Политичарите добиваат мандат од народот и народот може да им го земе. Јас мислам дека СДСМ се тие што сакаат да се смени името и да беа на власт ќе го направеа тоа. Нели на изборите сега за претседател Фрчко на секој митинг збореше дека доколку тој стане претседател Македонија до Септември ќе влезе во НАТО и ЕУ? Како е можно тоа? Па ќе го сменат името во Северна Македонија и готово ете ти ги после и НАТО и ЕУ.:toe:
Точно дека СДСМ го говорат она што мислат да го направат.
Измериле заземале став пресекле, му се бендисало тоа некому или не.
Но уште поточно е тоа дека популарноста на Груевски се темели токму на неговите спротиставени ставови со СДСМ и Бранко. И пази сега иронија. Она што СДСМ го кажува по пресови, Груевски во скоро време ќе почне да го реализира.
Ме интересира кој сега ќе биде предавникот.
Аха ми текна.
Најверојатно претседателот и народот :toe:
сепак неможеш да речеш дека е единствена опција/претпоставка ....
Не е единствена, но е најмногу веројатна.
мислиш Груевски не е свесен дека ќе го прочитаат како буквар ако тоа го направи?
Можеби ти ќе го прочиташ и ќе му ја откажеш подршката, но многу поголем дел од оние што сега го подржуваат, ќе не убедуваат дека разумниот компромис е разумен компромис.:toe:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Ај за он-топик кажи на што се должи огромната разлика во рејтингот на Иванов пред и по изборите ?

Abe ti taka bistar dechko, pa i "realen" barash odgovor na prosto prashanje:
Pred izborite na Ivanov mu beshe lesno medju Frchko, Nano i Ljube, anketiranite gradjani mu davaa najgolema doverba nemu. Sega prevarantite i lopvite gi nema vo anketava a Ivanov ushte ne e oficijalno predsedatel, negoviot rejting ke moze da se meri posle barem dva do tri meseci, otkako ke go oformi kabinetot, otkako ke imenuva ambasadori na upraznetite mesta, otkako ke otide vo nekoja poseta.....

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Abe ti taka bistar dechko, pa i "realen" barash odgovor na prosto prashanje:
Абе јас си го знам одговорот, туку сакам да слушнам мислење од неговите подржувачи :)
Pred izborite na Ivanov mu beshe lesno medju Frchko, Nano i Ljube, anketiranite gradjani mu davaa najgolema doverba nemu. Sega prevarantite i lopvite gi nema vo anketava a Ivanov ushte ne e oficijalno predsedatel, negoviot rejting ke moze da se meri posle barem dva do tri meseci, otkako ke go oformi kabinetot, otkako ke imenuva ambasadori na upraznetite mesta, otkako ke otide vo nekoja poseta.....
И би додал, кога ќе почне со реализација на разумниот компромис.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Не е единствена, но е најмногу веројатна.
еве јас една друга реална претпоставка да ти дадам ...

изгледај го и клипов ама изгледај го стварно ...
и чуј ги ставовите на сите ... меѓу себе си се согласуваат со ставовите сите 3-4ца шо зборуат ...

е сега претпоставката:

преговорите нема да продолжат до изборите у Гејлада ...
Иванов цело време ќе кажува компромис, компромис, но никако да се реши и ќе се одолговекува целиот процес ... пред ЕУ сепак ќе се залагаме за компромис ...

процесот се одолговекува ... во Гејлада се отвара школото на Македонски ... културно обединување ... Чамите бараат права, Турците се бунат ... се врши притисок врз Гејлада да се признаат малцинства и им следи нашето сценарио со охридскиот договор? притисок од САД па и од ЕУ но не јавен ...

можно ли е ова?
шо викаш ... да не заборавиме дека и Југославија не беше можно па се распадна ...

Зар мислиш оваков чоек ... кој на неколку пати по неговите изјави и гостувања изјавува колку ја цени Македонија ... и после толку критикувања кон гејлада па и бугарија, и покрај сите студенти кои го сакаат и го фалат ... и покрај неговата неисцрнета кариера како професор, интелектуалец па еве и политичар и претседател .... ќе се ебе сам себе со тој товар да го смени името ... и да го клне секој Македонец??!?!

јас не верувам ...

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
еве јас една друга реална претпоставка да ти дадам ...

изгледај го и клипов ама изгледај го стварно ...
и чуј ги ставовите на сите ... меѓу себе си се согласуваат со ставовите сите 3-4ца шо зборуат ...

е сега претпоставката:

преговорите нема да продолжат до изборите у Гејлада ...
Иванов цело време ќе кажува компромис, компромис, но никако да се реши и ќе се одолговекува целиот процес ... пред ЕУ сепак ќе се залагаме за компромис ...

процесот се одолговекува ... во Гејлада се отвара школото на Македонски ... културно обединување ... Чамите бараат права, Турците се бунат ... се врши притисок врз Гејлада да се признаат малцинства и им следи нашето сценарио со охридскиот договор? притисок од САД па и од ЕУ но не јавен ...

можно ли е ова?
шо викаш ... да не заборавиме дека и Југославија не беше можно па се распадна ...
Другар, мене како бел ден ми е јасна апсурдноста на целава ситуација, исто како што ми е јасно дека подршката на САД оди до граница во која би ги принудиле грците да ја прифатат тројната формула како решение на спорот, и ни милиметар понатаму. Мислиш дека за пет-шест месеци (незнам кога точно се изборите) ќе се промени нешто ?
Мислиш дека НАТО и ЕУ ќе ја променат својата официјална политика ?
Мислиш дека ова што го пишуваш е реално изводливо ?

Само да те потсетам дека НАТО и ЕУ опстојуваат токму врз принципот на консензус и штитење на интересите на своите членки.

Најсе, би бил пресреќен доколку моите прогнози излезат тотален промашај.

Зар мислиш оваков чоек ... кој на неколку пати по неговите изјави и гостувања изјавува колку ја цени Македонија ... и после толку критикувања кон гејлада па и бугарија, и покрај сите студенти кои го сакаат и го фалат ... и покрај неговата неисцрнета кариера како професор, интелектуалец па еве и политичар и претседател .... ќе се ебе сам себе со тој товар да го смени името ... и да го клне секој Македонец??!?!

јас не верувам ...
Орото го води Груевски..... Ѓоле е само еден обичен статист.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Другар, мене како бел ден ми е јасна апсурдноста на целава ситуација, исто како што ми е јасно дека подршката на САД оди до граница во која би ги принудиле грците да ја прифатат тројната формула како решение на спорот, и ни милиметар понатаму. Мислиш дека за пет-шест месеци (незнам кога точно се изборите) ќе се промени нешто ?
Мислиш дека НАТО и ЕУ ќе ја променат својата официјална политика ?
Мислиш дека ова што го пишуваш е реално изводливо ?

Само да те потсетам дека НАТО и ЕУ опстојуваат токму врз принципот на консензус и штитење на интересите на своите членки.

Најсе, би бил пресреќен доколку моите прогнози излезат тотален промашај.

јас не верувам ...

јас поради ова мислам дека твоите прогнози нема да се остварат ...
Орото го води Груевски..... Ѓоле е само еден обичен статист.
не верувам дека Иванов е толку наивен како што изгледа ...

а и САД мислам дека нема веза со политиката на ЕУ ...
баш напротив мислам дека САД има свои интереси кои се во спротивна насока од Интересите на ЕУ ...
на САД у никој случај не им е у интерес ЕУ да опстане и зајакне и обедини целосно ...

баш САД се оние кои ќе направат да падне „лулката“ на демократијата на која ЕУ се базира и фали по светов .... САД се тие кои заради нивен интерес ...за да растурат конкуренција за да се наметнат они ... ќе фанеме нешо корист ... :smir:

и не сме ние многу битни ....
само што САД ќе го искористи прашањето на Македонците, Чамите, Турците ....(Обама веќе беше у Турција и како беше насловот ... ладен туш за Гејлада)
и да не сме ние тука ... тука се Чамите и Турците ...

зошто да даеме газ ако сето ова неминовно ќе се деси?

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
ako i posle takva prevara sto ja napravi grujo za izborite , koga perese mozok na graganite vo emisiite na milenko i na jadi burek, kako na primer deka platite vo administracijata ke se pokacat,penziite ke se pokacat,koga gi frlase lopatite ke napravi ova-ke napravi ona i uste mal milion gluposti sto gi veti vo kampanjata, i posle toa sme svesni na dva dena po zavrsuvanjeto na izborite izleze mrtov laden-nasmean so cela vlada pozadi nego i bez troska sram soopsti deka platite ke zamrznat i nema pokacuvanje,penziite isto taka,ke se gradi ama odlozeno,koga ke ima pari za toa,a doprva krizata pocnuva,znaci doprva ke nema pari,kako moze nekoj seuste da mu veruva i seuste rejtingot da mu e 30 %.

Znaci realen 07,ubavo kaza.imeto ke si go smeni,na referendum rezultatite ke si gi namesti ( kako sto si gi mestese na poslednite 3 izbori ) i pak rejtingot ke mu bide visok.

Pricinata za vakvata sostojba vo makedonija e piveke od jasna.grujo i drugarcinjata dobivaat se, a narodot nisto.

O

Out Boy

Гостин
Колкав рејтинг ќе има Хорхе, зависи од расположението на Грујо. Сепак, во ниеден случај рејтингот на господинот ни претседател никако не смее да биде поголем од тој на Премиерот ни.

Не смее бе дворскиот шут да го загрозува Императорот.

:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Во новиот македонскиот претседател Ѓорге Иванов, во моментов доверба имаат 2,9 отсто од граѓаните, покажала анкетата спроведена минатиот викенд од Институтот за демократија, на барање од Институтот „Павел Шатев“.

Доколку процентот се претвори во апсолутни бројки, тоа би значело доверба од околу 60.000 луѓе, драматично помалку од освоените околу 450.000 гласови на неодамнешните избори.

Во ВМРО-ДПМНЕ, партијата што ја лиферуваше анкетата, задоволни од ваквиот рејтинг на Иванов. Очекуваат негово подигање откако новиот претседател ќе почне со работа.

Од Институтот за демократија одбија да ги толкуваат резултатите од анкетата, бидејќи за такво нешто немале овластување од нарачателот. Експертите од останатите агенции за јавно мислење, пак, не сакаат да коментираат истражувања што друг ги спровел.

Неофицијално, политиколозите велат дека нискиот рејтинг на Иванов во моментов воопшто не е за изненадување. За него, објаснуваат тие, претежно гласаше гласачкото тело на ВМРО-ДПМНЕ, што сега на прашањето „во кој политичар имате најголема доверба“, најчесто одговараат - „Никола Груевски“.

Премиерот со рејтинг од 30,9 проценти и понатаму е убедливо најпопуларниот политичар во земјава. По него следат досегашниот претседател и иден лидер на опозицијата Бранко Црвенковски со 8,7 отсто и претседателот на ДУИ Али Ахмети со 8,2 проценти.

Од останатите политичари, според анкетата, значителен рејтинг има уште единствено Имер Селмани, кој ужива доверба од 4,9 отсто. Љубе Бошковски, кој најави скоро формирање на нова политичка партија, има рејтинг од 0,3 отсто.

A1.

И зар има тука нешто да се коментира!!!!

Член од
27 ноември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
11
Овие 2,9% изгледа се доверба од членовите на СДС :) а не од граѓаните на Македонија :)

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
абе шиптаро го почна муабето
шо очекуваш :pos2::pos2::pos2:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Каде е Ѓорге Иванов?

Личен избор или партиска директива. Новиот Претседател одлучи инаугурацијата закажана за 12. овој месец да ја чека далеку од очите на јавноста.

Речиси еден месец по неговиот избор, Иванов не излезе со став за ниту една позначајна и актуелна тема. Го премолчи укинувањето на веронауката, дебата околу изградба на Црква на плоштадот, а не излезе ниту со стратегија за надминување на спорот со Грција - клучната пречка на патот кон ЕУ и НАТО, и намалување на последиците од светската економската криза.

За дел од интелектуалната јавност, молкот на Иванов воопшто не е за изненадување.

„Тој не е избран за да мисли, не е избран за да има свој став, туку тој е избран само за да оди по своето мислење кај Никола Груевски, да го соопшти, и најверојатно сега Груевски е зафатен со други активности, и нема време да му каже на Иванов кое е тоа неговото мислење што тој треба да ни го соопшти нам“, изјави Ким Мехмети, политички аналитичар.

Тој не е избран за да мисли, туку тој е избран само за да оди по своето мислење кај Груевски

Активностите на Иванов минатиов период се сведоа на средби со претставници на институциите. Првиот човек на Собранието, Вељановски, претседателот на Врховниот суд Вангеловски и Панде Лазаревски од Центарот за управување со кризи беа негови домаќини.

Но по нив избраниот претседател даваше само протоколарни изјави, без можност новинарите да поставуваат прашања, па настаните и воопшто не најдоа место во медиумите.

Неговите соработници најавуваат почесто присуство во јавноста на Иванов, откако тој и официјално ќе ја презема функцијата.

„Иванов се екипира, го подготвува тимот и се подготвува за првите мерки и чекори. Во меѓувреме освен консултативни средби, остварува контакти и со странски амбасадори“, велат од Кабинетот на Иванов.

Нема информации кој се ќе го сочинува новиот претседателски кабинет

Со ваквото образложение не се согласува Мехмети. Според него, овој период Иванов требаше да го искористи за да го презентира својот концепт за идното пет годишно владеење.

„Овој период обично претседателите во другите држави, најмногу го користат за да ги афирмираат своите ставови. За да го соопштат на граѓанството што треба да очекуваат од дента кога ќе седне тој во кабинетот. Ние ништо не знаеме што ќе се случи од тој ден, освен што тој кабинет нема да биде празен, него ќе има една фигура која ќе ја пополни таа фотелја “, вели Мехмети

Истовремено, нема информации ниту кој се ќе го сочинува новиот претседателски кабинет.

Неофицијално, работата таму не била атрактивна за ниту еден од поистакнатите членови на ВМРО-ДПМНЕ.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=107977

N

n/a

Гостин
Е сега вака:
Соодносот,помеѓу оние 2.9 % на Иванов и оние 30% на Груевски,
ја претставува реалната слика помеѓу луѓето кои што навистина се задоволни од плелодбата на тупото (оние 2.9 %) и изнасилената партиско-бирократска машинерија (30%) која што под принуда за работно место и леб...
ги обезбедуе оние задоволителни 30% за дпбне.
:toe:

Ivanov ushte ne e oficijalno predsedatel, negoviot rejting ke moze da se meri posle barem dva do tri meseci, otkako ke go oformi kabinetot, otkako ke imenuva ambasadori na upraznetite mesta, otkako ke otide vo nekoja poseta.....
Тек тогаш...
со тој `памет` и капацитет со кои што располага,
у -5 ќе влезе.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Личен избор или партиска директива. Новиот Претседател одлучи инаугурацијата закажана за 12. овој месец да ја чека далеку од очите на јавноста.

Речиси еден месец по неговиот избор, Иванов не излезе со став за ниту една позначајна и актуелна тема. Го премолчи укинувањето на веронауката, дебата околу изградба на Црква на плоштадот, а не излезе ниту со стратегија за надминување на спорот со Грција - клучната пречка на патот кон ЕУ и НАТО, и намалување на последиците од светската економската криза.

За дел од интелектуалната јавност, молкот на Иванов воопшто не е за изненадување.

„Тој не е избран за да мисли, не е избран за да има свој став, туку тој е избран само за да оди по своето мислење кај Никола Груевски, да го соопшти, и најверојатно сега Груевски е зафатен со други активности, и нема време да му каже на Иванов кое е тоа неговото мислење што тој треба да ни го соопшти нам“, изјави Ким Мехмети, политички аналитичар.

Тој не е избран за да мисли, туку тој е избран само за да оди по своето мислење кај Груевски

Активностите на Иванов минатиов период се сведоа на средби со претставници на институциите. Првиот човек на Собранието, Вељановски, претседателот на Врховниот суд Вангеловски и Панде Лазаревски од Центарот за управување со кризи беа негови домаќини.

Но по нив избраниот претседател даваше само протоколарни изјави, без можност новинарите да поставуваат прашања, па настаните и воопшто не најдоа место во медиумите.

Неговите соработници најавуваат почесто присуство во јавноста на Иванов, откако тој и официјално ќе ја презема функцијата.

„Иванов се екипира, го подготвува тимот и се подготвува за првите мерки и чекори. Во меѓувреме освен консултативни средби, остварува контакти и со странски амбасадори“, велат од Кабинетот на Иванов.

Нема информации кој се ќе го сочинува новиот претседателски кабинет

Со ваквото образложение не се согласува Мехмети. Според него, овој период Иванов требаше да го искористи за да го презентира својот концепт за идното пет годишно владеење.

„Овој период обично претседателите во другите држави, најмногу го користат за да ги афирмираат своите ставови. За да го соопштат на граѓанството што треба да очекуваат од дента кога ќе седне тој во кабинетот. Ние ништо не знаеме што ќе се случи од тој ден, освен што тој кабинет нема да биде празен, него ќе има една фигура која ќе ја пополни таа фотелја “, вели Мехмети

Истовремено, нема информации ниту кој се ќе го сочинува новиот претседателски кабинет.

Неофицијално, работата таму не била атрактивна за ниту еден од поистакнатите членови на ВМРО-ДПМНЕ.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=107977
Е сега вака:
Соодносот,помеѓу оние 2.9 % на Иванов и оние 30% на Груевски,
ја претставува реалната слика помеѓу луѓето кои што навистина се задоволни од плелодбата на тупото (оние 2.9 %) и изнасилената партиско-бирократска машинерија (30%) која што под принуда за работно место и леб...
ги обезбедуе оние задоволителни 30% за дпбне.
:toe:

Тек тогаш...
со тој `памет` и капацитет со кои што располага,
у -5 ќе влезе.

ДРН, ДРН, ДРН!!!:uvo::uvo::uvo:

Пејачот прво пее а потоа се шлака раци!!!
Фудбалерот прво даде гол па потоа се шлака раци!!!
итн, итн, итн.......
:pos2::pos2::pos2::pos2:

Така да што и да збориме сега е излишно. Почекајте прво да седне на таа пуста фотеља па потоа давајте анализи (бог знае и какви се тие анализи):toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom