LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Мамо, мамо!
Ама, не ме викај мамо, само три месеци сум со татко ти.
Па како да те викам?
Па како што ме викаат сите други, чичко Цветко!

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Од многу документарци што имам изгледано во животов мој, во неколку беше истакнато дека отприлика 10% од секој животински вид се хомосексуално насторени. Следствено, следејќи ја и логиката на повеќето членови, ако е природна селекција тоа кај животните, исто е и кај нас (луѓето), и незнам на кого би се љутеле, на природата?!

Utopian

Neporazen
Член од
2 април 2011
Мислења
47
Поени од реакции
33
I pak nikoj nesaka da odgovori koe e [tetnoto vlijanie na homoseksualcite vrz okolinata,

--- надополнето ---

Поставуваат преседани.
Како Косово или Абхазија...
Иако не и кај нас...сеуште е рано,можеби на преминот меѓу 21 и 22 век.

Ova e forum kade nie razgovarame i bi bilo dosta uctivo da odgovorime na tugite prasanja se dodeka i drugite odgovaraat na nasite. Se so cel da se postigne sostojba kade site gi izjasnuvaat svoite stavovi i im objasnuvaat na drugite zosto se drzat kon toj stav.

S

Sagan

Гостин
I pak nikoj nesaka da odgovori koe e [tetnoto vlijanie na homoseksualcite vrz okolinata,
Од 160те страни тролање на темата, јасно се заклучува дека хомичите се радиоактивни, заради што се препорачува нивно избегавање :toe:

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
Алергични сме на хипокризија. Никој во глобала не им забранува да си ги кафенеат колбасите во спалните, ама тие не дискриминираат нас, иако глорифирацно дека е the other way around. Несакаат да потклекнат под законите, правата и нормите на општеството. Законски маж и жена може да се венчаат или да посвојат дете. Истото го можам и јас и ти и тие. И се тоа океј, ама тие бараат ДОПОЛНИТЕЛНИ, значи екстра повеќе закони за нив специјално. Зошто јас и другар ми неможеме да посвоиме дете, зошто јас и кучето ми неможеме да се венчаме. Универзални правила кои се имплементираат врз сите. Барање додатни, ain't gonna work, bitches.
Писмена си!?

--- надополнето ---

Нека не се надеваат хомосексуалците на бракови и деца во рамки на закон.
Секој човек потклекнува на највишите закони, а тоа се законите на Природата и тука дискусија нема.

Но, не секоја држава е спремна да ги поништи нормите воспоставувани илјадници години наназад од религиозните институции, и преку ноќ да рече “пу пу не важи“.
Секој има право на среќен живот, ама оваа категорија граѓани ќе мора на друг начин да дојде до тоа.

Не секој е интелектуално и економски моќен, па да може да балансира меѓу семејството, потомството и природните потреби. Немоќните се тие кои си го прокоцкуваат живот и тие неку му ја мислат најмногу. На тие во Влада им е лесно... :)
Браво - со такви како тебе иднината ќе е бесконечно повторување на минатото, пошо во предхоните илјадници години човештвото еволуира за енормни 0,001% нели!?
Човештвово за жал многу бавно се развива, сеуште водиме војни и окупираме територии за суровини, човече. и неможам да ја видам разликата меѓу 5000 години назад и денес. Дури можеби пред илјадници години интелекутуално биле понапред и биле похумани и поцивилиирани. (Не правам споредба за технолошки и наулен разбој и предок, туку за развој на хуманотот, однесуванјето и ставовите)

Ако веќе тргаш од тоа дека илјадници години . .бла, бла, бла . . во антилкиот свет, не само во грција, хомосексуалноста била вообичаена и прифатена појава . . . сега шо прајме!? Да се подтпираме на минатото или не!?

--- надополнето ---

Мамо, мамо!
Ама, не ме викај мамо, само три месеци сум со татко ти.
Па како да те викам?
Па како што ме викаат сите други, чичко Цветко!
Ти веќе не си за коментирање - пошо си за грев колку само си огорчен :(
ко одмилен да ти е животот

Scorpia

The one and only
Член од
4 април 2011
Мислења
86
Поени од реакции
16
Sekoj si ima pravo da pravi shto saka, se dodeka taa negova zelba ne povreduva drugi necii prava...Taka da, jas ne znam shto se razviva tolku golema omraza kon lugeto shto ne se straight?! T.e. bi rekla, mozebi nesigurnosta vo svojata sexualna orientacija gi tera lugeto kon omraza. Treba da prestaneme da bideme tolku zatvoreni vo umot, a najmnogu od se treba da prestaneme da se meshame vo tugji zivoti i da si go ziveeme svojot.

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Писмена си!?

--- надополнето ---

Браво - со такви како тебе иднината ќе е бесконечно повторување на минатото, пошо во предхоните илјадници години човештвото еволуира за енормни 0,001% нели!?
Човештвово за жал многу бавно се развива, сеуште водиме војни и окупираме територии за суровини, човече. и неможам да ја видам разликата меѓу 5000 години назад и денес. Дури можеби пред илјадници години интелекутуално биле понапред и биле похумани и поцивилиирани. (Не правам споредба за технолошки и наулен разбој и предок, туку за развој на хуманотот, однесуванјето и ставовите)

Ако веќе тргаш од тоа дека илјадници години . .бла, бла, бла . . во антилкиот свет, не само во грција, хомосексуалноста била вообичаена и прифатена појава . . . сега шо прајме!? Да се подтпираме на минатото или не!?

--- надополнето ---

ај иди лечи се....
сите се огорчени само Ти не си...
сите нечинат само Ти чиниш...
сите се дебили само Ти неси...
ние стрејтерите не постоиме од памтивек туку Вие педерите сте биле па ние стрејтерите сме се појавиле како рак на општеството...
да имаш малку памет ќе ти кажев да седнеш и да размислиш, ама пошто немаш директно ќе ти кажам.. ТИ НЕ СИ А1:nenene: тебе никој нити те гледа, нити те слуша, нити го боли патката за тебе... жалам ама вистина е :toe:
ај ќут сеа и не се нервирај.. губиш на дегенизам...

--- надополнето ---

по коските дознаа дека е педер :pos2:
колку само е тажно сево ова...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.873
Поени од реакции
12.404
Sekoj si ima pravo da pravi shto saka, se dodeka taa negova zelba ne povreduva drugi necii prava...Taka da, jas ne znam shto se razviva tolku golema omraza kon lugeto shto ne se straight?! T.e. bi rekla, mozebi nesigurnosta vo svojata sexualna orientacija gi tera lugeto kon omraza. Treba da prestaneme da bideme tolku zatvoreni vo umot, a najmnogu od se treba da prestaneme da se meshame vo tugji zivoti i da si go ziveeme svojot.
Ммм, навистина секој има право да прави што сака...без да повреди некого? имам некои планови со неколку сопруги, со "руски рулет" па...

S

Sagan

Гостин

Е ај иди со глава у ѕид.
Друго, има еволуција, штета филмот за златната антика не ти дозволува да ја видиш реалноста.

Само да се кукало.
Во антиката хомосексуалноста не била баш толку прифатена како што си мислиш. Ниту пак некогаш била институционализирана на ниво на брак. Нешто што денес го има во многу земји.

Наместо кукање, поарно е секој да допринесува за ова општество колку што може. Слободата денес зависи од економската стабилност на секој поединец. Секој, без разлика на ориентација, е должен да се образува и да работи/активно бара работа. Ако некој мисли дека неговата сексуална ориентација може да ја искористи како пасош до влијание, моќ и функција... се лаже себе си и тие околу него.

--- надополнето ---

Ммм, навистина секој има право да прави што сака...без да повреди некого? имам некои планови со неколку сопруги, со "руски рулет" па...
Па ти имаш право да бидеш со колку сакаш, доколку они се согласуваат со тоа. И ако можеш сите да ги задоволиш во потребите, нели :)
Е сеа, нема да може сите да ти бидат сопруги, ама тебе не ти треба на папир дозвола за да си бидеш со нив.

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
Уво ме боли што ќе кажат сите хејтери на форумов :):):):):)::):):):):)):)):
слободно кажете си, 100 ви предложив и посебна тема да си отворите - али верувам нема да ви е интересно - пошо ќе нема со кој да се контрате :):):):):):):):):)
Бидете здрави, живи и огорчени :)
И со вас и без вас и јас и другите на форумов го живеат животот како што сакаат, така да џабе се замарате

P

Peaceful Anger

Гостин
Писмена си!?

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Ако можете да си напраите дете со дечко ти имај те си ама да биде ваше. Двајца мажи да одгледувате дете, мислиш дека е хумано кон тоа дете? Кое расте у тотално вештачки услови, шо милсиш ти само ќе му даваме љубов и толку сме завршиле работа. Шо се дешава коа доаѓа ситуација да се покаже машкост, да се застане на нозе. А таква ситуација ќе дојде пошо желбата за борба е вградена во човекот. Ти сеа се праиш тука на три и пол ко само љубов да си делел и дека немаш ни трошка огорченост, ама таа огорченост шо ја потиснуваш е лоша, секое потиснато чувтсво е лошо.

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
Е ај иди со глава у ѕид.
Друго, има еволуција, штета филмот за златната антика не ти дозволува да ја видиш реалноста.

Само да се кукало.
Во антиката хомосексуалноста не била баш толку прифатена како што си мислиш. Ниту пак некогаш била институционализирана на ниво на брак. Нешто што денес го има во многу земји.

Наместо кукање, поарно е секој да допринесува за ова општество колку што може. Слободата денес зависи од економската стабилност на секој поединец. Секој, без разлика на ориентација, е должен да се образува и да работи/активно бара работа. Ако некој мисли дека неговата сексуална ориентација може да ја искористи како пасош до влијание, моќ и функција... се лаже себе си и тие околу него.

--- надополнето ---

Па ти имаш право да бидеш со колку сакаш, доколку они се согласуваат со тоа. И ако можеш сите да ги задоволиш во потребите, нели :)
Е сеа, нема да може сите да ти бидат сопруги, ама тебе не ти треба на папир дозвола за да си бидеш со нив.
Не се согласувам со тебе. Во римско време, хомосексуалноста била прифатена. Сите ја опевале љубовта меѓу Антиноос (Антиноус) и римскиот император Адријан. http://en.wikipedia.org/wiki/Antinous
А кај некои афрички племиња, хомосексуалноста била предбрачен церемонијал и пред стапувањето во брак.

--- надополнето ---

Ако можете да си напраите дете со дечко ти имај те си ама да биде ваше. Двајца мажи да одгледувате дете, мислиш дека е хумано кон тоа дете? Кое расте у тотално вештачки услови, шо милсиш ти само ќе му даваме љубов и толку сме завршиле работа. Шо се дешава коа доаѓа ситуација да се покаже машкост, да се застане на нозе. А таква ситуација ќе дојде пошо желбата за борба е вградена во човекот. Ти сеа се праиш тука на три и пол ко само љубов да си делел и дека немаш ни трошка огорченост, ама таа огорченост шо ја потиснуваш е лоша, секое потиснато чувтсво е лошо.
Двајца мажи? Зарем знаеш што зборуваш? Колку семејства во Македонија има во кои има ненормални мајки и ненормални татковци. Во колку семејства во Македонија има семејно насилство?? Дали е тоа нормално и хумано за тебе? Дали мислиш дека детето од тие бракови е нормално потоа? Да се покаже машкост, извини вака, ама има и хетероси без муда!

S

Sagan

Гостин
Не се согласувам со тебе. Во римско време, хомосексуалноста била прифатена. Сите ја опевале љубовта меѓу Антиноос (Антиноус) и римскиот император Адријан. http://en.wikipedia.org/wiki/Antinous
А кај некои афрички племиња, хомосексуалноста била предбрачен церемонијал и пред стапувањето во брак.
Аааа, императорот... си праел што сакал, оти имал моќ. А другите? И некои африкански племиња. Реков јас, не била баш толку многу прифатена како што некои си замислуваат.

Дечки, никој ништо нема да ви даде, ако сами не сте способни да си го земете бе, што друго да ви кажам...

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
ај иди лечи се....
сите се огорчени само Ти не си...
сите нечинат само Ти чиниш...
сите се дебили само Ти неси...
ние стрејтерите не постоиме од памтивек туку Вие педерите сте биле па ние стрејтерите сме се појавиле како рак на општеството...
да имаш малку памет ќе ти кажев да седнеш и да размислиш, ама пошто немаш директно ќе ти кажам.. ТИ НЕ СИ А1:nenene: тебе никој нити те гледа, нити те слуша, нити го боли патката за тебе... жалам ама вистина е :toe:
ај ќут сеа и не се нервирај.. губиш на дегенизам...

--- надополнето ---

по коските дознаа дека е педер :pos2:
колку само е тажно сево ова...
чоканче, земи си го најдобро чоканчето и жлокај, само жлокај...

--- надополнето ---

Аааа, императорот... си праел што сакал, оти имал моќ. А другите? И некои африкански племиња. Реков јас, не била баш толку многу прифатена како што некои си замислуваат.

Дечки, никој ништо нема да ви даде, ако сами не сте способни да си го земете бе, што друго да ви кажам...
Император, па затоа викам. Штом императорот прави, и другите правеле. Дал си видела какви сликици има во Помпеја?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom