LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
А кој рече ако мојот син е педер и нема да го сметам тоа за болест? Незнам зошто едноставно не го акцептирате како пореметување и да си шибате напред во животот! Јас не реков дека треба да ве стават во карантина, ама барем да си признаете како секој што си ја признава својата болест :) јбг и природата греши, а ние сме дел од неа и мора некако да ги прифаќаме нејзините грешки :/
не говори со ве кога ми враќаш
прочитај погоре,убаво пишува дека не сум лезбејка и сакам машки :)
само....за разлика од тебе...имам читано повеке и за психолошкио период шо го минуват во пубертето,ти како сакаш перцепцирај го тава,ако испадне педер носи го по сите психолози,трауматизирај го уште повеке мене не ми смета,не ми е син :)
Јас на мојто дете ке му дадам на знаење дека го сакам и прифаќам,какво и да е,и нема да му говорам против никоја група луѓе,оти постое веројатност оно да е у тие
природата греши?
не знам
иди на http://www.nationalgeographic.com/ ,прочитај за животните повеке,дека и да е ке прочиташ дека и таму е застапена хомосексуалноста
шо значи,не е нешто шо можеш да го контролираш како ти текне...
според тава:кои сме ние луѓето да судеме шо е нормално а шо не?Шо е штетно а шо е корисно?
Ке ја цитирам и мојта професорка по биологија:еволуцијата не признава штетници.Се е тука со причина.
Ама не,ние луѓето најдееме се најпаметни да судеме шо е природно а шо не.
Мајка природа ги создадела,а јас и верувам на природата.
Погоре пиша гејови станале стрејтери?Ке даеш пример?
Или пак само се ожениле за да не забегуват „од нормите“ и додек си ја ебат женичката мислат на нивнио згоден шеф за да го одржат малио дигнан и да не ја разочарат?
It's different.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
само....за разлика од тебе...имам читано повеке и за психолошкио период шо го минуват во пубертето,ти како сакаш перцепцирај го тава,ако испадне педер носи го по сите психолози,трауматизирај го уште повеке мене не ми смета,не ми е син :)
Јас на мојто дете ке му дадам на знаење дека го сакам и прифаќам,какво и да е,и нема да му говорам против никоја група луѓе,оти постое веројатност оно да е у тие
природата греши?
не знам
иди на http://www.nationalgeographic.com/ ,прочитај за животните повеке,дека и да е ке прочиташ дека и таму е застапена хомосексуалноста
шо значи,не е нешто шо можеш да го контролираш како ти текне...
според тава:кои сме ние луѓето да судеме шо е нормално а шо не?Шо е штетно а шо е корисно?
Ке ја цитирам и мојта професорка по биологија:еволуцијата не признава штетници.Се е тука со причина.
Ама не,ние луѓето најдееме се најпаметни да судеме шо е природно а шо не.
Мајка природа ги создадела,а јас и верувам на природата.
Погоре пиша гејови станале стрејтери?Ке даеш пример?
Или пак само се ожениле за да не забегуват „од нормите“ и додек си ја ебат женичката мислат на нивнио згоден шеф за да го одржат малио дигнан и да не ја разочарат?
It's different.
Абе ти твоето дете уште кога ќе го родиш посочи го кон тоа мене не ми ама ич смета, јас знам каде треба да го посочам моето..за животните, и кај нив има грешки направени од природата :) и нив ги фаќаат болести :) Мојот мачор трча по мачката и и мириса опаш, зошто ако е нормално хомосексуалноста не бара мачор?
Пример за педери кои станале нормални? Има. Познавам лично таков :) Сакаш линк? :))))

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
само....за разлика од тебе...имам читано
Можда си, а да не знаеш...рано ти е за заклучоци :) така барем велат хомосексуалците

Туку за тоа нормално, ненормално прашав за објаснување претходно
Не верувам дека таму се практикува облекување на машки деца, адолесценти во фустанчиња...или на машките деца во пубертет во разговор најверојатно не им се советува да се запознаат со момче кое ќе ги сака.
Дали твојот син ќе го облечеш и воспитуваш како сега што се воспитува една ќерка. Дали би ги надминала стегите на ова општество кое им командува на луѓето уште од деца да се определат за бои, облека,...улога во општеството. Да се ослободиме од она што е конзервирано како нормално.
Дали би се земала со човек хермафродит (секако има убави луѓе и меѓу нив).
Дали би се согласила со сопруг кој би се облекувал дома по фустани и би одел низ куќа и пред роднини и гости нашминкан и на штикли.

Сите овие појави постојат во лгбт светот (кросдресинг, трансгендери, хермафродити...како ли све се викаат не ги знам), не се само хомосексуалците. Значи дали со свој пример (преку сопруг и деца во семејство) ќе допринесеш кон понапредно сфаќање на нормалноста.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Можда си, а да не знаеш...рано ти е за заклучоци :) така барем велат хомосексуалците

Туку за тоа нормално, ненормално прашав за објаснување претходно
Дали твојот син ќе го облечеш и воспитуваш како сега што се воспитува една ќерка. Дали би ги надминала стегите на ова општество кое им командува на луѓето уште од деца да се определат за бои, облека,...улога во општеството. Да се ослободиме од она што е конзервирано како нормално.
Дали би се земала со човек хермафродит (секако има убави луѓе и меѓу нив).
Дали би се согласила со сопруг кој би се облекувал дома по фустани и би одел низ куќа и пред роднини и гости нашминкан и на штикли.

Сите овие појави постојат во лгбт светот (кросдресинг, трансгендери, хермафродити...како ли све се викаат не ги знам), не се само хомосексуалците. Значи дали со свој пример (преку сопруг и деца во семејство) ќе допринесеш кон понапредно сфаќање на нормалноста.
Да,ако се заљубам во таква личност би-зошто да не.
Кажах,верувам и на природата :)
чим нешто постое,а не може да се измене,е Нејзино дело.
А за мојте либерални сфаќања,криви ги родителите.
Они ме научија на никој да не судам,па,не судам :)
И за разлика од некој (може ги има тука) шо се плашат дека се хомо и мислат ке го поправат тоа со говорење против них,јас знам дека сум стрејт и дека еден хомосексуалец не може да ме направе хомо,па немам ништо против нив :)
инаку да,стрејтс сум.15 години сум,до сега ехеее колку чувства према истио пол ке ми се јавеа да не беех стрејт ;)

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
И за разлика од некој (може ги има тука) шо се плашат дека се хомо и мислат ке го поправат тоа со говорење против них,јас знам дека сум стрејт и дека еден хомосексуалец не може да ме направе хомо,па немам ништо против нив :)
инаку да,стрејтс сум.15 години сум,до сега ехеее колку чувства према истио пол ке ми се јавеа да не беех стрејт ;)

Очигледно родителиве имале акл во главата па што те научиле да ги почитуваш, како не им е срам зар не знаат дека не треба да изразуваш почит спрема хомосексуалците ц ц ц:tapp:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Очигледно родителиве имале акл во главата па што те научиле да ги почитуваш, како не им е срам зар не знаат дека не треба да изразуваш почит спрема хомосексуалците ц ц ц:tapp:
Tи ова иронично или....?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Искрено, само малку сакав да се пошегувам со тоа првото :)
За другото нешто се сомневам, за хермафродитите и љубовта на стрејт особа кон нив...ама ја, нека е така.
Инаку постојат и други интереси, практикувања и појави во таа група освен хомосексуалците...Дали сите нив ги почитуваме и ги доживуваме како нешто вообичаено и нормално. тоа ми беше зборот со претходниот пост. Сакав да те прашам и дали веруваш во здравството, во доктори и нивно мислење (од матичен до субспецијалист) ама не би сакал да те малтретирам повеќе :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.880
Поени од реакции
20.512
Јас би ви препорачала да почекате да си имате ваши деца па да видиме дали ќе ви биде толку сеедно дали е геј или стрејт, со само тоа што ќе е геј ќе биде осуден од целата околина колку што можам да забележам грото се против хомосексуалноста, второ ќе биде осудено да не може да има деца, а врз што е засновано човештвото нели секој сонува да си го држи чедото свое во рака ? Немојте да мислите дека тука некој ке попушти во држава наша па и СДС да дојдат на власт и ќе одобрат брак и посвојување деца нема теоретски шанси ви гарантирам, и сепак нели децата беа плодот од љубовта на родителите, како геј паровите ќе се изнесат во врска со ова како може двајца геј или лезбијан парови да донесат плод на љубов од нив двете/двајца? Си играте со оган се надевам дека нема да се изгорите, многу тука од вас не ни имаат никаква претстава што значи родителство и што се е спремен родителот да стори за своето чедо и каква е таа љубов и пожртвуваност да не навлегуваме во исклучоци, зборувам овде од мој аспект јас сум во состојба глава од рамена да ми исечат во истиот момент за мојте деца кога станува збор а се додека сум жива лавовски ќе ги бранам од било што, дали имате претства за ова чувство ? сте го осетиле? Како што некој неможе да ја разбере љубовта меѓу истополови партнери така вие незнаете што значи родителска љубов немате осетено, имајте, створете и дојдете пак на странава и ќе се натегаме што е правилно и што не...

Сатори секоја чест за постовите, но едно нешто не ми јасно која е целта да се посвојат деца само заради тоа да не бидат во дом, кој ги прашува тие деца дали сакаат да живеат во такво семејство, нели треба во таква ситуација да се добие согласност, дали од кога ќе пораснат нема да сторат нешто затоа што се срамат кој им се родители гледајки во какво општество живееме сите деца у школо ќе му се смеат на тоа дете дека има геј или лезбијан родители, а таквите комплекси не се лечат, дали знаеш колку боли да си го видиш детето повредено и натажено, ќе имаат ли утеха децата па и родителите?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.991
Поени од реакции
12.635
Јас би ви препорачала да почекате да си имате ваши деца па да видиме дали ќе ви биде толку сеедно дали е геј или стрејт, со само тоа што ќе е геј ќе биде осуден од целата околина колку што можам да забележам грото се против хомосексуалноста, второ ќе биде осудено да не може да има деца, а врз што е засновано човештвото нели секој сонува да си го држи чедото свое во рака ? Немојте да мислите дека тука некој ке попушти во држава наша па и СДС да дојдат на власт и ќе одобрат брак и посвојување деца нема теоретски шанси ви гарантирам, и сепак нели децата беа плодот од љубовта на родителите, како геј паровите ќе се изнесат во врска со ова како може двајца геј или лезбијан парови да донесат плод на љубов од нив двете/двајца? Си играте со оган се надевам дека нема да се изгорите, многу тука од вас не ни имаат никаква претстава што значи родителство и што се е спремен родителот да стори за своето чедо и каква е таа љубов и пожртвуваност да не навлегуваме во исклучоци, зборувам овде од мој аспект јас сум во состојба глава од рамена да ми исечат во истиот момент за мојте деца кога станува збор а се додека сум жива лавовски ќе ги бранам од било што, дали имате претства за ова чувство ? сте го осетиле? Како што некој неможе да ја разбере љубовта меѓу истополови партнери така вие незнаете што значи родителска љубов немате осетено, имајте, створете и дојдете пак на странава и ќе се натегаме што е правилно и што не...

Сатори секоја чест за постовите, но едно нешто не ми јасно која е целта да се посвојат деца само заради тоа да не бидат во дом, кој ги прашува тие деца дали сакаат да живеат во такво семејство, нели треба во таква ситуација да се добие согласност, дали од кога ќе пораснат нема да сторат нешто затоа што се срамат кој им се родители гледајки во какво општество живееме сите деца у школо ќе му се смеат на тоа дете дека има геј или лезбијан родители, а таквите комплекси не се лечат, дали знаеш колку боли да си го видиш детето повредено и натажено, ќе имаат ли утеха децата па и родителите?
Не, тие чувства се непознати за повеќето родители. Јас се сомневам дека децата се зачнати од љубов, поради љубов. Да ги прашаш зошто направиле деца не знаат да ти одговорат, ќе ти вртат одоколу со дипломатски одговор. Најчесто повеќето се одлучуваат на деца поради што – им дошло времето, пукнал кондомот, задоволување на очекувањата од родители и останати...а најтажно е тоа што ги прават за да им се потполни времето во очајни моменти и средовечни кризи.
Абе ако сакаш дете, ако вистински сакаш и со 2 газа да се роди ќе имаш поштовање кон двата, ако со љубов гледаш во него, ако тоа е производ на 2 вљубени души, ако го гледаш како дел од тебе неговата среќа ќе биде и твоја среќа...
Времето кое се троши за наметнување на анти-педерски доктрини може да се искористи за создавање на анти- омраза, на љубов, на пријателство. Да ние го креираме опшеството, ама некој многу лошо ја злоупотребува креацијата...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Не, тие чувства се непознати за повеќето родители. Јас се сомневам дека децата се зачнати од љубов, поради љубов. Да ги прашаш зошто направиле деца не знаат да ти одговорат, ќе ти вртат одоколу со дипломатски одговор. Најчесто повеќето се одлучуваат на деца поради што – им дошло времето, пукнал кондомот, задоволување на очекувањата од родители и останати...а најтажно е тоа што ги прават за да им се потполни времето во очајни моменти и средовечни кризи.
Абе ако сакаш дете, ако вистински сакаш и со 2 газа да се роди ќе имаш поштовање кон двата, ако со љубов гледаш во него, ако тоа е производ на 2 вљубени души, ако го гледаш како дел од тебе неговата среќа ќе биде и твоја среќа...
Времето кое се троши за наметнување на анти-педерски доктрини може да се искористи за создавање на анти- омраза, на љубов, на пријателство. Да ние го креираме опшеството, ама некој многу лошо ја злоупотребува креацијата...
Ти родител си?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.991
Поени од реакции
12.635
Ти родител си?
Не сум. Знајш дека не мислев на тебе, ти можеби си против педерите ама се гледа дека си разумна личност, ама колку сте разумни? На прсти ќе се изброите. Сум запознавал родители и сеуште запознавам, сум запознавал и помали од мене и моја генерација и твоја и постари. Сум гледал и анализирал (ненамерно) однос родител - дете па така имам дојдено до овој заклуичок. Кој пак заклучок подоцна увидов дека не бил само мој, него и од неколку психолози и философи низ историјата...

Јас не сакам да бидам родител (барем засега), тоа го гледам како преголема одговорност и сериозна работа, не сакам како останатите да бидам родител ради реда, ако почувствувам еден ден љубов, спремност длабоко во мене можеби и ќе бидам :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.880
Поени од реакции
20.512

А тоа што ќе ти го плукаат детето затоа што не како грото маса нема да те жеже?

Јас зборев од мој личен аспект за тоа што ни претставуваат мене и на маж ми нашите 3 деца, далеку да се мешам у некој туѓ живот, мене ми битен аспектот, дали после некој подолг временски период ќе опстане љубовта и без нешто што ќе ги врзува односно децата, никој не им ја спори љубовта каде виде дека зборам антипедерски доктрини (те цитирав) прашав сакам да ми се одговори не осудив, затоа знам што значи љубовта кон чедото свое, прашувам што ќе им остане во чии очи понатака ќе се согледаат, да не збориме дека љубовта е вечна и дека никој не им треба осим нив двајца мало морген, колку и да се хомо сепак се исти ко нас сакаат да рашират споделат љубов, кој во нашата држава е спремен да им одобри посвојување со вакви стереотипи? Тоа во светот е тешко замисли на еден Елтон Џон мислам беше му доделиле дете со ХИВ кажими која е улогата тука или сарказмот? Зошто не му доделиле нормално здраво право дете, јас не велам дека тие нетреба да се посвојуваат но зошто со толкава иронија се гледа на тие работи, кој ги создава стереотипите? Зошто мора сеуште хомосексуалците да се кријат, ќе се тргне ли завесата од пред нив, ќе можат ли да живеат среќно и да се држат за рака секаде? Јас сум малку скептик, многу поголем е бројот на осудувачите него на поддржувачите се додека е така и додека има психолози кои хомосексуалноста ја декларираат како болест, тешко и горко за сите нив.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.991
Поени од реакции
12.635

Јас зборев од мој личен аспект за тоа што ни претставуваат мене и на маж ми нашите 3 деца, далеку да се мешам у некој туѓ живот, мене ми битен аспектот, дали после некој подолг временски период ќе опстане љубовта и без нешто што ќе ги врзува односно децата, никој не им ја спори љубовта каде виде дека зборам антипедерски доктрини (те цитирав) прашав сакам да ми се одговори не осудив
Лошо пристап од моја страна, не пишував против твојот став, напротив, го подржувам, само се надоврзав на твојот текст sorry :smir:

--- надополнето ---

Тоа е проблемот што ме иритира...најболното е кога те плукаат домашните, родителите во кои гледаш Бог, во кои гледаш заштитник со невини очи. Тоа е дете зачнато од љубов? Не е, 100 пати не е...многу не се...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Јас не сакам да бидам родител (барем засега), тоа го гледам како преголема одговорност и сериозна работа, не сакам како останатите да бидам родител ради реда, ако почувствувам еден ден љубов, спремност длабоко во мене можеби и ќе бидам :)
Тоа е добра работа, кога човек размислува со своја глава и донесува решенија разумно.

Не сум. Знајш дека не мислев на тебе, ти можеби си против педерите ама се гледа дека си разумна личност, ама колку сте разумни? На прсти ќе се изброите. Сум запознавал родители и сеуште запознавам, сум запознавал и помали од мене и моја генерација и твоја и постари. Сум гледал и анализирал (ненамерно) однос родител - дете па така имам дојдено до овој заклуичок. Кој пак заклучок подоцна увидов дека не бил само мој, него и од неколку психолози и философи низ историјата...
Не ми е зборот да тебе или друг ве провоцирам или омаловажам, но само родител знае колку љубов има за детето. Јас појма немав дека кога се роди првото дете ќе сакам 4 кг човече (па и второто) повеќе од себеси и од сопругата заедно. Почнав да избегнувам дискусии каде директно ќе споменам хомосексуалец, нормалност, ненормалност колку што можам...токму заради форумџиите тука за кои знаеме дека се со хомосексуална ориентација...замислете нивни родител да чита вакви текстови. Али од една крајност се преминува кон сосем друга. Ми беше намера да некако го оттргнам муабетот кон она што значи поимот нормално (општо, не во овој контекст)... овие маубети се малку потешки.
Сакав да скренам внимание кон другите категории појави во лгбт светот, но некако не ми успеа :)
За љубовта мислам дека со лицето со кое го имаш детето си во постојана и се посилна љубов па заклучувам дека љубовта сепак раѓа деца :) но тоа е само според мое искуство и мислење

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom