ZoraNaSlobodata
Чоечко суштество
- Член од
- 5 ноември 2008
- Мислења
- 2.736
- Поени од реакции
- 111
Евра? Како се станва педер ?смарти, претеруваш.
во мк нема дискриминација врз педерите, оти само кочо е педер, а он има 100.000 годишен буџет.
Евра? Како се станва педер ?смарти, претеруваш.
во мк нема дискриминација врз педерите, оти само кочо е педер, а он има 100.000 годишен буџет.
Koнечно сфати. Тој е закон и устав и важи за сите подеднакво. Нема посебно за стрејт нема посебно за геј нема ни посебно за апстиненти од секс и браккај го има тоа бе? јас не се вбројувам во таа група, демек не сум излегол на тв да кажам дека сум геј. по таа логика нема ни стрејтери во мк. ја не знам некој на тв да рекол “стрејт сум“...
Сите се еднакви пред тој закон. Семејството е дефинирано како заедница помеѓу маж и жена. Тој зкон важи зе сите без оглед на раса пол нација.... Закон против пушење. Важи за сите. Нема исклучоци, закон против кражби, исто важи за сите, закон за шуми за сообраќај... сите закони важат до последна точка за секој граѓанин на РМ.и дискриминација во уставот наш нема. има во законот за семејство. не сме 2001, па на сила да менуваме устав. нема ни потреба, уставот јасно кажува дека ГРАЃАНИТЕ на рм се еднакви пред устав и закони. тоа маж и жена во чл 6 е измислица на комунистите![]()
хм... а од кај излегле категориите маж и жена во уставот. јас никаде не прочитав маж и жена... тоа не се уставна категорија. ГРАЃАНИ се уставна категорија. а и јас и либето мое сме граѓани на мк...Сите се еднакви пред тој закон. Семејството е дефинирано како заедница помеѓу маж и жена. Тој зкон важи зе сите без оглед на раса пол нација.... Закон против пушење. Важи за сите. Нема исклучоци, закон против кражби, исто важи за сите, закон за шуми за сообраќај... сите закони важат до последна точка за секој граѓанин на РМ.
Никој не е дискриминиран.
ајде де .....измислица на комунистите нелитоа маж и жена во чл 6 е измислица на комунистите
Никој не ти спори дека сте граѓани ни ти ни либето. Дури и селаните по устав се граѓани. И детето е граѓанин па од каде испадна она финта било малолетно па ако го сексаш си бил педофил и слични глупостихм... а од кај излегле категориите маж и жена во уставот. јас никаде не прочитав маж и жена... тоа не се уставна категорија. ГРАЃАНИ се уставна категорија. а и јас и либето мое сме граѓани на мк...
ова со пензионерите... некоја стрејтерска финта ќе да е. сум ја гледал на филм.демек ќе си најдеш некој некој пензионер ќе си се "омужиш" за него и после доживотно кркаш пензија .
Не смее да постои - да се признае брак помеѓу ист пол .
граѓаните се еднакви пред уставот и законите, пишува во нашиот устав.Никој не ти спори дека сте граѓани ни ти ни либето. ...
Тоа е закон кој важи за сите исто. ...Никој не е над тој закон.
Ако се сеќаваш јас имам кажувано дека еден ден и овде во Македонија ќе се признае легална заедница на две истополни особи.ова со пензионерите... некоја стрејтерска финта ќе да е. сум ја гледал на филм.
а брак ќе се признае... што не се помирите со фактот.
Тоа значи и дека можам да стапам во брак со 10 жени ... легално?? или мора да се двајца во заедница према закон?граѓаните се еднакви пред уставот и законите, пишува во нашиот устав.
не пишува дека мажите и жените се еднакви. ГРАЃАНИТЕ.
според тоа, нашиот устав дозволува легална заедница меѓу два полнолетни граѓани. законот за семејство во сегашната форма е противуставен и мора да претрпи измени. не може уставот да трпи екстензивно толкување... кај го има тоа?
Тоа се подразбира според општо прифатените норми и правила прифатени и од ООН-овде ѓеевите паѓаат,имено ДЕМОКТРАТИЈАТА Е всушност општоприфатени норми на живеење и почитување одредени правилат.е среќаваш термин граѓанин,знај првен стрејтер...нормално,значи нема потреба јас да парадирам оти сум стрејтер...зошто???смарти, претеруваш.
во мк нема дискриминација врз педерите, оти само кочо е педер, а он има 100.000 годишен буџет. кај го има тоа бе? јас не се вбројувам во таа група, демек не сум излегол на тв да кажам дека сум геј. по таа логика нема ни стрејтери во мк. ја не знам некој на тв да рекол “стрејт сум“...
и дискриминација во уставот наш нема. има во законот за семејство. не сме 2001, па на сила да менуваме устав. нема ни потреба, уставот јасно кажува дека ГРАЃАНИТЕ на рм се еднакви пред устав и закони. тоа маж и жена во чл 6 е измислица на комунистите![]()
The thing about the wishful thinking is no matter how bad you want it, aint gonna happen.а брак ќе се признае... што не се помирите со фактот.
за да потпишиш писулче дека стапуваш во брак, треба да си деловно способен. а за да си деловно способен и да можеш полноважно да одлучуваш, треба да имаш 18.Тоа значи и дека можам да стапам во брак со 10 жени ... легално?? или мора да се двајца во заедница према закон?
Или дека ќе можам да си земам 15 годишна невеста? или таа не е граѓанин??
Значи не е сепак како што сакаш да прикажиш едноставно ГРАЃАНИ и оп ете гејски брак. Сепак законот после допрецизира колку особи смеат да бидат во брак, која е границата за деловна способност кој пол можат да стапат во брак.... Ако законот може еден ГРАЃАНИН да сави во категорија малолетен или да ограничи колку ГРАЃАНИ можаѕ да стапат во легална заедница, зошто не може да специфицира и полова припадност на ГРАЃАНИ на една брачна заедница.за да потпишиш писулче дека стапуваш во брак, треба да си деловно способен. а за да си деловно способен и да можеш полноважно да одлучуваш, треба да имаш 18.
и бракот убаво си е определен како заедница на двајца граѓани и нивните родени или посвоени деца. кој сака оргии, нека си ги прави. ама не може државата да трпи оти десетмина сакаат да го прават “тоа“ тугедер![]()
Точно, затоа е најдобро да се укине бракот како институција и да се оди по законите на природата.Значи не е сепак како што сакаш да прикажиш едноставно ГРАЃАНИ и оп ете гејски брак. Сепак законот после допрецизира колку особи смеат да бидат во брак, која е границата за деловна способност кој пол можат да стапат во брак.... Ако законот може еден ГРАЃАНИН да сави во категорија малолетен или да ограничи колку ГРАЃАНИ можаѕ да стапат во легална заедница, зошто не може да специфицира и полова припадност на ГРАЃАНИ на една брачна заедница.
Зошто кај гејојте мора да е исклучок?