LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
кај го има тоа бе? јас не се вбројувам во таа група, демек не сум излегол на тв да кажам дека сум геј. по таа логика нема ни стрејтери во мк. ја не знам некој на тв да рекол “стрејт сум“...
Koнечно сфати. Тој е закон и устав и важи за сите подеднакво. Нема посебно за стрејт нема посебно за геј нема ни посебно за апстиненти од секс и брак

и дискриминација во уставот наш нема. има во законот за семејство. не сме 2001, па на сила да менуваме устав. нема ни потреба, уставот јасно кажува дека ГРАЃАНИТЕ на рм се еднакви пред устав и закони. тоа маж и жена во чл 6 е измислица на комунистите :)
Сите се еднакви пред тој закон. Семејството е дефинирано како заедница помеѓу маж и жена. Тој зкон важи зе сите без оглед на раса пол нација.... Закон против пушење. Важи за сите. Нема исклучоци, закон против кражби, исто важи за сите, закон за шуми за сообраќај... сите закони важат до последна точка за секој граѓанин на РМ.
Никој не е дискриминиран.

L

Liberation

Гостин
Сите се еднакви пред тој закон. Семејството е дефинирано како заедница помеѓу маж и жена. Тој зкон важи зе сите без оглед на раса пол нација.... Закон против пушење. Важи за сите. Нема исклучоци, закон против кражби, исто важи за сите, закон за шуми за сообраќај... сите закони важат до последна точка за секој граѓанин на РМ.
Никој не е дискриминиран.
хм... а од кај излегле категориите маж и жена во уставот. јас никаде не прочитав маж и жена... тоа не се уставна категорија. ГРАЃАНИ се уставна категорија. а и јас и либето мое сме граѓани на мк...

A

ateist

Гостин
тоа маж и жена во чл 6 е измислица на комунистите
ајде де .....измислица на комунистите нели

а како сакаш ти

бракот да се дефинира како заедница на два граѓанина ?

ехехехехее ...абе провиден си .

демек ќе си најдеш некој некој пензионер ќе си се "омужиш" за него и после доживотно кркаш пензија .

ептен си паметен ама не одат така работите .

бракот е ЗАЕДНИЦА ПОМЕЃУ МАЖ И ЖЕНА .

а мажот и жената се граѓани во една држава . Не ги извртувај работите .

паметни биле тоа комунистите правилно ги дефинирале работите и у старт ги елиминирале ваквите како тебе и секоја помисла дека можат мајтап да си играат .

Пред устав и закон сите се еднакви . А брачната задница е веќе институција .
Сите работи што се стекнати во бракот се ЗАЕДНИЧКИ .

Не смее да постои - да се признае брак помеѓу ист пол .

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
хм... а од кај излегле категориите маж и жена во уставот. јас никаде не прочитав маж и жена... тоа не се уставна категорија. ГРАЃАНИ се уставна категорија. а и јас и либето мое сме граѓани на мк...
Никој не ти спори дека сте граѓани ни ти ни либето. Дури и селаните по устав се граѓани. И детето е граѓанин па од каде испадна она финта било малолетно па ако го сексаш си бил педофил и слични глупости
И јас и жена ми и љубовницата сме граѓани али закон вели дека можам да бидам во заедница (легална и брачна) само со една жена.
Тоа е закон кој важи за сите исто. И за тебе и за твоето либе и за мене и за жена ми и за љубовницата ми. Никој не е над тој закон.

L

Liberation

Гостин
демек ќе си најдеш некој некој пензионер ќе си се "омужиш" за него и после доживотно кркаш пензија .

Не смее да постои - да се признае брак помеѓу ист пол .
ова со пензионерите... некоја стрејтерска финта ќе да е. сум ја гледал на филм.

а брак ќе се признае... што не се помирите со фактот.

Никој не ти спори дека сте граѓани ни ти ни либето. ...
Тоа е закон кој важи за сите исто. ...Никој не е над тој закон.
граѓаните се еднакви пред уставот и законите, пишува во нашиот устав.
не пишува дека мажите и жените се еднакви. ГРАЃАНИТЕ.

според тоа, нашиот устав дозволува легална заедница меѓу два полнолетни граѓани. законот за семејство во сегашната форма е противуставен и мора да претрпи измени. не може уставот да трпи екстензивно толкување... кај го има тоа?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
ова со пензионерите... некоја стрејтерска финта ќе да е. сум ја гледал на филм.

а брак ќе се признае... што не се помирите со фактот.
Ако се сеќаваш јас имам кажувано дека еден ден и овде во Македонија ќе се признае легална заедница на две истополни особи.
За век, два , три... ќе се сменат мислењата и обичаите и овде.
Ќе се привикнат таковците дека синот им е невеста а мајкит дека внуче од нивна крв нема да имаат, тетките стрините колегите комшиите и приателлите ќе играат оро на гејска свадба без да помислат дека е тоа нешто противприродно и од бога осудeно и проколнато.

граѓаните се еднакви пред уставот и законите, пишува во нашиот устав.
не пишува дека мажите и жените се еднакви. ГРАЃАНИТЕ.

според тоа, нашиот устав дозволува легална заедница меѓу два полнолетни граѓани. законот за семејство во сегашната форма е противуставен и мора да претрпи измени. не може уставот да трпи екстензивно толкување... кај го има тоа?
Тоа значи и дека можам да стапам во брак со 10 жени ... легално?? или мора да се двајца во заедница према закон?
Или дека ќе можам да си земам 15 годишна невеста? или таа не е граѓанин??

L

Liberation

Гостин
едит: всушност станува збор за рестриктивно толкување. граѓани е поширок поим од поимите маж и жена.

S

smart ass

Гостин
смарти, претеруваш.
во мк нема дискриминација врз педерите, оти само кочо е педер, а он има 100.000 годишен буџет. кај го има тоа бе? јас не се вбројувам во таа група, демек не сум излегол на тв да кажам дека сум геј. по таа логика нема ни стрејтери во мк. ја не знам некој на тв да рекол “стрејт сум“...

и дискриминација во уставот наш нема. има во законот за семејство. не сме 2001, па на сила да менуваме устав. нема ни потреба, уставот јасно кажува дека ГРАЃАНИТЕ на рм се еднакви пред устав и закони. тоа маж и жена во чл 6 е измислица на комунистите :)
Тоа се подразбира според општо прифатените норми и правила прифатени и од ООН-овде ѓеевите паѓаат,имено ДЕМОКТРАТИЈАТА Е всушност општоприфатени норми на живеење и почитување одредени правилат.е среќаваш термин граѓанин,знај првен стрејтер...нормално,значи нема потреба јас да парадирам оти сум стрејтер...зошто???

Оти бројките од 20% гејови на светско ниве се пренадувани....
едноставно би било интересно дали ќе дојде до адаптирање на околината (т.е општествеството)се со цел истата да не продуцира ѓееви,може и генетиката да има свој удел,па ѓеевите еволуцијата ќе ги среди-не човекот,бидејќи се што правиме(војни атомски бомби,загадување...па се до забави е од дедобоже) и е природно па така да не е проблем да се разгледаат идеите на еден дански академик кој после брејктруто на неговиот предлог(решение за општеството) истиот беше прогласен за нацист и расист.

L

Liberation

Гостин
Тоа значи и дека можам да стапам во брак со 10 жени ... легално?? или мора да се двајца во заедница према закон?
Или дека ќе можам да си земам 15 годишна невеста? или таа не е граѓанин??
за да потпишиш писулче дека стапуваш во брак, треба да си деловно способен. а за да си деловно способен и да можеш полноважно да одлучуваш, треба да имаш 18.

и бракот убаво си е определен како заедница на двајца граѓани и нивните родени или посвоени деца. кој сака оргии, нека си ги прави. ама не може државата да трпи оти десетмина сакаат да го прават “тоа“ тугедер :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.703
Поени од реакции
34.244
Пред законот треба да сме сите исти. Непишано правило, или е. Мањебитно.
Како тоа вие барате додатни закони или менување на истите? Адаптирани според потребата да го примате одпозади?

Тоа е.. педерско.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
за да потпишиш писулче дека стапуваш во брак, треба да си деловно способен. а за да си деловно способен и да можеш полноважно да одлучуваш, треба да имаш 18.

и бракот убаво си е определен како заедница на двајца граѓани и нивните родени или посвоени деца. кој сака оргии, нека си ги прави. ама не може државата да трпи оти десетмина сакаат да го прават “тоа“ тугедер :)
Значи не е сепак како што сакаш да прикажиш едноставно ГРАЃАНИ и оп ете гејски брак. Сепак законот после допрецизира колку особи смеат да бидат во брак, која е границата за деловна способност кој пол можат да стапат во брак.... Ако законот може еден ГРАЃАНИН да сави во категорија малолетен или да ограничи колку ГРАЃАНИ можаѕ да стапат во легална заедница, зошто не може да специфицира и полова припадност на ГРАЃАНИ на една брачна заедница.
Зошто кај гејојте мора да е исклучок?

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Значи не е сепак како што сакаш да прикажиш едноставно ГРАЃАНИ и оп ете гејски брак. Сепак законот после допрецизира колку особи смеат да бидат во брак, која е границата за деловна способност кој пол можат да стапат во брак.... Ако законот може еден ГРАЃАНИН да сави во категорија малолетен или да ограничи колку ГРАЃАНИ можаѕ да стапат во легална заедница, зошто не може да специфицира и полова припадност на ГРАЃАНИ на една брачна заедница.
Зошто кај гејојте мора да е исклучок?
Точно, затоа е најдобро да се укине бракот како институција и да се оди по законите на природата.

C

Celsius

Гостин
А кое е твоето право да ми забрануваш заедница? или чие било? нели сме слободни луѓе или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom