ЗДРАВО-Многу мистерии околу поврзаноста на планетите во универзумот и нивно взаемно движење а за некои не но се во центар со задолжение како статичен кол на земјата а нешто механички е закачено за него и.т н па се вртат ,самите се тегнат .Околу ова нај добро може да се прочита преку досегашните мои пронајдоци а нај повеќе преку таа што мие завршена но не пријавена уште,бидејќи е златна кокошка.На неа мораш меѓу себно да поврзеш многу цврсти и не многу тешки а со помош на федер или друг растегјив матерјал добиваме голем притисок што се одржува константно а може да врши размена на воздушна или друга материја за да може со целокупната нејзина тежина константно да опстојува а сепак сите кругови се движат.Истиот принцип ќе да е и во вселената.Е сега гравитацијата се јавува благодарение на другиот сноп на планети ,итака све понатаму со снопови од планети демек до некоја без конеќност но нема без конечност бидејќи од тамо некаде се е исто поврзано и сето тоа во голем круг обвиткан со кружни линии.И размислете малку само и ќе забележите дека све стои и се се мрда благодарение на еластичните делови во нашиот така и ви другиот организам.Истите служат за задржување на сопственоста во просторот.Тоа е околу вашите фамозни федерчиња.Тука се јавува меѓу себна размена на материи но да несе замараме многу околу тоа бидејки немаме потреба од такво нешто и истото сепак нека остане МИСТЕРИЈА бидејки сега за сега не ги саслужуваме тие сознанија но со малку по голем труд верувам дека може да се изведе по формула.Но по натаму од мене или од друг што ќе знае да учи од просторот.Јас мислам дека сум во право за оваа образложение ,но може и да нема нешто ново но тоа јас така го читам и учам од просторот,па затоа и го претставувам на дело преку нови иновации.За другата година имам една иновација ,како се јавува ерупција и вулканите преку машина на дело бидејќи науката е многу штура околу таа појава па за тоа е катастрофа во истата.И арно рече немо ,имал некакво тенджере ,и некој требе да има околу него а кој ќе покаже времето.САКАМ ДА ИЗБЕГНУВАМ РАЗГОВОР ЗА ТЕЛАТА ВО УНИВЕРЗУМОТ ,ЕДЕН ДЕЛ КАЖАВ па затоа ви предавам на вас малку па ако некаде запнете ќе пробам и јас.ВЕ ПОЗДРАВУВАМ