Скопје 151. најдобар град за живеење во светот

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Оф Топик. Го прашале еден дедо: Деденце кога ти беше најубаво во животот?...Во турско- одговорило деденцето. Зошто бе деденце, па тогаш било ропство ова она..... Да! одговорило деденцето, ама тогаш имав 18 години.
Со оглед на тоа и јас и покрај тоа што не сум од Скопје, но најубавите денови за време на моето школување или десетина години ги поминав во Скопје, Скопје за мене останува град кој секогаш ќе ми биде еден од најубавите градови и секое одење во Скопје го доживувам како одење дома.

Он топик. Заслужува повеќе, но да речам реална оцена гледано и споредено со останатите светски метрополи.

Хехе пред Москва :vozbud::vozbud::vozbud:
Чудно што според листава не сме и пред Загреб или Белгард :kesa:

Ама да знаете не секогаш се до квалитетот на животот, градот треба да има и одреден култ околу себе, и џабе ванкувер и оукленд се меѓу првите 10 кога немаат ни трошка од култот на некои меѓу првите 50 како Њу Јорк, Берлин, Париз итн.

Па добро е бе не сме за фрлање да не губима надеж

Прекрасен е градов! Мене ми се допаѓа премногу. Не би сакала новата инфраструктура да ги голтне објектите кои се останати од земјотресот. Мислам дека тие треба да се реставрираат ама минимално. Колку само за одржување. Ми се допаѓа тоа што има населби во кои можеш да го осетиш варијабилитетот на метеж и мирност, на раздвиженост и сталоженост... Постојат контрасти. Една градба не е градба сама по себе, туку станува, со тоа што заживува со луѓето. Како скопјанка, омилени ми се речиси сите наши стари градби. Од новиве, има неколку утки, ама за тоа-посебна тема.
П.С. Закон е што го обновија делумно градскиот парк.

Скопје пред Москва?:uvo:
Според кој критериум,Москва за Скопје е како споредба на фиќо и мечка.
Со толку гнасотии,ѓубре во градот и комуњарски згради,крш улици и да не набројувам,баш ме чуди листава.

Прошетај по Москва надвор од Црвениот плоштад кон поодалечените населби да видиш што е ѓубре и беда...

Не е се како на фотографии; освен прекрасно едноставно организирано метро каде што секој идиот без проблем може да се снајде без проблем (и што изгледа ненормално добро).

Скопје 151 ма не заебавајте. :pos2::pos2:

Кој ве лажи бе? :pos2::uvo:

Зошто градоначалникот не ви направи журка на сред плоштат :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Ајде не ви замераваме - љубомората збори а не вие :smir:
Како можете така да размислувате бе? :nenene: Наместо да сте горди што ете град од Македонија успеал да стигне до 151. во светот... Не ми е јасно али нема везе.. :nesvest:

Skopje moze ne e najubav ama pa ne e ni za frlanje. jas mislam deka ideme se napodobro nema potreba zaljubomora. Toa sto im fali na Ohrid i bitola e malku kulturno ponasanje i atmosfera sto vo skopje e kade kade na povisko nivo. Inache Skopje ima propusti nee sovrseno ama sig ima pricina zasto go stavile na toa mesto. ne e ova anketa pravena od nasa agencija kako sto se nasive kvazi anketi. SKOPJE RULZ:pipi:

Скопје е најразвиено во цела Македонија ако Скопје се наоѓа на оваа позиција 151. место мислам нема што да се зборува понатаму. Се на се катастрофа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom