Што не ми се допаѓа во Македонија

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Види kiksuperman.
Мене случаи како тебе (и слични на тебе), ама ич не ме нервираат.
А знаеш зашто.
Затоа што вие сте само плод на една агресивна пропагандна машинерија која едноставно не може да опстојува и егзистира без замислени внатрешни непријатели.

Дел од таа машинерија, која на голем број млади Македонци мозокот буквално им го направи ко швајцарско сирење, се и овие двајца подолу.

За да не дојде до забуна - вториот и четвртиот од лево накај десно.

Едит:
Не прашуј зашто, бидејќи во блиска иднина и самиот ќе се увериш.
Na ovaa slika ima uste edna rabota koja ne mi se dopadja, moze da zabelezite deka prviot od levo pokazuva nekoj znak so prstite koj sto tolku e smesen i pateticen i nema nikakva logika.

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Na ovaa slika ima uste edna rabota koja ne mi se dopadja, moze da zabelezite deka prviot od levo pokazuva nekoj znak so prstite koj sto tolku e smesen i pateticen i nema nikakva logika.
Ах тоа Србите, само знаци ги интересираат :pos2:
Знаеш како велат, ако не ти се допаѓа, не ја гледај :wink:

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
A koja e logikata, kakvo znacenje ima ???
Може да има сопствено значење за оној кој што го покажува и значење прифатено од пошироката јавност. А колку тебе тоа ти се допаѓа или не, има најмало значење! :wink:

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Тоа што тој ја отворил темава и го набројал, е „Што не ми се допаѓа во Скопје“.
Многу кратковидо и тесно круго наброени работи. Па и покрај сите работи наброени таму бар едно 75% се предизвикани од самите нас, граѓаните на Македонија или Скопје во овој случај. Чукнете ја главата и сите размислете како можете сами да си го подобрите квалитетот на животот, убавината на околината во која живеете и се движете најчесто, а и таму каде што сте ретки посетители!
Не очекувајте одговорност за се од партиите и владите кои се на власт односно се борат за власт.Тие ниту се одговорни ниту ја мирисаат градската нечистотија, ниту пак имаат потреба да претрчаат преку пешачки колку што имаш ти!!! Ние сме одговорни за тоа што се случува во Македонија, секој еден Македонец и граѓанин на оваа земја.
Што не ми се допаѓа во Центар,не во Скопје (иамш тука и други општини)
И кажав бидејќи живеам во Центар , затоа и почнувам од таму (од својот двор).
Не претендирав да отварам плукомет помеѓу патриоти и непатриоти, туку баш да потенцирам дека одговорноста како живееме е до нас самите(не 75% туку 100%).
Би го замолил администраторот да ја затвори темата!
Нема потреба од уште една серија навреди по форумов.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Затоа што вие сте само плод на една агресивна пропагандна машинерија која едноставно не може да опстојува и егзистира без замислени внатрешни непријатели.
Имав еден другар многу често си имаше борба против замислен противник, фала богу ги остави тромадолите и добар е сега, дури и факултетот си го заврши.
Сакаш да кажеш дека Влатко Ѓорчев со својата појава ги дрогира луѓево :), дај не биди смешен размислуваат луѓево со сопствена глава не се дрогирани зомби.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
како може некој да биде реален кога кај него не постои самокритика ....
постои само самобендисаност и чувство дека е најпаметен од сите ...
зар може таков човек да биде реален?
таков човек не постои ... идеален кој за се смета дека е у право и никогаш грешка нема да признае дека ја направил .... :toe:

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Во Македонија не ми се допаѓа тоа што во сите пори на општеството длабоко ни е навлезена политиката

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
И ова го вели најголемиот лоботомиран јуришник на СДСМ...
Ниту еднаш во ниту еден твој пост немаш кажано нешто убаво за Македонија, нешто лошо за СДСМ, туку секој твој пост е насочен против владата.
Агресивната кампања која ја спомнав до толку ви го поматила видот, за да мислите дека плукањето по опозицијата е всушност сакање на Македонија.

Мојата љубов и лојалност спрема државата ја имам покажано и докажано секогаш кога сум осетил дека има потреба од тоа.
Но најмалку имам намера тоа да го објаснувам на тинејџери и адолесценти кои сеуште во поптполност не ја имаат научено функцијата на она што им е меѓу нозете.
И што сакаш да заклучиме? Дека тебе те интересира Македонија како Македонец?? Ма ајде бре!
Секој заклучок на испран мозок кој мисли дека само тој и мала група околу него се избрани од Бога за да бидат Македонци, за мене е ирелевантен.
Те интересираат само парите кои ги добиваш за оцрнување на се што е од сегашната влада!
Ај вака:
Колкава сума на пари (помножено 10 милиони) директно индиректно или по било кој основ јас сум добил поради како што велиш оцрнувањето на ДПМНЕ, толкава сума на пари ти во целиот твој живот да видиш.

По пластично:
Доколку мојата заработка (од ова за кое си напишал) изнесува само едно единствено евро, твојата животна акумулација на пари би била десет милиони евра.

Во споротивно со нула не се множи :toe:

Моит вака ?

Немој да ми кажеш дека ниту едно нешто добро не направила владата, и дека се што направил Бранко е добро??
Ако беше реален, ќе можеше да одговориш!
Наместо да се фаќаш за никот, реплицирај ми таму каде што мислиш дека не сум во право.
И запомни:Не се јуришници на ВМРО ДПМНЕ сите оние кои што се против СДСМ! Тие за твоја информација се реални Македонци! А ти таков, не си!
А ти заппомни дека тебе сеуште курето не ти е дораснато за да прашуваш дали и колку Јас се чувствувам Македонец.
Имав еден другар многу често си имаше борба против замислен противник, фала богу ги остави тромадолите и добар е сега, дури и факултетот си го заврши.
Сакаш да кажеш дека Влатко Ѓорчев со својата појава ги дрогира луѓево :), дај не биди смешен размислуваат луѓево со сопствена глава не се дрогирани зомби.
Дали со сопствена глава размислува оној кој шири теза дека сите останати освен него се предавници и одродници ?
како може некој да биде реален кога кај него не постои самокритика ...
Твојата функција овде е да продаваш морал и етика, или да дискутираш и реплицираш на она со кое не се согласуваш ?
постои само самобендисаност и чувство дека е најпаметен од сите ...
зар може таков човек да биде реален?
Тоа си се твои лични комплекси и јас тука ништо ти неможам, освен да те повикам низ дискусија аргументирано да ми ги побиеш ставовите и размислувањата.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Агресивната кампања која ја спомнав до толку ви го поматила видот, за да мислите дека плукањето по опозицијата е всушност сакање на Македонија.

Дали со сопствена глава размислува оној кој шири теза дека сите останати освен него се предавници и одродници ?
Моментално плукање на опозицијата е сакање на Македонија, затоа што таа опозиција ни наметна срамна референца(FYROM), плус сега сака да ни наметне име за век и векови со кое што ќе се сложат грците(нас кој не еба).

Второво болдирано,кој го има кажано тоа? Тој човек во најмала рака е психотичен.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Твојата функција овде е да продаваш морал и етика, или да дискутираш и реплицираш на она со кое не се согласуваш ?
Тоа си се твои лични комплекси и јас тука ништо ти неможам, освен да те повикам низ дискусија аргументирано да ми ги побиеш ставовите и размислувањата.
хм .. не продавам ништо ... давам мој заклучок за тоа кој е реален ...

лични комплекси ?? не би рекол ... сепак заклучоци за реалност во кој ти експресно се најде ....
:smir:

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Моментално плукање на опозицијата е сакање на Македонија, затоа што таа опозиција ни наметна срамна референца(FYROM), плус сега сака да ни наметне име за век и векови со кое што ќе се сложат грците(нас кој не еба).

Второво болдирано,кој го има кажано тоа? Тој човек во најмала рака е психотичен.
Како опозицијата може да наметне промена на име?
1.Кој ја има власта во Македонија?
2.Кој има мнозинство во парламентот?
3.Чиј кандидат е следниот претседател на Македонија?
4.Од чии редови е избран преговарачот за името ?
:toe:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Како опозицијата може да наметне промена на име?
1.Кој ја има власта во Македонија?
2.Кој има мнозинство во парламентот?
3.Чиј кандидат е следниот претседател на Македонија?
4.Од чии редови е избран преговарачот за името ?
:toe:
Па таков им е ставот зошто не излезат да речат десната рака ја даваме името не го даваме, не мора официјално можи и неофицијално(ќе го прифатам и тоа) како што прави ВМРО ДПМНЕ :toe:.

Член од
28 јануари 2009
Мислења
238
Поени од реакции
37
Па релно кажано многу нешта али највише мешањето на политика во све и свашта
И што треба да имаш "врски" ако сакаш да успееш во нешто:nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom