Слободни стрелци

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Секој ден ми се жали по една другарка дека сите мажи на кои налетуваат ги викаат на прва вечер дома,дека се изменило времето,дека сите станале јаки ебачишта и фраеришта.
Во мое време:)прво телефон бараа,па да излезиш на кафе,па да му го измериш паметот,па после во кревет да го испробаш.Денес како да не планираат да започнат врска,како да можат да живеат сами луѓево.Каде се изгуби желбата за партнер,каде се изгуби довербата помеѓу луѓето?
Секој си има свои чекори,некој од кафе почнува,некој од кревет,не се мешам во избор,но прашањето ми е зошто повеќето сакаат да шетаат сами од кол на кол,а не да најдат човек што ќе биде во секое време до нив?
Јас разбирам да се измуваш еднаш,двапати,со сто луѓе,да легнеш на прва вечер од мерак кон некој,ама цело време да живееш така како слободен стрелец,зарем не е досадно?

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Денешно време девојчињата со лењирчето у рака шетаат, да мерат на кој колкав му е (зашо голем да бил им е услов за врска) а машките со кондомчиња (зашо многу често сакале да работат)! Ја поише сум за врска, доста ми е една :back:

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Мраззам овакви луѓе, гадни ми се..мммм немам што да додадам :kesa: нема оправдување за овакво понашање мислам дека не е во ред секоја вечер да си разменуваш бактерии и вирувчиња со секоја будала гнасно е и ко јавно вц ќе станеш после :pos2:

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Епа пошо темава ми личи на нова и интересна, ај и ја да дадам мое видување :icon_conf
Пошо ја малце помалку сакам обавези или па можда повише сум пребирлив или некогаш некаде си ја заборавам храброста, ваљда затоа изглеа поголемиот дел од времето си го поминувам у соло, ама тоа незначи и дека немам респект кон врска или па дека поддржувам исклучиво соло играчи. А изглеа и дека годините си го праат своето, тие фраерите околу твоја возраст ако до сега не успеале да изградат некоја си врска или па не почнале да градат веќе им се измерил паметот и се согласувам со тебе, а за помалите од тебе, да не речам ко мене :) мислам дека твојава констатација баш и не држи струја а можда и ја грешам

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.581
Поени од реакции
6.299
Денешно време девојчињата со лењирчето у рака шетаат, да мерат на кој колкав му е (зашо голем да бил им е услов за врска) а машките со кондомчиња (зашо многу често сакале да работат)! Ја поише сум за врска, доста ми е една :back:
потполно се согласувам.повеке ги преферирам оние девојки кои се фини ненаметливи отколку спротивните.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Во мое време:)прво телефон бараа,па да излезиш на кафе,па да му го измериш
паметот
,па после во кревет да го испробаш.
Чкртнав со коректор. Вака е пооригинално од „нашето“ време :)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Вечните слободни стрелци се плашат од одговорност и не сакаат врзување со една личност. Можеби мислат дека вечно ќе можат да менуваат девојки или момчиња и дека тоа вечно ќе им е забавно, но не верувам дека е така. Се здосадува кога се прави од обичен интерес.
Денеска предност се дава на образованието, на работата и се помалку се размислува сериозна врска, а уште помалку за формирање на семејство. Секој сака да е сингл и да може да најде некоја личност колку само да си ги задоволи своите потреби. Зашто ќе им е некој/а што ќе ги замара, што ќе им се јавува постојано, кој ќе му крати од машките излегувања или женските трачатарења и сл. Некои луѓе тоа ги исполнува.
Но тоа не трае вечно. Секој има потреба од љубов и од драга личност покрај себе. Се си има предности и мани. Кажав предности на слободните стрелци, но сепак честиот секс за една ноќ не може да се спореди со водењето љубов со лицето кое го сакаш, секојдневната потрага по нови лица не може да се спореди со пеперутките во стомакот кога ќе ја погледнеш љубовта, не е ист бакнежот од личност на која можеби и не и го знаеш името и на онаа со која сакаш да го поминеш остатокот од животот.
Некои слободни стрелци тоа го увидуваат порано, а некои веќе предоцна.
Но сепак тие секогаш се присутни и ги имало и ќе ги има. Иако денеска се пораспространети.
Она што порано го гледавме само во американските филмови и велевме дека сме заостанати балканци, денес го гледаме и кај нас се повеќе, а ќе го има и уште повеќе.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Не можам да ги кривам машките,зошто постапуваат така,од проста причина што низ државава има многуууу лесни девојки,спонзоруши (кои за частење од 1-2 пијачки од дечко кој не го ни познаваат ќе завршат во кревет него),девојки кои мислат дека со секојдневно менување на мувачот се некој и нешто.
Поради гореспоменатите причини се случува она кое се случува.
Ако порано важеше барање телефонски број,па да излезеш на кафе,извесен период да комуницираш и да се дружиш со некого,сега се поретко се случува.
Иако мислам дека сеуште има нормални машки и девојки кои знаат што навистина сакаат,а и што е правилно,само што нивниот број ми се чини е се по мал.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Секој ден ми се жали по една другарка дека сите мажи на кои налетуваат ги викаат на прва вечер дома,дека се изменило времето,дека сите станале јаки ебачишта и фраеришта.
Во мое време:)прво телефон бараа,па да излезиш на кафе,па да му го измериш паметот,па после во кревет да го испробаш.Денес како да не планираат да започнат врска,како да можат да живеат сами луѓево.Каде се изгуби желбата за партнер,каде се изгуби довербата помеѓу луѓето?
Секој си има свои чекори,некој од кафе почнува,некој од кревет,не се мешам во избор,но прашањето ми е зошто повеќето сакаат да шетаат сами од кол на кол,а не да најдат човек што ќе биде во секое време до нив?
Јас разбирам да се измуваш еднаш,двапати,со сто луѓе,да легнеш на прва вечер од мерак кон некој,ама цело време да живееш така како слободен стрелец,зарем не е досадно?
Знам дека нема да се согласиш со моево мислење....
Ќе почнам вака. До пред некое време си имав зацртано во главава, дека сакам да имам девојка до мене, што ке и бидам прв и последен. Значи да имам типична врска, што ќе и се посветам целосно и психички и физички.Мислев дека најдов....
Е сега, од пред извесен период, ми се сменија сваќањата за 180 степени.
Сега мотото ми е, не прв, стотти нека бидам, сакам да бидам последен...
Е сега да го заокружам муабетов. Јас сум во најубавите години, и што ако пак ми се случи, само овај пат наместо 2, да одам со некоја 5-6 години, и на крај, пак од сето то ништо да не испадни?Тогаш ќе имам 28 29 години. Епа,(знам дека во ова нема да се согласиш) за мене е тоа изгубено драгоцено време, со гооолем опортунитетен трошок.Батали ти убави мигови поминати, убави спомени....од спомени не се живеј.

И сега кој е мојот план. За да ми се исполни мотото, ќе си живеам баш така, од кол на кол, и ко ќе дојди време за женачки, фати некоја, 4-5 месеци, дупни тоа кондомот, и ајт....

п.с
Можи сега вака размислувам, можи утре пак ќе се заљубам.Можи пак ќе изгубам некоја година,можи нема, али моментално ваков ми е планот....:smir:

M

marsovka

Гостин
Бре бре што паничите ?
Сексуална еднаквост сте чуле нема више он ја ебе...:pipi:
Јао од една страна гледам жени преполни со страв и прерасуди кон тие што се ебат и око не им трепнува а се должи на фактот или стравот дека веќе нема така да ги молат мажите за да дојдат до нивната светост и да имаат односи кои личат ебење на мртов коњ ,о да ќе треба да научат да се ебат како што треба

Од друга страна пак не мора да имаат под појас максимум два кура(и тоа да била смртно вљубена во нив) пред да се земат што јас го подржувам зошто да не сменам повеќе партнери пред да се мажам,смирам,богзнае што што се вика да видам големини и техники а не на 34 да се жалам дека сексот е само задоволување на потребите
:pipi:

Од трета страна гледам мажи кои се жалат дека веќе девојките како резултат на нивната еманципација и смена на погледите на секс не ги тангираат и ги ставаат на исто ниво со вибраторот кој се наоѓа во нивното шкавче( а пред тоа се жалеа дека глумиме лудило и не им даваме оди најди им го крајот):nesum:

Четврта страна пак некои машки се совршено задоволни бидејќи сево ова им го поедноставува животот не мора цуци муци гуци лигавење по телефон ,молење трпење срања итн

А за мене не ми одговара што се вели за една вечер ама фак бадиес да јас не морам да му мислам многу освен за тоа каде да се најде место за плескање ,и не се замрам
Додуша сево ова се должи на начинот на живеење и културата која се шири и која не тера да рационализираме во се па дури и в љубовта

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Поентата на темата не ми е дали сакате соло или врска,туку одговор на прашањето:Каде се изгуби желбата за партнер,каде се изгуби довербата помеѓу луѓето?Нели со текот на времето се изживуваат некои работи,нели е досадно од кол на кол?
Изјава на човек од 34 години:несакам врска сакам да се мувам.

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
Поентата на темата не ми е дали сакате соло или врска,туку одговор на прашањето:Каде се изгуби желбата за партнер,каде се изгуби довербата помеѓу луѓето?Нели со текот на времето се изживуваат некои работи,нели е досадно од кол на кол?
Кога се појавија ептен самобендисани кучки со таканаречената еманципација, кои мислат дека одкако ќе ти овозможат искуство еднакво на онадење на вреќа брашно треба да им дадеш да те е*ат у здрав мозок или највечи фраЈери (читај шапшал со мотор, саат и слободен стан како оној шо прашуваше во некоја тема на форумов) кои откачуваат женски што не им даваат. Ова за првото

За второво however немам коментар.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
е па се додека има девојки кои се продаваат за еден пар фармерки така ќе биде а ги има премногу кога ќе се сменат работите малку е тогаш ќе биде друга песна а тоа време нема да дојде бргу

Член од
28 април 2009
Мислења
91
Поени од реакции
3
...za sekoe grnche, kapache...:smir:

lichno, ne se ebam bez ljubov...nema predizvik, a i svrshuenjeto e mehanika cisto praznanje muda...:tv:

nego...

problemot e na drugo mesto, problemot e od emocionalna priroda...poveke, isplasheni i povredeni od nekoja prethodna vrska, prvo ke gi voochat negativnostite kaj partnerot da da ne se zaljubat vo nego, a potoa ke se odluchat na zadovoluvanje na praiskonskiot instikt...praznenje..e toa se prai, fukanje bez obvrski, dosta voobichaena rabota i na zapad...ili ona sho bi se reklo konzizno.
"don't love and cry, just fuck and smile"

,,,moshne pogreshna teorija od samiot start...zasho se sho e izglumeno od start, posle si naoga pogreshen ekscentar odnosno izlaga od balans...i se deshava disbalans...shit happens...:pos2:

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Па не е страшно де, може планира да живее до 100 години, па 66 години брак му изгледаат како премногу. Јес да јас на ваквите вечни ергени не им верувам и не би им дала да им чуваат пари :) иако не е исклучено да грешам и да влечам аналогии и каде што не постојат.

Kajgana Shop

На врв Bottom