СЗО прогласи пандемија на свински грип! [Швајцарците пронајдоа вакцина!]

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе не одминит.Како птичјиот грип.
Иначе најлесно се владее со уплашен народ.Интересно е како Америка си ги излекува нивните седум случаи одма.

Сега гледав за ова на ТВ, кажаја дека засега во Македонија нема никави знаци на свински грип, ама дека требало да се забрани увозот на свинско месо од другиве држави.
Во Мексико засега имало 81 смртен случај,а почнало и во другиве држави да се шири..
Можда ќе успејме некако да поминиме полесно, како со птичјиот грип...

Ќе не одминит.Како птичјиот грип.
Иначе најлесно се владее со уплашен народ.Интересно е како Америка си ги излекува нивните седум случаи одма.

Не ги излекувале, туку на ПРОВЕРЕН АМЕРИКАНСКИ НАЧИН ги ставиле под черга...т.е. не зборуваат повеќе за нив...:) вицот е што за вируси НЕМА ЛЕК,туку само вакцина...т.е. имунизирање на организмот..што нормално НЕ Е ПОТПОЛНО СИГУРНО...но крепи..:) проблем е што за овој мутант вирус НЕМА ЗА СЕГА ВАКЦИНА...
не дај Боже да не мавне нас пандемија......, но Бог ги чува будалетинките......:)
Инаку шега на страна страв ја фаќа Европа...т.е. здравствените кругови, не е ова играчка..зошто со модерните комуникации, се шири вирусов ко оган во Август...во борова шума...затоа без зезање...маска на лице....
Не за џабе уште пред дваесет и кусур години еден познат билтен за инвестирање препорачуваше купување на акции на мали развојни лаборатории кои работат на вакцини..:)..одсекогаш стои опасноста некоја пандемија од некој МУТИРАН ВИРУС да го десеткува човечштвото , а кој има некква вакцина ....станува богат ко Крез..:)

Јас верувам , море 99% сум убеден дека САРС-от, Птичјиот грип а и сега Свинскиов грип се произведени намерно, од американски научници за да се подкријат нивните проблеми кои се многубројни. И да, резултат се човечки жртви.

Леле се ежам ко ќе читам вакви вести.
Само да не одминит.
Се плашам :nesum:

Јас верувам , море 99% сум убеден дека САРС-от, Птичјиот грип а и сега Свинскиов грип се направени намерно, од американски научници за да се подкријат нивните проблеми кои се многубројни. И да, резултат се човечки жртви.
Можно е ова... исто како сидата, така и овие вируси некој да ги произведува во лабаратории за да заработи лесно неколку милиончиња со “измислување“ на вакцина. Ке видиме што ке испадни, но како што тргнало... ке почниме да јадиме само трева и растенија :nesum:.

Можно е ова... исто како сидата, така и овие вируси некој да ги произведува во лабаратории за да заработи лесно неколку милиончиња со “измислување“ на вакцина. Ке видиме што ке испадни, но како што тргнало... ке почниме да јадиме само трева и растенија :nesum:.

За јадење не е проблем.Јас дур беше птичји грип немав в уста стаено пилешко место ич.
Можам и да не јадам свинско.Проблем е што се пренесува преку кивање,кашлање...
Комшиите под мене чуваат свињи бе...Damn:nesum:

Мораше некако да се сврти вниманието од светската криза, нели? Ништо чудно да е намерно пуштен...

Не ги излекувале, туку на ПРОВЕРЕН АМЕРИКАНСКИ НАЧИН ги ставиле под черга...т.е. не зборуваат повеќе за нив...:) вицот е што за вируси НЕМА ЛЕК,туку само вакцина...т.е. имунизирање на организмот..што нормално НЕ Е ПОТПОЛНО СИГУРНО...но крепи..:) проблем е што за овој мутант вирус НЕМА ЗА СЕГА ВАКЦИНА...
не дај Боже да не мавне нас пандемија......, но Бог ги чува будалетинките......:)
Инаку шега на страна страв ја фаќа Европа...т.е. здравствените кругови, не е ова играчка..зошто со модерните комуникации, се шири вирусов ко оган во Август...во борова шума...затоа без зезање...маска на лице....
Не за џабе уште пред дваесет и кусур години еден познат билтен за инвестирање препорачуваше купување на акции на мали развојни лаборатории кои работат на вакцини..:)..одсекогаш стои опасноста некоја пандемија од некој МУТИРАН ВИРУС да го десеткува човечштвото , а кој има некква вакцина ....станува богат ко Крез..:)
кој рече бе дека не зборуваат за нив
Eleven confirmed infections in the US

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/8019100.stm

Треба дасе луди да не зборуваат и да ја негираат инфекцијата

Мораше некако да се сврти вниманието од светската криза, нели? Ништо чудно да е намерно пуштен...
не само тоа asid
ние акко вид трошиме се повеќе ресурси и се повќе не има

А влијанието на нашето расипништво и неконтролирана експанзија како вид веќе го осеќаме ,мора да се намали бројката на луѓе посебно на најсиромашните и необразованите бидејќи во информатичктото и капиталистичко општество тие трошат само ресурси а од нив нема никаква корист освен за милитантните групации кои ги регрутираат како топосвско месо и бомбаши самоубијци

Сеа асид погоди каде ќе има најголема смртна стапка?

За јадење не е проблем.Јас дур беше птичји грип немав в уста стаено пилешко место ич.
Можам и да не јадам свинско.Проблем е што се пренесува преку кивање,кашлање...
Комшиите под мене чуваат свињи бе...Damn:nesum:
Колку што прочитав наназад, вирусот се пренесувал од свиња на свиња... Ако комшијата твој не ги носи свињите на прошетка до Мексико, немаш засега простор за грижи. Ако некој е најкритичен тој е прв. После тебе ти е редот :baeh:

Искрено, не ми се верува дека ова е намерно пуштено без разлика каде треба да биде свртено вниманието.
Вакви вируси се многу тешки за контрола и нема играчки бидејќи многу брзо мутираат па така да лекот што постоел многу веројатно да биде тотално неупотреблив.

Колку што прочитав наназад, вирусот се пренесувал од свиња на свиња... Ако комшијата твој не ги носи свињите на прошетка до Мексико, немаш засега простор за грижи. Ако некој е најкритичен тој е прв. После тебе ти е редот :baeh:
јас ко што разбрав не мора да си во допир со свиња за да се пренесе, туку се пренесува и од човек на човек, што е уште пострашно и позагрижувачки:nesum:

Никогаш не ми било јасно како глупата американска нација успева да уништува цели цивилизациски нишки. Мамата нивна!:nerv:

Дали е вештачка или природна мутација не е битно и не би сега да шпекулирам. Ние сме мала земја визи за Европа не ни даваат протокот на луѓе е многу помал отколку кај другите земји, со тоа и опасноста е многу помала. Нов Зеланд и Велика Британија се островски земји и при најстрашно сценарио можат да се стават под карантин (нешто слично како што гледате по филмовите само доста пософистицирано).
Во моментов сигурно се работи на ставање под карантин на жариштата, а и најголемите светски епидимиолози заедно со тајните служби и поголемите светски армии работат на случајот. Така да без голема паника и не јадете свинско :).
Е сега не знам на колку степени целзиусови умира вирусот плус минус?
Останете смирени и информирани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom