СЕ СЕЛИ АМБАСАДАТА НА САД

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Tочно, иако во не баш најдобра конотација во случајов :)

Ако е точно тоа што го претпоставуваме , овој центар и текако ќе значи СИГУРНОСТ за Македонија а сигурноста од друга страна значи стабилност , стабилноста ИНВЕСТИЦИИ...

Ако е точно тоа што го претпоставуваме , овој центар и текако ќе значи СИГУРНОСТ за Македонија а сигурноста од друга страна значи стабилност , стабилноста ИНВЕСТИЦИИ...

но и контрола врз нас ...

но и контрола врз нас ...

Демек досега не не контролираа...
И тоа кој како ќе стигне ...
Вака барем ќе имаме прегледност...
Инаку Американците имат бази и во Германија , ништо страшно, држава во држава...Заштитени се како бели мечки , за нив важат посебни закони...
Од друга страна добри се за екномијата...

Инаку Американците имат бази и во Германија , ништо страшно, држава во држава...Заштитени се како бели мечки , за нив важат посебни закони...

во право си не одрекувам ...

Со други зборови, подобро под западно отколку под источно (или соседно) влијание/ропство.

СЕ СЕЛИ АМБАСАДАТА НА САД

АМЕРИКАНСКАТА АМБАСАДА СЕ ПРЕСЕЛУВА НА НОВАТА ЛОКАЦИЈА

Па што не не викнаа да помогневме барем.. да поносевме нешо..
Кутрите луге се искилавиле сами носејки тоа стварите :pos2:

Како и да е,мене не ми смета..не шпиунски каков сака центар нека је..

Евентуално лошо ке биде ракети ако полетаат од тука или ако зачести појавата НЛО над Скопје :)))

Со други зборови, подобро под западно отколку под источно (или соседно) влијание/ропство.

Искрено не би имал ништо против и РУСИЈА да изгради ваков центар во Македонија...
Не сум за зимање страна, битна ни е сигурноста , многу лошо ни е опкружувањето...

Како и да е со овој центар а и договорот кој го потпишавме со Америка веднаш после Букурешт не би рекол дека Македонија е несигурна земја...

Абе 33 милиони и не се нешто многу...да не лажат малку?

со мои зборови ...
ЕУ - курвата вавилонска како Горан шо милуе :) одсекогаш била против нашите интереси ... ја создаде грција нивно милениче и никогаш нема да го гледа нашиот интерес ни пак вистината ...
САД - не им одговара обединета ЕУ, оваа криза е и од нив иницирана ... САД имаат интерес и се инфилтрираат подлабоко во ЕУ за да ја контролираат ... за нивен интерес ние им дадовме шо сакаа, е сега очекувам да ја ебат и грција па да видиме и ние нешто од целава ситуација ...

со мои зборови ...
ЕУ - курвата вавилонска како Горан шо милуе :) одсекогаш била против нашите интереси ... ја создаде грција нивно милениче и никогаш нема да го гледа нашиот интерес ни пак вистината ...
САД - не им одговара обединета ЕУ, оваа криза е и од нив иницирана ... САД имаат интерес и се инфилтрираат подлабоко во ЕУ за да ја контролираат ... за нивен интерес ние им дадовме шо сакаа, е сега очекувам да ја ебат и грција па да видиме и ние нешто од целава ситуација ...

Друже добро е да сме под заштита на САД, само да не станеме Израел на Балканот, или уште полошо ново Косово. Таа заштита може да стане и контрола над владата, претседателот, службите и сл.

Друже добро е да сме под заштита на САД, само да не станеме Израел на Балканот, или уште полошо ново Косово. Таа заштита може да стане и контрола над владата, претседателот, службите и сл.

јасно ...
но страна мора да се избере ...
сами во светов неможеме ништо ..
човек без пријатели неможе ништо ...
јас не сум за ЕУ, неможам да бидам со некои кои напалм бомби маваа во егејска македонија ... неможам да бидам со некои кои ме уценуваат со идентитетот и моето постоење .... со некои кои ја подржуваат грција ...

Копаат море копаат надолу, ѕвездената порта ќе биде сместена таму :pos::pos:.

убаво убаво тука ке има добра логистика за нивните антиракетни планови како и за копилјаците од циа убаво убаво...ексклузивна држава ексклузивна локација....амбасада-бункер:toe:

Dobro ke bide sto Rusija ke ima nesto kade moze atomska bomba da pushti i taka so vakvo gomno od drzava i narod ne zasluzuvame da postoime.
Ke mozi da se pocni od pocetok pak da se pocne pa mozda ovoj pat nema da bideme naj beden narod vo evropa.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom