Дневник: Новокомпонирани Антички Mакедонци

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Do 1991 godina bese gordost da kazes deka si od Makedonija, denes e najgolema bruka. Toa kazuva deka na Makedonija mestoto i e pod kapata na Belgrad, samo taka moze da si go povrati dostoinstvoto i ekonomska blagosostojba. Makedonija denes za zal e zadnja rupa vo Evropa, drzava koja ja vodat nepismeni luge bez strategija i patriotizam. Za 18 godini vo Makedonija napredna samo kriminalot.
Ајде бе.....викаш тоа му е мајката.
Белград па еден напредок што имаше изминативе 18 години.... чудо едно.
На Македонија по осамостојувањето и беа потребни само просечни политичари (не одлични и добри),кои требаше да ја застанат на здрави нозе,да удрат стабилни темели.
Такви херои не се најдоа и сега сме тука каде што сме.:toe:

Член од
23 октомври 2008
Мислења
137
Поени од реакции
9
Ајде бе.....викаш тоа му е мајката.
Белград па еден напредок што имаше изминативе 18 години.... чудо едно.
На Македонија по осамостојувањето и беа потребни само просечни политичари (не одлични и добри),кои требаше да ја застанат на здрави нозе,да удрат стабилни темели.
Такви херои не се најдоа и сега сме тука каде што сме.:toe:
Ja i ti da se kladime u 100 evra deka na Makedonija i na pogolemiot broj Makedonci ke im bide 200 % podobro dokolku e zaedno so Srbija.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Do 1991 godina bese gordost da kazes deka si od Makedonija, denes e najgolema bruka. Toa kazuva deka na Makedonija mestoto i e pod kapata na Belgrad, samo taka moze da si go povrati dostoinstvoto i ekonomska blagosostojba.
Секогаш било и ќе биде ГОРДОСТ да си МАКЕДОНЕЦ.
А најголема брука е да :drk:нешто на форумов мислејќи дека си пишал нешто "екстра интелигентно" :tapp:
За болдираното :bip::bip:

Член од
23 октомври 2008
Мислења
137
Поени од реакции
9
Секогаш било и ќе биде ГОРДОСТ да си МАКЕДОНЕЦ.
А најголема брука е да :drk:нешто на форумов мислејќи дека си пишал нешто "екстра интелигентно" :tapp:
За болдираното :bip::bip:
Ti ke si ostanes Makedonec, bas pred nekoj den cicko mi vika do 91 godina bese gordost da si makedonec denes bruka, koj te prestavuva tebe ko makedonec ? ima li nekoj politicar vo drzavava koj e dostoen da se prestavuva kako Makedonec ??

A jas na forumot si pisuvam moj stavovi i razmisluvanje i kur me boli ti sto mislis.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Ja i ti da se kladime u 100 evra deka na Makedonija i na pogolemiot broj Makedonci ke im bide 200 % podobro dokolku e zaedno so Srbija.
Добро бе ти се читаш ли што пишуваш? Па Србите на 100 избори по ред гласаат за истата власт што сака да ги носи во ЕУ и НАТО а ги бомбардираа пред само 8 години. Ебати таа држава, ебати тој народ.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Џабе ќе се кладиме....кога во скорешна иднина нема да можеме да видиме кој бил во право.:toe:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Нема ништо поубаво од тоа да живееш во сопствена земја, со свои правила.

ГОРДА сум што живеам во Македонија, ГОРДА сум што сум Македонка и ГОРДА сум што зборувам македонски јазик и горда сум што живеам во земја која има СОПСТВЕН устав!

Можеби е тешко, можеби Македонија има проблеми, но секоја млада земја во развој особено во транзиција, нормално е да има “болести“ кои треба да ги прележи!

Ќе се мачам можеби, но ќе сум Македонка која живее во суверена земја каде се вее македонско знаме!

И не ми е потребно ништо друго!

Вистинските Македонци се горди што се тоа и не им треба никакво здружување или спојување со друга држава.
Останатите...па не и се ни потребни на Македонија!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.908
добро бе што му одговарате воопшто на ова Кучевишка Бара-уанаби србуленце и вие.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Србија не е вредна за да биде во сојуз со Македонија. Ниту беше, ниту ќе биде. А за таквите како тебе два збора: Drop dead!

Член од
23 октомври 2008
Мислења
137
Поени од реакции
9
Нема ништо поубаво од тоа да живееш во сопствена земја, со свои правила.
Не сакам да живеам заедно со Србија. Не! Одбивам!
ГОРДА сум што живеам во Македонија, ГОРДА сум што сум Македонка и ГОРДА сум што зборувам Македонски јазик и горда сум што живеам во земја која има СОПСТВЕН устав!

Можеби е тешко, можеби Македонија има проблеми, но секоја млада земја во развој особено во транзиција, нормално е да има “болести“ кои треба да ги прележи!

Не ми треба Србија, не ми требаат луди српски националисти кои кажуваат дека “Македонците се Србите со говорната маната“, не ми требаат луѓе кои ме негираат и ме гледаат со понижување.

Ќе се мачам можеби, но ќе сум Македонка која живее во суверена земја каде се вее Македонско знаме!

И не ми е потребно ништо друго!

А ти ако мислиш дека ќе ти е поубаво во Србија, слободен си, никој не те држи на сила тука, ама апсолутно отворена ти е границата и оди! Ама немој само да шириш смешни пропаганди од овој тип, затоа што се навистина смешни!

Вистинските Македонци се горди што се тоа и не им треба никакво здружување или спојување со друга држава.
Останатите...па не и се ни потребни на Македонија!
Koja Makedonija, kakov jazik, kakvo zname, sve smenivte ebavi kurtonite, dremete ko picki pred grcka ambasada ebavi toa gordosta da vi ebam, pola drzava se prodadovte za evtini auta od Bugarija.

Србија не е вредна за да биде во сојуз со Македонија. Ниту беше, ниту ќе биде. А за таквите како тебе два збора: Drop dead!
Nepismen covek koj videl air od partijata koja ti e blagodarna za plakatite koj si gi lepel pred izbori, ti mocko ne ni znaes sto e vistinska drzava.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ti ke si ostanes Makedonec, bas pred nekoj den cicko mi vika do 91 godina bese gordost da si makedonec denes bruka, koj te prestavuva tebe ko makedonec ? ima li nekoj politicar vo drzavava koj e dostoen da se prestavuva kako Makedonec ??

A jas na forumot si pisuvam moj stavovi i razmisluvanje i kur me boli ti sto mislis.
А да те прашам нешто од математички аспект
Што е поголемо 120 или 2 000 000?

Не ми е важно дали некој политичар се чувствува Македонец.......НАЈВАЖНО Е ЈАС КАКО СЕ ЧУВСТВУВАМ.
А БИДЕЈЌИ НЕМА ДРУГА МАКЕДОНИЈА,ГОРДА СУМ ШТО СУМ МАКЕДОНКА и СЕКОГАШ ЌЕ СЕ ГОРДЕАМ СО СВОЈАТА ЗЕМЈА МАКЕДОНИЈА.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Nepismen covek koj videl air od partijata koja ti e blagodarna za plakatite koj si gi lepel pred izbori, ti mocko ne ni znaes sto e vistinska drzava.
Ви дадовме кирилица а вие Србите до ден денес обожавате да какате на латиница.

Член од
23 октомври 2008
Мислења
137
Поени од реакции
9
А да те прашам нешто од математички аспект
Што е поголемо 120 или 2 000 000?

Не ми е важно дали некој политичар се чувствува Македонец.......НАЈВАЖНО Е ЈАС КАКО СЕ ЧУВСТВУВАМ.
А БИДЕЈЌИ НЕМА ДРУГА МАКЕДОНИЈА,ГОРДА СУМ ШТО СУМ МАКЕДОНКА и СЕКОГАШ ЌЕ СЕ ГОРДЕАМ СО СВОЈАТА ЗЕМЈА МАКЕДОНИЈА.

Ti mozes da se gordees kolku sakas toa e tvoe pravo, no vrz osnov na sto ja temelis taa gordost ???

Ви дадовме кирилица а вие Србите до ден денес обожавате да какате на латиница.
Kirilicata ti e uste eden adut deka nema razlika pomegu Makedonec i Srbin, barem nema razlika so MAKEDONCITE SO SLOVENSKO poteklo.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ti mozes da se gordees kolku sakas toa e tvoe pravo, no vrz osnov na sto ja temelis taa gordost ???

Те прашав нешто во претходниот пост,поврзано со математика.
А врз основа на што ја темелам мојата гордост што сум МАКЕДОНКА напишано е во постот со големи букви болдирани.

Член од
23 октомври 2008
Мислења
137
Поени од реакции
9
Те прашав нешто во претходниот пост,поврзано со математика.
А врз основа на што ја темелам мојата гордост што сум МАКЕДОНКА напишано е во постот со големи букви болдирани.
Ti udri matematika 120 x 5 parlamentarni izbori i valjda uste tolku lokalni, nikogas nema promena na podobro sekoj koj doaga na vlast se odnesuva kako da se naoga u tuga drzava a ne vo svoja. Nema vistinski patrioti a pod vistinski patriota se podrazbira covek koj si go saka narodot svoj bez razlika dali e srbin srboman ili makedonec.

Kajgana Shop

На врв Bottom