Дали А1 форсира АНТИМАКЕДОНСКИ коментари на нејзиниот сајт?

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ви се случило ли некогаш да коментирате на страната на А1, и иако сте ги почитувале сите правила, коментарот не бил објавен?
Мене ми се има случено многупати.
Ако погледнете добро, ке приметите дека во секој втор коментар, на крајот стои - Пуштете го коментарот, без цензура ве молам.

Денеска кога отидов на страната на А1 - буквално попиздев.
Ги гледам правилата, па ги гледам коментарите и вријам.

Покрај сите квази-експерти, неписмени интелектуалци и други гремлини кои плукаа по Македонија и нејзината историја, а А1 максимално се потруди да ги прибере и да ги стави на најавна шпица некои си Куртими, Муртими, Мерсули , Гировци Мировци, кои не трујат со зборовите антиквизација, букефализација и ФАШИЗАМ.

Се присетив на :фашизамот и национализамот: на пратеникот од владава, го гледам текстот на песната , и ги гледам коментарите...

Прво, да ги видиме правилата:

ay90uq.png

Сега коментарите:
e0sbnp.png

2vchj5h.png

f3i3o6.png

n2hisk.png

Е сега...
Што им е целта?

Македонците да се нервираат поради некои орангутани што плукаат, и притоа сите новинари масовно да доживуваат оргазам, како што доживуваат оргазам кога го слушаат Фрчковски како плука по Македонската историја и ни кажува да си ја свиткаме кичмата и не советува да се натртиме на Грците???

Или пак самопрогласени експерти кои ни самите не знаат што се, а притоа пишуваат колумни со наслов Македонизмот е болест???

Сител, канал5 и др. не се нешто понепристрасни, ама барем не работат против МАкедонија.( ако памтите на сител имаше 2 прилози кои направија бум низ светот: иГЕНЕА и Квизот со прашањето - од која националност е Александар Македонски).

Воопшто не ми смета некоја телевизија да ја критикува ВМРО или Груевски.

Ама 80% од медиумите работат не само против владава, туку и против
МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ.

Е за второто не може така лесно да се помине преку тоа.
Нема да видите
ниту една држава во светот во која медиумите работат против нејзините НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ.

Побарајте во Грција весник во кој се критикува дека Грција е фашистичка земја, која треба да и го врати делот што и го земала на Македонија во 1913.

Од толку АДВОКАТИ, најдете барем 1 во грција што ке ги застапува ВИНОЖИТО.

А Грција е во Европа.

Дали А1 прави МЕЃУЕТНИЧКА ТЕНЗИЈА, и ако е тоа така, по чиј налог го прави тоа?
Нема 1 месец откако Фрчковски ги буцкаше Албанците, им даваше идеи за дестабилизација,
и ги заплашуваше Македонците и кршеше нозе.

Бранко пред 2-3 месеци пола саат на вестите на А1 збореше како сме морале да направиме компромис, затоа што Албанците биле нестрпливи.

Героски во своите колумни му се смееше на ДУИ и го буцкаше како бил заложник на ВМРО.
На Аљи интелектуалецот толку му фалеше па изреагира и ДУИ дека биле нестрпливи - вест која бомбастично беше шлапната на вестите.

И еден совет од мене до членовите на Кајгана:
Кога слушате вест од било кој медиум, не ја земајте веста здраво за готово, прочешлајте сами по интернетот, разменете мислења на форумите, размислувајте со своја глава, и не дозволувајте да ве отрујат.

Шмугле, ти и твојот рудиментиран и детерминиран мозок, кој со капацитет на 386, 56 рам меморија и слаба графичка картица, не моеш да зборуваш за нешто, коа и самиот си дел од големата таргет група, онаа чиј програми не бараат силни перформанси и се инсталираат брзо и лесно, само си одиш NEXT ----> NEXT -----> FINISH...

Но едноставно некои програми, бараат посилен процесор, врати се по плоштади тепај неверници, плукај по Албанците и по СДСМ, карај по Грците, мразиги Бугарите, верувај во теории дека цела европска култура е Македонска култура, и не се мачи со силни и тешки материи, за кои треба силен грб да се носат...
А можда те фризирал некој, те подизлагал дека си посилен одошто мислиш и пливаш по води на кои таквите како тебе пливаат со гума и со перничиња, а тебе те пуштиле гол кутрото... Мењај однос со мене, не си дораснат, мало патриотченце...

Шмугле, ти и твојот рудиментиран и детерминиран мозок, кој со капацитет на 386, 56 рам меморија и слаба графичка картица, не моеш да зборуваш за нешто, коа и самиот си дел од големата таргет група, онаа чиј програми не бараат силни перформанси и се инсталираат брзо и лесно, само си одиш NEXT ----> NEXT -----> FINISH...

Но едноставно некои програми, бараат посилен процесор, врати се по плоштади тепај неверници, плукај по Албанците и по СДСМ, карај по Грците, мразиги Бугарите, верувај во теории дека цела европска култура е Македонска култура, и не се мачи со силни и тешки материи, за кои треба силен грб да се носат...
А можда те фризирал некој, те подизлагал дека си посилен одошто мислиш и пливаш по води на кои таквите како тебе пливаат со гума и со перничиња, а тебе те пуштиле гол кутрото... Мењај однос со мене, не си дораснат, мало патриотченце...

Види, Калимеро, ко прво не користам Windows за да идам NEXT NEXT.
Ниту процесор имам вградено во мозокот, ниту сум растен на пуканки пред телевизор гледајки го Терминатор 2.
Времето кога тепав и млатев - помина, научив да пливам кога татко ми ме бутна намерно во езеро.
Вечерва имаш багови, дебагирај се прво, и ке го сменам односот, ако бидеш одоздола:sekss:.
Прошетај малце, види како е свеж воздухов, а ти така мамурен си седнал да тролуваш по форуми.

Види, Калимеро, ко прво не користам Windows за да идам NEXT NEXT.
Ниту процесор имам вградено во мозокот, ниту сум растен на пуканки пред телевизор гледајки го Терминатор 2.
Времето кога тепав и млатев - помина, научив да пливам кога татко ми ме бутна намерно во езеро.
Вечерва имаш багови, дебагирај се прво, и ке го сменам односот, ако бидеш одоздола:sekss:.
Прошетај малце, види како е свеж воздухов, а ти така мамурен си седнал да тролуваш по форуми.

Ја пак да ти кажам и да те научам нешто, иако јас не сум авторитет да стиска Некст и да инсталира, а на некој начин тоа и не ми се афинитети, особено коа се однесува на личности кои навистина се неколку скалила подолу и за жал на светов му користат како репроматеријал, налик на убавата ни колумна на Раскољников во убавата ни вечна магија наречена Злостор и Казна..

Имаш проблем, а тоа се гледа и по никот кој навистина не си ги поминал тие еволуциони стапки, па од животинче да настанеш нешто поголемо, повеќе, по опипливо објективно и пореволуционерно...

Имаш проблем, ти и оние како тебе кои исто така се идентификуваат со момци, кои ти ги носиш на аватар, и се курчат со нивните некогашни кој знае дали вистински походи по светот и угледувајќи се на нив, ти ни отсликуваш реалност како да си дел од нив, како да доживуваш лесна метемпсихоза и да нас сакаш да не вметнеш и напраиш дел од тие походи.
Живееш во периоди коа човек не знае што е компјутер, што е кола и што е велосипед...
Јадеш не добри специјалитети, и спиеш по штали, облекуваш гротескни облеки, и војуваш со стапови...

Барем си што си, во тоа место, време, простор, и сите нужни услови, искорсти средба со Аристотел, тој момак, тебе добро ќе ти каже, дека ако некој не размислува како тебе, онда тој не е против тебе, довлечкај го со тебе и твојот ментор и УМО-инсталатер Кољо Паторокот, па и нему нека му потаже нешто, нека го поднаучи, оти се има, ама ум нема, белким во тоа време турале ум со инка, или умот имал форма на капа, па некој ќе ја купел и ќе му ја ставел на оној кој ја нема...

Блазеси им, на оние што имаат повеќе капи!

^:uvo:

Во последно време сум забележил дека А1 водат некоја војна со Владата, преку млекарите што ги плаќаат за да серат пред телевизија, преку истите земјоделци, читаат водителите текстови од идиотот напишани од ИДИОТ.

Нека критикуваат ама со мерка. Не е реализам плукањето на своето, какво и да било.

Велија се нафура дека Грујо не му даде Земјоделие а му го даде на Ѕине. :)

Мене па онака ми е чудно што од една страна Велија форсира некои манифестации, пример за Мисирков за Чуповски запознавање со нивни лик дела и видувања а од друга страна секој ден на вести гости се некои од овие шатро космополитиве што кандисуваат за смена на име и слично.
Мене дали критикува економска политика или дипломатија или открива афери не ме занима и не ми смета, критикување такви ствари е полезно.
Ваквите пичкарски работи, форсирање на “антиквизации’’ “букефализации’’ и слично ми сметаат ептен.

пс.за коментарите на страницата...
sipo.png

и све е јасно :icon_lol:

^:uvo:

Во последно време сум забележил дека А1 водат некоја војна со Владата, преку млекарите што ги плаќаат за да серат пред телевизија, преку истите земјоделци, читаат водителите текстови од идиотот напишани од ИДИОТ.

Нека критикуваат ама со мерка. Не е реализам плукањето на своето, какво и да било.

Проблемот не е во А1, туку проблемот е во овчичките, на кои и камењата и карпите, и дождовите, и снеговите, и бурите, и цунамите им се криви на нивната на умешност да се излезе на крај со проблем, од било кој калибар.
И сега, власта е секогаш во право, во очињата им мали на малите ни наши патриотчиња, и се што не се согласува со нив, е лошо, анатемисано и е Грчко!
Еве А1, не бришеле коментари на фрустрирани идиотчиња мали патриотчиња кои не вадат фраза КЛЕТИТЕ Албанци од уста, е арно ама и не бришеле и коментари каде што клетите Албанци лепат исто така по некоја или по повеќе етикетчиња и амбалажи, и со тоа што на клетите ни Албанци не им се бришат коментарите, А1, А2, А3 итн... Се институција, телевизија, медиум, со антимакедонска платформа! ЈЕСССС...

Проблемот е во А1, не за антимакедонизам туку за непочитување на кодексот, и не бришење на сите лоши и анти кодексни коментари.

А за кусогледциве, ќориве при очи, луѓево што не можат да видат подалеку од носето, као што кажав и камењата на улица им се криви, затоа што Груевски сака да корегира патиштава, сака да подига национална свест, со местење на знамиња по градови, џиновски знамиња, е арно ама и дождецот му е крив што врни па го влажни знамето, па на крај не може да се вее убаво, и губи од визуелниот ефект... Камењата се АНТИМАКЕДОНЦИ, ДОЖДОТ е АНТИКАМЕДОНЕЦ итн...

Благодарам!

Продолжи да правиш будала од себеси. Keep the pace.

Благодарам!

Не кажав дека не си еден од нив, туку само призма насочив према тебе.
Мило ми е, што сум будала во твои и очи на Волчко, тоа ми предизвикува една силна екстатична сатисфакција, неколку пати, амалгамирани оргазми, силна компресија на енергија... Затоа што по вашата (не)логика, постојат две категории, паметните (вие овчичките), и непаметните (ние силните Бели мечки и Лавови, титани во галериите на интелектуалната ејакулација)...

Патем извини што ти усложив многу, знам дека освен етикети од Кока Колче, не читаш повеќе, затоа што идејата на некој начин е и КАМШИК за народните маси, удар силен...

^дај бе не замарај ајде, убедувај се дека си паметен на друго место.

Ја пак да ти кажам и да те научам нешто, иако јас не сум авторитет да стиска Некст и да инсталира, а на некој начин тоа и не ми се афинитети, особено коа се однесува на личности кои навистина се неколку скалила подолу и за жал на светов му користат како репроматеријал, налик на убавата ни колумна на Раскољников во убавата ни вечна магија наречена Злостор и Казна..

Гледам, не си ја читал книгата.
Но си го прочитал насловот, или ти го кажале.
Ти кажале дека ако го спомнеш насловот луѓето ке помислат дека си интелигентен.
Само таа маска е стаклена за повекето луѓе.

Имаш проблем, а тоа се гледа и по никот кој навистина не си ги поминал тие еволуциони стапки, па од животинче да настанеш нешто поголемо, повеќе, по опипливо објективно и пореволуционерно...

Сега за никот ми се фати?
Го прочитал дечкото мојот ник, и одма го асоцира на животно.
Класика.
А си го напнал ли тоа процесорчето да го оверклокуваш малце, за зголемени перформанси, дека мојот ник може е скратеница, може од некоја друга побуда го носам.
Но, Пикасо, земал едно име на сликар, претпоставувам знаеш како се вика 338-мата негова слика.

Имаш проблем, ти и оние како тебе кои исто така се идентификуваат со момци, кои ти ги носиш на аватар, и се курчат со нивните некогашни кој знае дали вистински походи по светот и угледувајќи се на нив, ти ни отсликуваш реалност како да си дел од нив, како да доживуваш лесна метемпсихоза и да нас сакаш да не вметнеш и напраиш дел од тие походи.
Живееш во периоди коа човек не знае што е компјутер, што е кола и што е велосипед...
Јадеш не добри специјалитети, и спиеш по штали, облекуваш гротескни облеки, и војуваш со стапови...
Многу си опседнат со стапови.
Живееш во време на самураи и полумаскирани опасни нинџи кој никој не смее да се заебава со нив, и во слободно време сликаат.
И ти сликаш, само се прашувам каде ја ставаш четката.

Барем си што си, во тоа место, време, простор, и сите нужни услови, искорсти средба со Аристотел, тој момак, тебе добро ќе ти каже, дека ако некој не размислува како тебе, онда тој не е против тебе, довлечкај го со тебе и твојот ментор и УМО-инсталатер Кољо Паторокот, па и нему нека му потаже нешто, нека го поднаучи, оти се има, ама ум нема, белким во тоа време турале ум со инка, или умот имал форма на капа, па некој ќе ја купел и ќе му ја ставел на оној кој ја нема...

Пак ништо не си научил.
Ти реков дека знаењето на имињата на книгите, писателите и композиторите нема да ти помогне многу во животот.
Треба да ги прочиташ и да ги ислушаш, прочитај нешто од Аристотел,
тој момак, тебе добро ќе ти каже, дека ако некој не размислува како тебе, онда тој не е против тебе, да бидеш човек, а не скокајкуре.

Грујо никој не го спомна, но ти сепак се палиш ко млад мајмун во сезона на парење.
Сепак инстинкт си е инстинкт.

Но отвори ги очите, тој е премиер, а ти си исфрустриран ITG кој глуми интелигенција како Ајнштајн, психоаналитичар ко Фројд, и снагатор како Рамбо
во исто време.
И простор.:helou:

Гледам, не си ја читал книгата.
Но си го прочитал насловот, или ти го кажале.
Ти кажале дека ако го спомнеш насловот луѓето ке помислат дека си интелигентен.
Само таа маска е стаклена за повекето луѓе.

Сега за никот ми се фати?
Го прочитал дечкото мојот ник, и одма го асоцира на животно.
Класика.
А си го напнал ли тоа процесорчето да го оверклокуваш малце, за зголемени перформанси, дека мојот ник може е скратеница, може од некоја друга побуда го носам.
Но, Пикасо, земал едно име на сликар, претпоставувам знаеш како се вика 338-мата негова слика.

Многу си опседнат со стапови.
Живееш во време на самураи и полумаскирани опасни нинџи кој никој не смее да се заебава со нив, и во слободно време сликаат.
И ти сликаш, само се прашувам каде ја ставаш четката.

Пак ништо не си научил.
Ти реков дека знаењето на имињата на книгите, писателите и композиторите нема да ти помогне многу во животот.
Треба да ги прочиташ и да ги ислушаш, прочитај нешто од Аристотел,
тој момак, тебе добро ќе ти каже, дека ако некој не размислува како тебе, онда тој не е против тебе, да бидеш човек, а не скокајкуре.

Грујо никој не го спомна, но ти сепак се палиш ко млад мајмун во сезона на парење.
Сепак инстинкт си е инстинкт.

Но отвори ги очите, тој е премиер, а ти си исфрустриран ITG кој глуми интелигенција како Ајнштајн, психоаналитичар ко Фројд, и снагатор како Рамбо
во исто време.
И простор.:helou:

Ништо не знајш, ништо не можиш да видиш, не си во состојба, затоа што друг мисли место тебе, друг зборува место тебе, друг ги држи уздите, твои, место тебе... ти си само кукла, репроматеријал, бројка!
Сфаќаш!

Глумам, реалност, а тоа е интелегенцијата моја, која да де факто ме праи како Ајнштајн, како Фројд, како Рамбо... Ѕвер, тебе ти смета!?

Остај тоа, кажими, дали секој во државава што не се согласува со тебе и со Паторокот(Педерокот) кој тебе те пере убаво и јасно, е против тебе ?
Јас би развил дискусија ако сакаш и за психоанлиза, и за баш делото Злостор(ство) и казна, само кажи дека сакаш... Ја исполнуем желби, и земам товар на дидактичар, упс учител де, забораив дека не знаеш што е дидактичар...

шо читаш ти бе љоч кажи просветли не

Ти сурат идиш на игноре, веќе ептен си прозаичен лик на форумов, и многу пониско котираш од животното... Не си ми предизвик...

Picasso, сепак се издвојуваш од стадото.

Треба да ги припитомиш твоите со зборови да се борат, а не со калашникови. Ете, гледаш Македонското образование до кој степен те доведе.... be thankful, even though we know the apple doesn't fall too far from the tree.

Picasso, сепак се издвојуваш од стадото.

Треба да ги припитомиш твоите со зборови да се борат, а не со калашникови. Ете, гледаш Македонското образование до кој степен те доведе.... be thankful, even though we know the apple doesn't fall too far from the tree.

Кои се тие моите бе душо?

Кое е тоа Македонско образование што ме довело до овој степен?

Дали воопшто знаеш ти кој сум и што сум и како јас сум стасал до некакво вакво ниво, почитувано од интелектот на овој форум, вистинскиот интелект, од интелектот во секојдневието, во општеството, во руралните тропи...

Проблемот, не е до моето и твоето образование, туку недостигот од добри офтамолози, го стимулира матното во нашите две ни очи, и придонесува за повеќе и повеќе замаглување, небулирање, и на крај глупирање како авторот на темава, кој за жал пати, тој како и многу други, можда и ти не знам, од согледување и привпојување кон јадрото на проблемот.

Некој гледа, ама не гледа. Некој има мозок, ама не му работи. Некој има глава, ама празна му е, затоа емпирички што не може да се детектира ентериерот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom