ДУИ дава рокови за името

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо не е бесконечно.

Нема ЕУ за вас.
Не сте заслужиле.
Кољање телиња пред врата, крв да биде цела улица, или забулување на жените не е баш нешто европско.
Ниту пак племенските заедници.

Комотно можете да се спремите за Саудиска Арабија, ама ЕУ - не.

И Тачи исто така даваше рокови.
Па знаеме како заврши.
Да видиме даљи и Аљи е со плиток мозок за да ја лапне јадицата на Сранко.

Кои апсурди во РМ.
А извираат од она предавничконо СДСМ.
Кој апсурд која демагогија.

Се ми е јасно, само едно не ми е јасно.
До кога мислите дека Македонскиот народ ќе верува во вашите ступидни демагогии ?

Мислите ли вината за некоја идна "дестабилизација" пак да ја накалемите на друг, исто како што тоа го направивте во 2001-ва ?
До кога глупендаризмот на лидерите на вашите партии и неможноста да го видат она што им е пред носот ќе го перете со СДСМ ?

Не бре брате Славјански, таа финта веќе не ви пали.
Нема веќе изговори....сите ги потрошивте. Нема веќе оправдувања.

Мислам дека е крајно потценувачки при 100% контрола врз државните институции, вината за се лошо што и се случува или ќе и се случува на Македонија, да ја барате во СДСМ, Бранко, Петко или Трајко.

Да бидам јасен.
Одговорноста за било каква идна дестабилизација на државава во следните неколку години додека ДПМНЕ е на власт, стопостотно оди на сметка на Груевски и неговата партија.
Но да се надеваме дека до дестабилизација, нема да дојде.
Затоа што ако недај Боже дојде, верувај ми дека таа одговорност нема да биде само морална.

Затоа прст на чело, и место барање алиби, подразмислете малку за последиците од политиката која ја води партијата и "лидерот" кој вие сесрдно и безусловно го подржувате.

Се потрошија веќе изговорите!

До кога мислите дека Македонскиот народ ќе верува во вашите ступидни демагогии ?

Мислите ли вината за некоја идна "дестабилизација" пак да ја накалемите на друг, исто како што тоа го направивте во 2001-ва ?
До кога глупендаризмот на лидерите на вашите партии и неможноста да го видат она што им е пред носот ќе го перете со СДСМ ?

Мислам дека е крајно потценувачки при 100% контрола врз државните институции, вината за се лошо што и се случува или ќе и се случува на Македонија, да ја барате во СДСМ, Бранко, Петко или Трајко.

Да бидам јасен.
Одговорноста за било каква идна дестабилизација на државава во следните неколку години додека ДПМНЕ е на власт, стопостотно оди на сметка на Груевски и неговата партија.
Затоа што ако недај Боже дојде, верувај ми дека таа одговорност нема да биде само морална.

Затоа прст на чело, и место барање алиби, подразмислете малку за последиците од политиката која ја води партијата и "лидерот" кој вие сесрдно и безусловно го подржувате.

Ко што ти беше и претходно кажано, твојов user name ти е малце претенциозен.

Ко што ти беше и претходно кажано, твојов user name ти е малце претенциозен.
Ај бе ти прекини веќе еднаш да кењаш за мојот јузер. Замисли оти наместо реален, пишува 100% НЕРЕАЛЕН и не замарај веќе со глупи реплики!

Да бе стварно, инсинуации.

Не знам ни јас до кога.

Така е.
Бранко - патриотот беше во првите борбени линии, секогаш спремен за Македонија, додека пак оние ЖИВОТИНСКОТО ЦАРСТВО лавови тигри волци, отидоа на Халкидики кога беше најгусто, пиеа кафиња по кафичите, и зад грб се договараа со ЕУ и ОНА за да влезат во ШИРОКАТА КОАЛИЦИЈА.

Не знам ни јас, СДСМ е толку патриотска партија, додека ВМРО се лажни патриоти и букефалисти-популисти.

Нема, нема.
Доста е букефализам и антиквизација.
Времето на сламкарите допрва доаѓа.

И тоа е точно,
корењата на СДСМ одамна се исечени од букефалистичката секира на ВМРО, која струи низ ветрот на незадоволството на народот.
СДСМ има 2 пратеника и 10 члена кои не се на битни позиции, како на пр. Уставен суд...

Да бидам јасен.
Така е , пошто Груевски има 120 пратеници во парламентот.

Ке види злобниот Груевски , ќе му го пуштиме Фрле да му ги скрши нозете, пошто неќе да го смени името, антиквизатор низаеден.

Точно.
Има само еден вистински лидер и патриот.

Така е!
Дојде време да се обзнани и објави, дека НАРОДОТ КЕ ИЗВОЈУВА ГОЛЕМА ПОБЕДА.
По-беда за Македонија.
Да живее СДС...

Да бидам јасен.

Дечки, гледам владееш со логиката па да ти поставам едно логично прашање.

Кој би бил интересот на ВМРО за дестабилизација на Македонија, а со тоа и загрозување на својата власт?

Можеби одговорноста во случај на следен конфликт може да лежи во ефективното справување и адекватни мерки превземени кон структурите кои продуцираат конфликт, меѓутоа иницијалните пориви и интереси на тие структури се оние кои можат да започнат ново вакво сценарио како 2001.

Твојата логика упростена гласи:

Јас ќе започнам конфликт, а ти ќе превземеш ексклузивна одговорност за него.

Во секоја верзија јас добивам, а ти секако ќе мораш да сносиш одговорност :

1. И доколку успееш да се справиш, ќе бидеш одговорен зошто си дозволил да дојде до него.

2. Доколку цената за да не дојде до него се исполнување на апсурдални барања, пак ќе бидеш одговорен бидејќи си попуштил и си наштетил на општите интереси.

3. Доколку допуштиш и плус не успееш да се справиш со конфликтот, секако одговорноста паѓа на тебе.

Преврат во 3 чекори“ бај УДБА методолоџи инк. Ол рајтс резрвд.

Да бидам јасен.

2001, дали беше тоа одма после потпишувањето на договорот за стабилизација и асоцијација со ЕУ каде Македонија беше пофалена за напредокот во сите области ?

2001 не е проект ниту на ВМРО ниту на СДСМ, тој е проект на некој кој ни го наметна рамковниот договор и новата територијална поделба.

Немаше причина за конфликтот 2001, само СДСМ е секогаш тука од истиот да поентира, наместо да мисли на државата.

Де обајсни ми.

Што е тоа што ДПМНЕ денеска го работи а што иритира сили да ја дезинтегрираат државата ?

Фрчко најави дека ако не влеземе во ЕУ и НАТО Македонија ќе појде во регионализација.
Па и да влеземе во ЕУ и НАТО по истиот пат ќе одат.
Деловите кои се со мнозинско албанско население ќе сакаат да се интегрираат со Косово и Албанија.
Тоа е проектот голема Албанија, тој не е од вчера.
Само “Македонци“ да промовираат таква идеја е самоубиство.

Дечки, гледам владееш со логиката па да ти поставам едно логично прашање.

Кој би бил интересот на ВМРО за дестабилизација на Македонија, а со тоа и загрозување на својата власт?
Дечки, очигледно не си ме разбрал.

ДПМНЕ како и било која друга Македонска политичка партија, немаат никаков интерес да ја дестабилизираат Македонија.

Дестабилизацијата по автоматизам е плод на нивната неукост за водење држава.

Сигналите за ова што денес ДУИ го испорачува (а во иднина истово се пожестоко ќе го прави), сите освен ДПМНЕ и Гвујо ги гледаа уште пред две години.

Дечки, очигледно не си ме разбрал.

ДПМНЕ како и било која друга Македонска политичка партија, немаат никаков интерес да ја дестабилизираат Македонија.

Дестабилизацијата по автоматизам е плод на нивната неукост за водење држава.

Сигналите за ова што денес ДУИ го испорачува (а во иднина истово се пожестоко ќе го прави), сите освен ДПМНЕ и Гвујо ги гледаа уште пред две години.

Татко ми уште далечната 1980 година прашувајќи го на пазарче во Ѓорче, тато зошто бе не купуваш од тој човек (Албанец), ќе ми одговори.
Не сакам да им го финансирам покретот.
И во дискусии на таа тема стално кажуваше, когаш тогаш ќе се дигнат.

Кој е тука неук ?

Ајде да дојдеме до суштината на проблемот.

Муабетот на ДУИ е празен муабет, тоа е едно.

Ниту имаат реална снага ниту можат приближно да го мотивираат албанското население за нова војна како 2001.

Сега ситуацијата многу е променета, тешко ќе ангажираат и половични капацитети од 2001та за да добијат тоа што сакаат, а сакаат федерализација. Ниту има реални предуслови и не ја уживаат веќе поддршката од Западните земји за нов покрет.

Башка не се ни глупи овојпат сами да тргнат и да бидат искосени ко млада тревка на пролетно сунце.

Албанските политичари можат само на една карта да добиваат гласови, без разлика дали тоа е маргиналец или бивши командант и сл.

И Руфи е од крв и месо, премногу идеализирање само нив ќе им се врати со камата, а секое импровизирано сценарио од страна на Бране за некаква радикалност на Албанците и притискање на Груевски во ќош бидејќи ќе мора соодветно да реагира ќе ни наштети на сите се'вкупно.

Странски контра-разузнавачки служби, очигледно работат ....
во спрега со некој од внатре ... кои стално ќе ги има ... нели ....

ДУИ нема уште долго да стои со скрстени раце за евроатлантските процеси на земјава и смета оти не може бесконечно да траат преговорите за името, изјави за „Дневник“ Рафиз Алити, потпретседател на ДУИ и потпретседател на Собранието. Со ова, ДУИ првпат јавно упати порака до коалицискиот партнер ВМРО-ДПМНЕ дека очекува брза разврска на проблемот со името, но исто така покажува и незадоволство и нервоза од подредената положба во Владата. Алити не сакаше да прецизира до кога „му дава рок“ на ВМРО-ДПМНЕ и дали ако набрзо не се постигне компромис за името, ДУИ ќе ја напушти Владата. Алити вели дека за тоа ќе решаваат партиските органи. Неофицијално, ДУИ ќе биде стрплива до есен, односно ќе почека во Грција да завршат изборите за европарламентот и евентуално предвремените парламентарни избори.

- Имаме притисок од гласачите, а, од друга страна, за Албанците е многу битно Македонија што поскоро да стане дел од НАТО. Поради државниот интерес, сме подготвени да изгубиме политички поени, да жртвуваме дел од Охридскиот договор и да не притискаме на целосно спроведување на законите кои од него произлегоа. Нема да чекаме бесконечно и нема да прифатиме Албанците да бидат рамноправни во ЕУ, а дискриминирани дома - вели Алити.

Тој вели дека македонскиот политички блок декларативно се залага за спроведување на рамковниот договор. Дека во практика не се спроведуваат законите за употреба на албанскиот јазик, правичната застапеност, употреба на националното знаме и за двојазичните патокази. Алити додава дека во ДУИ нема трпение уште долго да има мораториум на етничките прашања.

Во ДУИ се зголеми нервозата по изборниот пораз во Тетово и во Гостивар, но и по најавата на Руфи Османи дека ќе формира партија и ќе бара нов договор помеѓу Македонците и Албанците. Висок функционер на ДУИ вели дека Османи со право ги критикува за неспроведување на Охридскиот договор и оти тоа го користи и на Албанците им нуди порадикална платформа. За да ги консолидираат редовите по загубата на Тетово и Гостивар и за да не дозволат одлив на членовите кај Османи, во ДУИ најавуваат чистки во Централното претседателство, негово зајакнување со млади кадри, санирање на слабостите, а не се исклучува и радикален рез, односно промена на партиската идеологија. Промените треба да завршат до партискиот конгрес во ноември, но во ДУИ не сакаа да коментираат дали промената на идеологијата ќе значи и радикализација на партијата.

Извор:http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=F246D4A3DC4B7F40BEE5241DA0A1A55E

Ova e los signal za Makedonija,dokolku ne se resi problemot so imeto po se izlgeda ke ima destabilizacija..:toe:

Не е тоа никаков сигнал, ништо нема да има.

Грчкиот интерес говори преку Албанците за да извршат притисок за името. Тоа е се'.

Така 2001-та, сожителите од Сарај се кренаа.
Зачестија пукањата према Ѓорчепетровци, Македонците.

Праќавме таму делегации, абе комшии сме биле со векови, да не праиме овакви работи.
Денски абе комшо мир да буде, да живимо у мир, навечер веќе фасадите почнаа да бидуваат решетани од куршуми.
Не ја бива работата.
Ѓорчепетровци се собраа кај касарната, пред полицијата, дајте ни оружје, АЛИ сака да ни го пука, додека ние сме се крстеле во соживот они се навооружале.

И би така, ова предавнициве од ВМРО-ДПМНЕ на лична карта ни дадоа конзервирани калашникови.
Ги деконзервиравме, по неколку рамки куршуми и чекавме.
Вечерта па нашите сожители се придржаа кон договорот.
Почнаа да рокаат од кај Сарај.

Вративме, они еднаш ние 10 пати.
Кучето престана да лае.

Утредента они дојдоа, ама дојдоа со наведнати глави.
Комшо мир да буде, нека биде мир бе комшо.

Куче ко куче, знаеме дека па ќе почне да лае, мислам дека ја научивме лекцијата.

Е така со сите Алиевци.

Sg2202.jpg

потпис и печат за постот и деталите во него

Странски контра-разузнавачки служби, очигледно работат ....
во спрега со некој од внатре ... кои стално ќе ги има ... нели ....

Ало мајсторе, свесен ли си што пишуваш или само си броиш постови ?:pos2:
Во политиката нема љубов, само интерес....Затоа доаѓа време на плаќање на цехот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom