ДУИ дава рокови за името

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
Упс...грешка....:pos:

доаѓа време на плаќање на цехот...

Кое плаќање на цехот???
Се што побараа добија,ама они се вечно незадоволни.
Цехот го плативме 2001 година со ебаниот срамковен договор:tapp:
А за што?За постојано условување?:pov:
Ај од надвор што не јадат за името не јадат,ама и дома ли бе мамето нивно.
Овие даваат рокови за името,Руфи бара промена на устав и држава на два народа :tapp:
Рани куче да те лае???Ма :nenene::nenene::nenene:
Рани куче да те изеде
Сами и ова ќе помине,а после............

Јас мислам дека се створија услови власта да му даде рок на ДУИ да се адаптира на името Македонија без никакви “разумни компромиси“,доколку сака да опстане во неприродната коалиција,што никаде во светот не е обврзувачка кога се има мнозинство во парламентот.Треба ли некого да го потсетам на ова,без разлика дали бил од Албанија,Македонија,Косово,ЕУ или САД?:toe:

Дечки, очигледно не си ме разбрал.

ДПМНЕ како и било која друга Македонска политичка партија, немаат никаков интерес да ја дестабилизираат Македонија.

Дестабилизацијата по автоматизам е плод на нивната неукост за водење држава.

Сигналите за ова што денес ДУИ го испорачува (а во иднина истово се пожестоко ќе го прави), сите освен ДПМНЕ и Гвујо ги гледаа уште пред две години.
Сигналите за ова што денес го испорачува ДУИ прв пат се слушнаја на митинзите на Фрчкоски во кампањата.Тоа беше играње со оган.На таа карта играат грците на таа карта игра и СДСМ.Опасни игри се тие бе Реален.И ај веќе доста со тоа овој ќе биде одговорен или оној.И никој не го обвини СДС за нешто туку е обратното.Наивен е тој што верува дека за тоа што се случи во 2001 е одговорен Лјубчо или ВМРО или политиката тогашна на ВМРО.Наталожените проблеми си го сторија своето а СДС само вешто ги искористи за подоцна да ја врати власта.Ти како почна уште малку сегашнава влада ќе ја обвиниш и за масакрот во Сребреница.Абе ај завртисе и види ги сите апашлуци кој ги направија сдс.Сето ова што се случуваше и се случува и ќе се случува е резултат на сиромаштијата во која не остави СДС,а која е една од поголемите причини дури и за војната која ни се случи.И уште еднаш ќе ти напомнам:игрите со оган со кој си игра СДС со испорачувањето на сметки можат да не опечат сите.

Еве уште еден "РЕАЛЕН" во коментарите на Кутрински:

Од: realen Датум: 24.04.2009 12:40:52 Nema mazi okolu Gruevski, nitu vo koalicijata. Toa se poltroni, go sakaat boga, sakaat da se veat znaminja nasekade (moze i na balkon) i gazat li gazat. Zakolnuvanjeto deka ke se pocituva itn....se zborovi izgovoreni od makijavelisticki pobudi. Nema cesnost kaj niv. A drugite, onie koi se bogohulnici, koi veruvaat vo boga bez pompi, mantii i slicni, se najgoleni predavnici, ne sakaat prerodba (ili da se prekrstat - ne ortodoksno), tie se izdajnici. Koj go esapi Ustavniot sud, pa se tece se se menuva. Imat tie svoj kadar, edvaj cekaat da go postavat tamu, pa majkata ke ni se rasplace. Ama, Evropa (nasa konsezualna odrednica) moze da im se naluti. I, togas Gruevski ke udri eden boks, Ivanov ke im kaze deka e razumno razumen i razumno ke prezeme nesto kako Pretsedatel - spanska serija, so raneti srca i po nekoj ubien. Ne daj boze. Belki Gospod ke im dade um.

А еве и еден уште пореален:

Од: Velas Датум: 24.04.2009 14:06:07 Udri Erol. Koga kje dojdat nashite na vlast, vo Republikava kje poteche med i mleko.

DUI go kazuva toa sto javno se suska, a molci.

Rok mora da ima, dali vaka ili onaka, nesto mora da se sluci.

Ili ke si kasneme od malacite, so navednata glava, megjunoze napikana i ke menjame dusa za clenstvo vo NATO i EU ili ke kreneme glava gordo visoko i ke kazeme edno odlucno NE i ke ja terame, poleka, siromaski, ama so golema nasmevka deka nikoj, ama nikoj ne moze za kur da ni se fati.

Ili ke si kasneme od malacite, so navednata glava, megjunoze napikana i ke menjame dusa za clenstvo vo NATO i EU ili ke kreneme glava gordo visoko i ke kazeme edno odlucno NE i ke ja terame, poleka, siromaski, ama so golema nasmevka deka nikoj, ama nikoj ne moze za kur da ni se fati.
Ако гледаме по она Македонското изгледа едни ќе креваат глава гордо и високо и ќе кажуваат едно одлучно НЕ и ќе мислат дека никој не може за кур да им се фати, додека другите кои веќе ја напикале главата меѓу нозе повторно ќе не плашат со НАТО ЕУ И ДУИ.Тоа е тоа.Македонско проклетство.

Они испорачуваат тоа што се бара од низвното гласачко тело мора некој да ги притисне ,со голед дека сиромаштијата и лошата економска владина политика притиска
Само зошто мислам дека воа ќе им биде еден беден изговор за да пак изгледаат како жртви :ете ние се боревме ама од сите страни не притиснаа дфека ќе речат?

Сосема “случајно“ истите актери кои ги имаа главните улоги 2001, сега ќе се здружуваат, тандем из снове Банче&Љубче.

Токму тие говорат од устата на “радикалните“ Албанци.

А зашто фините господа кои наметнуваат некакви рокови, едноставно не си заминат да живеат во некоја од соседните држави кои повеќе си ги чувствуваат како свои и од таму да си се борат за подобар живот за "својот" народ? :toe:

Браво ДУИ, браво, браво, браво, а не некого му кисни, ПРАВО ПРАВО ПРАВО...

Ај белким Италија ќе отвори граници, па ние големите ќе можеме колку толку да се соживуваме со скулптурите на Микеланџело и Операта на Верди, ин лајв во Милано јали Фиренца...
А простичките со никови на животни, ги имало и ќе ги има, благодарение на нив, големите како нас станале големи!

ветер и магла и никаква сериозност...ова на дуи не заслужува коментар...уште жалат за поразот и сега:toe:

Па посочив кон клучниот момент на првиот пост. Мора да знаме што уствари правиме. Или ќе преговараме, ќе се договориме, ама ДЕНЕСКА. Ова не може да трае со векови. Ебем ти преговори. Пресечи. Мушки.

Да се разбереме, јас не сакам промена на име. Не сакам продавање на идентитет и историја. Затоа мојот одговор би било НЕ. Ама дај денеска да го кажеме. Или па некој веќе кажал да...па чекаат демек албанците се криви, па ете за да не дојде до војна, ние прифаќаме. А знам дека на крај така и ќе испадне, албанците дежурен кривец, и Славјански и Македонцки кои што се криеле по подруми ќе ми кажуваат прикаски како било во 2001ва, иако јас и ти многу подобро знаеме како тоа беше далечната 2001ва.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom