Што би одбрале да купите за цена до 15.000 евра?

• Креатор на темата Креатор на темата Ibracadabra
  • Време на започнување Време на започнување
Прв сервис е 9000, после може е 5000. Сигурно ова.
И мене ми ја имаат фалено таксистите. Ама што очекуваш, којзнае што имаат возено претходно... Сигурно ќе фалат било каква нова кола. :)

Не викам дека има проблем со штоповите, туку дека изгледаат ефтино од блиску. Доближи се, ќе видиш. А за бојата сигурно нема да ти прокоментира некој таксист, поготово не за бела боја (како што возат Наше такси). За бојата имам читано на повеќе форуми дека не е квалитетна и дека многу брзо се оштетува... Оваа дискусија ја водат сопственици на колата, а не некој што слушнал од некого нешто. Ќе ти најдам и постови ако е потребно :)

Нема везе бе, топ е Лансерот. Али не е совршен... Затоа е и цената ниска.

За Еволуш'нот не правиме муабет. Ѕвер.
treba da pocekame i vremeto ke pokaze koj se nedostatocite na lancerot a sigurno gi ima sto e i normalno samo da vidime dali se tolku seriozni ili stanuva zbor za nekoj sitni nedostatoci koj ke bidat koregirani so nekoj facelifting. Kako i da e, toa za servisot mozda si u pravo stom imas slusnato od nekoj sopstvenik samo kazuvam deka od salonot taka mi kazaa. Toa za taksito samo pravea nekoja sporedba pomegu octavijata i lancerot sto gi vozat. A za da cenata bide niska i da privlecat sto poveke klienti a pritoa da se proizveduva vo japonija normalno e nekade da se stedi kako i sekoj proizvoditel. Samo elektronikata ili nekoja druga tehnika da bide sovrsena kako sto znaat da napravat japoncite bidejki nema nisto poloso za kola od "neposlusna" elektronika. Jas licno nemam primeteno kaj lancerot toa so stopovite ili so bojata. No imam kritika do materijalite vo vnatresnosta koj izgledaat evtino sto ne e praksa kaj vozilata na mitsubishi bar ne kaj postarite modeli. Primer pod prozorite na vratite ima plastika koja deluva mnogu evtino isto taka i tapacirite na sedistata deluvaat niskobudzetno no toa ne znaci i deka se nekvalitetni materjalite ili deka se nekvalitetno izraboteni. Golem plus ima za zavrsnata obrabotka, bar ko sto vidov jas site spoevi vo kabinata se sovrseni bez zjaevi. A toa deka izduvot vadel seljacki zvuk ne se soglasuvam iako na visoki vrtezi zvukot e glasen vo kabinata sto ne e prijatno za patnicite, no sea ponovite pratki od japonija sto gi nosat imaat mnogu podobra zvucna izolacija, verojatno go uvidele problemot.

@Acid честито хахаха! И на татко ми ц4-ката е црна и морам да те разочарам ептен прашина фаќа, али меракот е голем хаха

Секоја кола која има црна или бела боја многу брзо се валка, тоа ти е старонепроменето правило.

Македонец, да те прашам што мислиш за овие две коли..

sendbinary2asp.jpg

4d99ac95f9d54b73a3c02f2.jpg

И двете коли се од кај 2001-2002 година, и двете се 1.9 ТДИ, и двете имаат по 130 коњи..
Сакам да знам дали имаш повеќе информации за нив, нивниот сервис.. итн.. и двете настаро одат околу 12-13.000 евра..

Епа сега нешто ми спомнаа моите дека може ќе земаме кола од оваа класа некаде, иако јас сум задоволен и со таа што ја имам моментално, а и воедно нема да бидам уште долго време Македонија... Така да ако земаме нова кола јас најмногу сум за Golf 6, како што видов на билборди цената е одприлика 15ипол илјади евра, а колата е бомба, за мотор искрено мене не ми треба некоја јачина, стандарден, има добра опрема, изгледот според мене е ептен добар, премногу ми направи мерак кога го видов. После голфот најмногу ми прави мерак Аурисот и после него Астрата. Лансерот исто ептен ми се свиѓа али се повеќе и повеќе слушам муабети како што се на форумов така да некако скептичен сум за него, инаку на изглед од надвор ептен е опасен...

Она шо ке си го смислиш тоа направиго не оди по нивни ум:),,Тоа шо ке ти се Бендиса тоа земиго..а иначе од никого не слушај ако ти вика земаја ова кола она кола..
Поздрав

Епа сега нешто ми спомнаа моите дека може ќе земаме кола од оваа класа некаде, иако јас сум задоволен и со таа што ја имам моментално, а и воедно нема да бидам уште долго време Македонија... Така да ако земаме нова кола јас најмногу сум за Golf 6, како што видов на билборди цената е одприлика 15ипол илјади евра, а колата е бомба, за мотор искрено мене не ми треба некоја јачина, стандарден, има добра опрема, изгледот според мене е ептен добар, премногу ми направи мерак кога го видов. После голфот најмногу ми прави мерак Аурисот и после него Астрата. Лансерот исто ептен ми се свиѓа али се повеќе и повеќе слушам муабети како што се на форумов така да некако скептичен сум за него, инаку на изглед од надвор ептен е опасен...
Тоа ти е основниот модел, + најмалку уште 2.000 евра за најефтиниот што го имаат на лагер.

Тоа ти е основниот модел, + најмалку уште 2.000 евра за најефтиниот што го имаат на лагер.

Значи немаат модел од таа цена, туку само ставаат колку би чинел кога би го имале? Иако е основен модел има солидна опрема, стандард е сега веќе во такви коли клима, електрика на прозори/ретровизори перничиња (возачко и совозачко) и слично што ставаат во основна опрема. Астрата може со доста опрема да испадне (релативно) евтина зошто Авто Куќа имаат попуст за доктори, па на име на мајка ми да ја земеме Астрата али некако ми се смачи од Астри...

8d9df67c-a310-4dee-9943-d42fa40a98ad.jpg

На старо докај 15 000 евра може да се најде, на ново не знам колку се.

Значи немаат модел од таа цена, туку само ставаат колку би чинел кога би го имале? Иако е основен модел има солидна опрема, стандард е сега веќе во такви коли клима, електрика на прозори/ретровизори перничиња (возачко и совозачко) и слично што ставаат во основна опрема. Астрата може со доста опрема да испадне (релативно) евтина зошто Авто Куќа имаат попуст за доктори, па на име на мајка ми да ја земеме Астрата али некако ми се смачи од Астри...
Точно.
Ако сакаш сам да си бираш, што сакаш од опрема, ќе мора да одиш во некој салон надвор од Македонија.
Тука на лагер у салон имаат неколку модели и ако ти чини тоа е што е.:toe:

Abe avtomatik priznavam dzip,a8 i taa klasa i nesto takvo sto neide da go vozis so manuelen, iako sea tie koli i nemozes da gi kupis s manuelen. A licno jas nemozam da podnesam avtomatik mnogu mi e poubav manuelniot samoto saltanje i mi ima nekako posportski karakter. Ama se e do vkusovite
Avtomatikot e mnogu cesto znae da se rasipe i mnogu e skap za pravanje.Zatoa nekoj koga prodava avtomatik kola pisuva ''MENUVACOT E VO SUPER SOSTOJBA,,.:pos2:Ako zemas kola so pomala kubikaza ne ti treba avtomatik.

Точно.
Ако сакаш сам да си бираш, што сакаш од опрема, ќе мора да одиш во некој салон надвор од Македонија.
Тука на лагер у салон имаат неколку модели и ако ти чини тоа е што е.:toe:

Педери... Али како и да е добра им е рекламата за да отидеш до салон и да се донапалиш и да ги дадеш и останатите неколку илјади евра :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom