Што би одбрале да купите за цена до 15.000 евра?

• Креатор на темата Креатор на темата Ibracadabra
  • Време на започнување Време на започнување
до 15.000еур??ново или старо???ново неможеш јако да купиш...видовме од постовите погоре...е на старо,некое БМВ,или пасатче/ауди/ерџо да најдеш...зависи од вкус..ја би одел некое БМВ....иначе,па и скап да е сервисот,нема секој месец да идеш на сервис....иначе дома иам голф 5ка,1.4 80кС (мислам не е 90,ни 80, некаде измеѓу:toe:)..макс шо сме го возеле,180км/ч ништо повеќе...иначе за претекнување,али на 5000+ вртежи е добар...и добар звук вади на 5000+ вртежа,ако го тераш и шалташ до 5000 вртежи,ништо од тоа, тие 80-90КС голфот ги добива на многу вртежи т.е. 5000+

ај да не филозофирам повеќе...има луѓе шо многу се разбираат,па ако не е вака,нека пишат.:vozbud:

mislam deka koga iskoci golf 5 bese so 75ks pa go napravija so 80ks a mislam deka ima i eden motor 1.4FSI so 90ks ama toj ne go nudat tuka. I temava e za novo auto

da ama focusot ti e so 1.4 so 80ks ide za 14.1sek 0-100 v-max=164km/h toa i ne se nekoj performansi za respekt. Da ima dobro izbalansirano podvozje ama ne i sportsko, nemoj da me svatis pogresno kolata e super ama za luge koj sakaat brzi sportski koli ne e. Za tie pari moze po sportska i mnogu pobrza kola da se kupi.

За спортска кола не е и јас не разбрав добро мислев дека братото сака комфорт а не спортска и брза за спортска и брза м предлагам да си земе Kia Ceed PRO многу ми се свига мене и има спортски изглед и све останато

има и 1.4 Tsi 122/126кС....е тоа е веќе нешто.... (или овој 1.4 Тси е само за голф 6ка?
ne kaj nas se prodavase i golf 5 1.4TSI so 122ks inace ima i so 140ks a mislam i deka so 160ks. Prvicno toj motor bese zamislen so 170ks da bide taa verzija isto taka neznam dali iskoci. samo toj golf 5 1.4 TSI so 122ks bese mnogu skap neso koga prasuvav vo porshe macedonija mi kazaa deka bil 21000evra ama davale popust i bil 19000e ili taka neso

fiat-bravo-2007-picture-1.jpg

Мислам дека не е над 15.000 евра... нели..?

Ама имај предвид дека прв сервис ти е повеќе од 9.000 денари за Lancer-от. Башка, почна да не ми прави мерак. Се имам возено, премногу крута вожња има и премногу брчи. Ама селско брчење, не спортско. Нервира ептен. И некако тапа пластика имаат тоа штоповити. Доближи се до некој Lancer што е возен повеќе од 2 месеци. Ќе видиш како му се цели заматени и пожолтени. Како да го возеле 10 години.... А битен фактор е и неквалитетната боја, која е премногу осетлива и многу лесно се гребе. Ова се искуства кои ги споделуваат бројни возачи на Lancer по македонските автомобилски форуми.

И јас бев загреан за Lancer бајаги време, ама се откажав...

Уплатив за C4 Coupe, 1.4, црна боја. Ваљда другата недела ќе го имам :zlo:
Илјадници различни мислења ќе се изнаслушаш. За некого твојата најдобра кола е срање, а за тебе предлозите на другите ти се бесмислени. Гледај тебе што ти се допаѓа, а не што коментира некој што првпат го читаш на форум. Али, ако ги имаш тие пари во кеш - најдобра варијанта ти е одлично сочувано половно возило. Имаш огромен избор. Па дури и да го возиш една година и да ти скурчи - ќе изгубиш 100/200 евра, а не 2000/3000 како кај ново возило.

kazi im be brat koi se najizdrzlivite koli na ovie neupatenive:pos2::pos2::pos2:

1.4 so 80ks e a 1.6 ima so 102ks i 1.6FSI so 115ks i so pomala potrosuvacka od toj so 102ks

Хехе зе знае го гледаш Потписов мој?:))

@torrent за елеганта вожња признам дека мечката е Авион ама за млад човек не е за мое мислење.

За млад само: Лансерот ,Аиди А3 и А4,, и остало другите шо се Средни класи

до 15.000еур??ново или старо???ново неможеш јако да купиш...видовме од постовите погоре...е на старо,некое БМВ,или пасатче/ауди/ерџо да најдеш...зависи од вкус..ја би одел некое БМВ....иначе,па и скап да е сервисот,нема секој месец да идеш на сервис....иначе дома иам голф 5ка,1.4 80кС (мислам не е 90,ни 80, некаде измеѓу:toe:)..макс шо сме го возеле,180км/ч ништо повеќе...иначе за претекнување,али на 5000+ вртежи е добар...и добар звук вади на 5000+ вртежа,ако го тераш и шалташ до 5000 вртежи,ништо од тоа, тие 80-90КС голфот ги добива на многу вртежи т.е. 5000+

ај да не филозофирам повеќе...има луѓе шо многу се разбираат,па ако не е вака,нека пишат.:vozbud:

Ти шо викаш не ке одиш секој месец на Сервис тоа тачно е ама секој месец на поправка ке одиш..Искрено да ти кажам многу луге не се задоволни на БМВ и кажуваат испод 1000евра поправка не те миет:)) те шо е лошоо.

Ама имај предвид дека прв сервис ти е повеќе од 9.000 денари за Lancer-от. Башка, почна да не ми прави мерак. Се имам возено, премногу крута вожња има и премногу брчи. Ама селско брчење, не спортско. Нервира ептен. И некако тапа пластика имаат тоа штоповити. Доближи се до некој Lancer што е возен повеќе од 2 месеци. Ќе видиш како му се цели заматени и пожолтени. Како да го возеле 10 години.... А битен фактор е и неквалитетната боја, која е премногу осетлива и многу лесно се гребе. Ова се искуства кои ги споделуваат бројни возачи на Lancer по македонските автомобилски форуми.

И јас бев загреан за Lancer бајаги време, ама се откажав...

Уплатив за C4 Coupe, 1.4, црна боја. Ваљда другата недела ќе го имам :zlo:
Илјадници различни мислења ќе се изнаслушаш. За некого твојата најдобра кола е срање, а за тебе предлозите на другите ти се бесмислени. Гледај тебе што ти се допаѓа, а не што коментира некој што првпат го читаш на форум. Али, ако ги имаш тие пари во кеш - најдобра варијанта ти е одлично сочувано половно возило. Имаш огромен избор. Па дури и да го возиш една година и да ти скурчи - ќе изгубиш 100/200 евра, а не 2000/3000 како кај ново возило.
Welcome to the club :)

Prv pat sea slusam deka ima nekoj sto ne e zadovolen so Lancer jas bas pravev muabet so nekoj luge vo nase taxi tie se prezadovolni od kolata velat ja imaat nekolku meseci i se vozi vo dve smeni vkupno dnevno pominuvaat i do 400km i nemale nikakov problem za razlika od octaviite a i ne veruvam deka imaat problemi so lakot ili so stopovite. A toa deka servis im bil 9000denari neznam od kaj ti e informacijata jas imam prasano vo makautostar mi rekoa redoven servis bil 5000denari taka da nekoj od nas gresi. P.S. so sreka novata kola.

Прв сервис е 9000, после може е 5000. Сигурно ова.
И мене ми ја имаат фалено таксистите. Ама што очекуваш, којзнае што имаат возено претходно... Сигурно ќе фалат било каква нова кола. :)

Не викам дека има проблем со штоповите, туку дека изгледаат ефтино од блиску. Доближи се, ќе видиш. А за бојата сигурно нема да ти прокоментира некој таксист, поготово не за бела боја (како што возат Наше такси). За бојата имам читано на повеќе форуми дека не е квалитетна и дека многу брзо се оштетува... Оваа дискусија ја водат сопственици на колата, а не некој што слушнал од некого нешто. Ќе ти најдам и постови ако е потребно :)

Нема везе бе, топ е Лансерот. Али не е совршен... Затоа е и цената ниска.

За Еволуш'нот не правиме муабет. Ѕвер.

Гледам добри дискусии сте направиле..
И јас исто така ги гледав овие коли настаро.. иако сум 90 % за нова кола.. ама како што ми кажаа ако земаш кола на старо таа да биде од германија! викаат тие германците ја купуваат нова и ја продаваат по само 2 години! таму се вози викаат по писти, не како кај нас по дупки.. и викаат стара од таму ти е како нова од кај нас..
плус уште еден муабет незнам колку е вистина.. германските компании пласирале модели со подобар квалитет за нивниот пазар од оние за странство..?! ова незнам колку е точно..
е сега има проблем.. царината се движела прашав јас некаде околу 35-40 % !! тоа мислам дека е премногу..
исто така деновиве ми рекоа да сум ја видел и Хундаи и-30 која била доста добра.. 109 коњски сили.. 13.000 евра..

П.С. Нешто оф топик.. значи темава јас ја отворив за тоа дека ќе купувам кола до 15.000 евра.. нова.. но тоа не значи дека вие не смеете да си кажите ваше мислење за тоа што би требало да се купи со тие пари или пак откако ќе ја купам колата да прекините со пишување овде.. :smir: сепак.. добра е темата.. доста добри дискусии и искуства.. :smir:

@Acid честито хахаха! И на татко ми ц4-ката е црна и морам да те разочарам ептен прашина фаќа, али меракот е голем хаха

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom