БУГАРИТЕ ФОРМИРААТ ПАРТИЈА ВО МАКЕДОНИЈА

R

RAYTHEON23

Гостин
Kaj нив и за марсовци може само за македонци не може:toe: ....татарска работа
они се ослободители...СРАМ ДА ИМ Е НА ТИЕ КОИ ГИ ПОДДРЃУВААТ УБИЈЦИТЕ НА 12СЕТТЕ ВАТАШКИ ДЕЦА.

инаку јасно потписот на фми кажува дека во бугарија по етническа основа не може да има партија...значи или бугарин или марсовец си:salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
они се ослободители...СРАМ ДА ИМ Е НА ТИЕ КОИ ГИ ПОДДРЃУВААТ УБИЈЦИТЕ НА 12СЕТТЕ ВАТАШКИ ДЕЦА.

инаку јасно потписот на фми кажува дека во бугарија по етническа основа не може да има партија...значи или бугарин или марсовец си:salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut:
Партиите не са на етносите,партиите управлjaват држава.Кога застанеш да управлjaваш држава етноса не е битен.Както држава и вера не треба да се мешат исто така и етнос и партиja.

R

RAYTHEON23

Гостин
Партиите не са на етносите,партиите управлjaват држава.Кога застанеш да управлjaваш држава етноса не е битен.Както држава и вера не треба да се мешат исто така и етнос и партиja.
ДА под претпоставка дека ова не е балканот.....инаку како држава и етнос не се мешаат кога држава без етнос е држава без мелос:tv:

Член од
7 март 2009
Мислења
247
Поени од реакции
32
Нас глупи ли сакаш да не направиш сега? Ако имам Аватар од Монти Пајтон не значи дека сум комедијант.

Можеш да ми наjдеш един устав на партиja во БГ,во коja да се споменуват конкретни малцинствени групи?Можеш да ми покажеш една партиja во БГ,коja да сака да работи надвор от териториjaта на БГ? Можеш да ми покажеш една партиja во БГ,коja сака да работи само на един мал дел от териториjaта на БГ?
Абе што ти е гајле тебе таа партија со кои етнички групи сака да развива односи? Што има врска ако сака да работи само на еден дел од територијата на Бугарија? Важно е дали официјално во нејзиниот устав се декларира како етничка партија. За ваша жал ОМО не се декларира така. А тоа со кој сака да развива односи не е твоја грижа. Или можеби спремате нов закон во кој не смее да се формира партија каја сака да ги подобрува односите со етничките Македонци?:nesvest:

И нели разбравте дека недозволувањето на формирање на партија етничка основа е спротивно на конвенцијата која што вие ја потпишавте? Или вас ве натераа со сила да се потпишете?:vozbud:
http://en.wikipedia.org/wiki/Framework_Convention_for_the_Protection_of_National_Minorities

Кога спомена тази партиja да прочитаме шо пише во неjниja устав:

"
I. ОБштИ ПОЛОЖЕНИја

Чл. 1 (1) Б'лгарска христијанска коалиција (БХК) е сдружение от личности, приели морално-етичните норми на христијанството, като поведение и начин на живот за себе си, приемајки правото на всјака човешка личност на вероизповедание.
"
Тоест партиjaта се основава на морала на христиjaните,а не на верата на христиjaните. :) Намираш разликата?

Каква е тоа партија што се заснова само на моралот на христијаните? Муслиманска да не е? Или може Еврејска?:pos2:

Плус емисион ти го покажа и членот 3 од уставот на таа партија.
(3) Член на БХК може да б'де всеки б'лгарски гражданин, без разлика на пол, раса, професија и образование, којто е приел христијанските принципи на поведение и морал за водешти в своја живот

Дека е ВЕРАТА меѓу набројаните?:kesa:

Како ке коментираш кражбата на имена и лични податоци от членове на ОМО?
Што да коментирам? Ако се некои местенки кои што им се прават на Македонците членови на Омо Илинден Пирин, тогаш подобро не ги покажувај.:smir: Со тоа ке покажеш колку се почитуваат правата на Македонците.

Абе председателот на бугарскиот парламент е от Пиринска Македониjа. Председателот на владата е егеец. мислиш им са нарушени правата?
Што ако е од Пиринска или Егејска Македонија? Ја не реков дека на сите од Пиринска Македонија им се нарушени правата!:tapp:
Ја реков дека им се нарушени правата на оние што се чувствуваат како Македонци.

Преди 2 недели бех на гробот на Сандански. Мислиш некоj чека со танкови да додат македонци да положат цвеке? :pos2:.
Ти многу паметен се правиш а? Еве ти што вика Хелсиншки комитет!!

http://www.omoilindenpirin.org/news/2008/june06_b.asp

Маj'чин език го учат - истиjа дека са го сборили Гоце Делчев, Jане Сандански, Христо Узунов и др.
Што бе со правата?:baeh:
Не го разбрав ова.:toe:

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Момчинма мили, додека сте обратени со лице на исток кум тиа дека ви са приатели, и плукате, по 20 години од зад, от северозапад ке ви доиде. Вие сметате дека тогаш бугарите па ке забрават сичко както в било винаги и ке ви помогнат. Не, и ние од пиринско нема да сакаме да ви помогнем след ова плукане. Освестете се дека ви е проблемот и наместо другари не тераите врагове. Ова ви го кажувам како по стар човек. С наи добра намера.:smir:

E

emission

Гостин
Момчинма мили, додека сте обратени со лице на исток кум тиа дека ви са приатели, и плукате, по 20 години од зад, от северозапад ке ви доиде. Вие сметате дека тогаш бугарите па ке забрават сичко както в било винаги и ке ви помогнат. Не, и ние од пиринско нема да сакаме да ви помогнем след ова плукане. Освестете се дека ви е проблемот и наместо другари не тераите врагове. Ова ви го кажувам како по стар човек. С наи добра намера.:smir:
Спамер , абе што е толку тешко да дадеш мислење зошто во уставот ви пишува дека не може да има партии на религиска основа а гледаме дека има таква. Зошто има таква дали треба да се забрани и така нататак. Чавки ли ти го испија мозокот па не знаеш да гукнеш?

Член од
7 април 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
tatar nisto ne razbiramte....so govores

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
tatar nisto ne razbiramte....so govores
Ас с'м повеке македонец од теб бе српско душо. Ас сум од 995 от пиринско дека сметаме оти имаме сички права. Ама нашата лубоф кум МКД и македонците нема да е безмерна.:toe:

E

emission

Гостин
Ас с'м повеке македонец од теб бе српско душо. Ас сум од 995 от пиринско дека сметаме оти имаме сички права. Ама нашата лубоф кум МКД и македонците нема да е безмерна.:toe:
Си слушнал ли за изреката Циганска љубов. Т.е. да се правиш дека сакаш некој. Е такви е вашата љубов кон Македонците.

И пак одбегнуваш да одговориш на прашањето. На нас ни е јасно зошто.

Добро бе толку ли не можете да го разберете човекот дека е Македонец од Пирин...
Иронија ???????

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Си слушнал ли за изреката Циганска љубов. Т.е. да се правиш дека сакаш некој. Е такви е вашата љубов кон Македонците.

И пак одбегнуваш да одговориш на прашањето. На нас ни е јасно зошто.

Добро бе толку ли не можете да го разберете човекот дека е Македонец од Пирин...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Спамер , абе што е толку тешко да дадеш мислење зошто во уставот ви пишува дека не може да има партии на религиска основа а гледаме дека има таква. Зошто има таква дали треба да се забрани и така нататак. Чавки ли ти го испија мозокот па не знаеш да гукнеш?
Партии на религиозна основа нема.Морала не е религиja.

R

RAYTHEON23

Гостин
јас не знам моти му реплицираш пет поста има и сите навреди:toe:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Oт Европскиот суд казниа Македониja с 5000 евра за непочитуване на етническите права на бугарите в МАкедониja!И сега што правиме?

Е добро бе другарче разбирам да регистрирахте вие Радко па да ми глумиш сега за ОМО,а оно што?И двете пратии не се регистрирани.Колко има вина Б'лгарија,толко има и Македониja!
За езика нема никаква ирониja.Тоа е се едно да доидеш ти на бугарски форум и да ти рече некои пиши одма на бугарски!Може да се пробаш,ама нема да пишеш како мене или некои други бугари.Незнам зашто се заебаваш за тоа.Немам ги вашите букви,како можам да пишам како тебе?
Аjde пиши ти на иврит да видиме!
А и моите приатели се македонци,аз сум бугарин и немам ни аз проблем с них,нито тие с мене.Пиеме си заедно пивото и се веселиме.Не мешаме политика е се е ок...
Вината е во тоа што барањето на ОМО-Илинден е постаро од барањето на Ратко, така што Бугарија прва почна со создавање на проблемот. Како резултат на тоа се јави и реакција од страна на Македонија.

Не се зафркавам за пишувањето само сакав да ти укажам на дел од правилата на форумите. До колку имаш желба и до колку сакаш еве ти линк за тоа како можеш на твојот компјутер покрај бугарскиот јазик и неговата поддршка да си додадеш и македонска поддршка, но знам дека тоа ти добро го знаеш: http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=34266

До колку имам потреба на некој форум кој е на иврит, ќе морам да научам иврит. Сега за сега немам потреба.

И со мене би бил супер пријател и би пиел пиво, но сега полемизираме на политичка тема и такви се моите ставови, верувам дека се исправни и ги бранам како такви.

П.С. Еве нешто неполитичко другарче, внимавај на епидемијата на свински грип, бидејќи како што разбрав ти се наоѓаш во САД. Ќе треба да пиеме пиво неполитички.:smir:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Во Македонија нема бугари бидејќи никогаш македонската територија не била бугарска и никогаш Македонците не чувствувале симпатии кон бугарите.
Со тоа глупостите од типот на формирање на партии пропаѓаат.
Има денес бугари во Пиринска Македонија, бидејќи перењето на мозок и протерувањата и заплашувањата таму си го направија своето.
Македонија нема ни грци, бидејќи грци никогаш не живееле на нејзината територија, грци има инфилтрирано во Беломорска Македонија исто како што има и инфилтрирано колонизатори срби во денешна Р.Македонија.
Во моментов тоа што можеме да го направиме е да да бидат протерани србите од државава, да им се вратат имотите на оние од кои им биле узурпирани.
Со тек на време и бугарите и грците кои зеле Македонска земја ќе бидат отстранети.

Kajgana Shop

На врв Bottom