Kaj нив и за марсовци може само за македонци не може ....татарска работаОдговорете бе зошто може за едни а за други не? Не се правете слепи.
Kaj нив и за марсовци може само за македонци не може ....татарска работаОдговорете бе зошто може за едни а за други не? Не се правете слепи.
они се ослободители...СРАМ ДА ИМ Е НА ТИЕ КОИ ГИ ПОДДРЃУВААТ УБИЈЦИТЕ НА 12СЕТТЕ ВАТАШКИ ДЕЦА.Kaj нив и за марсовци може само за македонци не може ....татарска работа
Партиите не са на етносите,партиите управлjaват држава.Кога застанеш да управлjaваш држава етноса не е битен.Както држава и вера не треба да се мешат исто така и етнос и партиja.они се ослободители...СРАМ ДА ИМ Е НА ТИЕ КОИ ГИ ПОДДРЃУВААТ УБИЈЦИТЕ НА 12СЕТТЕ ВАТАШКИ ДЕЦА.
инаку јасно потписот на фми кажува дека во бугарија по етническа основа не може да има партија...значи или бугарин или марсовец си:salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut:
ДА под претпоставка дека ова не е балканот.....инаку како држава и етнос не се мешаат кога држава без етнос е држава без мелос:tv:Партиите не са на етносите,партиите управлjaват држава.Кога застанеш да управлjaваш држава етноса не е битен.Както држава и вера не треба да се мешат исто така и етнос и партиja.
Абе што ти е гајле тебе таа партија со кои етнички групи сака да развива односи? Што има врска ако сака да работи само на еден дел од територијата на Бугарија? Важно е дали официјално во нејзиниот устав се декларира како етничка партија. За ваша жал ОМО не се декларира така. А тоа со кој сака да развива односи не е твоја грижа. Или можеби спремате нов закон во кој не смее да се формира партија каја сака да ги подобрува односите со етничките Македонци?:nesvest:Можеш да ми наjдеш един устав на партиja во БГ,во коja да се споменуват конкретни малцинствени групи?Можеш да ми покажеш една партиja во БГ,коja да сака да работи надвор от териториjaта на БГ? Можеш да ми покажеш една партиja во БГ,коja сака да работи само на един мал дел от териториjaта на БГ?
Кога спомена тази партиja да прочитаме шо пише во неjниja устав:
"
I. ОБштИ ПОЛОЖЕНИја
Чл. 1 (1) Б'лгарска христијанска коалиција (БХК) е сдружение от личности, приели морално-етичните норми на христијанството, като поведение и начин на живот за себе си, приемајки правото на всјака човешка личност на вероизповедание.
"
Тоест партиjaта се основава на морала на христиjaните,а не на верата на христиjaните. Намираш разликата?
(3) Член на БХК може да б'де всеки б'лгарски гражданин, без разлика на пол, раса, професија и образование, којто е приел христијанските принципи на поведение и морал за водешти в своја живот
Што да коментирам? Ако се некои местенки кои што им се прават на Македонците членови на Омо Илинден Пирин, тогаш подобро не ги покажувај.:smir: Со тоа ке покажеш колку се почитуваат правата на Македонците.Како ке коментираш кражбата на имена и лични податоци от членове на ОМО?
Што ако е од Пиринска или Егејска Македонија? Ја не реков дека на сите од Пиринска Македонија им се нарушени правата!Абе председателот на бугарскиот парламент е от Пиринска Македониjа. Председателот на владата е егеец. мислиш им са нарушени правата?
Ти многу паметен се правиш а? Еве ти што вика Хелсиншки комитет!!Преди 2 недели бех на гробот на Сандански. Мислиш некоj чека со танкови да додат македонци да положат цвеке? :pos2:.
Не го разбрав ова.Маj'чин език го учат - истиjа дека са го сборили Гоце Делчев, Jане Сандански, Христо Узунов и др.
Што бе со правата?:baeh:
Спамер , абе што е толку тешко да дадеш мислење зошто во уставот ви пишува дека не може да има партии на религиска основа а гледаме дека има таква. Зошто има таква дали треба да се забрани и така нататак. Чавки ли ти го испија мозокот па не знаеш да гукнеш?Момчинма мили, додека сте обратени со лице на исток кум тиа дека ви са приатели, и плукате, по 20 години од зад, от северозапад ке ви доиде. Вие сметате дека тогаш бугарите па ке забрават сичко както в било винаги и ке ви помогнат. Не, и ние од пиринско нема да сакаме да ви помогнем след ова плукане. Освестете се дека ви е проблемот и наместо другари не тераите врагове. Ова ви го кажувам како по стар човек. С наи добра намера.:smir:
tatar nisto ne razbiramte....so govoresМомчинма мили, додека сте обратени со лице на исток кум тиа дека ви са приатели, и плукате, по 20 години од зад, от северозапад ке ви доиде. Вие сметате дека тогаш бугарите па ке забрават сичко както в било винаги и ке ви помогнат. Не, и ние од пиринско нема да сакаме да ви помогнем след ова плукане. Освестете се дека ви е проблемот и наместо другари не тераите врагове. Ова ви го кажувам како по стар човек. С наи добра намера.:smir:
Ас с'м повеке македонец од теб бе српско душо. Ас сум од 995 от пиринско дека сметаме оти имаме сички права. Ама нашата лубоф кум МКД и македонците нема да е безмерна.tatar nisto ne razbiramte....so govores
Си слушнал ли за изреката Циганска љубов. Т.е. да се правиш дека сакаш некој. Е такви е вашата љубов кон Македонците.Ас с'м повеке македонец од теб бе српско душо. Ас сум од 995 от пиринско дека сметаме оти имаме сички права. Ама нашата лубоф кум МКД и македонците нема да е безмерна.
Иронија ???????Добро бе толку ли не можете да го разберете човекот дека е Македонец од Пирин...
Си слушнал ли за изреката Циганска љубов. Т.е. да се правиш дека сакаш некој. Е такви е вашата љубов кон Македонците.
И пак одбегнуваш да одговориш на прашањето. На нас ни е јасно зошто.
Партии на религиозна основа нема.Морала не е религиja.Спамер , абе што е толку тешко да дадеш мислење зошто во уставот ви пишува дека не може да има партии на религиска основа а гледаме дека има таква. Зошто има таква дали треба да се забрани и така нататак. Чавки ли ти го испија мозокот па не знаеш да гукнеш?
јас не знам моти му реплицираш пет поста има и сите навредиАс с'м повеке македонец од теб бе српско душо. Ас сум од 995 от пиринско дека сметаме оти имаме сички права. Ама нашата лубоф кум МКД и македонците нема да е безмерна.
Вината е во тоа што барањето на ОМО-Илинден е постаро од барањето на Ратко, така што Бугарија прва почна со создавање на проблемот. Како резултат на тоа се јави и реакција од страна на Македонија.Oт Европскиот суд казниа Македониja с 5000 евра за непочитуване на етническите права на бугарите в МАкедониja!И сега што правиме?
Е добро бе другарче разбирам да регистрирахте вие Радко па да ми глумиш сега за ОМО,а оно што?И двете пратии не се регистрирани.Колко има вина Б'лгарија,толко има и Македониja!
За езика нема никаква ирониja.Тоа е се едно да доидеш ти на бугарски форум и да ти рече некои пиши одма на бугарски!Може да се пробаш,ама нема да пишеш како мене или некои други бугари.Незнам зашто се заебаваш за тоа.Немам ги вашите букви,како можам да пишам како тебе?
Аjde пиши ти на иврит да видиме!
А и моите приатели се македонци,аз сум бугарин и немам ни аз проблем с них,нито тие с мене.Пиеме си заедно пивото и се веселиме.Не мешаме политика е се е ок...