Пратеник на ВМРО со профашистичка музика ќе ја спасува веронауката

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
A koga ke ima ONA proslavi i mitinzi sto se sviri nema po a1 ili ovde topici da otvarate i da zamarate?

Па ајде сега сите вие на протест, за да протестирате против тоа што го кажал министерот. :baeh:

И овој Ивица што бил “глуп“. Епа ќе го местат преку фејсбук јбт кога не сфаќа дека нема 15 години и не е ЕМО за да тера таква шема хехе иако секој нормален човек си слуша тоа што му одговара и допаѓа без да му чуе лево маде..за тоа што мислела Билјана Секуловска :toe:

А медиумиве наши се ептен куул :tv: следат фејсбук, хај5, јупорн, се претставуваат лажно на МСН и Скајп и си наоѓаат стории за дискредитирање. Очај.

И овој Ивица што бил “глуп“. Епа ќе го местат преку фејсбук јбт кога не сфаќа дека нема 15 години и не е ЕМО за да тера таква шема хехе иако секој нормален човек си слуша тоа што му одговара и допаѓа без да му чуе лево маде..за тоа што мислела Билјана Секуловска :toe:

А медиумиве наши се ептен куул :tv: следат фејсбук, хај5, јупорн, се претставуваат лажно на МСН и Скајп и си наоѓаат стории за дискредитирање. Очај.

Нека прочитат овде нешто. :tv:

pred se na anti neo- komunizam
Се додека постојат шупци како Томпсон кои повикуваат на убиства линч насилие и омраза, и се додека имбицили (како овој Ивица) неговите идеи нашироко ги промовираат....Балканов со право ќе го носи епитетот буре барут.

И ај да го разберам некако овој Хрватот.
Он воочил дека неговиот таканаречен ултра-национализам може и да го комерцијализира.
Ама овој нашиот де:uvo:

Се додека постојат шупци како Томпсон кои повикуваат на убиства линч насилие и омраза, и се додека имбицили (како овој Ивица) неговите идеи нашироко ги промовираат....Балканов со право ќе го носи епитетот буре барут.

И ај да го разберам некако овој Хрватот.
Он воочил дека неговиот таканаречен ултра-национализам може и да го комерцијализира.
Ама овој нашиот де:uvo:

makedonija vo globala i strada od deficit na nacionalizam.

inaku toa so e prezentirano od facebook preku a1
``Антихристи и масони, комунисти, овој или оној
шират сатански фрази
со цел да не поразат
е мој народе, е мој народе.``

soodejstvuva vo golema merka i za nasa aktuelna realnost.

naslednicite na komunistickite partii ( kaj nas i na cel balkan ) za cija ideoloska matrica otidoa jabana mozebi i poveke lugje otkolku vo fashizmot naednas sega se zgrozuvaat od poagresivna promocija na nivna kontrateza...neli e malku licemerno?

makedonija vo globala i strada od deficit na nacionalizam.

inaku toa so e prezentirano od facebook preku a1
``Антихристи и масони, комунисти, овој или оној
шират сатански фрази
со цел да не поразат
е мој народе, е мој народе.``

soodejstvuva vo golema merka i za nasa aktuelna realnost.

naslednicite na komunistickite partii ( kaj nas i na cel balkan ) za cija ideoloska matrica otidoa jabana mozebi i poveke lugje otkolku vo fashizmot naednas sega se zgrozuvaat od poagresivna promocija na nivna kontrateza...neli e malku licemerno?
Samo sto denes nivnata ideologija e evropa po sekoja cena.

Istok, Zapad, svatko brani svoje,
a ja ne smijem ono što je moje
oduvijek.
Jedini moj svijet.
I samo zato, za njih sam fašista,
a nikad nisam htio tuđe ništa,
samo nju,
zemlju slobodnu.
Mirno živim ponosan na svome,
makar nije uvijek sve po mome.
Napadaju ta sluganska pera,
k'o da oni branili su sela.
Miševi,
iz rupa izišli!

Eh, što im se povampire lica
kad se vije
naša šahovnica.
Sveta zastava.
Nek' se čuje, nek' se zna,
nek' vijori zastava,
neka ni'ko ne dira
u moj mali dio svemira.
U eteru lažu, obmanjuju ljude,
tako lako pravednima sude.

Jesam kriv,
zato što sam živ!
Domoljublje prozvali fašizam,
tako brane njihov komunizam.

Prozirna demagogija!
Nek' se čuje, nek' se zna,
nek' vijori zastava,
neka ni'ko ne dira
u moj mali dio svemira.

ne znam zosto se kreva vreva badijala, sekoj moze da slusa sto saka, neli e demoktatija ? A i da e muzikata profasisticka nema nisto loso, nie najgolemite
nepravdi gi doziveavme od ovie t.n demokrati a i denes ne ebavaat demokrative. Nie nisto loso ne vidovme nitu od tomson nitu od ustasite, hrvatite uste od 19 vek do denes se prijatelski nastroeni kon makedoncite.

Koj im vrani veronauka vo verski objekti- nikoj
samo vi javni ucilista e zabraneto politicka i verska propaganda
a deka e propaganda veronaukata se gleda po toa sto sekoja religija vika
ovaa nasava e prava site drugi se izmisleni.

Секој може да каже што мисли па и Ивица иако е пратеник,или не е така.
Помина времето кога владееше комунизмот сега нема во ниедна држава од бивша Југославија такви закоравени комунисти како нашите со дедо Киро(ОКОТО САКАТО) на чело.
А Томсон е само голем патриот кој си ја сака својата Хрватска и кој бил во затвор кога дошол Ивица Рачан на власт,ама за среќа власта на комунистите во Хрватска траеше само 3 години а не како кај нас 12 години.
Во песната Е МОЈ НАРОДЕ зборува за Хрватска ама тоа сега се случува во Македонија.
Судиите кои краделе и живееле на грбот на Народот и кои како комунисти и кодоши му забранувале на народот да не оди во црква нормално е да ја укинат веронауката.
за нив важи ДРУЖЕ БРАНКО МИ ТИ СЕ КУНЕМО.
а јас ќе им додадам само едно

Не смее пратеник да повикува на насилство!
Или смее ?

А смее претседник (БЦ) да повикува да се смени името на државата???:tapp::drk::tapp:
А нереален??? Или тоа не си го прочитал на А1 (Велија тем-хем шоу)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom