Се сеќавате ли на вистинското ВМРО-ДПМНЕ

• Креатор на темата Креатор на темата Laze_14
  • Време на започнување Време на започнување
Narodot nisto ne veli glasa zosto uste toa mu ostanalo vo zivotot a ne od sto ste nekoj patrioti i makedonski nacionalisti.
Prvo sto bi sredil e lazni patrioticinja kako tebe i tie sobrani okolu gvujo zaedno so albanofilite sto se sobrani okolu nego, i isto taka da ne zaboravam bivsite titovi pionjeri sto denes glumat makedonci sto gi ima vo site funkcii.

Гледам си незадоволен Љубчовист, бевте вие од 98 до 2002, што направивте ВОЈНА? не му треба на народот војни и националисти како тебе. :tapp:
Затоа гласа народот.

Narodot nisto ne veli glasa zosto uste toa mu ostanalo vo zivotot a ne od sto ste nekoj patrioti i makedonski nacionalisti.
Prvo sto bi sredil e lazni patrioticinja kako tebe i tie sobrani okolu gvujo zaedno so albanofilite sto se sobrani okolu nego, i isto taka da ne zaboravam bivsite titovi pionjeri sto denes glumat makedonci sto gi ima vo site funkcii.
Премногу смели изјаво од старт две кривични дела упатување на јавни закани и навреда на честа.Тоа е прибегнување на агресија во ситуација на немање аргументи.Ова е стил на политички маргиналци.

Премногу смели изјаво од старт две кривични дела упатување на јавни закани и навреда на честа.Тоа е прибегнување на агресија во ситуација на немање аргументи.Ова е стил на политички маргиналци.
Kade sum se zakanuval ziti tebe?

Гледам си незадоволен Љубчовист, бевте вие од 98 до 2002, што направивте ВОЈНА? не му треба на народот војни и националисти како тебе. :tapp:
Затоа гласа народот.
Fino sto ima "makedonci" i lugje od dpmne sto na drugi makedonci kazuvat deka napravile vojna koga zemjata bila napadnata i imala prava da se brani.
Ama tolku i "makedonci" ste vo deneshno vreme vo toa DPMNE.

Ne sum patriot, jas sum nacionalist. Makedonija nema problem so imeto sto go nosi tuku ima pogolemi problemi sto treba da reshi od kolku odenje po pregovori za sopstveno ime.

не ни реков дека Македонија има проблем
проблем си има другата страна

Kade sum se zakanuval ziti tebe?

а Љубчо што е?
патриот?

i.

Лажен патриот небаре сто години лично ме знаеш и ке не средиш КАКО? Со тепалка за муви или со чатал? Внимавај во дискусии воздржи се од лични квалификации.Навредувај го Груевски цела елита ама не и лично

i.

Лажен патриот небаре сто години лично ме знаеш и ке не средиш КАКО? Со тепалка за муви или со чатал? Внимавај во дискусии воздржи се од лични квалификации.Навредувај го Груевски цела елита ама не и лично
Bi gi trgnal od partija i od visoki i bitni funkcii vo ova zemja.

не ни реков дека Македонија има проблем
проблем си има другата страна

а Љубчо што е?
патриот?
Ljubco e izgubena licnost sto neznae samiot sto e.

Fino sto ima "makedonci" i lugje od dpmne sto na drugi makedonci kazuvat deka napravile vojna koga zemjata bila napadnata i imala prava da se brani.
Ama tolku i "makedonci" ste vo deneshno vreme vo toa DPMNE.

Кој се тие луѓе од вмро?

Така те лажи ЉуБчо, незнам што му веруваш уште. :toe: Дека сме биле нападнати, се тоа беше режирано и договорано.

Зато ти реков не ни требаат во државава националисти како тебе.

Кој се тие луѓе од вмро?

Така те лажи ЉуБчо, незнам што му веруваш уште. :toe: Дека сме биле нападнати, се тоа беше режирано и договорано.

Зато ти реков не ни требаат во државава националисти како тебе.
Zal mie sto postojat vakvi "makedonci" i ja trujat okolinata i pred sve makedonskata mladina so vakvi "sozivotski" tezi.
Makedonija beshe napadnata za da mozi da se unishti nacionalnata drzava na makedoncite sto sme go imale kako son niz vekovi.
So cel da se federalizira, deli so albancite a makedoncite lugje od vtor red da stanat.

Domoljublje prozvali fasizam,
tako brane njihov komunizam.
Prozirna
demagogija!

Prozirna
demagogija!

кажи ми кое е вистинското ВМРО ДПМНЕ според тебе
и прекини со српски цитати кога веќе се сметаш за националист

Zal mie sto postojat vakvi "makedonci" i ja trujat okolinata i pred sve makedonskata mladina so vakvi "sozivotski" tezi.
Makedonija beshe napadnata za da mozi da se unishti nacionalnata drzava na makedoncite sto sme go imale kako son niz vekovi.
So cel da se federalizira, deli so albancite a makedoncite lugje od vtor red da stanat.
А што требанови фронтови војни што одново ке има жртви.Не е времето за револуции туку за дипломатија

Prozirna
demagogija!

Жал ми е како тебе такви национиалисти што ја уништувате државава.

И се одбрани Македонија ако беше нападната? НЕ. Напротив, ја предадовте вие тогаш бевте на власт на Чело со ЉуБчо и Џафери кога го потпишаа рамковниот договор. И што се постигна пак сме губитници.
На народот не му требаат Војни 21 век сме, може да се реши на разумен начин.

Ако беа толку јаки шо не продолжија со дејствијата, а не сега да кажуваш Грујо му се лижел на НАТО и на ЕУ.

кажи ми кое е вистинското ВМРО ДПМНЕ според тебе
и прекини со српски цитати кога веќе се сметаш за националист
Izlezi, procitaj, vidi pa ke naucish deka ne e srpski citat.
Do 95 godina mozeshe da se kaze beshe do nekade vistinsko sega sve e iluzija i nema vrska so desnica.

А што требанови фронтови војни што одново ке има жртви.Не е времето за револуции туку за дипломатија
Predavnicko i kukavicko mislenje a ima Aleksandar M na slika koja ironija covece.

Во ред за соговорништвото прифаќам,а за Љубчо јас тебе ке ти предложам нешто,ако Лично не се познаваш со Љубчо како тврдиш за него за пробугарски ставови и сл.Немој да потпаѓаш под влијание на Латас,К5 и А1.Како можеш да веруваш во се што се кажува ,конструира итн. кога верувам дека си свесен колку големо влијание имаат медиумите кон широката народна маса,посебно ако добро се платени.Па најдобар доказ ти се последните избори и Гвујо.Гледаш со кампањите ги плати телевизиите пред избори и медиумите му го сомлеа умот на народот за него и Ѓорррге како бранители на името и сите гласаа за нив.Сега ке почнат усилени кампањи,прво дека треба “разумен компромис“,па понатака само “компромис“,па после дека тоа е “стратешки интерес на земјата“,па референдум кој зависи каво прашање ке има,ке се изработи преку медиумите да помине во корист на Гвујо за менување на името,Па Гвујо ке излезе и ке рече-абе јас некев, ама на рферендумот народот се изјасни дека може па јас ке морам да го почитувам народот и да го спроведам и тооо.....
Затоа многу ,многу верување на медиуми јок, само информации од лични извори,или директно со човекот или од некој кој добро го познава и се дружи со него.За таа среќа јас бев во дпмне од 1992 год и како претставник на мојата општина бев и член на општински и член на централен комитет на партијата се до конгрсот во 2003 год па така сите ми се познати,некој поблиску некои од околу,па многу убаво знам кој кај бил и кој што работел како Змејко коњушарот кој сега располага со буџет од 2 милиона евра и е директор на спотската сала б.трајковски,и Драган Богдановски(основач на вмро, а всушност соработник на удба во странство за ликвидација на македонци во дијаспората,нели викаа служби на удба ја формираа вмро,што е точно и многу се убација за да ја имаат контролата и драган богдановски удба го ликвидира во воз) Михаил Пановски,Томислав Стфановски-Томе цевката,Сободан Богоевски,Владимир Голубовски,Доста Димовска,Борис Стојменов и еден куп луѓе што работеа спротивно на партијата за да не ја биде и тоа ги познаваав лично,а не оној ми рече оти тој и тој му кажувал или пак на телевизија рекоа.Така да можам да ти кажам дека Љубчо неговите го предаваа и му вадеа афери,немаше со кого договор да направи оти сите беа за интерес и сите беа соработници за тајната служба и како што се тргаа од кај Љубчо така се вработуваа по министества или во мвр.Погледни кој ги напишав и сети се каде после престојот во вмро завршуваа.

Имав чест во една прилика да седам на иста маса баш за Велигден кога го користев редовното одсуство од тогашна ЈНА во`91ва со Драган Богдановски во слаткарницата пред домот на културата Марко Цепенков во Прилеп за време на првиот Возобновувачки Конгрес на партијата ВМРО-ДПМНЕ.Во паузата на конгресот неформално излеговме да го прошетам низ градот заедно со еден мој пријател Зоран од Битола кој беше покрај конгресот дојден да се види и со мене зошто се немавме видено од оснивачкото собрание на ВМРО за Прилеп одржано пред конгресот и каде присуствувавме едвај 30тина луѓе.После кратката прошетка низ центарот на Прилеп зошто Драган не можешде да “трча“,седнавме во блиската слаткарница за да продискутираме малку окулу идејата на ВМРО.Порачавме благ ориз,кафе и по едно сокче со Зоран,а Драган порача само вода за пиење,малку подоцна во истата слаткарница ни се придружија уште неколку членови на тогашното раководство,а Голубовски и Борис Змејко седнаа на друга маса.Љубчо ни се придружи на нашата маса токму во моментите кога дискутиравме со Драган зошто на конгресот не се поканети тројца негови но и мои пријатели тогаш релативно млади Прилепчани од политичкиот дел на КПД Идризово каде Драган беше “воспитаник“ но и раководител на “пералната“ и имаше пристап до секогаш недостаточниот прашак за перење.Човекот се сепна и малку со пооштар тон му се обрати на ЉуБчо зошто не ги поканил овие тогаш млади луѓе кој беа судени за Македонија но во поновата историја или во 80тите што беше вистинска реткост.Па иако практично неколку пати му рекол на Љубчо да ги покани,одговорот беше нешто како оправдание во смисла дека не може да се постигне се,за толку кратко време.Во понатамошниот дел од дискусијата,им напоменав за Тоде “ковачот“ со кого заедно седевме и го следевме текот на конгресот сака да стане и јавно пред сите да им се обрати на присутните,но дека со своите тогаш 70 години не знае како да го направи тоа.Драган му рече на ЉуБчо дека мора да им се овозможи на што повеќе луѓе да си ги кажат маките и така беше договорен настапот на Тоде Ковачот кој предизвика бурни емоции во салата малку подоцна во предвечерието на истиот конгрес.ЉуБчо го бакнуваше,Драган му честиташе,а другите го прегрнуваа храбриот ковач кој го обвини Глигоров,Колишевски и Црвенковски Крсте за дереџето во кое беше втурната Македонија изминатиот период.Истата вечер ЉуБчо преку медиумите се огради од изјавите на еден “непоканет гостин“ на конгресот кого го викаат Тоде Ковачот.Од тој момент кај мене се јавија првите сомнежи во ЉуБчо за да се потврдат неколку години подоцна и дефинираат штом почна да забегува со своите ставови и да поставува луѓе кој никогаш немале врска со партијата на раководни места и функции.:toe:

Жал ми е како тебе такви национиалисти што ја уништувате државава.

И се одбрани Македонија ако беше нападната? НЕ. Напротив, ја предадовте вие тогаш бевте на власт на Чело со ЉуБчо и Џафери кога го потпишаа рамковниот договор. И што се постигна пак сме губитници.
На народот не му требаат Војни 21 век сме, може да се реши на разумен начин.

Ако беа толку јаки шо не продолжија со дејствијата, а не сега да кажуваш Грујо му се лижел на НАТО и на ЕУ.
Ne ja odbravme zaradi ima "makedonci" sto delat mislenja so tebe i placea za mir po sekoja cena i bea na pozicii.
Istiot toj dogovor sto tolku go cenite i site go podrzavate a beshe najgolema kapitulacija na makedonskiot vo istorijata.
Razumen nacin beshe prava za teroristi, ubijci, rushenje na crkvi a za zaginati i kidnapirani makedonci nisto a za braniteli da nemat leb da jadat mnogu jak e vashiot "razum".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom