Се сеќавате ли на вистинското ВМРО-ДПМНЕ

• Креатор на темата Креатор на темата Laze_14
  • Време на започнување Време на започнување
vidi nabljuduvac , kolku i da se trudis nemozes da go isperis predavstvoto na ljubco..postedi se i samiot od komentiranje za idilicnosta na doticniot.

site nie veruvavme i se cukavme vo gradi za istiot, bolno bese predavstvoto i ne samo za pobaruvanjeto negovo tuku i vo golem del so nacinot na vladeenje 98-00 koga ekspresno za 2 god dadenata nadez na narodot nemilosrdno sam ja ubi.
poveketo od nas imaja moralen kapictet i doblest da ja progoltaat ``predavnickata knedla`` koja dojde od ``liderot`` i da soberat sili da pomognat vo izdignuvanjeto na partijata.

vo istorijata na partijata ljubco ke bide zaveden kako del od osnovacite i kako najgolem vinovnik sto istata taa partija ja donese na kolena.

kako sto veke rekov partijata silata ja crpi od narodot, nitu vmro dpmne e zadolzbina na ljubco nitu na bilo koj drug funkcioner....osnovata na istata ako saka da ima kontinuitet e zadolzbina na makedonskiot narod.

p.s. najdolu vo potpisot sto stoi...e toa e na eden na;in receptot za opstanok i razvoj na partijata.

vidi nabljuduvac , kolku i da se trudis nemozes da go isperis predavstvoto na ljubco..postedi se i samiot od komentiranje za idilicnosta na doticniot.

site nie veruvavme i se cukavme vo gradi za istiot, bolno bese predavstvoto i ne samo za pobaruvanjeto negovo tuku i vo golem del so nacinot na vladeenje 98-00 koga ekspresno za 2 god dadenata nadez na narodot nemilosrdno sam ja ubi.
poveketo od nas imaja moralen kapictet i doblest da ja progoltaat ``predavnickata knedla`` koja dojde od ``liderot`` i da soberat sili da pomognat vo izdignuvanjeto na partijata.

vo istorijata na partijata ljubco ke bide zaveden kako del od osnovacite i kako najgolem vinovnik sto istata taa partija ja donese na kolena

kako sto veke rekov partijata silata ja crpi od narodot, nitu vmro dpmne e zadolzbina na ljubco nitu na bilo koj drug funkcioner....osnovata na istata ako saka da ima kontinuitet e zadolzbina na makedonskiot narod.

p.s. najdolu vo potpisot sto stoi...e toa e na eden na;in receptot za opstanok i razvoj na partijata.

Не знам што да зборувам со тебе !!!!
Си го ставил Павел Шатев, а дали знаеш нешто за него појма немам,освен дека бил еден од учесниците во Солунските атентати.
И еден од противниците атентатите да се одржат.Подоцна фатен и одуден од турците на смрт и однесен во северна Африка во затвор каде ја очекувал смтната казна.Со младотурската револуција и доаѓањето на Кемал Ататурк помилуван од смртната казна во 1909 Г.
И после каде е нешто да направи за мекедонија.После поделбата кога Тодор Александров со четите се борел за ослободување на вардарскиот дел од српската тортура типацот си заминал за Париз и станал член на Коминтерната,подоцна се дружел со Ленин и станал влијателен член на Коминтерната, како истакнат комунистподоцна во 1920 коминтерната го испраќа во Кина да го спрема Мао Це Тунг да ја направи комунистичката револуција и да победи и после успехот во кина, пак се врака во русија.Коминтерната демек на способните им давала посебни имиња како титули,што подцна и партизаните користеле тајни имиња.Нај јака титула за заслуги за сторени дела и според строста на човекот била титулата “СТАРИ“,обичните комунисти се викале “другар“ или на руски“товариш“.Не знам колку си стар и дали знаеш дека во тогашна југославија “Стари“ бил само Тито,Ѓуро Пуцар-Стари од загреб и Павел Шатев.А македонија нека чмае во српско ропство,Шатев си праел дрндупки по бел свет и ширек комунизам.Во Македонија доаѓа кога завршила војната и директно на АСНОМ го ставаат како министер за правосудство за македонија.И што се случува.Во 1948 кога “Тито му вика НЕ на Сталин“ сите кои имале некакви врски и контакти со Русија стануваат потенцијални шпиони за русија во очите на Тито и по онаа “револуцијата ги јаде своите деца“ го испраќаат на голи оток а то веке има 70 тина год.Се врака болен и умира во домашен притвор во Битола.
Така да немој да ми кажуваш за Шатев и за Македонија и за цитати на Шатев кога бил мал :pos2:Мислам оти се разбравме.Толку од мене

Не се плаши во смисла на страв од темница или висина мислам ај подлабоко размслилување.Љубчо сакаше да биде вога од сенка ама Грујо не е бескичмењак па да биде статиста.Бре шо напраил ги избркал Пердју и Солана да и се откажа од македонското малцинство во Бугарија.А тоа ГУЈО мислам стварно паметно невидена интелегенција алал за изумот

што така комуњариве како тебе дремат на темава
Комуњари како мене ? Хммм...
Најверојатно мерат памет на бугараши и бугарофили како тебе.
ти видовме досега колку си компетентен абе ептен
а тоа колку си реален спрема никот и тоа го видовме со твоите комуњарски ставови и одбрани на БЦ
Еве ја твојата компетентност на ова тема....а ништо поразлично не си и на останатите теми во политика:
дај бе Лазе не заебавај
иди на темата за Љубе и Грујо
иди
на темите за Љубчо
ќе си сознаеш причините
мене ми се смачи на секоја тема посебно да ви одговорам на вашите тапа прашања
ако тоа 14 ти значи години
се прашувам што се случи со детството на денешните деца
а ако не ти е ако си постар тогаш се прашувам како може толку да имаш тапа размислување кога на секој ВМРОВЕЦ тие одговори на тие прашања му се јасни
а и немора да бидеш вмровец за да ги знаеш
дај не заебавај :pos:
иди отвори тема за вистинското сдс :vozbud:
Господ нека ти е напомош :pop:
Љубе не ја расипувај темава и не отекувај со Љубчо бугаринот
нити може да се земе негово мислење за паметно нити од приврзаник негов
тераш некои безврска оф топици само колку да те има на темава
види АБЦ твоите просдсовски ставови многу ми се познати
така да најмалку компетентен си да ми поставиш вакво прашање
има многу покомпетентни
туку заборавив
ти си стручен за се, се знаеш
не бе тој е од Титови леви сили :pos2:
или како што би рекле еднооки титови десни дебили :pos2:
што така комуњариве како тебе дремат на темава

Значи од 13 твои постови на ова тема, 10 ти се тотални офтопици.
Следи прашањето: На која компетентност и конструктивна дискусија ти се повикуваш, кога секој пост ти е или навреда или оф-топик ?

Компетентност ќе барал фраерот :tapp:
башка ти одлучисе на чија стран си СДС или ЛДП
Дефинирај како опозиционер и одбери партија по твоја желба.

Не знам што да зборувам со тебе !!!!
Си го ставил Павел Шатев, а дали знаеш нешто за него појма немам,освен дека бил еден од учесниците во Солунските атентати.
И еден од противниците атентатите да се одржат.Подоцна фатен и одуден од турците на смрт и однесен во северна Африка во затвор каде ја очекувал смтната казна.Со младотурската револуција и доаѓањето на Кемал Ататурк помилуван од смртната казна во 1909 Г.
И после каде е нешто да направи за мекедонија.После поделбата кога Тодор Александров со четите се борел за ослободување на вардарскиот дел од српската тортура типацот си заминал за Париз и станал член на Коминтерната,подоцна се дружел со Ленин и станал влијателен член на Коминтерната, како истакнат комунистподоцна во 1920 коминтерната го испраќа во Кина да го спрема Мао Це Тунг да ја направи комунистичката револуција и да победи и после успехот во кина, пак се врака во русија.Коминтерната демек на способните им давала посебни имиња како титули,што подцна и партизаните користеле тајни имиња.Нај јака титула за заслуги за сторени дела и според строста на човекот била титулата “СТАРИ“,обичните комунисти се викале “другар“ или на руски“товариш“.Не знам колку си стар и дали знаеш дека во тогашна југославија “Стари“ бил само Тито,Ѓуро Пуцар-Стари од загреб и Павел Шатев.А македонија нека чмае во српско ропство,Шатев си праел дрндупки по бел свет и ширек комунизам.Во Македонија доаѓа кога завршила војната и директно на АСНОМ го ставаат како министер за правосудство за македонија.И што се случува.Во 1948 кога “Тито му вика НЕ на Сталин“ сите кои имале некакви врски и контакти со Русија стануваат потенцијални шпиони за русија во очите на Тито и по онаа “револуцијата ги јаде своите деца“ го испраќаат на голи оток а то веке има 70 тина год.Се врака болен и умира во домашен притвор во Битола.
Така да немој да ми кажуваш за Шатев и за Македонија и за цитати на Шатев кога бил мал :pos2:Мислам оти се разбравме.Толку од мене

a be ti si odlepen, kaj toa jas za satev ti kazuvam?

koga staviv p,s, na ova mislev Quis attero mihi tantum planto mihi validus, a ne na satev ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Шатев Александар Македонски Крсте Мисирков Ченто само ЉУБЧО ништо друго совршенство невидено.......сите сме луди само тој е паметен

Комуњари како мене ? Хммм...
Најверојатно мерат памет на бугараши и бугарофили како тебе.
Еве ја твојата компетентност на ова тема....а ништо поразлично не си и на останатите теми во политика:

Значи од 13 твои постови на ова тема, 10 ти се тотални офтопици.
Следи прашањето: На која компетентност и конструктивна дискусија ти се повикуваш, кога секој пост ти е или навреда или оф-топик ?

Компетентност ќе барал фраерот :tapp:
Дефинирај како опозиционер и одбери партија по твоја желба.

е бравос бе сите мои постови ги прочита за да покажиш колку си паметен
ти како прво најдиси го своето јас
потоа точно ти не си компетентен мене да ми дробиш во оваа тема
има админ да ми каже дали и што е оф топик
ти најде да ми кажуваш за другите теми во политика кога никаде не си успеал никот да си го оправдаш како реален кога на секој втор пост се крстиш во сранко, се скапавме од читање на твојата реалност
и ако немаш нешто попаметно не ми дроби на секој пост едно исто
смисли нешто попаметно
можеш ти

е бравос бе сите мои постови ги прочита за да покажиш колку си паметен
ти како прво најдиси го своето јас
потоа точно ти не си компетентен мене да ми дробиш во оваа тема
има админ да ми каже дали и што е оф топик
ти најде да ми кажуваш за другите теми во политика кога никаде не си успеал никот да си го оправдаш како реален кога на секој втор пост се крстиш во сранко, се скапавме од читање на твојата реалност
и ако немаш нешто попаметно не ми дроби на секој пост едно исто
смисли нешто попаметно
можеш ти
Се зависи како се сфакаат форумите како место за емотивно празнење или аргументирање.Чим ке ти пишат бугараш веднаш се знае со каква метода треба да се справиш

Се зависи како се сфакаат форумите како место за емотивно празнење или аргументирање.Чим ке ти пишат бугараш веднаш се знае со каква метода треба да се справиш

толку памет имаат
јас во ниеден пост мој не ја величам Бугарија, напротив си ја величам Македонија и мислам тоа е очигледно
а некој кој нема друга работа и памет ќе си лупа глупости за мојата партиска определеност иако појма нема

ВМРО беше најдобар во времето на Љупчо . Повеќето не го сакаа Љупчо , но тој што кажа и тоа испадна

Ама тоа е наследена матрица од минатото ставај етиките жигосувај и кога ке ги пикнеш во кош веднаш те прават бугарофил.Многу ми е криво што СВЕСТА кај нашите опозиционери не се трансформираше сеуште за нив македонски партиот=бугарофил

Ама тоа е наследена матрица од минатото ставај етиките жигосувај и кога ке ги пикнеш во кош веднаш те прават бугарофил.Многу ми е криво што СВЕСТА кај нашите опозиционери не се трансформираше сеуште за нив македонски партиот=бугарофил
Vie ne ste patrioti, vie ste lazni patrioti ili sami naqreceni patrioti sto trcat uslugi na eu, nato, albancite i drugi sto ke vi pokazat malce sila.

Vie ne ste patrioti, vie ste lazni patrioti ili sami naqreceni patrioti sto trcat uslugi na eu, nato, albancite i drugi sto ke vi pokazat malce sila.
Па вака македонскиот народ на последните пет избори викаат дека сме.А таквите како тебе се национал-романтичари претпоставувам дека кога би ја превзеле власта ке се асправите и со НАТО ЕУ ке ги прегазите сите

што е за тебе патриот
ти се сметаш ли себе за патриот
и која страна ја застапуваш во спорот за името? владината или опозиционата?

Па вака македонскиот народ на последните пет избори викаат дека сме.А таквите како тебе се национал-романтичари претпоставувам дека кога би ја превзеле власта ке се асправите и со НАТО ЕУ ке ги прегазите сите
Narodot nisto ne veli glasa zosto uste toa mu ostanalo vo zivotot a ne od sto ste nekoj patrioti i makedonski nacionalisti.
Prvo sto bi sredil e lazni patrioticinja kako tebe i tie sobrani okolu gvujo zaedno so albanofilite sto se sobrani okolu nego, i isto taka da ne zaboravam bivsite titovi pionjeri sto denes glumat makedonci sto gi ima vo site funkcii.

што е за тебе патриот
ти се сметаш ли себе за патриот
и која страна ја застапуваш во спорот за името? владината или опозиционата?
Ne sum patriot, jas sum nacionalist. Makedonija nema problem so imeto sto go nosi tuku ima pogolemi problemi sto treba da reshi od kolku odenje po pregovori za sopstveno ime.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom