Во ред за соговорништвото прифаќам,а за Љубчо јас тебе ке ти предложам нешто,ако Лично не се познаваш со Љубчо како тврдиш за него за пробугарски ставови и сл.Немој да потпаѓаш под влијание на Латас,К5 и А1.Како можеш да веруваш во се што се кажува ,конструира итн. кога верувам дека си свесен колку големо влијание имаат медиумите кон широката народна маса,посебно ако добро се платени.Па најдобар доказ ти се последните избори и Гвујо.Гледаш со кампањите ги плати телевизиите пред избори и медиумите му го сомлеа умот на народот за него и Ѓорррге како бранители на името и сите гласаа за нив.Сега ке почнат усилени кампањи,прво дека треба “разумен компромис“,па понатака само “компромис“,па после дека тоа е “стратешки интерес на земјата“,па референдум кој зависи каво прашање ке има,ке се изработи преку медиумите да помине во корист на Гвујо за менување на името,Па Гвујо ке излезе и ке рече-абе јас некев, ама на рферендумот народот се изјасни дека може па јас ке морам да го почитувам народот и да го спроведам и тооо.....
Затоа многу ,многу верување на медиуми јок, само информации од лични извори,или директно со човекот или од некој кој добро го познава и се дружи со него.За таа среќа јас бев во дпмне од 1992 год и како претставник на мојата општина бев и член на општински и член на централен комитет на партијата се до конгрсот во 2003 год па така сите ми се познати,некој поблиску некои од околу,па многу убаво знам кој кај бил и кој што работел како Змејко коњушарот кој сега располага со буџет од 2 милиона евра и е директор на спотската сала б.трајковски,и Драган Богдановски(основач на вмро, а всушност соработник на удба во странство за ликвидација на македонци во дијаспората,нели викаа служби на удба ја формираа вмро,што е точно и многу се убација за да ја имаат контролата и драган богдановски удба го ликвидира во воз) Михаил Пановски,Томислав Стфановски-Томе цевката,Сободан Богоевски,Владимир Голубовски,Доста Димовска,Борис Стојменов и еден куп луѓе што работеа спротивно на партијата за да не ја биде и тоа ги познаваав лично,а не оној ми рече оти тој и тој му кажувал или пак на телевизија рекоа.Така да можам да ти кажам дека Љубчо неговите го предаваа и му вадеа афери,немаше со кого договор да направи оти сите беа за интерес и сите беа соработници за тајната служба и како што се тргаа од кај Љубчо така се вработуваа по министества или во мвр.Погледни кој ги напишав и сети се каде после престојот во вмро завршуваа.