Најубавиот град во Европа (главен град)

Најубавиот град во Европа (главен град)

• Вкупно гласачи
    113
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Се мислев мегу Париз и Лондон ама секако Лондон го избрав

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
По тоа што сум го видел, центарот на Софија не е лош, има интересна архитектура, убави градби и тие изгледаат баш како зданијата од 19 век.
Градската билблиотека "Братја Миладинови" :)uvo: ), Универзитетот "Св. Климент Охридски" :)nerv:), Палатата на правдата и уште некои такви слични градби ми оставија впечаток.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Виена и Прага. Недостижни места.
И Париз би го додал но е пренатрупан град полн со азиланти.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Имав можност пред некој ден да ги посетам Будимпешта, Братислава, Прага и Виена (преку школо). Секој град си има по нешто специфично.

Братислава не е ништо посебно. Како поранешен социјалистички град новиот дел е слично на скопје, само бетон и блокови згради, а стариот дел фатил нешто од средниот век но не е нешто посебно.

Будимпешта има одличен стар дел, одлична архитектура, одлични фасади на зградите, запазен е стариот стил и на новите градби. Ноќе градот е прекрасен!

Прага има најдобар стар дел и затоа него го избрав. Зачувана архитектура од сите периоди што му дава еден посебен и интересен изглед. Новиот дел е нешто подобро од Будимпешта.

Виена има одличен нов дел. Модерни згради во кои се чувствува западниот дух за разлика од останатите градови. Стариот дел е исто така фантастичен, но сепак Прага си е Прага.

Член од
20 јули 2006
Мислења
260
Поени од реакции
10
Zoshto be Bukuresht go nema na listava, gradot stvarno e mnogu simpaticen!!!A Paris za gledanje e super, osobeno centarot, ama za ziveenje NE!!!!Prenatrupan so sekakov narod

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Zoshto be Bukuresht go nema na listava, gradot stvarno e mnogu simpaticen!!!A Paris za gledanje e super, osobeno centarot, ama za ziveenje NE!!!!Prenatrupan so sekakov narod
Па нормално може и да се свати зошто има секаков народ,светски центар е,миљони туристи годишно...ништо чудно

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Мислам дека е Париз најубав но од овие на анкетава мислам дека сите се многу убави(без исклучоци) и Скопјево наше си е најУБАВО.:salut:

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Кога би имала можност, се надевам догодина на апсолвентската екскурзија, би сакала да го посетам Париз. Има многу убави градови во Европа, ама тој ми има некоја посебна убавина.Здравје догодина:pipi:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Криво ми е што не сум ги посетила сите наведени главни градови, дека по некои од нив навистина очајно патам. За да си ги намалам маките, одлучив да решам од тие што сум ги видела, а од нив најубав ми е Париз. Се надевам дека ќе успеам да го посетам пак и уште милион пати да се онесвестам од неговата убавина.:vozbud:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Битола без сомневање :smir: Каков Париз каков Лондон.

I

Intex

Гостин
Ја Стокхолм си ги избрав. Ова е град кој прв сакам да го посетам од овие големите. Другите не ми се толку интересни.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
ЛОНДОН. уште од порано сакам да го посетам, оти имам братучеди со кои се немам видено 1000 години. позз до нив ако го видат ова :helou::pos2:

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.613
Поени од реакции
220
Најубав е Париз :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom