Што ако не ја прифаќаат вашата врска?

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Jas fala bogu od moite roditeli ne sum videla takva maka da mi se mesaat vo vrska i da mi go ocenuvaat partnerot.Moze da se desilo majka mi da kaze deka ne i se sviga deckoto no jas odma sum vrakala pa mene mi e decko ne tebe i kraj na celiot muabet.No sum imala problemi dva tri pati vo vrski od strana na deckoto.E sega problemot e vo toa kako toj se spravuval so svoite roditeli ?Ako kako masko nema sili da se izbori za odbranata devojka, ne mi ni treba takov partner podlizurko na mama i tato.Jas na svoite roditeli sum im rekla da me ostavat sama da gi sogledam negativnite strani na mojot partner,taka da taka i bilo.
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Оф леле. Како за малку работи да се мешаат па сега уште и за врската. Тоа е моја врска, и ако не ја сакаат убаво за нив. Времето кога родителите ја дозволуваа врската помина одамна. Сега е време кога родителите треба мислењето да си го кажат, но не и да го наметнуваат.
Доколку мене би ми рекле да прекинам врска затоа што не можат да ја прифатат, би им рекол да подразмислат што бараат од мене. Сепак тоа е мој избор, и колку-толку треба да го почитуваат.
 
А

Александра Д.

Гостин
Имам една таква случка...со мене..
Сиите од семејството беа против...дури и брат ми кој секогаш ме подржуваше.
0чекував подршка бар од другарките...но тие уште повеќе ме разочараа...
На крај не бидна ништо...јбг..
Можеби беа во право, но можеби и не. А најтрагично беше тоа што кога бев помала мајка ми ми велеше дека нема да ме спречува во такви работи, а сега го прави токму тоа.. Доволно сум разочарана од нив и ддругпат не сакам воопшто нивно мислење...желби...совети...
 
К

*Каталонец*

Гостин
Ме заболе к** за тоа што мислат пријателите и познаниците за мојата врска..

А за што мислат родителите, е сеуште ми се немаат мешано во љубовниот живот :)
 
Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Правило е да постои мешање кога се работи за партнер од различна етничка заедница од онаа која ја има другиот партнер. Тогаш родителите крвнички го оспоруваат правото на самата индивидуа, да си креира сопствен живот и во случајов врска. Мене искрено ме нервира, што родителите се селективни по однос на тоа во што се мешаат а во што не... На пример, ако некој е одговорна личност и до некој степен зрела личност, која може да се справи со обврските во останатите сегменти од живеењето, зошто да му се мешаат баш во љубовта, која е доста позитивно чувство и искуство...? Не сум дозволила некој да ми се меша во моите лични работи, барем не во оние кои сериозно сум ги сфатила и зацртала. Една од нив е мојата врска. Е сега, ако се работи за вистински оправдана причина, како да речеме позитивно влијание во врската, кое е најчесто материјално, го оправдувам. Има многу двојки кои во прво време не можат да си овозможат целосна егзистенција, та родителите им помагаат. Само треба да се разграничи среќата од егоизмот.
 

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Имам една таква случка...со мене..
Сиите од семејството беа против...дури и брат ми кој секогаш ме подржуваше.
0чекував подршка бар од другарките...но тие уште повеќе ме разочараа...
На крај не бидна ништо...јбг..
Можеби беа во право, но можеби и не. А најтрагично беше тоа што кога бев помала мајка ми ми велеше дека нема да ме спречува во такви работи, а сега го прави токму тоа.. Доволно сум разочарана од нив и ддругпат не сакам воопшто нивно мислење...желби...совети...

Епа 14 години имаш, тука веќе и имаат право да се вмешаат. :smir:
 
I

InF3cTeD

Гостин
никогаш не ми се мешале моите и не ми забранувале да бидам со некоја...а и да било така сигурно дека тато или мама ќе ги слушам ако ми речат немој со неа...крај краева ја сум со неа не они...
 
Член од
3 јули 2008
Мислења
248
Поени од реакции
8
прво не се согласвеа ама после сфатија дека добро делуват на мене и дека сум многу подобрена :)
 

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
не ми се имало случено до сега...а се надевам и нема....мислам дека сум доволно паметен да познаам шо е за мене а шо не....и тоа мојте го знат и нема потреба од такви испади....
 

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Еден поранешен пријател зборуваше вакви глупости. (клучен збор, поранешен) :smir:
 

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5
Ej mnogu e zaebano da se mesa bilo koj.Ne mu e tamu mestoto_Opravduvam edinstveno ako e narkoman i ako pocne da vlijae negativno na mene.A dali bil od grad ili selo, kolkav bil,sto bil...e moja rabota.
Inaku i nasava vrska malku ni ja remetea na pocetok:Ej nema sansi da uspeete vrska na dalecina,pa ovoj vaka, ona onaka, nemoze ti kaj nea, ni ona kaj tebe,rano e, ne ti davame pari, osvesti se...Pa imase beganje od doma i trista cuda.Sepak sme zaedno i mnogu si se sakame, a i site bliski toa mnogu dobro go prifatija. Znaci dzabe digaa galama:)
 

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
за пријатели ич не се замарам .. а родителите никад не ми се мешале у врска така да со кого сакам јас кје си бидам .. а нив тоа ако им смета нивна работа ..
 

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Врската е забранета од родителите!

Што да се прави кога ќе се најдеме во вакви ситуации.
Дали вие некогаш сте се нашле у ваква ситуација?
Двајца се сакаат. Родителите дали на дечкото/девојката им пречи и не ја подржуваат врската.
Причини може да има многу. Од лична антипатичност на родителите кон љубовта на своето дете до гледање на призма на материјални ствари.
Мене не ми се случило. Но...имам еден другар коишто идеше со цура 3 години. Дечкото е супер како човек. Топ фраерче. Цурата исто одлична. Убава и паметна. Заедно беа убав пар и многу се сакаа. Но...родителите на девојката не сакаа да биде нивната ќерка со таков дечко. Е сега...овде што е проблемот. Дечкото не идеше на факултет. Девојката студира медицина.
Дечкото работи како монтажер на клими а ноќе работи во дискотека на шанк и не сака да се запише на факултет. Девојката е многу амбициозна и успешна студентка. Родителите на девојката се наконтени и испувани суетни доктори коишто мислат дека правиот за нивната ќерка е некое дете од нивна класа.
Родителите на типов: Без мајка...а татко технолошки вишок. Две помали братчиња. Со работата ко монтажер на клими и шанкер ја издржуваше фамилијата. Но нели...докторските родители на девојката не го сфатија тоа како ете детето се труди во животот. Браво за него.
Туку напротив...Родителите на девојката откако ги дознаа овие работи кај дечкото дека не студира и дека со него не би имала "иднина" почнаа да прават секојдневен притисок кон ќерката околу нејзината врска.
Девојката отпрвин не ги слушаше. Но постојано и се трубело дека не чини врската. Не можејќи да го издржи секојдневниот притисокот цурава раскинува со мојот другар и му ја наведува таа причина.
Типов револтиран од ситуацијата и рече: Да ти ебам карактерот што дозволуваш да ги слушаш родителите.
Цурава плачејќи му објаснувала дека повеќе не може да издржи. И дека најдобро е така.
Раскинуваат.
Но...доаѓа моментот кога родителите дознаваат и ете они се среќни. Но дали се у моментов?...не драги мои пријатели од форумов. Родителите на девојката плачат сега. Нејзината ќерка стана алколичарка и е депресивна. Сеуште го сака другар ми...но не може да му се врати. Родителите сеа си ја имаат муката. Како да и помогнат на својата ќерка. Најверојатно се свестиле и единствената помош е тоа што треба да ја разберат и да не и се мешаат у животот за свои одлуки. Што ќе прави...со кој ке биде...кој ќе го сака!
И другаров е тажен...функционира у животот...има друга девојка ама сигурен сум дека срцето уште му е кај бившата горенаведена.
Ја прикажав една сторија...извинете ако беше долга. Само сакав посликовито да објаснам како изгледа кога во животот особено во љубовта ни се мешаат родителите.
Ја разбираме родителската грижа...но многу боли кога тие нас не не разбираат.
Што да се прави при вакви ситуации?
Колку е само болно и заебано на детето да му речеш: Слушај тој/таа не е за тебе. Од лоша фамилија е....тој не студира и нема иднина...а не гледаат какви квалитети има како човек.
И муабетот: Чувај си го образот. Ти си дете од докторска фамилија. Не заглавувај со било кој.
А ваквите родителите не сфаќаат дека можеби тој било кој според нив за нивната ќерка е нешто највозвишено и најубаво на светот.
Значи...кој е вашиот став во однос на ова форумџии?
Лесно е да се каже...фак оф на родителите...но не е секогаш така. Постојаниот притисок шо знаат да го направат доведуваат до лудило и бес. И потоа одлучуваме во нивно име.
Како вие ја сметате животната љубовна приказна погоре што ја наведов?
Бидете шмекнати...и повелете..!
 

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Глупости.. форсирање од било кој не носи добри резултати. Ако она сама не посакала да раскине нормално дека ќе се кае како улава.

А докториве ќе ги видам утре-задутре.. се врти тркалово, да не станат пациенти наместо доктори, па да се чешаат после.
 
Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
не сум се нашла во ваква ситуација но и доколку се најдам не би ги слушала во ниеден момент јас одбирам со која да бидам а не они така да ѓабе ќе им биде брчење од нивна страна а доколку одам па и 3 год како во случајов одма и ќе се иселам од дома... па и без нив би преживеала :toe:, а они би сватиле за многу кратко време дека не требаат да се мешаат во све сепак на 20-21 год сме возразни личности и можеме сами да одлучуваме
 

Kajgana Shop

На врв Bottom