Крај на верското образование во училиштата

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување
Ти како родител можеш да го научиш твоето дете доволно за верата.
За жал не можам, не знам многу работи од верата. А ако некој каже "па што не читаш"-е така се читало и се разбирало. Само за споредба, учениците за свештени лица имаат и Библија и толковници (како ли се викаат тие книги) за Библијата. Не е лесна таа книга за самоучење. Тоа си треба од мали нозе. Ја сум "комунистичко дете", раснат во тој период.

Не се карам :smir:
Нема везе, си прајме муабет :helou:

Lurtz твоето дете(поголемото) не го итнересира ама ич хахаха (извини вака), а за помалото незнам искрено ама мислам дека тоа што е најважно може да се научи.:smir:

Lurtz твоето дете(поголемото) не го итнересира ама ич хахаха (извини вака), а за помалото незнам искрено ама мислам дека тоа што е најважно може да се научи.:smir:
Го знаеш, у ствари не баш :smir: Тој си ќути за такви работи, не збори многу. А и ја сум капут.

Го знам со нив се дружам :) да ќутилив си е он ама го бива за филозофирање многу :) како и да е да не одиме оф топик :smir:

``По повеќе од половина век зграда за Уставниот суд
Идејниот архитект на зградата на државните институци, вели дека местото како и композицијата на објектот произлегува од урбанистичко просторните можности на локацијата која соодветствува со самата намена на објектот

85AE17F4A6E9A14B96866DC4A7E93802.jpg
Административна зграда со досега некарактеристично забележана идејна архитектонска изведба ќе биде објектот кој ќе го краси левиот дел од престолнината поточно кај Стопанска банка, изминатиот ден започна да се гради од другата страна на плоштадот Македонија. Зданието во кое за две и пол години ќе се сместат и трајно решат просторните проблеми на Уставниот суд, Државниот архив како и Археолошкиот музеј на Македонија, со пригодна манифестација и богослужба, камен-темелник вчера постави премиерот Никола Груевски во присуство на претседателот на Уставниот суд Трендафил Ивановски, г.г. Стефан, идејниот архитект Слободан Жифковски и други присутни претставници од Владата. ``

Како на Институцијава ,уставен суд, во случајов која наводно заштитува секуларизам пред нецел месец не и засмета богослужбата за нејзината нова зграда....

лицемери

``По повеќе од половина век зграда за Како на Институцијава ,уставен суд, во случајов која наводно заштитува секуларизам пред нецел месец не и засмета богослужбата за нејзината нова зграда....

лицемери
:pos2::pos2:
глуп аргумент огледало

ептен целта на уставниот суд да го штити уставот а не да глуми инспекција каква церемонија била изведена

:pos2::pos2:
глуп аргумент огледало

ептен целта на уставниот суд да го штити уставот а не да глуми инспекција каква церемонија била изведена

kaj e sekularnosta vo postavuvaweto na kamen temelnik na zgradata na ustaven sud?

kaj e sekularnosta vo postavuvaweto na kamen temelnik na zgradata na ustaven sud?
како прво треба да поднесе инцијатива што нзачи не е поднесена а можете да ја поднесете

како второ јас реков уставниот суд е должен да го штити уставот а не инспекција да изграва ,ова е како да споредуваш убиство на бубачка со убиство на човек реално

Како трето не постои законска регулатива за церемониите со коис е поставува камел темелник за да они како судии ги укинат

Втор пат они не се инспектори туку судии и се занимаваат со закони а не со церемонии

Добро. Јас велам дека ево овие деца па и родителите кои досега изучуваа веронаука сакаа и имаа, кој несакаше имаше право да неучи. Сега овие деца немаат право и слобода да учат она што сакаат.

Вампирче бре па мене ме луштат 10 илјади па и повеќе месечно за даноци и јас сум граѓанин кој го плаќам образованието на моето дете и зошто да неможе да учи во школо веронаука.

Немаме право на избор сега, сега ова е дискриминација, плаќам а не добивам тогаш барем да не плаќам...така?...:toe:

Па во Македонија имаш и Скиентологија и Демоно Обожавачи и триста чуда. И тие луѓе плаќаат даноци оти и они да бидат дискриминирани. Они да не плаќаат ли даноци?
И само да ти објаснам нешто дискриминација ти е кога ти не добиваш нешто што може да го добие некој друг. Така да ако не се учи веронаука никој не учи ни атеистите, ни муслиманите, ни христијаните ни никој така да таму нема дискриминација. Напротив сосема обратно атеистите треба ли да плаќаат за ти да учи веронаука, нели се они тогаш дискриминирани?

како прво треба да поднесе инцијатива што нзачи не е поднесена а можете да ја поднесете

како второ јас реков уставниот суд е должен да го штити уставот а не инспекција да изграва ,ова е како да споредуваш убиство на бубачка со убиство на човек реално

Како трето не постои законска регулатива за церемониите со коис е поставува камел темелник за да они како судии ги укинат

Втор пат они не се инспектори туку судии и се занимаваат со закони а не со церемонии

a ne gi davi raka na vladika da bacat koga se pravi zgrada za ustaven sud?

a ne gi davi raka na vladika da bacat koga se pravi zgrada za ustaven sud?
огледало сеа ќе се расправаме за глупости
работа си е работа внадвор од неа може да бидат што сакаат,значи они не направиле ништо во спротивност со описот на работата

Значи продолжува уставниот суд да ги уништува добрите проекти во државава, прво со Проектот трето дете, па сега и овој и покрај тоа што повеќето деца и родители се изјаснале дека го поддржуваат изучувањето на веронауката.
Срамота уште еднаш за Уставниот суд и како што кажав за претходната одлука на судов за укинување на Проектот на третото дете, и овде ќе кажам дека се надевам на подобри времиња за ваквите добри проекти да почнат конечно да се реализираат водејќи се според желбата на популацијата за која истите се наменети, а не според желбите на одредени индивидуи.

Напротив сосема обратно атеистите треба ли да плаќаат за ти да учи веронаука, нели се они тогаш дискриминирани?

Не се, они имаат историја на религии, а јас веронаука и чиста работа. Ако јас несакам историја на религии, а ми се наметнува морам тоа и немам избор за друго е тоа е дискриминација, атеистите имаат историја на религии а јас немам веронаука и морам да учам нешто што несакам....

Јасно ко ден. :toe:

Дали некој може да ми одговори.

Дали часовите по религија беа факултативни и не беа обврзувачки?
Дали имаше предмет историја на религиите, што е ок, зошто и тоа е дел од историјата на човештвото ?

Не се, они имаат историја на религии, а јас веронаука и чиста работа. Ако јас несакам историја на религии, а ми се наметнува морам тоа и немам избор за друго е тоа е дискриминација, атеистите имаат историја на религии а јас немам веронаука и морам да учам нешто што несакам....

Јасно ко ден. :toe:

А зошто атеистите би требало да учат историја на религиите кога не се религиозни?

Дали некој може да ми одговори.

Дали часовите по религија беа факултативни и не беа обврзувачки?
обрзувачки беа
Дали имаше предмет историја на религиите, што е ок, зошто и тоа е дел од историјата на човештвото ?
Требаше да бидат ама не испадна на крај така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom