Postoi proces na formaliziranje na klasicna demohrist. opcija...dali postojno Vmro ce se reformira...ili ce mora da se formira nova partija vreme ce pokazi...Се извинувам до сите за офтопикот...
Перо, многу пати досега го спомнуваш „ново ВМРО“.
Ако може инфо нешто, што е работата, може и на ПП.
Благодарам.
Sarkanjac dobro gi popularizira ovie baranja...problem e sto ne se primenuvaat...vidi moj dijalog so p.propaganda...
Znaci celta e ova da bidi prifateno od onie sto obicno sakaat demohrist. opcija...biznis,elita,sredna klasa...
Za da se prekini ovoj proces NG pritiska LB vednas da formira partija...taa se pregree i ne zazivee vo smisla na proces za koj zboruvam...
Ne znam dali LB ce nasedni...
Ova e pomal del od problemot...Навистина ми е чуден овој отров кој се фрла така лесно.Кој тоа им прави ќеф на комуњарите,кога во ВМРО се знае точната дијагноза во што е проблемот.Дека нема поделба нема,кога е во прашање партијата,но работата е во тоа што 40% од членството не е задоволно од кадровата политика.Секој може да го негира ова но тоа се покажа на изборите(гласовите на сов.листи).
Значи проблемот е во тоа дека Груевски треба малку да смети во партијата,посебно оние кои до вчера плукаа против ВМРО,а сега видни "членови"т.е. тие се само функционери,ги нема којзнае колку но тие најмногу го иритираат членството,затоа што се со комуњарски код=надмени и арогантни.
Значи да се сметат по 2-3 во О.Комитети,неколку директори,неколку секретари и подсекретари во министерствата,1-2 министри,да влезат 2-3 члена на Љубе во И.К. и завршена работа,значи со метење на 400-500 луѓе се добива силно и обединето ВМРО.
Но на кој му смета тоа и кој не сака да го направи тоа,е тоа се вистинските прашања?
Glaven problem e pogresna programa i pogresna politika...seta ova prerodba e glupost nevidena...lugje ne sakaat da se zameraat...a i glupo e barem na low level...
Vo siot cirkus dobro e sto pad na NG znaci raspad na Vmro...i se dobivaat ijladnici zapalenkovci na tacna...
Nisto posebno...dobro spakuvana gola voda...Според мене анкетата кажува се.
Јас имам достојна почите спрема основачите и градителите на ВМРО ДПМНЕ.
Но Груевски (заедно со луѓето кои застанаа позади него) е човекот. кој успеа да ја извади ВМРО ДПМНЕ од калот во кој што беше навлезена и да направи силна, европска партија. Да не заборавиме каква партија беше ВМРО ДПМНЕ кога од неа си замина Љупчо, да не го спориме фактот каква партија е ВМРО ДПМНЕ во моментов.
Груевски заслужува достојна почит и човекот заслужува на него да биде дадено правото и понатаму да ја води најголемата и најмоќната партија во Македонија.
И да не заборавиме кој се е дел од првиот тим на ВМРО ДПМНЕ. Еве ги овде,
Овие луѓе воопшто не се за потценување!
3/4 od nimi ne mozat ni kucen sovet da dobijat bez NG...pazi UMS 5 g. vodat Origjani a bas vo toj OH 5 g. gubat...duri i koga sekade dobivaat...