За ВМРОВЦИТЕ - Љубе или Груевски?

Љубе или Груевски?

• Вкупно гласачи
    166
паметно си кажа Грујо ама ај објасни им на овие што летаат по Љубета

I komandantite mnogu pametno kazaja ama aj neka mu objasni Grujo

Грујо им објасни што како е
а Љубе што сака да си зема поени на нивна сметка нека појде тоа да му го објанси на Јохан во Хаг
и џабе се малтретираш знаеш дека Љубе никогаш неможе да биде на чело на ВМРО ДПМНЕ
освен ако си основа своја партија и ако ја именива во ВМРО ДПМНЕ - 2
ама така пак ќе биде во сенка на Грујо и ко ќе видиш никаквата

Љубе си заврши и таа доверба што ја доби сега ја нема со контактите со челници на СДСМ

Ljube ne kari na nivna smetka, to da vi e jasno na site kako den.Zosto Ljube bese eden od niv.

Eve i Komandant Angelov zbora protiv koalicijata Vmro i Dui pa mislam deka i toj e so ,,SDS" a??

Ljube ne kari na nivna smetka, to da vi e jasno na site kako den.Zosto Ljube bese eden od niv.

Eve i Komandant Angelov zbora protiv koalicijata Vmro i Dui pa mislam deka i toj e so ,,SDS" a??

Ангелов и другите како него наивно му поверуваа на Љубе кога тој изигруваше “Елвис Присли“ пред Македонската јавност.Резултатите од довербата ги согледуваат денес,со задоцнување од 5-6 години.:toe:

Навистина ми е чуден овој отров кој се фрла така лесно.Кој тоа им прави ќеф на комуњарите,кога во ВМРО се знае точната дијагноза во што е проблемот.Дека нема поделба нема,кога е во прашање партијата,но работата е во тоа што 40% од членството не е задоволно од кадровата политика.Секој може да го негира ова но тоа се покажа на изборите(гласовите на сов.листи).
Значи проблемот е во тоа дека Груевски треба малку да смети во партијата,посебно оние кои до вчера плукаа против ВМРО,а сега видни "членови"т.е. тие се само функционери,ги нема којзнае колку но тие најмногу го иритираат членството,затоа што се со комуњарски код=надмени и арогантни.
Значи да се сметат по 2-3 во О.Комитети,неколку директори,неколку секретари и подсекретари во министерствата,1-2 министри,да влезат 2-3 члена на Љубе во И.К. и завршена работа,значи со метење на 400-500 луѓе се добива силно и обединето ВМРО.
Но на кој му смета тоа и кој не сака да го направи тоа,е тоа се вистинските прашања?

Навистина ми е чуден овој отров кој се фрла така лесно.Кој тоа им прави ќеф на комуњарите,кога во ВМРО се знае точната дијагноза во што е проблемот.Дека нема поделба нема,кога е во прашање партијата,но работата е во тоа што 40% од членството не е задоволно од кадровата политика.Секој може да го негира ова но тоа се покажа на изборите(гласовите на сов.листи).
Значи проблемот е во тоа дека Груевски треба малку да смети во партијата,посебно оние кои до вчера плукаа против ВМРО,а сега видни "членови"т.е. тие се само функционери,ги нема којзнае колку но тие најмногу го иритираат членството,затоа што се со комуњарски код=надмени и арогантни.
Значи да се сметат по 2-3 во О.Комитети,неколку директори,неколку секретари и подсекретари во министерствата,1-2 министри,да влезат 2-3 члена на Љубе во И.К. и завршена работа,значи со метење на 400-500 луѓе се добива силно и обединето ВМРО.
Но на кој му смета тоа и кој не сака да го направи тоа,е тоа се вистинските прашања?

Во право си за целиот пост, значи да не се заборават луѓето кои со години го граделе ВМРО-ДПМНЕ, да не се заборават луѓето кои биле на страната на Љубчо, луѓето кои го поддржувале Бошкоски и сл.
Не може бивши комуњари да добиваат министерски, советнички или пратенички места на сметка на луѓе кои што со години инвестирале во ВМРО-ДПМНЕ. Овие нови лица кои се во раководството на ВМРО-ДПМНЕ немаат никакви допирни точки со идеологијата на партијата, ниту со нејзините програмски цели.

Bratce nemate dokazi samo naprazno zborate dodeka jas imam dokazi deka Ivanov bese protiv ramokoven a sega na mitinzi mi zbora za ramkovniot kako ke se zalaga za nego.
Можеби и уште е против тој рамковен договор ама за да биде прецедник треба да го почитува уставот а со тоа и да го почитува и да се залага за рамковниот бе брат.

А да тоа е точно дека членството е донекаде незадоволно.Кога можат во ДПМНЕ на советнички листи да бидат луге повратници од НП и вчерашни комунисти незадоволството ќе биде нормална работа.

Можеби и уште е против тој рамковен договор ама за да биде прецедник треба да го почитува уставот а со тоа и да го почитува и да се залага за рамковниот бе брат.

Ne toj javno odese po albanskite sela vo Kicevo i mu vetuvase deka ke go pocituva ramkovniot dogovor.

Ne toj javno odese po albanskite sela vo Kicevo i mu vetuvase deka ke go pocituva ramkovniot dogovor.
Абе за да биде прецедник мора да го почитува уставот бе братче!
немој да бидеш смешен!
А и плус тоа, ни ти, ни ја, ни било кој друг не можеме да знаеме дали Ѓорѓе ќе го почитува и ако го почитува, колку ќе го почитува!

а ти по него одеше низ Кичево па знаеш што како било
а Љубе што е прв другар со Харадинај
што изјави дека во 2001ва немало терористи
што почитува тој?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom