Во право си.Денарот е фиксно врзан и не се менува.Додека еврото доживува моментално падови.Девизни резерви има да ја гарантираат неговата безбедност,барем во овие 6 месеци.Така да,денес денарот е постабилен од еврото кое е под силни напади на шпекулантите.Друже денарот моментално ти е постабилен од еврото тоа е факт. Во ИК на 3 месеци ти е 9%, незнам како им се исплати али се дур се осигурани влоговите до 20к евра ја ке си фурам во ИК.
Ќути, трај........да не не намирисаат тоа шпекулантите...уште тоа ни треба!!Во право си.Денарот е фиксно врзан и не се менува.Додека еврото доживува моментално падови.Девизни резерви има да ја гарантираат неговата безбедност,барем во овие 6 месеци.Така да,денес денарот е постабилен од еврото кое е под силни напади на шекулантите.
Da site banki gi namalija kamatite za Invest ne znam ama vidov za dolari bugarite uste imaat ista kamata 7% sekoja cest
во џеб или како дознака до твојата прекуморска банка????Da, da... Tokuda Bank (Japonska) ili toa bese maticnata banka na nasata Uni Banka, (Prva Amerikanska....).... za depoziti vo Dollari 7% godisna i toa fixirana - zagarantirana! Ama toa e dobrata vest! A losata e sto od drzavava moze da se iznesuva samo po 2.500 Eur mesecno! Se rasprasav!
Kako doznaka. Prasav vo UNI B. kaj nas, provizijata e mnogu mala za transfer na parite, 0.5% za prefrlanje vo nivnata maticna banka... koja sto BTW e taa sto dava 7% na depoziti http://www.moitepari.bg/depozit/bakb-promocionalen-dvanadesetmesechen-depozit-eur~c529b13f-774c-4adf-8452-42a283b75dd1во џеб или како дознака до твојата прекуморска банка????
eve ja ferijalata na uni banka vo BG oni ja vikaat klon.А инаку ПИБ од банките кои не ги знаеш са собственици на УниБанка каj вас.
ФИЛИЈАЛА ане феријала... мислам дека така беше правилно...zeznato e ova prefrluvanje na pari preku granica ti ovde, parite tamu nedaj boze ti pritrebaat za nesto ...a i nemaat ferijali blisku do granicata znaci dopolnitelen trosok http://www.bacb.bg/bg/about/branch_network/ ....uni banka ce ti prefrli pari vo nejzinata banka vo BG a toa ne e ovaa banka pa ti so pari treba da setas do ovaa banka da gi stavis na kniska dobro aj toa i ce zavrsi potoa pak isto prefrluvaj pari nazad vo MK...