Најдобра банка за да се орочат парите

• Креатор на темата Креатор на темата Network
  • Време на започнување Време на започнување
Во моментот на моето пишување, најсигурно и најдобро, Прокредит на една година. Штета (намерна? :helou:) што Министерство за Финансии престана да дава споредбен преглед на каматите по банките. Последен преглед е август 2007.

Подобро е да се штеди во евра или во денари? Како даваат поголема камата? И може ли некој економист да направи споредба кои банки се со највисоки камати, да не нагаѓаме ние?

Подобро е да се штеди во евра или во денари? Како даваат поголема камата? И може ли некој економист да направи споредба кои банки се со највисоки камати, да не нагаѓаме ние?

Подобро е да се штеди во евра оти постабилно е еврото ако сакаш поголем процент на камата и да ризикуваш тогаш во денари ,инаку кајнас највисоки камати имаат комерцијална и стопанска банка

Ti kazaa na pocetok!
UNI Banka.... 7% za oroceni devizi (Eu) na godisno nivo (za vlogovi pogolemi od 10.000Eu). Toa e najpovolno i najnerizicno vo ovie vreminja koga moze da "rikne" Denarot! Inaku za istatiot period orocuvanje vo nac. valuta dobivas neznacitelni 2 procentni poeni + .... sto za mal ili sreden vlog e neznacitelno! Ke izgubis 50-100 Evra na godisno nivo.... Te tolku ke te kosta mirot i spokojstvoto!

Ti kazaa na pocetok!
UNI Banka.... 7% za oroceni devizi (Eu) na godisno nivo (za vlogovi pogolemi od 10.000Eu). Toa e najpovolno i najnerizicno vo ovie vreminja koga moze da "rikne" Denarot! Inaku za istatiot period orocuvanje vo nac. valuta dobivas neznacitelni 2 procentni poeni + .... sto za mal ili sreden vlog e neznacitelno! Ke izgubis 50-100 Evra na godisno nivo.... Te tolku ke te kosta mirot i spokojstvoto!

ЈАс веке ги орочив во комерцијална банка..... 9% во денари на три месеци :toe: Што викаш за ова ?

Dobro si napravil! Nema da ima devalvacija na nacionalnata valuta! 9% ...dobar dil!

Ne bi trebalo sega za sega doadjaat nasite od stranstvo ce ostavat nekoe evro

ЈАс веке ги орочив во комерцијална банка..... 9% во денари на три месеци :toe: Што викаш за ова ?

Koja suma na pari si orocil na 3 meseci me interesira ???

Ti kazaa na pocetok!

I jas taka mislam kako tebe za 50-100 eura godisna kamata ne vredi da se rizikuva

Од тутунска банка:

Од комерцијална банка:

Како што гледам комерцијална банка има највисока каматна стапка за разлика од другите банки ако грешам нека ме поправи некој.
Јас имав орочено во денари на 3 месеци со 9% каматна стапка до 10-ти овој месец е сега гледам имаат нови каматни стапки за 3 месеци 8.50 каматна стапка Год./пром. Прашањето ми е што после 10-ти со моите пари кои беа орочени на 3 месеци до тој датум дали ке бидат и понатаму орочени со истата каматна стапка од 9% или по новата од оваа година што е 8.50 ? :)

Комерцијална, со години штедам таму никогаш немало никакви проблеми.

А дали каматната стапка зависи и од сумата на пари што ке бидаТ орочени или нема веза тоа?
Иначе мислам, како што имам слушано, ако ги орочиш парите во денари каматната стапка е повисока од онаа во евра...

А дали каматната стапка зависи и од сумата на пари што ке бидаТ орочени или нема веза тоа?
Иначе мислам, како што имам слушано, ако ги орочиш парите во денари каматната стапка е повисока од онаа во евра...

За девизи е 7%, а за денари е 9-10%

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom