Дали ќе го зачуваме нашето уставно име?

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување

Dali ke go zacuvame naseto ustavno ime?

• da

Гласови: 94 66,7%
  • ne

Гласови: 47 33,3%

• Вкупно гласачи
    141
Убаво е што веќе почна да насетуваш дека опасноста по името не лежи само во опозицијата.

Ехх па ќе ме поучуваш демек? :helou:

Најголемата отворена опасност е токму опозицијата, како што си милувам да го цитирам Фрчко:
Македонија не смее да биде толерантна со внатрешните квинслизи кои работат против неа.

Меѓутоа дереџето до кое сме сега е како резултат на позицијата на денешната опозиција.
Ет го Крале од немајкаде, сеа ќе почне за дереџето :)

Ај најди некоја тема (или отвори нова) за дереџето и таму со задоволство ќе си праиме муабет.

Најголемата отворена опасност е токму опозицијата, како што си милувам да го цитирам Фрчко:
Македонија не смее да биде толерантна со внатрешните квинслизи кои работат против неа.

Народот рекол:

Не се плаши од песот кој лае,туку од оној кој не лае.

Абе знам дека душа не ти дава да го признаеш она кое го пишував пред една година, ама времето е пред нас.
Живи били па видели :toe:

Ет го Крале од немајкаде, сеа ќе почне за дереџето :)

Ај најди некоја тема (или отвори нова) за дереџето и таму со задоволство ќе си праиме муабет.

Зошто од немајкаде? Ова се вика герилски настап, реплицираш за дереџето и пак се повлекуваш.:helou:

Не не се секирај не почнувам за дереџето, дереџето некој друг го почна и стои долго како отворена тема. А ти како сакаш, за муабет можеме и на друга тема да си муабетиме.:smir:

А со ова дали ти призна дека сепак опозицијата е сепак опасна по името?
Не.
Со ова сакам да кажам дека ситуацијата е слична како пред многу години кога грците го блокираа нашето пристапување во ООН под уставното име.
Слична, но не и иста, бидејќи сега сме во подобра ситуација за разлика од тогаш.
Затоа нон-стоп пишувам дека има два исхода од овој лавиринт.
Едниот е прекин на преговорите, а другиот е договор кој наскоро ќе се случи.
За разлика од мене, 90% од патриотите Груевски го посочуваа како единствен чувар на нашето име.
Јас тогаш не му верував, бидејќи помалку или повеќе неговата игра ми беше прочитана.

И сега не му верувам.
Знаеш зошто ?

А со ова дали ти призна дека сепак опозицијата е сепак опасна по името?

Во принцип опозицијата може само да кажува што би направила........кога би била "во позиција " т.е. да кажува какви тогаш г...вна би изела......, но нив реално може да ги изеде само ПОЗИЦИЈАТА...така да......мислам дека треба да се престане со шпекулации од типот што би било ..кога би било......седете си само раат и посматрајте што тоа се можат Гwујо & Co....:)

Не.
Затоа нон-стоп пишувам дека има два исхода од овој лавиринт.
Едниот е прекин на преговорите, а другиот е договор кој наскоро ќе се случи.

Me interesira, ako ne ti e teshko da napishesh kako go zamisluvash ova prekin na pregovorite.
Vo momentov edinstveno dobro reshenie.

За денешната позиција, односно референцата БЈРМ под која сме примени и сите отстапки кои се направени во полза на Гејлада, се разбира одговорност сносат владата на Бранко и екс-претседателот Глигоров. Бидејќи во тој период СДСМ имаше апсолутна власт и огромно мнозинство. Меѓутоа, не правиме ништо ако меѓусебно се препукуваме кој е виновен за тоа што било и како било, ако не почнеме заеднички да работиме на наметнатиот проблем, на изнаоѓање на соодветни решенија и компромис кој нема да биде на штета на Македонија.

Во принцип опозицијата може само да кажува што би направила........кога би била "во позиција " т.е. да кажува какви тогаш г...вна би изела......, но нив реално може да ги изеде само ПОЗИЦИЈАТА...така да......мислам дека треба да се престане со шпекулации од типот што би било ..кога би било......седете си само раат и посматрајте што тоа се можат Гwујо & Co....:)
Има моменти кога опозицијата се понаша како да е позиција.Но нели тоа е можно само кај нас.Не случајно јас често потсетувам дека треба да научиме нешто од грците.Виде тие?Еднаш да се состанат беше доволно.(мислам на Караманлис и како го викаја лидерот на опозицијата не ми текнува)Се донесе еден став и точка.Мене ми се гади кога ги слушам и гледам што прават нашиве.Какви се сопки си ставаат.Сигурен сум 100% Грците се кинат од смеење со нас.

Me interesira, ako ne ti e teshko da napishesh kako go zamisluvash ova prekin na pregovorite.
Vo momentov edinstveno dobro reshenie.
Многумина пишуваа дека антиквизацијата е всушност претставување на Македонија како сериозна страна во спорот.
Јас мислам дека Македонија единствено сериозно ќе биде разберена, доколку ги прекине преговорите.

Прекинот како го замислувам.
Па штознам.
Најверојатно едноставно прекинување на преговорите и повлекување на апликациите за влез во НАТО и ЕУ, се додека ЕУ и останатите светски релевантни институции го толерираат и одобруваат деструктивниот однос на грција.,

Се друго води кон решение, т.е. промена на името за надворешна употреба (воглавном).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom