Г
Гоццццце
Гостин
Зошто ми е избришано мислењето? Од кога е забрането давањето на свое лично мислење?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зошто ми е избришано мислењето? Од кога е забрането давањето на свое лично мислење?
...
Можеби Грујо ќе проба со референдум, но сметам дека тоа е најлошата варијанта што ќе ја направи и мислам дека сосила ќе ме примора да станам ултра националист, да го блокирам референдумот и да излезам на симнување на владата насилно како што се правело во други земји (само за жал кај нас може да не се случи тоа, ако има ваква неслога и дека ние што би излегле ќе го кркаме за се) ама не се плашам да покажам заби за нешто за кое од прадедо е брането со крв и пот.
Не знам на која тема да го кажам ова оти ги има неколку сродни, ама кога веќе го спомна реферндумот
Во изборната програма на вмро дпмне стоеше референдум за ова прашање и многу пати беше кажано јавно, мнозинството ги изгласа нив и сека нема што многу муабети од типот не смеело да се дава ова прашање на референдум.
... A jas iskreno se nadevam deka nema da dojde do referendum...
Не знам на која тема да го кажам ова оти ги има неколку сродни, ама кога веќе го спомна реферндумот
Во изборната програма на вмро дпмне стоеше референдум за ова прашање и многу пати беше кажано јавно, мнозинството ги изгласа нив и сека нема што многу муабети од типот не смеело да се дава ова прашање на референдум.
cYb3rc0re напиша:Гледајте како работи машинерија за перење мозок, кога сите некако „послеизборно“ се многу расположени за „девственото ДА“ на грција, како да беше тоа што го чекаме „Драги гледачи, Грција рече ДА, сега му е мајката“ и по инерција добивате „цензус“ за референдум за „подобра иднина на Северна Македонија“.
не можам а да не речамЗа тоа знам, и поради оваа како и други причини не излегов на гласање. Ќе излезев да имаше друга опција, ама кандидатите за претседател беа од мивки помивки. А и народот се виде дека слично мисли, едвај имаше цензус (што сметам дека малце сосила беше направен, впрочем, затоа и не сум за референдум оти и тоа се „мести“) но за цензусот е веќе потрошена тема така да не се замарајте да реплицирате, има за неа еден куп.
Поентата ми е друга. Гледајте како работи машинерија за перење мозок, кога сите некако „послеизборно“ се многу расположени за „девственото ДА“ на грција, како да беше тоа што го чекаме „Драги гледачи, Грција рече ДА, сега му е мајката“ и по инерција добивате „цензус“ за референдум за „подобра иднина на Северна Македонија“. Ако тоа се случи, јас со модрици (а можи и скршеници) си одам од тука, ќе одам Торонто, Австралија, Америка, или било каде кај што ќе најдам некој кој ќе се нарекува Македонец, а не Северин(а).
едит (минутка од ко го напишав ова, гледам на а1.ком.мк...)
„Тоа е географска одредница која ја посакува другата страна. кажавме за разумниот компромис, еве, бидејќи бев многу погрешно интерпретиран, и тоа беше дел во целата кампања, дека секојпат ние сме подготвени да дојдеме до компромис, меѓутоа тој компромис никојпат да не е на штета на интересите на нашата држава. Значи, тој компромис, на крајот кој и да биде, каков и да биде, мора да биде потврден од страна на граѓаните“, изјави Иванов.
Баравте, гледајте![]()
Разбирам дека подобро би било евентуалниот договорен компромис да не биде потврден/одбиен од страна на граѓаните туку Груевски и Иванов и Собранието да одлучат во наше име?
Разбирам дека подобро би било евентуалниот договорен компромис да не биде потврден/одбиен од страна на граѓаните туку Груевски и Иванов и Собранието да одлучат во наше име?
ако сакате да се викате македонија вие не барајте референдум пошто тешко ви се пишуваРеферендумот можеби е мечот кој ќе го пресече гордиевиот јазол и еднаш за секогаш ќе стави до знаење дека промена на име не доаѓа во предвид.
Единствен компромис, Грција во договор со Македонија да одберат име со кое Грција ќе не ословува, а за тоа терминот Република Северна Македонија може да биде основа за разговори.