Алкександрос Маљас: На маса е „конечно добар предлог“ за името

• Креатор на темата Креатор на темата ^X^
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто ми е избришано мислењето? Од кога е забрането давањето на свое лично мислење?

Зошто ми е избришано мислењето? Од кога е забрането давањето на свое лично мислење?

Не е забрането бе, кој ти рече дека е забрането.
Секој има право на мислење.

Јас меѓу другото, и на бришење на мислења кои провоцираат офтопици, кавги и пцуења кои ќе доведат до бан од форум. Демократија, и за тебе и за мене.

И јас сакам да се надоврзам на Мисирков и Серпико, дека морате да бидете внимателни, НЕ НАСЕДНУВАЈТЕ на Северна.

Гледам многу медиуми се вклучени во мозок-перењето, во смисла сега му е мајката, северна ќе е, а на наша штета е било која промена.

Можеби Грујо ќе проба со референдум, но сметам дека тоа е најлошата варијанта што ќе ја направи и мислам дека сосила ќе ме примора да станам ултра националист, да го блокирам референдумот и да излезам на симнување на владата насилно како што се правело во други земји (само за жал кај нас може да не се случи тоа, ако има ваква неслога и дека ние што би излегле ќе го кркаме за се) ама не се плашам да покажам заби за нешто за кое од прадедо е брането со крв и пот.

...
Можеби Грујо ќе проба со референдум, но сметам дека тоа е најлошата варијанта што ќе ја направи и мислам дека сосила ќе ме примора да станам ултра националист, да го блокирам референдумот и да излезам на симнување на владата насилно како што се правело во други земји (само за жал кај нас може да не се случи тоа, ако има ваква неслога и дека ние што би излегле ќе го кркаме за се) ама не се плашам да покажам заби за нешто за кое од прадедо е брането со крв и пот.

Не знам на која тема да го кажам ова оти ги има неколку сродни, ама кога веќе го спомна реферндумот
Во изборната програма на вмро дпмне стоеше референдум за ова прашање и многу пати беше кажано јавно, мнозинството ги изгласа нив и сека нема што многу муабети од типот не смеело да се дава ова прашање на референдум.

Не знам на која тема да го кажам ова оти ги има неколку сродни, ама кога веќе го спомна реферндумот
Во изборната програма на вмро дпмне стоеше референдум за ова прашање и многу пати беше кажано јавно, мнозинството ги изгласа нив и сека нема што многу муабети од типот не смеело да се дава ова прашање на референдум.

Referendumot e mnogu komplicirana rabota...
Ako veke se odi na taa solucija ke treba mnogu detalno da se objasni za sto stanuva zbor...

Vidovme vcera posle izjavata deka Gejland e za Severna Makedonija kolku napaljotini se javija koi vednas bi go prifatile predlogot...

Zanci edno e Promena na imeto tamu kade sto sega sme FYROM , a drugo e ustavna promena na imeto sto po avtomatizam ke povlece i promena na identitet...

Vo sekoj slucaj prasanjeto za referendum mora da bide dobro precizirano ... A jas iskreno se nadevam deka nema da dojde do referendum...

И од сите ветувања ова баш најдоа да го спроведат?

а вие што мислевте?

јас реков дека ќе го продадат името а вие џабе се палите ,единственото нешто што остана да се продаде у рм после сеопштата распродажба на препријатија ...али ај ова слободно може да се игнорира

... A jas iskreno se nadevam deka nema da dojde do referendum...

Ако се постигне разумен компромис, нели тоа е заложбата на власта, мора да се оди на референдум. Единствен начин да се оствари твојата надеж е да не се постигне разумен компромис.

Да појаснам, не изразувам свои ставови, само интерпретирам официјални изјави.

За тоа знам, и поради оваа како и други причини не излегов на гласање. Ќе излезев да имаше друга опција, ама кандидатите за претседател беа од мивки помивки. А и народот се виде дека слично мисли, едвај имаше цензус (што сметам дека малце сосила беше направен, впрочем, затоа и не сум за референдум оти и тоа се „мести“) но за цензусот е веќе потрошена тема така да не се замарајте да реплицирате, има за неа еден куп.

Поентата ми е друга. Гледајте како работи машинерија за перење мозок, кога сите некако „послеизборно“ се многу расположени за „девственото ДА“ на грција, како да беше тоа што го чекаме „Драги гледачи, Грција рече ДА, сега му е мајката“ и по инерција добивате „цензус“ за референдум за „подобра иднина на Северна Македонија“. Ако тоа се случи, јас со модрици (а можи и скршеници) си одам од тука, ќе одам Торонто, Австралија, Америка, или било каде кај што ќе најдам некој кој ќе се нарекува Македонец, а не Северин(а).

едит (минутка од ко го напишав ова, гледам на а1.ком.мк...)
cYb3rc0re напиша:
Гледајте како работи машинерија за перење мозок, кога сите некако „послеизборно“ се многу расположени за „девственото ДА“ на грција, како да беше тоа што го чекаме „Драги гледачи, Грција рече ДА, сега му е мајката“ и по инерција добивате „цензус“ за референдум за „подобра иднина на Северна Македонија“.

„Тоа е географска одредница која ја посакува другата страна. кажавме за разумниот компромис, еве, бидејќи бев многу погрешно интерпретиран, и тоа беше дел во целата кампања, дека секојпат ние сме подготвени да дојдеме до компромис, меѓутоа тој компромис никојпат да не е на штета на интересите на нашата држава. Значи, тој компромис, на крајот кој и да биде, каков и да биде, мора да биде потврден од страна на граѓаните“, изјави Иванов.

Баравте, гледајте :)

За тоа знам, и поради оваа како и други причини не излегов на гласање. Ќе излезев да имаше друга опција, ама кандидатите за претседател беа од мивки помивки. А и народот се виде дека слично мисли, едвај имаше цензус (што сметам дека малце сосила беше направен, впрочем, затоа и не сум за референдум оти и тоа се „мести“) но за цензусот е веќе потрошена тема така да не се замарајте да реплицирате, има за неа еден куп.

Поентата ми е друга. Гледајте како работи машинерија за перење мозок, кога сите некако „послеизборно“ се многу расположени за „девственото ДА“ на грција, како да беше тоа што го чекаме „Драги гледачи, Грција рече ДА, сега му е мајката“ и по инерција добивате „цензус“ за референдум за „подобра иднина на Северна Македонија“. Ако тоа се случи, јас со модрици (а можи и скршеници) си одам од тука, ќе одам Торонто, Австралија, Америка, или било каде кај што ќе најдам некој кој ќе се нарекува Македонец, а не Северин(а).

едит (минутка од ко го напишав ова, гледам на а1.ком.мк...)

„Тоа е географска одредница која ја посакува другата страна. кажавме за разумниот компромис, еве, бидејќи бев многу погрешно интерпретиран, и тоа беше дел во целата кампања, дека секојпат ние сме подготвени да дојдеме до компромис, меѓутоа тој компромис никојпат да не е на штета на интересите на нашата држава. Значи, тој компромис, на крајот кој и да биде, каков и да биде, мора да биде потврден од страна на граѓаните“, изјави Иванов.

Баравте, гледајте :)
не можам а да не речам

I told you so ....:tv:
ајде сеа ќе гледаме циркуси

Разбирам дека подобро би било евентуалниот договорен компромис да не биде потврден/одбиен од страна на граѓаните туку Груевски и Иванов и Собранието да одлучат во наше име?

Разбирам дека подобро би било евентуалниот договорен компромис да не биде потврден/одбиен од страна на граѓаните туку Груевски и Иванов и Собранието да одлучат во наше име?

Ако беше така, на власт ќе беше Заев (овде доаѓа еднооки смеење на Бранко) и ЉДФ.

Референдумот можеби е мечот кој ќе го пресече гордиевиот јазол и еднаш за секогаш ќе стави до знаење дека промена на име не доаѓа во предвид.
Единствен компромис, Грција во договор со Македонија да одберат име со кое Грција ќе не ословува, а за тоа терминот Република Северна Македонија може да биде основа за разговори.

Заради евентуален договорен компромис некои си седат и ЌЕ си седат во опозиција уште долго,патем истите тие беа етикетирани како предавници... Така да никој нема право да ми дојде пред врата со договорен компромис ,па и да ме натера да излезам на референдум за јас да одлучам за поколенија после мене и луѓе кои гнијат во земја заради таа Македонија

Референдумот можеби е мечот кој ќе го пресече гордиевиот јазол и еднаш за секогаш ќе стави до знаење дека промена на име не доаѓа во предвид.
Единствен компромис, Грција во договор со Македонија да одберат име со кое Грција ќе не ословува, а за тоа терминот Република Северна Македонија може да биде основа за разговори.
ако сакате да се викате македонија вие не барајте референдум пошто тешко ви се пишува
малце математика у државава според завод за статистика има 1,3 милиони македонци од 2 милиони а останатите 700 000?

Каде рачуницата овде ?
за иванов гласаа 440 000 илјади
сеа ајде пресметајте што ќе испадне на крај ...е гласаат повеќето за компромис
да не спомнувам паниката која ја дигаа нашиве опозиционери а глувоста и идиотизмот на владата и одбивањето да излезат на дебата со опозицијата ја зголемува паниката

Плус медот и млекото кое ни го нудат ако влеземе у нато и еу(а знаете што значи тоа )

Морам да признаам дури и јас наседнав а замисли го сега просечниот македонски граѓанин без пристап на нет ?како ќе гласа?
Дали воопшто ќе гласа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom