Алкександрос Маљас: На маса е „конечно добар предлог“ за името

• Креатор на темата Креатор на темата ^X^
  • Време на започнување Време на започнување
Напишано од Arianit од Skopje на 14.04.2009 во 15:05
Odlicen predlog!

Seka Makedoncite treba da bidat pametni.

Sto se dobiva so ova ime? (Republika Severna Makedonija)

Odgovor: Znaci nekade postovi i Juzna Makedonija, i da taa postovi vo severna Grcija. I vo taa Juzna Makedonija (Severna Grcija) ziveat Makedonci.

Makedonci, mislete malku podobro!!!!! Ke vi izbega i ovaa najdobra sansa!!!
Ова од сајтот на А1 не е воопшто логично (а што е логично во овој проблем). Која е поентата вака да се размислува дека е добро да се додаде северна, наводно имало и јужна и источна. А што со тоа? Зошто не ни е водилка примерот со Ирска, Република Ирска и Северна Ирска. Можеби е подобро на тој дел (ова и порано е пишувано) од Македонија кој сега се наоѓа кај нив да се додаде јужна-согласно примерот со Ирска. нели е полесно име на регион да се промени отколку на цела држава и народ, култура, обичаи... и се што доаѓа со него?

Ова размислување дека има северна, но некаде постои и јужна не е воопшто наивно.

Abso-fuckin'-lutely.

Ова од сајтот на А1 не е воопшто логично (а што е логично во овој проблем). Која е поентата вака да се размислува дека е добро да се додаде северна, наводно имало и јужна и источна. А што со тоа? Зошто не ни е водилка примерот со Ирска, Република Ирска и Северна Ирска. Можеби е подобро на тој дел (ова и порано е пишувано) од Македонија кој сега се наоѓа кај нив да се додаде јужна-согласно примерот со Ирска. нели е полесно име на регион да се промени отколку на цела држава и народ, култура, обичаи... и се што доаѓа со него?

Ова размислување дека има северна, но некаде постои и јужна не е воопшто наивно.

А Грците глупи се,па не размислиле за последиците?Нека не ве лажат како мали деца,ова е Македонија,си има договор со кој треба да се вратат старите граници во 2013 така да не КОМПЛИЦИРАЈТЕ и покажете МУДА!

Никаква Северна Македонија не доаѓа во предвид!

Не разбирам до кога некој истата лага ќе ја протнува, ако имало северна имало и јужна Македонија. Ваљда има и североисточна Македонија?

Ние не сме “Северномакедонци’’, таков народ никогаш не постоел, а управо на тоа цели предлогот. Да се потсетиме, целата ујдурма е за да не избришат како народ. Каква Северна, каква долна или горна, лева или десна, Македонија е една.

И пази глупост, да не ни избегала “и оваа шанса’’ да се самонегираме.:kesa:

Значи никој не може од страна да ни го смени името, тоа е против основното начело на меѓународниот поредок, а ова што го прави Гејлада е опасен преседан во меѓународни рамки.

луге, ова мора да го прифатиме, грците вака никогаш не биле добри..мора да не се премислат:uvo: дајте брзо

Мисир, Гемиџија...Ако некој ме убедува мене за постоењето на „ситните букви“ да потсетам дека нема потреба :) Само пренесов размислување едно...

Размислувајте за сите методи на крчкање на тивко. Дајте да ги разобличиме од старт и да не оставиме простор за игра на некој кој утре ќе ме убедува дека патот до пеколот бил поплочен со бекатонски плочки, а не со „добри намери“.

Абе не е до Северна,туку до стапиците кои одат во пакет со името на државата.Тие се многу опасни.

Абе јас колку што знам се менува БЈРМ во северна Македонија, ако се друго си остане исто тогаш не гледам што е проблемот да се смени тоа во ОН. Ако е вака како што размислувам јас без стапици и слично.

Абе јас колку што знам се менува БЈРМ во северна Македонија, ако се друго си остане исто тогаш не гледам што е проблемот да се смени тоа во ОН. Ако е вака како што размислувам јас без стапици и слично.

Многу грешно знаеш.

На Sid Meyer's Civilisation II не би употребиле ваква тактика без стапици, хипи и добра, за добробит. А ќе те убедуваат дека е баш таква. И грците и доушниците нивни.

No pasaran.

Зоте немаш појма брат..кога ке ни го сменат името ние ке сме "СЕВЕРНОМАКЕДОНЦИ"
народ кој до сега не постоел и после ни Александар Македонски ни Филип 2-ри ни ништо нема да биде наше тогаш кур ке си играат со нас..ке велат тоа е на Македонија а не на СевернаМакедонија,тоа е Александар Македонски а не Александар СеверноМакедонски...се надевам дека свати што е проблемот....
Само едно име имаме Македонија...ако го смени името Црни Грујо после ке биде гзоглав грујо...:vozbud::vozbud::helou::smir:

Зоте ете се утрврди дека грешно си мислел.

Бар да имаше достоинство да дојдеш на темава и да речеш: Ок гршно сум сватил, ајде ако може информирајте ме во што всушност е проблемот.

Само едно име имаме Македонија...ако го смени името Црни Грујо после ке биде гзоглав грујо...:vozbud::vozbud::helou::smir:
Забелешка: нормално е дека не може еден човек да го смени името. Токму затоа обидот секогаш ќе биде преку референдум да се исценира дека народот се одлучил на таков чекор. Едно референдумско прашање кое ми паѓа на ум како можно за таков наивен пристап е токму муабетот на зоте:

„Дали сте за замена на БЈРМ со Северна Македонија?“

Затоа, внимателно Македонци. Времето не запира без НАТО или ЕУ. Ниту една таква организација не е вечна. И нашиот живот е само една мала цртичка во линијата на континуитетот. Не мислете дека на нас ни се паднала одговорноста да носиме вакви одлуки. Не смееме, не можеме. Ехеј, со какви предизвици се соочувале претците порано...

Ништо не е вредно ако доаѓа по цена на име.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom