Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
Svaka cast na Makedonija so vakvi naucnici kako tebe i ostanatite koj gi pobija teoriite na najgolemiot mozok na covecanstvoto Albert Ajstajn,vo Makedonija navistina dijde proleta so site vas koi i Alberta go pobivte vo negivite tajni dokumenti,Bravo Makedonijo,bravo Let 1,2,3,................poletuvanje...........................,a dodeka plocata turska e ,e gospodine deteto sega ke ti go kaze slednovo - proveri ja povtorno plocata so natpisot i citaj bre naucniku na Makedonija za koi site treba da bideme gordi poradi tebe i tvoite privrzanici,citaj od desno na levo sega kako sto bratot ja zavrte za 360%,bidejkinarocito bese stavena inaku za da vi go videme umot,pa zarem ne vidovte deka e obratno stavena,ili samo trci da napisese nesto,da pobies,da disriminiras,da obezglavis.
Zavrsuva dobata na onie koi samo diskriminiraa,obezglavuvaa,bidejki vistinskata nova prolet poslem veligden,i samata priroda nema da ve trpi pa site takvi kako tebe ,,KE GI IZBACI KAO KUFER NA ZELEZNICKA,,HA,HA,HA,..........................................................KE SE SMEJAM DO UTRE DO IZGREVANJETO NA SONCETO DODEKA VASATA KRALICA NA NOKTA E VO VLADENIE HA,HA,HA,....................................LET 1,2,3,.............................................................................................

Kако да те побијам тебе кога ти ја имаш тајната книга на Ајнштајн и од некое ќоше гледаше во 7ми век пред нова ера како ја ликвидираат фамилијата на Рамзес втори. Како тебе да те побијам кој со ламба електрична пред 40.000 години ги наведуваше венеријанските вселенски бродови да слетаат, како да те побијам тебе кој живееше со венетите покрај вулканите.
Ти не смееш да бидеш побијен, пошто ако тебе те побијат, ќе ја снема радоста и хуморот, ако тебе те негираме, ќе ја негираме и желбата на секој човек за смеа и разонода.
Само терај, јас од како почнав да ги читам твоите “докази“ и теории послатко спијам и поведар одам на работа.

Kако да те побијам тебе кога ти ја имаш тајната книга на Ајнштајн и од некое ќоше гледаше во 7ми век пред нова ера како ја ликвидираат фамилијата на Рамзес втори. Како тебе да те побијам кој со ламба електрична пред 40.000 години ги наведуваше венеријанските вселенски бродови да слетаат, како да те побијам тебе кој живееше со венетите покрај вулканите.
Ти не смееш да бидеш побијен, пошто ако тебе те побијат, ќе ја снема радоста и хуморот, ако тебе те негираме, ќе ја негираме и желбата на секој човек за смеа и разонода.
Само терај, јас од како почнав да ги читам твоите “докази“ и теории послатко спијам и поведар одам на работа.

Od kade znaese za sve ova sto go pisa,
a plocata na turski e.

има една вистинска прикаска која многу ме потсеќа на тебе. Џорџ патон (познат амерички генерал) војуваше во двете светски војни, и во првата и во втората. Во првата неговата единица беше стационирана некаде во франција блиску до едно мало место и имаа срдечни и приателски односи со локалното населние. Војниците користеа полски вц-а кои ги нарекуваа “Позадинец“ (ископана јама која се полни до одредена висина па после тоа се прави нова а старата се затрупува и се одбележува со табла “напуштен или оставен позадинец“ (да не му текни на некој на исто место да почни да копа ров или засолниште. Еден ден длегација од француското село дојде кај Патон, градоначалникот во цилиндер и свечано дотеран, видно вознемирени и со црни флорови на ракавите. Низ разговвор Патон разбра дека тие наишле во шумата на еден таков натпис на хумка “Напуштен позадинец“ и помислија дека тука лежи некој кутар војник, оставен да умри. Не сакајќи да им ја плесне вистината в лице, Патон дури и организира еден вид погребен обред со плотун од пушки, говор на францускиот градоначелник. Кога во втората светска војна пак беше во франција, патон го посети местото и виде дека мештаните таму изградија убав мал и добро одржуван споменик и се уште го посетуваат и полагаат цвеќе. (ова е од книгата на патон “Војна каква јас ја доживеав“)

Тука те гледам тебе како се воодушевуваш од мермерна плоча испишана на турски јазик (со нивното старо арабско писмо - честа појаба на овие простори) и во твојата машта и фантазија (поткрепена со слабо познавање но голем ентузијазам) таа се претвори во величенствен артефакт на древни цивилизацији и мистични богови.

uskufi0mo.jpg

Утре ќе ти ја поставам исликата од мојата плоча па да видиш дека и јас имам “Дионисово“ писмо (од ист тип кко и овој турски документ постиран погоре) на која е опишано патешествието на венеријанските доселеници низ темната вселена запишана од венетите.

има една вистинска прикаска која многу ме потсеќа на тебе. Џорџ патон (познат амерички генерал) војуваше во двете светски војни, и во првата и во втората. Во првата неговата единица беше стационирана некаде во франција блиску до едно мало место и имаа срдечни и приателски односи со локалното населние. Војниците користеа полски вц-а кои ги нарекуваа “Позадинец“ (ископана јама која се полни до одредена висина па после тоа се прави нова а старата се затрупува и се одбележува со табла “напуштен или оставен позадинец“ (да не му текни на некој на исто место да почни да копа ров или засолниште. Еден ден длегација од француското село дојде кај Патон, градоначалникот во цилиндер и свечано дотеран, видно вознемирени и со црни флорови на ракавите. Низ разговвор Патон разбра дека тие наишле во шумата на еден таков натпис на хумка “Напуштен позадинец“ и помислија дека тука лежи некој кутар војник, оставен да умри. Не сакајќи да им ја плесне вистината в лице, Патон дури и организира еден вид погребен обред со плотун од пушки, говор на францускиот градоначелник. Кога во втората светска војна пак беше во франција, патон го посети местото и виде дека мештаните таму изградија убав мал и добро одржуван споменик и се уште го посетуваат и полагаат цвеќе. (ова е од книгата на патон “Војна каква јас ја доживеав“)

Тука те гледам тебе како се воодушевуваш од мермерна плоча испишана на турски јазик (со нивното старо арабско писмо - честа појаба на овие простори) и во твојата машта и фантазија (поткрепена со слабо познавање но голем ентузијазам) таа се претвори во величенствен артефакт на древни цивилизацији и мистични богови.

uskufi0mo.jpg

Утре ќе ти ја поставам исликата од мојата плоча па да видиш дека и јас имам “Дионисово“ писмо (од ист тип кко и овој турски документ постиран погоре) на која е опишано патешествието на венеријанските доселеници низ темната вселена запишана од венетите.

а плочата на турски ли е

,,Hari poter,,kako najprvo pod poimot svinga znaci ,,cuvar,zastitnik,diuskur...,,znaci ne znaci samo kako sto vi e prestavena od onaa vo Egipet vo grandiciozno zdanie,i kako sto vie ste zapamtile od gledanje na filmovi,za da vi se ispere mozokot.Sega znaci pod poimot svinga vasiot um ve vodi vo Egipet,no site zaboravate deka civilizacijata ne poteknuva od Egipet,znaci zaklucocite otpagaat,ako znaete deka pre Egipet postoela civilizacija negde okolu 3o ooo god.
Eve eden pr.najprvite zastitnici se pretaveni tokmu kako prviot primer na lavica kako sedi so glava od orel,sto vie hari velite deka takov zastitnik imate pred zgrada,i doklku imate toa ke bide dobro za site stanari.Znaci prirodata sama go napravila mu izvajala oci,mu izvajala gradi,noze,race,bravo prirodo - majko nasa.E sega istiot ovoj zastitnik vo Egipet poslem od oklu 35 000 god,se pravi vo Egipet,odnosno po naredba na Faronite vo grandiciozno zdanie,kade na lavicata ostanuva kako lezi,no namesto orel se dodava glava na covek,t.e.glava na zena,g,Hari Poter,koja ja simboliziraat ........................
Znaci ovie kako sto velite vie golemi svingi se praveni vo cest na nesto sosema drugo koe se razlikuva od prvite cuvari,zasto da ve potsetam ovie svingi i piramidite vo Egipet gi pravat poslem unistuvanjeto na hramovite na ediniot Bog,i kade celata familija na Ramzes vtori e likvidirana,dali znaes Hari Poter zosto,a i treba da znaes zosto neli vakavi cuvari imate pred zgrada.

ок друже чим е така. кај мене пред зграда има два камени блока, баш пред влез се и за да влезиш во зградата се поминува помеѓу нив. ете незнаев, но изгледа тие биле заштитници. :)

иначе не мора да ми се обраќаш на Вие :wink:

гугле е само уште еден од инструментите на дванаестмината господари на светот за остварување на ниввниот сон, завладување на цела замјина топка а потоа и уништување на човештвото. Тие ги контролираат масите со помош на телепатија хипноза како и со пласирање на лажни вести за тоа како изгледа земјата, каде е која држава, историјата ја преправија, дури и месечината ја измислија и таа е всушност само холограмска проекција со помош на силен ласер од едно холивудско студио кое го поседуваат богати евреи.

:pos2: :pos2: :pos2: извини ама неможев да се воздржам

Горане....ај бе докажи лекарско уверение и постирај фотокопија од истото...инаку вака цел форум сеир си мава на тебе....

И зошто не му пишеш на Миленко на маил,за да те викне во емисија... или страв ти е да не сфатиш и сам дека немаш никаква поткрепа за овакви будалаштини???

Zavedeni,ne e ni cudo sto vo Makedonija sekoja drzava nadvor od nea ni se mesa vose,od takov zaveden narod i sto ocekuvas samo da go kontroliraa.
Odtanete vie koi so grubi etiki i ponatamu da ziveete vo temnina,dobro ve naucile vasite dedovci, - poklonuvajki im se na judejskata izmislica,i stvarajki vestacki velicini.a pro toa otstranuvajki ja svetosta od sebe za ova parce sveto zemja.
Ve naucile samo da obezglavuvete i diskriminirate,so navredlivi zborovi so cel isto kako oni nesposobni i vie nesposobni da ostanete tamu kade sto ste.

A jas samo vi prenesov stavivi od memuarite vistinski na Albert Ajstajn,koi ocigledno toj na site vas vi e na maloto prste,i odredeni artefakti od Makedonija,a so toa dokazavte i kolku ja persirate Latinskata Grcka kultura i civilizacija ukradena tokmu od drevnata makedonska ultura i civilizaija.
,,Makedonci,,izjasnete se koj ste i sto ste i zosto ne ja sakate Makedonija,do koga ke se kriite pod lavjata koza,a na glavata imate rokcinja,i na celoto pentagram.
i uste nesto za vasite ,,smesni artefakti,,tim na arheolozi od Slovenija i Amerika dovaga poslem Veligden za da gi doostrazi site pronajdoci,

ок друже чим е така. кај мене пред зграда има два камени блока, баш пред влез се и за да влезиш во зградата се поминува помеѓу нив. ете незнаев, но изгледа тие биле заштитници. :)

иначе не мора да ми се обраќаш на Вие :wink:

:pos2: :pos2: :pos2: извини ама неможев да се воздржам

Hari a da gi slikas zastitnicite pred zgrad id da gi dostavis po fiorumof,vaka e bezevezno da polemirizirame,se somnevas na kamenite figuri se ismejuvas dek i kaj vas ima isti,a ne ni gi isprakas i nie da gi vidime.

Ги љуби неуките зашо само они вака ко вас веруваат слепо у нешто шо не постои!

Ako jas veruvam vo nesto sto ne posatoi,togas kazete mi vie vo sto veruvate nesto sto postoi,za da mi pomognes neli ako ste vo pravo da mi diokazete ona sto ke go tvrite vie,i da debatirame,vaka e najlesno,lud,vakov,si takov si,a argumenti za ona sto go velite nema,
e udbascinje malenkicki,ve prepoznava Makedonija veke ne mozeta da se kriite kako vasite dedovci,skrieni vesto vo makedonizamot,a tie ..........................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Za site vas samo da znaete pcelata,e nasiot makedonski atribut,a ne osata.

Горане....ај бе докажи лекарско уверение и постирај фотокопија од истото...инаку вака цел форум сеир си мава на тебе....

И зошто не му пишеш на Миленко на маил,за да те викне во емисија... или страв ти е да не сфатиш и сам дека немаш никаква поткрепа за овакви будалаштини???

A ti definitivno si seme na star udbas,namazen,daj bre argumenti za tvrdenjata sto sum gi napisal i dostavil do site vas,preneseni od memuarite tajni na Albert Ajstajn,znaci go pobivate nego,mnogu ste smesni.

а плочата на турски ли е

Za tebe fraeru posto plocata e prestavena pred vas,pa bi zamolil nekoj dokolku ima vrska da stapi vo kontakt so Aristotel Tentov da mu dostavi vakva slika na ploca od kvarsen mermer so pismo,pa toj da go kaze negovoto mislenje,no i da se stavi na forumov pa posle da debatirame,inaku plocata so dugi dve ploci e pronajdena skoresno.

донски бре не се замарај
гледаш дека овде се тргнато на мајтап
семни тема
поздрав :smir:

На барање на Горан ви ги доставувам камените свинги, а тој подетално ќе ви ги опише.

1. Тежина 300 кг. Симболизира Лавица што седи со глава на Орел која ни ги претставува штитоносците чуварите на кралевите македонски.
DSC01390.jpg

2. Тежина 500 кг. Во форма на желка, која го симболизира богот на светлината Дионис. На грбот на оваа желка е изрежана Давидовата осумкрака ѕвезда

DSC01402.jpg

Во прилог на сликиве, исто по барање на Горан го постирам писмото испратено до Паско Кузман.

Г.НОВИНАРИ.ОД ТЕЛЕВИЗИЈА КОЧАНИ ВИ ДОСТАВУВАМЕ НЕКОЛКУ ИМАЕЛИ НАШИ ОД НАШИТЕ ИСТРАЖУВАЊА ДО ПАСКО КУЗМАН

Г.Паско Кузман како што обеќавме продолжуваме со нашите докази. Во претходните имаели верувам дека не сфати колку сме во право.Би те запрашал ;,,зошто стариот наш антички град паонски Астибо е многу блиско до кралската престолнина Пела,негде околу приближно 1,5.км час. Дали од престолнината Пела до нашиот антички главен град Егеја или Воден како сто го знаете вие,би требало да се наоѓа на приближно 6км.до 8км, а исто толку и до нашиот град Солон,мислиме за нашиот град Солон бидејки грчки Солун во тој временски период не постоел.Дали помегу престолнината Пела и главниот град Егеја на еден возвишен рид се наоѓа светилиштето на Дион. Ете г.Паско зошто сте неми и не сакате да се сретнеме зошто нашиот идол е токму Дионис, што верувам дека ме разбираш. До кога треба да се избегнуваат нашите свети градови,светилишта,храмови,инаку и самиот знаете дека нашиот волонтерски дух за нашата мила и света мајка не доведе до овие откритија,откритија за кој само космосот е нашиот најголем пријател.Во близина на овие места дали се наоѓа храмот на крилестата наша богиња на победата и стариот кралски дворец на Хераклеј,каде не случајно Филип на ова место ја доградува кралската престолнина Пела,бидејки и двајцата потекнуваат од иста крв,а таа е ,,аргестиди,,доказ лавјата кожа на глава е знакот на лозата Аргестиди,Аргестиди кој сто Ц.И.А. истражувајки во Грција - Атина докажува дека се потомци на Венетите,кои документи поголемиот дел се уништени..Верувајте нигде во историјата ни една нација не успеала да ги уништи доказите за постоењето на одредена цивилизација,покрај поместувањето и дислоцирањето на други места,фактите и доказите за овие свети македонски градови постојат и ден денес,од проста причина што архангелите на бог ги чуваат, како што го чуваат и телото на нашиот великан од проста причина што колку и да се убидувате да ни ја скриете вистината што вие не сакате да ја признаете,бог ке ја обеледени вистината,бидејки само вистината е таа што го одржува светот и народот во зивот. Стравот и после 2365год. е голем од телото на нашиот великан Александар Македонски ,,Најславниот,,кој секако треба да го најдеме токму овде во околината на вистинска Пела. Поздрав и останете ми со здравје.

Ako site vie ste vo pravo,zosto Pasko ne saka uste da dojde da gi doistrazi ovie aktivisti na poveke organizacii obedineti vo istocna Makedonija,kade vo pismoto mnogu ubavo mu e objasneto,I ako navistina ovie kameni figuri se navistina kamenja kako sto velite pak vie zosto instituciite i Pasko ne go zatvorat otkritieto na Blek Point javno pred cela Makedonija izjavat deka ova e delo na prirodata,i deka nema veza da gi izraboti covecka raka.
Na ova se ceka poveke od tri godini i instituciite se uste molcat.
Jas mnogu bi sakal da veruvam na site vas,no dedeka nadleznite vo drzavata ne go kazat posledniot zbor seto ostanato e spekulacija.
Inaku ako ste zaboravile temata e misterii,i ne mozeme da pisuvame za spomenici od kumanizamot deka Tito mistericno gi napravil.

Инку за сите вас проверерете го личното мислење на цленовите дали верувате во друга цивилизација,за кој не би сакал да ги наречам воземјани.Значи статистиката е во темата ,,Дали верувате во НЛО,,Алберт Ајштајн рекол - ,,Само будала може да не верува дека постои друга цивилизација,,и дека само ние сме во универзумот.
Одговорот пронајде ти си го самите себе,сепак ви благодарам на соработката.
За да го пронајдиме одговорот треба самите прво да си разјасниме -
,,Дали бог - Креаторот ги створил луѓето или луѓето си го створија бог - Креаторот,јас би се разјаснил по она сто се десва кај нас но и на целата земјина топка дека изгледа ние самите си створивме свој вештачки бог - Креатор,отстранувајки ги сите доказ за спротивното,и секој сто не во мислење како и останатите го обезглавуваат без аргументи и докази на начи што некој членови тоа го прават со мене,форсирајки ја вештачки створената сила.

Дали бог - Креаторот ги створил луѓето или луѓето си го створија бог - Креаторот
Хм, интересно поставено. Ова отсекогаш ги мачело луѓето-да дознаат која е вистината. Во стил на прашањето дали е прво јајцето или кокошката.

Мислам дека ќе помине уште време, доста реки ќе истечат и животи, а можеби и цивилизации ќе замрат пред да најдеме барем делумен одговор на ова. Се што е досега понудено едни го побиваат други го докажуваат и излегува нерешено.

Хм, интересно поставено. Ова отсекогаш ги мачело луѓето-да дознаат која е вистината. Во стил на прашањето дали е прво јајцето или кокошката.

Мислам дека ќе помине уште време, доста реки ќе истечат и животи, а можеби и цивилизации ќе замрат пред да најдеме барем делумен одговор на ова. Се што е досега понудено едни го побиваат други го докажуваат и излегува нерешено.

Имаш право,но нешто што ме чуди е тоа што ние македонците за све што некој ке даде свое размислување,или во случајов истражувањата на Блек Поинт,околу каманата фигура многу се совпага со тајните мемуари на Алберт Ајштајн,каде сето она што е пишано е токму од него,негово гледиште за прапочетокот,за поместување на планетите,за постанокот на човеекот,за Етерот Бог - Создателот...................и замисли се најдоа луге кои се попаметниод самиот научник,а Македонија ни тоне и тоне.Сето ова од Алерт Ајштајн послем толку години како доказ за она што тој објаснува Блек Поинт може со доказ да го престави особено со камената фигура на лав како седи со глава од орел,и сите по мене,а истовремено го исмејуваат Алберт Ајштајн и целиот труд на ова здрузение кое значи многу во Македонија,а тоа е Блек Поинт.Јас лично мислам дека одговорот ни е на сите пред нас,само или не сакаме да го прочитаме или сме слепи сите заедно.

За почеток Луртз те молам ѕирни во темата за митолошко животно,слушни ги коментарите на членовите,види го поимот ,,Грифин,,како што повеќето членови од форумов така го нарекуваат,что јас го знам под друго име,и зарем треба сега да ги потценувам членовите,да се курчам едноставно,не јас ќе си го доставам моето мислење без некој да навредам - значи јас го знам како Диускур,како Хируфим,како Архангел,значи значењето е исто во повеќе временски периоди,се работи за различно име,и како ние преставувано сиве овие години од почетокот на цивилизацијата до ден денес.Што можеме да заклучиме дека се работи за смбол кој е присуте од самата појава на човекот до ден денес.На крај ако се докаже дека камената фигура на лав со глава од орел не е дарба на природата туку човечка рака ја направила тогаш сме на целта,за кои сите ние треба да бидеме горди нели,исклучиво ова поколение денес,кое ги има најтешките моменти за опстојувањето на нашиот идинтитет.

Брат ти можеш да филозофираш и да веруваш колку сакаш.....ако не си пробал не тврди....бидејќи јас сум...

Ааа... не вака "брат" :))
И ти проба со фен водата да ја дуваш под пирамидата?:)))) :jaj:
И магнети у свиткана у "доларка" ... ццц ....:nenene:

Оди прочитај , ти реков од кометарите се си има објаснето авторот како го има изведено. Немој да лажеш тука , опашка ќе ти порасне :)

P.S.

И не е тоа пирамида , патем. Во основата има три страни ...како ли се викаше тоа геометриско тело , сега мислам дека и не е воопшто битно , нели?

Брат ти можеш да филозофираш и да веруваш колку сакаш.....ако не си пробал не тврди....бидејќи јас сум...

Оди прочитај , ти реков од кометарите се си има објаснето авторот како го има изведено. Немој да лажеш тука , опашка ќе ти порасне :)

P.S.

И не е тоа пирамида , патем. Во основата има три страни ...како ли се викаше тоа геометриско тело , сега мислам дека и не е воопшто битно , нели?

Ромбоит каде сите три страни му се еднакви.

P.S.

Пирамида е...пирамидата може да биде 3страна,4страна,5страна итд итд....и конусот е пирамида со n број на страни...

Инаку немам изведуено експерименти како тој што правел...со водата,парата итд....но ја имам набљудувано енергијата во внатрешноста на пирамидата, а тоа ти да го направиш, поточно да можеш да ја видиш таа енергија ќе треба малку метафизика да учиш....Имам добро приметено дека енергијата што може да ја собере една пирамида со големина на една чанта е поголема од енергијата што ја има во себе еден ''normalen'',денешен,несвесен човек...како што се 90% од населението..:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom