Промовирани 10 нови скулптури во центарот на Скопје

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Креаторите на скулптурите НЕ ЗЕЛЕ, ниту барале пари за скулптурите. Материјалот за скулптурите е набавен од министерството и е 8 пати помал од шпекулациите.

Скулптурите се прекрасни од која најубава е според мене "Маски".

Како по обичај малцинството без вкус нека сере.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Треба да се изработат уште најмалку 100тина питачи,чистачи на чевли,улични забавувачи,жонглери,може и по некој “шибицар“,играчи на спортска,“масажерки“ оти проституцијата е забранета,“верници“ со знамиња и пароли во раце но и со по некоја палка,дилери и нивни консументи,очајни млекари,стечајци а најмногу треба да се направат скулптури на самоубијци и демонстранти за да ја отсликуваат вистинската состојба во нашето општество,со што патникот намерник би имал пореална представа каде се “загубил“ во својата прошетка низ Европа.:toe:
Pa ko vece zele da se falat so pitaci...ne znam zosto ne bi se falele so samoubici i ljubiubici...bas ce promovirame nov alternativen vid turizam...

Tuku sega ocekuvam opstinarive-Sds da napravat spomenik na NG so lopata v race..."politicar vo izborna kampanja" neka se vika...ionaka to bilo nivna ingerencija...taka vika batkava...

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
aj sto gi stavia gi stavia skulpturite ,pa uste i INTELIGENTNO objasnuvanje
ni dade ministerkata deka tie proekti i predlozi bile uste od 2007 god,pa oni gi razgledale i donele odluka vo 2008 god. da se postavat ,i eve sega se postavile .pa uste sni kazuva ministerkata deka oni neznaele deka ke dojde do svetska kriza,i zatoa ne treba nie da gi kritikuvame,demek odamna donele odluka i sega koga dojde do svetska kriza oni nemoze da si ja povlecat odlukata i da ne ni napravat skulpturi.
pa dobro kako ne im e sram ?????
kako moze da ziveat so tolkav sram ,da go omalovazuvaat makedonskiot
narod,kako moze da ne ubeduvaat deka vo vreme na KRIZA mora da pravat
skulpturi????
narodot strada zaradi ovie bezobzirni raboti sto gi pravi vladata,a TAA uste
ne ubeduva kolku ni e ubavo sto ne pravat budali,ova po mene gi pomina site
granici na normalno vladeenje .

i sledno ke bide:ke odi ministerkata kaj janko jadi burek i ke ni objasnuva kolku
e ubavo za site nas(branitelite,siromasnite ,gladnite,nevrabotenite,mlekarite,stecajcite,
i.t.n.)ova sto go pravat vo sorabotka so vladata,a nie MALOUMNITE ne sme
znaele deka ni e ubavo
pa posle vo vestite na sitel ke bide gostin grujo ,i normalno i on ke ne ubeduva deka
ne treba samo da jademe ,tuku deka treba i skulpturi da gledame,a latas ke ni kaze deka on se slozuva od nasite pari od budzetot da se pravat vakvi gluposti
pa sledno na bumbar ke se javi" g-dja makedonka od veles"(taka se pretstavuva boneva)i otkako ke se izligavi kolku ni e dobar premierot ke ne pravi site NEKULTURNI
ZOSTO NE SE SLOZUVAME SO NEJZINIOT MNOGU DRAG PREMIER
za kraj na nedelata pak ke odi grujo kaj milenko da ni kaze kako ne e..t jako,i kolku
ni e ubavo,ama nie ne sme osekale.
i sega nemalo mediumsko siluvanje?????

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
aj sto gi stavia gi stavia skulpturite ,pa uste i INTELIGENTNO objasnuvanje
ni dade ministerkata deka tie proekti i predlozi bile uste od 2007 god,pa oni gi razgledale i donele odluka vo 2008 god. da se postavat ,i eve sega se postavile .pa uste sni kazuva ministerkata deka oni neznaele deka ke dojde do svetska kriza,i zatoa ne treba nie da gi kritikuvame,demek odamna donele odluka i sega koga dojde do svetska kriza oni nemoze da si ja povlecat odlukata i da ne ni napravat skulpturi.
pa dobro kako ne im e sram ?????
kako moze da ziveat so tolkav sram ,da go omalovazuvaat makedonskiot
narod,kako moze da ne ubeduvaat deka vo vreme na KRIZA mora da pravat
skulpturi????
narodot strada zaradi ovie bezobzirni raboti sto gi pravi vladata,a TAA uste
ne ubeduva kolku ni e ubavo sto ne pravat budali,ova po mene gi pomina site
granici na normalno vladeenje .

i sledno ke bide:ke odi ministerkata kaj janko jadi burek i ke ni objasnuva kolku
e ubavo za site nas(branitelite,siromasnite ,gladnite,nevrabotenite,mlekarite,stecajcite,
i.t.n.)ova sto go pravat vo sorabotka so vladata,a nie MALOUMNITE ne sme
znaele deka ni e ubavo
pa posle vo vestite na sitel ke bide gostin grujo ,i normalno i on ke ne ubeduva deka
ne treba samo da jademe ,tuku deka treba i skulpturi da gledame,a latas ke ni kaze deka on se slozuva od nasite pari od budzetot da se pravat vakvi gluposti
pa sledno na bumbar ke se javi" g-dja makedonka od veles"(taka se pretstavuva boneva)i otkako ke se izligavi kolku ni e dobar premierot ke ne pravi site NEKULTURNI
ZOSTO NE SE SLOZUVAME SO NEJZINIOT MNOGU DRAG PREMIER
za kraj na nedelata pak ke odi grujo kaj milenko da ni kaze kako ne e..t jako,i kolku
ni e ubavo,ama nie ne sme osekale.
i sega nemalo mediumsko siluvanje?????
Да си го смениш потписот во: "Многу зборувам, ништо не кажувам".:helou:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
e ne si go menuvam potpisot,aren mi e .se sto pisav e realnost,so koja sekoj normalen ke se slozi

kako moze novinarite da go krojat javnoto mislenje,da ne ubeduvaat zaedno so tie sto se na vlast deka se sto se pravi vo drzavata e vo red,neli e sramota,da se nametnuva na obicnite gragani deka taka e dobro i taka mora da bide.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
леле убајниииии:vozbud: голи жени нема ???? ај владава нека ни даде по една скулптура за секој,ко ќе сме гладни ќе гризиме од неа.:drk:

Македонија пропаѓа никој неможи да ја спаси:toe:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Креаторите на скулптурите НЕ ЗЕЛЕ, ниту барале пари за скулптурите. Материјалот за скулптурите е набавен од министерството и е 8 пати помал од шпекулациите.

Во време на економска криза,да му бидат на некого убави скулптурите низ Скопје,кои личат на се,само на скулптури НЕ,треба многу да му фали на некој.
Ама додека има ОВЦИ ќе има и бикови,шмизли,питачи,чистачи на чевли,фраери:tapp::tapp::tapp::tapp:
Не им го разбирам апсурдот денешен.Излегува Славевски Трајко министер за финансии дава изјава на ТВ и вика дека во буџетот има дупка од 25 милиони евра,а после него ја даваат министерката за култура како се слика и ги промовира скапанициве по метрополата ни наша Скопје и за истите тие се потрошени пари од буџет.:tapp::tapp:
Млекарите плачат за леб,стечајците исто,бранителите ги бараат своите права,ама СЕГА во ЕКОНОМСКА КРИЗА НЕМА ПАРИ ЗА НИВ,ама ИМА ПАРИ ЗА СКУЛПТУРИ.:pov:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
Во време на економска криза,да му бидат на некого убави скулптурите низ Скопје,кои личат на се,само на скулптури НЕ,треба многу да му фали на некој.
Ама додека има ОВЦИ ќе има и бикови,шмизли,питачи,чистачи на чевли,фраери:tapp::tapp::tapp::tapp:
Не им го разбирам апсурдот денешен.Излегува Славевски Трајко министер за финансии дава изјава на ТВ и вика дека во буџетот има дупка од 25 милиони евра,а после него ја даваат министерката за култура како се слика и ги промовира скапанициве по метрополата ни наша Скопје и за истите тие се потрошени пари од буџет.:tapp::tapp:
Млекарите плачат за леб,стечајците исто,бранителите ги бараат своите права,ама СЕГА во ЕКОНОМСКА КРИЗА НЕМА ПАРИ ЗА НИВ,ама ИМА ПАРИ ЗА СКУЛПТУРИ.:pov:
вака зборуваат само правилните Македонци,жално е што помалку ги има.:smir: респект за постов

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ја има некаде изјавава на пациентов да ја прочитам?
Дупка у газот да си направат со помош на скулптурите:smir:Ни срам ни перде се нема во оваа држава!
„25 милиони евра помалку од даноци, кои кажа УЈП, не е голема дупка. рече Славевски.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=107103

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Дебилите од Министерството за култура го силуваат Скопје и граѓаните на Република Македонија со скулптури опасни по живот.Се очекуваат првите тужби за повреди нанесени од роговите на бикот,раката на ЕЕЕЈ,маските или чистачот на чевли.Местата се несоодветно избрани,парчињата метал стрчат на сите страни како да сте на сред железара или во некој отпад,па се очекува граѓаните на прошетка по улиците низ Скопје одсега да излегуваат со заштитни кациги или друга ХТЗ опрема.Нешто покичесто и пошундовско не можеше да избере ни Јорго Шундовски.Во странство едвај чекаат ваква глупост за да ја “одерат“ државата со наплата на скапите полиси за осигурување од повреди нанесени со незаштитени и необележани скулптури опасни по здравјето и животот за луѓето.Господ да чува и да брани “кад се сељак промангупи“ како што се промангупија неколкумина непотисти во власта.И што сега,на бикот ќе му прават ограда или на ЕЕЕЈ затворски решетки,за да не ослепи некого со раката како копје испружена во висина на човечки поглед?Абе треба да се затворат оние кој ги одбираа скулптурите и локациите,море несалам луѓе,ццццц.ццццц....:tapp:

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Aj, se vo red so drugite skulpturi, ama ovoj "Bikot" ic ne e pogoden... Na sred trotoar staven.. Aman be, nema li nekoj so malku mozok v glava da kaze deka tamu ne se postavuva takva skulptura??? Ponekogas se "gubime vo svemirot" sto bi rekle braca Srbe..

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Фала ти многу:smir:
Каде се сега изјавите дека нема да има ребаланс на буџет?Тие ги даде пред неполн месец.
Па нема да има де, ќе земат 8 миљони од АЦВ, 3-4 миљони од ваму таму, и ете ти ги парите :):)

Ја смислиле они работата, ај тиииии...

Член од
23 октомври 2008
Мислења
137
Поени од реакции
9
Gi vidovte li mudana na volon, e toa mu fali na Gruevski :vozbud:

Abe sto gi branes ebati podlizurkoto kako ne ti e sram magare edno.

Kajgana Shop

На врв Bottom