Солун е Ваш, Скопје е Наше.

Геровски бил на протест, опа... Протестот е против државата и националните интереси.
Избришаното не вреди да ти го цитирам, пишано од тепка, премногу општо, глупости итн.
Тоа што бил Геровски на протест негово лично право не се мешам. А тоа што сака да ме одроди, обезличи, остави без идентитет е тоа ме засега лично.
Протестот не бил против државата, туку протест за протест на протестот :).

Абе педери едни комунистички доста ви беше 20 години да го лажете овој напатен Македонски народ нели ви е доста па сега протести а онаа куклана Трифун ќе лета у затвор што направи тој за Скопје педре проклет го зеде Кермез тамо протестирајте а не за Црква слобода на говор ќе кажува а каде беше сиве изминати години слободата на говорот од комунистите од српските шпиони каде беа кога се ратуваше се криеја и сега демагогии ќе продаваат.

Мислиш дека Самоил Малчески ќе може да ги организира :)

Самоил полтрончето не може да си организира миење заби, не пак протест.
Се додека студентскиот лидер го одбира партија, студентите ќе си останат аморфна маса која секоја партија ќе си ја обликува според дневно-политичките потреби.

Дали знаеш можеби зошто се протестираше денес?

Да, знам Боби. И уште првиот пат кога јадеше ќотек на плоштад јас го осудив тоа на темата која се отвори овде.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?p=2382177#post2382177

Но сега сум изнервиран од начинот на кој што лицемерните СДС се шлепаат на грбот на студентите, повторно. А со тоа и важноста на денешниот протест некако бледнее кога ќе ги видам фаците на истите политичари кои задушуваа протести во не толку далечното минато.

Imate sreka sto dojde nekoj na vlast sto ve ostavi da protestirate koga sakata i za kogo sakata da bese SDS na vlast dosega 80% od protestantite ke bea na urgenten .. sum go osetil toa na svoj grb

Да, знам Боби. И уште првиот пат кога јадеше ќотек на плоштад јас го осудив тоа на темата која се отвори овде.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?p=2382177#post2382177

Но сега сум изнервиран од начинот на кој што лицемерните СДС се шлепаат на грбот на студентите, повторно. А со тоа и важноста на денешниот протест некако бледнее кога ќе ги видам фаците на истите политичари кои задушуваа протести во не толку далечното минато.

Браво за првиот дел од постот (кој не е цитиран). Одлична забелешка. Реална, за жал.

А лицемерните СДС или ДПМНЕ, или по ѓаволите веќе било кој политички субјект олицетворен во партија, постојат со цел да те убедат тебе и мене дека не Бог ами тие го створиле светов и тоа не за 7 него за 2 дена (по еден за секоја партија).

Ти кој е лицемер запомни и цени. Јас на пример, Героски го сакам колку шо се сакаат кит и планктон, поради гротескните декларативни застапувања на некои негови ставови, но шо да му речам ако излезе на плоштад кога јас барам право во форма на овозможување пацифистички епилог на истиот мој начин на искажување став на јавен простор? Да му речам: Бегај Геро да не те видам, ме курчиш со колумните и сметам дека си платеник?

Се дури не се колективизираме на едно ниво над се познато досега, без премногу емоции и прагматично, без непотребна љубов, но со почит, без оглед на националност, вера или социјална припадност,се дотогаш за нас се ќе биде дело на Јинг или Јанг, додека мирно и неприметно ќе бидеме премачкани со вазелин на „задна врата“ од истите Јинг и Јанг, кои и покрај тоа жолчно ќе ги браниме и во нивно име ќе се караме меѓу себе, уште повеќе оддалечувајќи се од колективното кое може да не придвижи чекор понапред, ако не реално, барем фиктивно, генетски, психички.

Кога покажувате слики на постари фаци, имајте на ум дека и постдипломците се студенти. Можеби се работи за докторанти.

....Стварно немаше причина за протест?

Samo edno se chudam, zashto studentite kaj nas tolku lesno i brzo se organiziraat da protestiraat za neshto koe ne e do toj stepen dojdeno za da se izleze na ulica.

Ako studentite tolku plitko razmisluvaat togash za kratko vreme kje stanat masa so koja kje manipulira sega nepostoechkata opozicija. Vo sekoj sluchaj niv im treba takva masa... Decata sho izlegoa so trendi cvikercina da protestiraat ne mi gledaa deka mora kravite da gi prodadat za da gi isplatat ratite na kreditot.

Ako ima da se protestira za ili protiv neshto vo Skopje togashe e higienata i infrastrukturata ama toa trebaa da go pravat pred 1 godina ili 2...ama ete i Trifun Kostovski koj edna bankina nema pomesteno drzeshe plakat.

Ako e protiv gradenje crkvi i drugi verski objekti togash treba da se protestira pred opshtinskite zgradi vo chija nadleznost se tie zafati a ne so golema pompa kako da se raboti za nekoja ogranichenost navodno prichineta od aktuelnata politichka konstelacija.

Utre kje se stepaat dvajca na ploshtad zaradi shto nosat isti maici ama razlichna boja i posle sho...pak golem protest.

Taka opozicijata ne treba i ne smee da ja stava vlasta pod pritisok.

Samo edno se chudam, zashto studentite kaj nas tolku lesno i brzo se organiziraat da protestiraat za neshto koe ne e do toj stepen dojdeno za da se izleze na ulica.

Власт, опозиција, притисок, степени...Океј.

Кај си ти во приказнава?

*По темата, Солун е наш, Скопје е ваше е лоша интерпретација на паролата: Боки е ваш, Манаки е наше, која е далеку пооригинална и поверодостојна.

Би направил само мала исправка во целата оваа рашомонијада и би ја заменил паролата “И Солун и Скопје се наши Македонски“,сето друго е само лицемерие и обид за поларизација на Македонците.:toe:

Власт, опозиција, притисок, степени...Океј.

Кај си ти во приказнава?

*По темата, Солун е наш, Скопје е ваше е лоша интерпретација на паролата: Боки е ваш, Манаки е наше, која е далеку пооригинална и поверодостојна.

nikade ne sum...od na gredi ja gledam:-)

a shto se odnesuva do parolata so Solun i Skopje mislam deka e totalno kontraproduktivna i ja stava vlasta na tapet za pred grcive...koga se srekjavam so kolegi od tamu i ja chepkame temava samo edno vikaat vo posledno "Gruevski is a big nationalist..."

еве за што некои го користат протестот ....
ц ц ц ц
студенти студенти .... немате мозок ... сте се собрале 50души студенти и 100 НВО плус политичари од браншата на Ѓунер, Героски, Фрлкоски, Милчин, Трифун итн. ве ставаат у преден план за нивни интереси ... немате мозок.

кај сте да протестирате против политиката на грција со која не држи во заложништво?
кај сте да протестирате за целосниот урбан хаос а не само за црквата?

nikade ne sum...od na gredi ja gledam:-)

a shto se odnesuva do parolata so Solun i Skopje mislam deka e totalno kontraproduktivna i ja stava vlasta na tapet za pred grcive...koga se srekjavam so kolegi od tamu i ja chepkame temava samo edno vikaat vo posledno "Gruevski is a big nationalist..."

Со грк кога полемизираш и твоето дишење без да ја отвориш устата може да биде проблем од доменот на национализмот.

И не гледај од греди бате...ако се запалиме, и до тебе ќе втаса :) Џоин д крауд.

еве за што некои го користат протестот ....
ц ц ц ц
студенти студенти .... немате мозок ... сте се собрале 50души студенти и 100 НВО плус политичари од браншата на Ѓунер, Героски, Фрлкоски, Милчин, Трифун итн. ве ставаат у преден план за нивни интереси ... немате мозок.

кај сте да протестирате против политиката на грција со која не држи во заложништво?
кај сте да протестирате за целосниот урбан хаос а не само за црквата?

Ја молам авангардата да повери кој е поставувач на клипот.Видете кој ве искористи и си поигра благ курташак со вашиот “прогресивен интелект’’ и за која цел.
VIVA LA REVOLUCION!!!! :helou:

Со грк кога полемизираш и твоето дишење без да ја отвориш устата може да биде проблем од доменот на национализмот.

И не гледај од греди бате...ако се запалиме, и до тебе ќе втаса :) Џоин д крауд.

Poinaku se grcite koga si nad niv...I ime i nacionalnost priznavaat...kako bi sakal da bide cela Makedonija vo taa pozicija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom