Ќе има ли државен удар оваа есен?

• Креатор на темата Креатор на темата Laze_14
  • Време на започнување Време на започнување
Почнаа комунистичките патки сега ќе го симнеме вмро од влас е драги комуњари и другар бранко може да си го ставите прстото во Ду.е и да исчезнете веќе од политичка сцена на Македонија.

Koмедии, на комуњариве сега и ќотек им се јадело:pos:

а тоа што владата на груевски неколку пати до сеа има направено државен удар, никому ништо а????

:pos2::pos::pos2::pos::pos2::pos::pos2::pos:

дефинирај дрзавен удар оти пукнав од смеење!
Каков е тој ЛОБ, ЕФЕ или па на шпиц ја репнале!:pos2:

Вистинито,ако пратиме како се одвиваат работиве веднаш послем избориве,но не се за потценување,како што мислите.

Никој не ја потцени опозицијата ама тие се преценија и ни во најлошиот нивен кошмар не помислуваа дека ке им се случи ова. А ова се случи затоа што не ги потценивме.

Па и не се баш малку луѓе против ВМРО. Ај пресметајте ги тие 250 000 кои гласаа за Фрчко и тие 150 000 илјади кои гласаа за Љубе. 80 % од овие се сигурно против денешната власт. Па малку ли се едно 300 00 луѓе (ако не и повеќе) за да излезат на улица и да прават нереди. Не не се малку. Туку знаеме дека нешто се крчка. Ај размислите дали ќе има демонстрации, и дадете го Вашето мислење.

Тие за Љубе што гласаа меѓу кои и јас,кога би бирале меѓу Љубе и Никола ќе го избереме Никола зашто сме членови на Вмро Дпмне и тој е нашиот лидер.А од тие 150 илјади ние сме околу 100 илјади,така да без надежно е се што ќе правите.Љубе ќе се врати во Вмро Дпмне за неколку месеци,а додека Сашо Мијалков е на високи функции во партијата и во државата,ниту смее да има раздор во партијата,ниту пак Груевски ќе предава власт.
Груевски е премногу добар и како човек и како интелектуалец за Бранко.Овие 3-4 години борбата е Мијалков-Црвенковски во сите битки Мијалков излегува победник.

За претседателските избори кога Сдсм имаше цел да бојкотира се оствари средба во Сабота на полноќ Црвенковски-Мијалков и другиот ден сите комуњарчиња гласаа.
Мијалков на Сдсм им дава и ќе им дава :sekss:во здрав мозок,ама испиен:pos2:

Ќе има државен удар ко ќе одлучи г-дин Сашо Мијалков(за тие шо незнаат кој е нека се распрашаат)....а пошто на Сашо му одговара Груевски да е на власт тогаш СДС може само да сонуваат протести...
:smir:

Сашо му е прв братучед на Груевски,и се додека е во негова моќ и граница тој ќе го брани на Груевски.Сашо овие 3 години има спречено 8 обиди за атентат врз Груевски,а да видите каква е дисциплината во партијата Љупчо само може да го сонува тоа.Тој кога беше секој ден излегуваа нови партии:toe:

Treba prvo drzava da imas pa posle drzaven udar, ebati pretektoratot da ti go ebam :drk:

Не ми е јасно за каков државен удар зборувате,зарем Груевски со државен удар ја освои власта?Дали ќе има предвремени или било какви избори рано е да се зборува,па дајте причекајте малку.СДСМ со Бранко неможе да победи на никакви избори,дека има огромно незадоволство во ВМРО исто е факт но зарем некој мисли дека тоа незадоволство ќе го искористи некој за враќање на СДСМ на власт,ова ако го мислат во СДСМ тогаш ми се патетични.Но дека е можна некоја трета опција подржана од Бошковски и Георгиевски но не со нив на чело исто е можно,но ова го ставам само ако во сскоро време не се разрешат некој недоразбирања внатре во ВМРО.Сега и да образложам зошто е вакво моето размислување:

Во едно сум сигурен а тоа е дека кај членството има огромно незадоволство,незнам дали тоа незадоволство ќе се рефлектира со давање подршка на Бошковски или Георгиевски или на нешто ново или на апстиненција од гласање на наредните избори какви и да се,исто не верувам во предвремени избори кое се турка како идеа но се е можно.

Кога зборуваме за разликите помеѓу Груевски,Црвенковски и Георгиевски да не заборавиме дека Георгиевски е за пет скалила погоре на скалата за демократија од Груевски и Црвенковски.
Да не заборавиме дека Георгиевски владееше со три пати помал буџет,во време на Косовската криза а и кобната 2001година кога не нападнаа терористите сега олицетворени во ДУИ.
Во сета таа криза ги зголеми државните резерви скоро за двојно,а исто така и штедните влогови на граѓаните пораснаа за 2,5 пати.
Се купија авиони,хелихоптери,многу модерно оружје за војската и полицијата,се обнови цел возен парк на Армијата и полицијата.
Да не ги заборавиме и Плаошник,реновирањето на Самоиловата тврдина,Амфитеатарот,Милениумскиот Крст,Дојранското езеро и др.капитални вредности.
Како да некој го заборави ова стварно не ми е јасно,јас тоа нема никогаш да му го заборавам.
За заслугите во осамостувањето на Македонија не сакам ни да зборувам,колкава е неговата заслуга тоа само некој од инает може да му го спори.

Но,има и едно големо НО ако се потврди дека има било каков друг пасош освен Македонски,тогаш политички и за мене е мртов,но исто така ако се потврди дека нема друг пасош освен Македонски тогаш го има целиот кредибилитет да бара подршка од народот да се врати на високата политичката сцена во Македонија.

но исто така ако се потврди дека нема друг пасош освен Македонски тогаш го има целиот кредибилитет да бара подршка од народот да се врати на високата политичката сцена во Македонија.
Неможе да потврди дека нема,бидејќи јавно на А1 кажа дека има бугарски пасош!!!

п.с Ама муабетов е оффтопик така да да се вратиме на темата...батали го Љубпчо...

Неможе да потврди дека нема,бидејќи јавно на А1 кажа дека има бугарски пасош!!!

п.с Ама муабетов е оффтопик така да да се вратиме на темата...батали го Љубпчо...

Ај кажи што нема да е оффтопик,ако зборам за Б.Ц. не ли е исто пак ќе е оффтопик,или за кој и да зборам ќе е оффтопик па кажи што нема да е оффтопик.
Јас ги кажувам моите согледувања за политичките партии,ако имаш контра аргументи повели.
Можеби тебе вака ти е најлесно,дискредитација без аргумент супер работа браво.
Најлесно е Љупчо=Бугар,Црвениот=Србо,Љубе=Предавник еве ги дискредитиравме сите сега спиј мирно.
П.С.Дај факт(линк) остај муабетот,ако имаат таков факт и Груевски и Црвениот партал ќе го сторат но си ќутат,досега само новинарите брблаат таква патка.

Treba prvo drzava da imas pa posle drzaven udar, ebati pretektoratot da ti go ebam :drk:
...........а ти дечко не се пали толку на РАВНА ГОРА(зашто по се изгледа само на тоа подрачје ќе живеете).......подобро никот да ти биде ЈУГОсрбин.....зашто до 1990-та ја ВЕЛИЧЕВТЕ ЈУГОСЛАВИЈА, а сега се правите некои си четници,и незнам што уште не :vozbud:

Некакви сценарија има.Почнавме со штрајкови пагање на закони пред Бранков суд чудни грабежи.Некако мириса дека постмајски СДСМ брефта

Го жалам тој народ што ќе протестира за да дојде Бранко(и Љубе и ЉуБчо) на власт.Толку од мене на темава.
Поз.
Така е само овде народот е овца а има само два три Овчари :pos2:

Ako praat nesto komunjarive,so i mislam deka ke praat zbrki kako denes so padna na ustaven (Veronaukata),strajkovi na poltroni komunjarski ke ima BUM BUM BUM BUM BUM i ke gi iscistime od drzavata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom