Ќе има ли државен удар оваа есен?

• Креатор на темата Креатор на темата Laze_14
  • Време на започнување Време на започнување
Во кој филм сте влезени.
Браво терајте терајте, и филмајте се, само да седнете на власт.
Чекај сеа мене не ми е јасна твојата поента.

Од една страна велиш дека народот е задоволен и си го кажал своето пред некој ден, а од друга страна при самото споменување на името Бранко, коленца ви се тресат.

Како што прашав погоре - чуму паника ?
btw. мислиш Груевски не е свесен дека БЦ и компанија спремаат се само за да дојдат на власт?
Гвујо самиот ќе си даде оставка :wink:
гадно ќе се ебете :wink:
За ова има посебен подфорум. Овде дискутирај на ниво.
Грујо го бираа 500 000.
Па така 50 души не можат да го симнат.
Многу точно.
Доколку нема незадоволна критична маса, и Буш да дојде неможе да руши влада :toe:

Па и не се баш малку луѓе против ВМРО. Ај пресметајте ги тие 250 000 кои гласаа за Фрчко и тие 150 000 илјади кои гласаа за Љубе. 80 % од овие се сигурно против денешната власт. Па малку ли се едно 300 00 луѓе (ако не и повеќе) за да излезат на улица и да прават нереди. Не не се малку. Туку знаеме дека нешто се крчка. Ај размислите дали ќе има демонстрации, и дадете го Вашето мислење.

Па и не се баш малку луѓе против ВМРО. Ај пресметајте ги тие 250 000 кои гласаа за Фрчко и тие 150 000 илјади кои гласаа за Љубе. 80 % од овие се сигурно против денешната власт. Па малку ли се едно 300 00 луѓе (ако не и повеќе) за да излезат на улица и да прават нереди. Не не се малку. Туку знаеме дека нешто се крчка. Ај размислите дали ќе има демонстрации, и дадете го Вашето мислење.

Тие 150 000 од Љубе не гласаа за Фрчко.А Љубе повеќето го гледаа како од ВМРО,а не како независен кандидат.
Додека пак тие 250 000 повеќето од нив се возрасни луѓе(старци).
Каде гледаш тука шанса за нереди и демонстрации,и зошто воопшто да има протести и демонстрации по кој повод?????

Демонстрации ќе има само ако сегашнава власт продолжи да се занимава со опозицијата а не земе да се зафати малце со решавање на економијата! Е тогаш ни свети бранкица и коцкица нема да ги спасат.
Значи според мене можни се само социјални немири или протести како сакате наречете ги но пак викам, АКО владата не изнајде некое решение, ако не целосен излез од кризата барем половичен. ;)

Хаха 250 000 хахха

Овие од сдсг освен пред компјутер и со крпче бишење на мониторот ништо друго не прават.

Само кога се анонимни знаат да плукаат и ркаат и тоа само преку компјутер.

Од една страна велиш дека народот е задоволен и си го кажал своето пред некој ден, а од друга страна при самото споменување на името Бранко, коленца ви се тресат.

Како што прашав погоре - чуму паника ?

Кај гледаш паника, ова е форум па се дискутира. Вие сте во паника што ја изгубивте целата власт и сега ќе се филмате со протести.

Вас ви се тресат колењците со апсолутната власт на Груевски. :pos:

Хаха 250 000 хахха

Овие од сдсг освен пред компјутер и со крпче бишење на мониторот ништо друго не прават.

Само кога се анонимни знаат да плукаат и ркаат и тоа само преку компјутер.
е така на протест денес се појавија околу 500 души

поќето кајганџии кои збоера дека смрди нешто у политика а се неопределни не се ни појавија имаме таков менталитет додека ептен не ни стигне ножот до грло не искачаме да се буниме како што треба ...јбг белким и тој ден ќе дојде

поќето кајганџии кои збоера дека смрди нешто у политика а се неопределни не се ни појавија имаме таков менталитет додека ептен не ни стигне ножот до грло не искачаме да се буниме како што треба ...јбг белким и тој ден ќе дојде

А не ми одговоривте,против џамијата ке протестирате?

Прво, насловот на темата ти е тотално промашен. Значи во Македонија нема да има државен удар од причина што војската после заминувањето на Црвенковски ќе биде во рацете на власта, т.е. Иванов. Е сеа доколку мислиш дека Ѓоле е спремен да се сврти против гвујо и да му направи државен удар, тоа е веќе друга работа :)

Не бе пусти страв да не ги тепа Никола :vozbud::vozbud::vozbud::pos2::pos2::vozbud::vozbud:

Ni Branko ni SDSM ne se tie faktori koi ke go nateraat narodot da izleze na ulica i da protestira!!!

Ne znam koj slepec moze da go tvrdi sprotivnoto i da izmisluva tezi deka Branko i SDSM ke stojat zad narodnite protesti koi vo celava situacija vo koja se naogjame se neminovni i definitivno ke se slucat.

Socijalna ekspolozija vo Makedonija ke ima mozebi i mnogu pobrzo otkolku sto nekoi ovdeka na ovoj forum naveduvaat i posakuvaat bidejki ako vladata na celo so Gruevski ne uspee da zeme kredit od MMF ne ke mozat da gi zatvorat budzetskite dupki koi gi imaat uste na samiot pocetok.

No i ako zemat krediti od MMF samite uslovi pod koi gi dava kreditite se neprifatlivi za ovaa trosadziska vlada na VMRO-DPMNE bidejki od MMF im sugeriraat na nasive "eksperti" da ja namalat administracijata na najmalo mozno nivo za da se skratat troskovite za plati i javni nabavki sto ke mu dojde isto za ovaa vlada zatoa sto ako gi sprovedat ovie merki na ulica ke imaat ne 300 000 protestanti tuku mozebi i 800 000 lugje koi ke demonstriraat za svoite socijalni i rabotnicki prava sto ovaa vlada ne smee da si go dozvoli ni na son.

Se soglasuvam so nekoj ovde rece deka Gruevski sam ke si ja dade ostavkata i ke zamine vo nokta kon aerodromot i pravec USA kade vekje si imaat spremeno so kumot mu Stavrevski pokriv nad glava i podebeli smetki vo tamosnite banki i fondovi.

A narodot kako i sekogas ke si ostane so prstot vo usta i ke go pcue i pluka Gruevski i kompanija uste pozestoko otkolku sto bese dosega slucaj so LjuBco i Branko.

Gospod samo neka ni e na pomos bidejki od ovie nasive politicarive svirka ne biva sto se dokaza mnogu pati dosega vo izminative 18 godini.

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=37503
ајде убаво читај пошто се нервирам кога се повторувам

некои прашања едноставно не заслужуваат одговор

Нема што да се нервираш.
Но ве гледав вас "протестанти" на ТВ,и повеќето што дадоа изјави потенцираа дека доколку се гради Црква ,ке МОРА и Џамија.Си велам можно ли е нашинци толку да се глупи

Нема што да се нервираш.
Но ве гледав вас "протестанти" на ТВ,и повеќето што дадоа изјави потенцираа дека доколку се гради Црква ,ке МОРА и Џамија.Си велам можно ли е нашинци толку да се глупи
стави видео дете па сите да видиме ...а зошто мислам дека тоа го кажале иронично а ти не си сватил

Ni Branko ni SDSM ne se tie faktori koi ke go nateraat narodot da izleze na ulica i da protestira!!!

Ne znam koj slepec moze da go tvrdi sprotivnoto i da izmisluva tezi deka Branko i SDSM ke stojat zad narodnite protesti koi vo celava situacija vo koja se naogjame se neminovni i definitivno ke se slucat.

Socijalna ekspolozija vo Makedonija ke ima mozebi i mnogu pobrzo otkolku sto nekoi ovdeka na ovoj forum naveduvaat i posakuvaat bidejki ako vladata na celo so Gruevski ne uspee da zeme kredit od MMF ne ke mozat da gi zatvorat budzetskite dupki koi gi imaat uste na samiot pocetok.

No i ako zemat krediti od MMF samite uslovi pod koi gi dava kreditite se neprifatlivi za ovaa trosadziska vlada na VMRO-DPMNE bidejki od MMF im sugeriraat na nasive "eksperti" da ja namalat administracijata na najmalo mozno nivo za da se skratat troskovite za plati i javni nabavki sto ke mu dojde isto za ovaa vlada zatoa sto ako gi sprovedat ovie merki na ulica ke imaat ne 300 000 protestanti tuku mozebi i 800 000 lugje koi ke demonstriraat za svoite socijalni i rabotnicki prava sto ovaa vlada ne smee da si go dozvoli ni na son.

Se soglasuvam so nekoj ovde rece deka Gruevski sam ke si ja dade ostavkata i ke zamine vo nokta kon aerodromot i pravec USA kade vekje si imaat spremeno so kumot mu Stavrevski pokriv nad glava i podebeli smetki vo tamosnite banki i fondovi.

A narodot kako i sekogas ke si ostane so prstot vo usta i ke go pcue i pluka Gruevski i kompanija uste pozestoko otkolku sto bese dosega slucaj so LjuBco i Branko.

Gospod samo neka ni e na pomos bidejki od ovie nasive politicarive svirka ne biva sto se dokaza mnogu pati dosega vo izminative 18 godini.

Еве за сите они кои не го вадат ММФ од уста нека ја гледаат емисијава за да видат кои се и што се ММФ, не за друго веќе цитрони ми ги направија со тоа вака препорачала ММФ онака птрпорачала ММФ.

http://video.google.com/videoplay?docid=-5090353916336000956

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom