IOsonoINTERISTA ги погодил баш оние филмови кои сакав да ги пишам. Се сложувам со сите горе споменати филмови.
На пример - The Usual Suspects ми е под број еден! Крајот е шокантен, дури 30тина пати го имам гледано крајот, мастерпис, неверојатна работа!
Ќе замолам да не го кажувате крајот, затоа што некој уште не го гледал, а и плус со закон треба да се забрани да се каже крајот на овој филм! Ремек дело!
Еден од поновите што ги гледав, пред три месеци негде, Primal Fear. Се' си мислев дека заврши, ама последните две-три минути од филмот беа шок. Го вратив крајот да го гледам 5-6 пати, на рипит ставен. Едвард Нортон е ѕвер.
Еден од оние трилер пресврти ми е Lucky Number Slevin. Цел филм мислиш за џабе си го гледал, ама крајот е многу добро направен.
Кога ќе подразмислам, 1408 со Џон Кјузак. Додека сум кај Кјузак, Identity мислам дека го има еден од најдобрите пресврти кои сум ги видел.
Psycho, нема што да се коментира за филмов. Еден од најдобрите хорор трилери евр! Крајот како онаков не го очекував, затоа и се изненадив. Оној саундтракон неможев од глава да го извадам пет недели, му носи дополнителен шмек.
Филм кој морам да го споменам, нискобуџетен, обичен, ама многу драг филм ми е - Black Cadillac. Ич, ама ич не очекував онаков пресврт, цело време држи во неизвесност, многу напнат трилер.
The Devil's Advocate - многу голем пресврт на настаните, за многу краток период се менуваат многу работи. Еден од најдобрите трилери според мене.
Заборавив да го споменам... Кој друг ако не Vidocq. Овој филм мора да го гледате, го има еден од највозбудливите завршетоци кај некој филм.
Многу болен филм за гледање, ама вреден - The Midnight Express. Вистинита приказна за американец кој е осуден на затвор во Турција.
Многу болен и шокантен крај.
Да не должам многу, Se7en, Saw, Illusionist, The Prestige... Извонредни пресвртници има овде.
Не можам да се сетам на други во моментов, ама ги има премногу.