Вооружен грабеж во Про Кредит банка

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
луѓе доста со рекла казала моабети.човечки животи се во прашање.невкусно е

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Да се служиме со факти за она што го пишуваме.
Дали народот и членовите на форумов кајгана не докажаа дека се пред новинарите,и медиумит.
Значи информацијата први ние обичните ја добивме и ја пласираме во форумов.
Истото го мислев и со про - кредит банка но пред да се деси она што се деси.
Морал некој да ги забележи и информацијата да стигне во право место каде подоцна со тимска акција можат колку толку да се намалат последицит.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Чекај сега, кој по ѓаволите прави грабеж во 10 наутро за 50 илјади евра? Некој промашај има тука... не е до парите, нешто друго е мотивот, ама не знам што, ќе се открие набргу... ваљда.

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
луѓе доста со рекла казала моабети.човечки животи се во прашање.невкусно е
Не се согласувам да ја прекиниме дебатата за ова тема во стилот на рекла казла,бидејки оваа треба да ни биде поука за сите нас,да се најде мотивот и целта,пошто за 50 00 евра цел вод на параполицајци некако не ми се вклопува.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Чекај сега, кој по ѓаволите прави грабеж во 10 наутро за 50 илјади евра? Некој промашај има тука... не е до парите, нешто друго е мотивот, ама не знам што, ќе се открие набргу... ваљда.
Druze deneska ima za 100 evra da te oderat kako kuce be. :toe:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.573
cheap bastards

only $50.000

Толку ли ефтино кошта цел башибозук да се надигне од Косово и да ровари по Струга два дена?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
многу е чудно 10+луѓе облечени како полицајци, организирани, да извршат упад сред бел ден за само 50 000 евра ... како шо некој рече поарно кредит да побарале .... чудно

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Или очекувале повеќе или пак има некои задни намери во сето ова....

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
у 10 сабајле коа има највеќе луѓе? Нема шанси...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.333
Па 50.000 е прилично јака сума. Не се малку пари. А колку беа у Бутел у поштата или Топаанско во Стопанска? И во Бутел биле 2-3 лица само вмешани? :nenene: Исто преку ден се извршени. Повеќето вакви пљачки се дневни, никој не работи навечер.

P

Princ

Гостин
Јака сума донекаде е за мене или тебе, ама за 10 души? Па тие 300 куршуми што ги испукале само се повеќе од 500 евра трошок.
Ама ај, се надевам ќе ги фатат и затворат. Ништо повеќе/помалку не заслужува никој криминалец.

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Јас живеам во кулите на партизанска и право терасата ми гледа точно каде што беше престрелката. Беше стварно како див запад, беше страшно ептен. Беше преголема престрелка меѓу ограбувачите и полицајците. Ограбувачите беа цели у црно и беа може над 7 души. Среќа нема никој загинати, само неколку се повредени.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Ја сврти ли некој темава на политика и партиско собирање поени, не два дена - 2 години ќе паузира од форумов. А ве осеќам, како полека се острите.
А баш сакав да го дополнам firewall со уште нешто, ама јок. 2 години е многуу :smir:
За случката, се надевам дека ќе ги фатат или отепаат, друго вакви лица ниту заслужуваат. Не знае човек сабајле станува, што ќе го стрефи надвор.
Дали има информација за полицаецот?
Да те потсетам дека вакви пукања секој ден има во Германија, УК, Англија...

Во комунизмот беше мирно, но добивме она што баравме од капиталитичките продобивки :toe:

Сакаш да кажеш дека пред 10-15 години немало вооружени грабежи кај нас? Ако се спореди бројот на убиства 1993-1998 година, тој период беше рекордер.

А во Америка денес вака не е?
Во Загреб вака не е?
Во Лондон вака не?

Премногу е мизерно и бедно е СДС да собира ниски политички поени од обичн грабеж на Банка.
Веднаш комуњарите се нафрлија како хиени со прикриени подмолни изјави кои индиректно ни даваат до знаење демек за грабежот е виновна сегашнава власт.:pos2: Навистина бедно. Нивната квазитеорија е дека немало вооружени грабежи пред 15 години кога СДС биле на власт, сега новава власт ги донела :pos2:
Можеби и поарно да ми лупнат бан, да не си го трошам скапоценото време на безполезни дискусии и препукување мртво СДСМ - моќно ДПМНЕ.
Misticen, Bitushanecov ima ekskluzivno pravo na "pol. poentiranje" ili opomenta vazi samo za ne-dpmnovci ????

Od kogo da barame odgovornost, od vladata na "obala slonovace" ili kje go pravdame "teksasot" vo Skopje so toa kako bilo vo Nikaragva ????
Razocaruvacki, dobrovolec sum za traen ban, ama osven od vlasta od nikoj dug ne baram bezbednost.:duel:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Abe ja vi vikam deka vo denesno vreme ima za 100 evra da oderat ko kuce, vie se zaebavate...izgleda ne go gledate ocajot koj vladee vo opstestvoto.

Kako i da e, sekako otvorena e moznosta i za nekoja druga pozadina na celata rabota. :toe:

Јака сума донекаде е за мене или тебе, ама за 10 души? Па тие 300 куршуми што ги испукале само се повеќе од 500 евра трошок.
Ама ај, се надевам ќе ги фатат и затворат. Ништо повеќе/помалку не заслужува никој криминалец.
Brat.
Zadnjite tri-cetiri meseci kaj mene edna grupa partal pravese po domovi, se utepaa od kradenje.
Pred nekoe vreme gi fatija. Ispadna deka se tinejdzeri. Site pod 18 i okolu 18 godini.
Sfati sega ti sto sakam da ti kazam. :)

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
многу е чудно 10+луѓе облечени како полицајци, организирани, да извршат упад сред бел ден за само 50 000 евра ... како шо некој рече поарно кредит да побарале .... чудно
Чудно нели....

1.Погрешно ги информирале можда, за количината на пари што во тој момент ќе има во банката....?!?
2.Не земале се што има во сефот....?!?
3.Нешто што во моментов не ни текнува....?!? , вртење на вниманието на полицијата, за некој поголем циркуз се случи кога овие не гледаат
4.Грабежи на Македонски пошти се правеа со 2-3 луѓе, за горе доле иста сума на пари, ~150 000 евра на комерцијална или стопнаска чинам беше беа ограбени со четворица напаѓачи....

Нешто не штима овде...

Kajgana Shop

На врв Bottom