10 серии за кои не сте чуле но мора да ги погледнете

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Ова е мојата листа а вие слободно дополнете ја или направете своја:smir:

1.Damages - адвокатска дама се сезонска приказна. Неверојатна напнатост. Од типот на the firm.
damages.jpg

2.Reaper- комедија хорор една од ретките од овој жанр која е прифатена од критичарите. На тинејџер родителите му ја продаваат душата на ѓаволот и сега мора да работи за него и да собира души.
reaper.jpg

3.Supernatural - хорор драма феноменален заплет за двајца браќа кои се борат да ја спречат апокалипсата.
supernatural-wallpaper.jpg

4.Earth Final Conflict - вонземјанците прават сојус со земјата но се открива подоцна дека нивните намери не се чесни. Човештвото мора да се бори против нив.
season-3.jpg

5.Primeval - феноменални специјални ефекти. Се отвараат аномалии низ земјата и овозможуваат разни суштества од минатото и иднината да дојдат во денешницата.
83726679lw9.jpg

6.Robin Hood - феноменална серија. Приказната е позната.
robin_hood_s2a.jpg

7.Sanctuary - Ова е серија правена во стилот на 300 со виртуелни сетови и многу специјални ефекти. Вреди да се погледне.
sanctuary_poster.jpg

8.Bones - одлична замена за ЦСИ тука барем карактерите имаат карактер, а и неверојатна хемија.
bones-stars.jpg

9.American Idol- нешто како бугарски идол ама на повисоко ниво.
AmericanIdol.jpg

10.Babylon 5 - култна серија. Од неа крадеше и Battlestar Galactica i Star Trek Deep Space Nine, а и Lost.
babylon5-71708.jpg

Имам слушнато за Damages знам дека Глен Клоус глуми во неа и баш сакав да ја гледам.
Ја имам Gossip girl, ама нешто не ми се гледа...
Ке почнам да ја симнувам Damages
А како е преводот на насловот на македонски???

Имам слушнато за Damages знам дека Глен Клоус глуми во неа и баш сакав да ја гледам.
Ја имам Gossip girl, ама нешто не ми се гледа...
Ке почнам да ја симнувам Damages
А како е преводот на насловот на македонски???

Damages ќе се преведе како Оштета или Обештетување.

5.Primeval - феноменални специјални ефекти. Се отвараат аномалии низ земјата и овозможуваат разни суштества од минатото и иднината да дојдат во денешницата.
83726679lw9.jpg

8.Bones - одлична замена за ЦСИ тука барем карактерите имаат карактер, а и неверојатна хемија.
bones-stars.jpg

По една епизода од овие две серии гледав деновиве (нажалост со германска синхронизација) првата серија е нешто СФ, додека другава серија нешто алтернатива на CSI само што се обидуваат маклу пореално да ги прикажат работите, и се обидуваат да користата „стручен кинески“, ама пак кажуваат глупости и нелогичкни работи.

naj serija Traveller samo ima malko epizodi prekinata e

estonianlogo_tribecast.jpg

Штета што ја прекинаа.

dane gi ima nekoj site prikazani epizodi od supernaturaL...???

Имаш spin-off серија the new tomorrow мислам дека се викаше. Инаку племе не можеа вечно да ја прават им пораснаа глумците премногу.
Да знам али викаат дека било некое големо срање:toe:

По една епизода од овие две серии гледав деновиве (нажалост со германска синхронизација) првата серија е нешто СФ, додека другава серија нешто алтернатива на CSI само што се обидуваат маклу пореално да ги прикажат работите, и се обидуваат да користата „стручен кинески“, ама пак кажуваат глупости и нелогичкни работи.

Bones е спрема животот и книгите на Kathy Reichs една од светски најпознатите и воопшто една од ретките forensic antropologys со феноменално резиме зад неа и тешко дека работите кои се кажуваат во серијата се неточни.

порано ја следев серијата supernatural,и серијата е стварно закон,а од наведениве мислам дека bones штотуку почнаа да го даваат на канал 5,имам гледано една епизода и беше добра,а од другите немам видено ништо,ама ќе побарам...

порано ја следев серијата supernatural,и серијата е стварно закон,а од наведениве мислам дека bones штотуку почнаа да го даваат на канал 5,имам гледано една епизода и беше добра,а од другите немам видено ништо,ама ќе побарам...

Да ја даваат. Канал 5 дефинитивно има доста добри серии откупено. Се подобрија нашиве канали малку. Ме изненадија дури.

The Tribe
t1_wallpaper_lg_17.jpg

Un Paso Adelante Знам дека е шпанска ама нема врска со другите шпански
16917d1222115217-un-paso-adelante-photo36.jpg

За останатите знаете :) How i Met Your Mother, Friends

Ќе заборавев најдобрата мини серија The 10th Kinghdom
The10thKD164.jpg

Masters of Horror! Сега ја даваат на Сител 13та епизода од 1 сезона која не се емитувала во САД бидејќи содржала експлицитни сцени.

Серијата е хорор приказни кои се режирани секоја епизода од различен режисер на хорор филмови.

Во следниот период ќе додадам неколку серии кои се одлични, а верувам дека не сте ги гледале. :)

Masters of Horror! Сега ја даваат на Сител 13та епизода од 1 сезона која не се емитувала во САД бидејќи содржала експлицитни сцени.

Серијата е хорор приказни кои се режирани секоја епизода од различен режисер на хорор филмови.

Во следниот период ќе додадам неколку серии кои се одлични, а верувам дека не сте ги гледале. :)

Masters of horror е американска серија и ја имаат оригинално давано во САД.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom