Помош за и јас да верувам во Господ

• Креатор на темата Креатор на темата Mogliyow
  • Време на започнување Време на започнување
Ne mu go nametnuvam toa so sila tuku samo mu preporacuvam da citne malce mozda ke mu se otvori srceto za pravata vistina....

Poznato mi e deka ne vi e dozvoleno da procitate drugi knigi posto e mozno da ja svatite kontradiktornosta vo biblijata i da ja zemete vistinata i da ja ostavite taa zabluda...naprimer nam ni e dozvoleno da e interesirame za drugite religii so toa sto ke ni sluzat za uzor ili predupreda i da razlikuvame vistina i nevistina....

Фала што не просветли, со твојата "Вистина" ..... Зошто да имам потреба да читам книги од дргуги религии кога СИТЕ религии црпат информации од една книга СВЕТОТО ПИСМО и Тората така да се друго е јавно перење на мозокот.

ВАЖНО!!!!!!!

АТЕИСТИ И ОБЈЕКТИВНИСТИ ОСТАЈТЕ ГИ ВЕРНИЦИТЕ РААТ НА ОВАА ТЕМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

АТЕИСТИ И ОБЈЕКТИВНИСТИ ОСТАЈТЕ ГИ ВЕРНИЦИТЕ РААТ НА ОВАА ТЕМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Во што го гледаш својот „обејктивизам„ и како може субјектот да биде објективен!?

Во што го гледаш својот „обејктивизам„ и како може субјектот да биде објективен!?
da, de, kako moze i ti kako subjekt da si objektiven i crkvata kako zbir od subjekti da e objektivna.

da, de, kako moze i ti kako subjekt da si objektiven i crkvata kako zbir od subjekti da e objektivna.

Воопшто не велам дека сум објективен (напротив, патам од субјективност) а Црквата може да постигне висок степен на објективност, оти одлуките ги носи колективно, а не поединечно, па така, преку колективното одлучување, се елеминира можноста од запаѓање во субјектививизам, во стилот „..а бе јас знам, ти ли мене ќе ми кажеш...„

Мене ми е интересна оваа верба: Holographics model of reality застапен од http://en.wikipedia.org/wiki/Itzhak_Bentov и пред 1 месец доста популаризиран како можност за објаснување на универзум :)

Тоа е уште еден обид од научниот свет, да ја достигне целината, користејќи ги деловите од таа целина. Досега, тоа никому не му успеа(ло), па нема ни на дотичниот автор.

Воопшто не велам дека сум објективен (напротив, патам од субјективност) а Црквата може да постигне висок степен на објективност, оти одлуките ги носи колективно, а не поединечно, па така, преку колективното одлучување, се елеминира можноста од запаѓање во субјектививизам, во стилот „..а бе јас знам, ти ли мене ќе ми кажеш...„

знаев дека патиш пд субјективност...и во судот поротата носи одлука и па не е објективно...всушност како може од збир на субјективни индивидуи да се дојде до ОБЈЕКТИВЕН заклучок:kesa:

Тоа е уште еден обид од научниот свет, да ја достигне целината, користејќи ги деловите од таа целина. Досега, тоа никому не му успеа(ло), па нема ни на дотичниот автор.
има вонземјани од вселената дошла баактерија ТОЛКУ Е!!!!!!!!!!!!

inquisition.gif

еве пример на колективна одлука на христијанска црква да му се помогни на овој кутар еретик и неверник да си ја спасе душата.

знаев дека патиш пд субјективност...и во судот поротата носи одлука и па не е објективно...всушност како може од збир на субјективни индивидуи да се дојде до ОБЈЕКТИВЕН заклучок:kesa:

има вонземјани од вселената дошла баактерија ТОЛКУ Е!!!!!!!!!!!!

Индивидуите не донесуваат одлкуки сами од себе, туку под влијание од благодатната енергија од Духот Свет, кој делува во Црквата.

А што се однесува до вонземјани, има, не е да нема..Малку се црномањасти.

inquisition.gif

еве пример на колективна одлука на христијанска црква да му се помогни на овој кутар еретик и неверник да си ја спасе душата.

Ова е школски пример за тоа колку е ефикасно, еднострано, затуцано и тенко нашето образование. Игледа заборави да напишен кој е тој кој стои зад чинот на цртежот, оти „христијанска црква„ е прееемногу широк поим.

inquisition.gif

и после некој ќе ми каже во средниот век незнаеле да распукаат скара за 1-ви мај

онака чисто од забава и плус па ако батето имало добро имање одма ќе признае гревојте за да му конфискуваат имотот

па ем скара ем имотот онака добровољски батето ќе потпише дека е грешник на Исповед - ПокаКание ....Не бе .....рационални се ова христијаниве до немај каде

Ова е школски пример за тоа колку е ефикасно, еднострано, затуцано и тенко нашето образование. Игледа заборави да напишен кој е тој кој стои зад чинот на цртежот, оти „христијанска црква„ е прееемногу широк поим.

Еден е Христос.
Под негово будно око од небесите делуваат на земјата неговите цркви.
Многу лесно, тој да сметаше дека е погрешно и грев тоа што го прават во негово име тоа и ќе го спречеше а виновниците ќе ги казнеше.

Еден е Христос.
Под негово будно око од небесите делуваат на земјата неговите цркви.
Многу лесно, тој да сметаше дека е погрешно и грев тоа што го прават во негово име тоа и ќе го спречеше а виновниците ќе ги казнеше.

Ајде малку азбука:

1. Православието познава „...Една, Света, Соборна и Апостолска Црква...„, согласно Симболот од верата-нема катаљон Цркви на Земјава.
2. Оние кои практикуваа инквизиција, самите себе веќе се осудиле-останува само уште Судот Христов на Неговото второ доаѓање.
3. Оние кои постојани и наоѓаат маани на Црквата, таквите, всушност, се самооправдуваат за своето опстојување во тврдоглавост и надвор од Црквата. И таквите, практично, самите себе си се осудуват на пропаст.

Ајде малку азбука:

1. Православието познава „...Една, Света, Соборна и Апостолска Црква...„, согласно Симболот од верата-нема катаљон Цркви на Земјава.
2. Оние кои практикуваа инквизиција, самите себе веќе се осудиле-останува само уште Судот Христов на Неговото второ доаѓање.
3. Оние кои постојани и наоѓаат маани на Црквата, таквите, всушност, се самооправдуваат за своето опстојување во тврдоглавост и надвор од Црквата. И таквите, практично, самите себе си се осудуват на пропаст.

Ова ти го велиш или Христос (Бог) преку тебе ни го објавува?

Индивидуите не донесуваат одлкуки сами од себе, туку под влијание од благодатната енергија од Духот Свет, кој делува во Црквата.

А што се однесува до вонземјани, има, не е да нема..Малку се црномањасти.

аха...те фатив хорхе!!!

велиш индивидуите делуваат по благодатната енергија од светиот дух

значи светиот дух е радијација која се шири надвор од црквата...христијаните одат таму па после си ги вадат очите прават војни...........од енергијата:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom